Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.929 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 21:30:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 21:30:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 14:27]

από carapis
    [Σήμερα στις 10:15]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 23:13]

[Χθες στις 15:32]

από coach
    [Χθες στις 14:40]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309929
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 248
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: MVVS 1.60 GAS ? προβλημα!!!  (Αναγνώστηκε 8327 φορές)
    andreas
    Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 01:09:45 »

εδω και λιγες μερες ηρθε η μηχανη gas 1.60 που ηθελα να βαλω στο extra 260 . to προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να την βαλω μπρος!!!εχει την καινουρια ηλεκτρονικη ICU-L Που δουλευει με 6 στοιχεια ni-mh η 2 li-po  . ερωτηση 1η. ο αισθητηρας μπαινει με αποστατη τη ροδελιτσα που δινει πανω στο μοτερ η απευθειας χωρις αυτη . ποσες φορες θελει γυρισμα ο κινητηρας με τσοκ και φουλ γκαζι μεχρι να φερει . ( στιν περιπτωση μου αργει πααααραπολυ) ανοιγω αναφλεξη και γκαζι για το πρωτο  σκασιμο ( ξεχασα να πω οτι για να φερει καυσιμο κλεινω τελικα τι καρμπυρατερ μετο δακτυλο)....αφου λοπον ακουσω το πρωτο σκασιμο ανοιγο τσοκ και περιμενω γυριζοντας να παρει . αν παρει  ειναι για 1-2 sec. μετα θελει παλι τσοκ για να κανει τα ιδια .  μετα οπωτε αν ανοιγω αναφλεξη σκαει μεσα στο καζανακι και βγαινουν ο γειτονες να δουν ποιος πυροβολει! ειναι η πρωτη μηχανη βενζινης που εχω αλλα ακομη και αν κανω κατι πολυ λαθος αν και πηγα με τις οδηγιες κατα γραμμα δεν θα επαιρνε καποια στιγμη να  παρει  ?) 3 απογευματα την παιδευω και εχει πονεσει το χερι  μου ......Ηelp βοηθεια και οτι αλο εκφραζει ΑΠΟΓΝΟΣΗ...........
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 01:12:31 »

δεν εχω διαροες απο τροφοδοσια μεχρι τον κινητηρα τουλαχιστον..
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 09:00:21 »

Τι εννοείς λέγοντας ότι .. όποτε ανοίγω ανάφλεξη σκάει μέσα στο καζανάκι;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 10:01:08 »

Καλημέρα Αντρέα

Δεν ξέρω πως ακριβώς είναι το τσοκ στην 26άρα, αλλά στην 35άρα που είχα εγώ για να έχεις κλειστό το τσοκ το γκάζι έπρεπε να είναι στο ρελαντί.  Οπότε η διαδικασία έχει ως εξής:

Γκάζι στο ρελαντί, κλείσιμο τσοκ, χτύπημα μερικές φορές τον έλικα για να φέρει καύσιμο (το πόσες εξαρτάται από το πόσο μακρύ είναι το σωληνάκι, δεν μιλάμε όμως για 20, κάπου μέχρι τις 10)
    Άνοιγμα ηλεκτρονικής, χτύπημα μερικές φορές μέχρι να σκάσει (εγώ να σου πω την αλήθεια δεν έκανα το πρώτο βήμα, έκανα κατευθείαν στο δεύτερο)
    Ανοιγμα τσοκ, γκάζι ρελαντί ή λίγο πιο πάνω (μια και δεν ξέρεις ακόμα που είναι το ρελαντί) και χτύπημα 4-7 φορές για να πάρει

Γενικά η διαδικασία για να πάρει μια μηχανή βενζίνης είναι εύκολη.  Πιστεύω να έχεις τις βελόνες εκεί που πρέπει, φαντάζομαι να λέει το manual ή να μην τις έχεις πειράξει.  Τέλος θα πω κι ένα χαζό, αλλά πολλές φορές κάνουμε και χαζά.  Σωληνάκι που να βγαίνει από το ντεπόζιτο και να είναι ελεύθερο στον αέρα για να μπορεί να τραβάει αέρα μέσα το ντεπόζιτο όσο αδειάζει από καύσιμο έχεις;

Δυστυχώς αυτό με την ροδέλα δεν το θυμάμαι σίγουρα, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αποστάτης, πρέπει να μπαίνει πάνω από το πλαστικό.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 12:13:41 »

Kαλημερα . σωληνακι ανακουφισης εχω απλα δεν βλεπω μετο τσοκ και γυριζοντας τον κινητηρα να φερνει καυσημο .αργει παρα πολυ και οταν σκαει δουλευει γιαλιγο και σβηνει .οταν φερει καυσημο το σωληνακι μενει γεματο .
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 12:15:03 »

Τι εννοείς λέγοντας ότι .. όποτε ανοίγω ανάφλεξη σκάει μέσα στο καζανάκι;
    αυτο που λεω κανει εκρηξη στην εξατμηση Huh
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    γιαννης κουσουρλης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 13:37:24 »

εδω και λιγες μερες ηρθε η μηχανη gas 1.60 που ηθελα να βαλω στο extra 260 . to προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να την βαλω μπρος!!!εχει την καινουρια ηλεκτρονικη ICU-L Που δουλευει με 6 στοιχεια ni-mh η 2 li-po  . ερωτηση 1η. ο αισθητηρας μπαινει με αποστατη τη ροδελιτσα που δινει πανω στο μοτερ η απευθειας χωρις αυτη . ποσες φορες θελει γυρισμα ο κινητηρας με τσοκ και φουλ γκαζι μεχρι να φερει . ( στιν περιπτωση μου αργει πααααραπολυ) ανοιγω αναφλεξη και γκαζι για το πρωτο  σκασιμο ( ξεχασα να πω οτι για να φερει καυσιμο κλεινω τελικα τι καρμπυρατερ μετο δακτυλο)....αφου λοπον ακουσω το πρωτο σκασιμο ανοιγο τσοκ και περιμενω γυριζοντας να παρει . αν παρει  ειναι για 1-2 sec. μετα θελει παλι τσοκ για να κανει τα ιδια .  μετα οπωτε αν ανοιγω αναφλεξη σκαει μεσα στο καζανακι και βγαινουν ο γειτονες να δουν ποιος πυροβολει! ειναι η πρωτη μηχανη βενζινης που εχω αλλα ακομη και αν κανω κατι πολυ λαθος αν και πηγα με τις οδηγιες κατα γραμμα δεν θα επαιρνε καποια στιγμη να  παρει  ?) 3 απογευματα την παιδευω και εχει πονεσει το χερι  μου ......Ηelp βοηθεια και οτι αλο εκφραζει ΑΠΟΓΝΟΣΗ...........

καλο μηνα
    μηπως εχεις γυρισει την μηχανη χωρις μπουζι με την αναφλεξη  on
    εχω την ιδια μηχανη εαν ζοριστεις μπορουμε να την δοκιμασουμε με την δικη μου αναφλεξη εαν μενεις στην αθηνα
    γιαννης κουσουρλης
    Καταγράφηκε
    tsiou
    Aeromodeller Full Member

Λεονταρίτης Χρήστος

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 20:43:49 »

NAI EINAI AΛΗΘΕΙΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΗΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΚ Thumbs up ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΣΤΑ ΖΙΓΚΛΕΡ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΩΣΤΑ  idiot2ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΕΡΝΑΙ ΜΠΡΟΣ ΛΙΓΟ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΖΙΓΚΛΕΡ Η ΜΗΧΑΝΗ (ΚΕΛΑ'Ι'ΔΑΕΙ) TSIOU-TSIOY-TSIOY-TSIOY ANTE TΩΡΑ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ.
    Καταγράφηκε

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ (ΝΑΖΑΡΗΣ Δ.) 
      ΜΚ (ΚΕΡΠΙΝΗΣ)
      ΙΕΡΑΞ
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 18:21:01 »

ελπιζω να ξανακελαιδισει γιατι χθες μαλον εκανα καπια μ_____α με τις βελονες. θα βοηθουσε να ηξερα περιπου σε ποια τιμη δουλειει ο κινητηρας καποιου αλου οσον αφορα τις βελονες .....και Γιαννη ανοιξα αναφλεξη κανα δυο φορεσ χωρισ μπουζι αλλα πριν την βαλω στο μοντελο απλα της εδωσα ρευμα για ναδω αν αναβει το λαμπακι της . τοσο ευαισθητη ειναι γμτ. παντως σπινθιρα κανει κανονικα καθε φορα που γυριζει ο κινητηρας (δοκιμη με μπουζι να ακουμπα στο μοτερ). μηπως κατι γινετε με την αντλια της πχ εναι σκληρη η αδουλευτη η μεμβρανη λεω διαφορα γιατι δεν εχω ασχολιθει με τετοια καρμπυρατερ και δεν θελω να το ανοιξω ακομη
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 12:21:03 »

ακοη λιγος χρονος χαμενος με την MVVS Αποτελεσμα ...............0 μηδεν. καποια στιγμη η μηχανη πηρε και αρχισε να δουλειει μετα ενα λεπτο αρχισα να δινω και να κοβω γκαζι. οσπου εσβησε παλι . δεν μπορω να καταλαβω αν δουλειει σωστσ η ηλεκτρονικη της ....αν εχει κανεις την ιδια icu-l ασ μου πει πως βαζει μπρος . επικοινωνισα επιτελους με LINDINGER aπο οπου και την αγορασα και μου ειπε οτι θα στειλει το mail που του εστειλα στην MVVS οπωτε περιμενω νεα απο εβδομαδα. εχω σπασει τα νευρα μου ομως και δεν θελω να ξαναασχωληθω με αυτο το μοτερ ασε που δεν πηγα και για πτηση σημερα για αυτη τη  .....να μην πω μηχανη!! tickedoff tickedoff tickedoff
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 20:39:47 »

μετα απο πολες ερωτησεις εδω και εκει τελικα με την βιοηθεια του ΤSIOU . που μπηκε στον κοπο να κανει καμια δεκαρια τηλ μεχρι να βρεθει mvvssas . η λυση ηρθε απο τον κ Σπυροπουλο που απο οτι καταλαβα εχει ιδιο ignision. Eν κατακλειδη η αναφλεξη εχει στην πιπα του μπουζι ανα ατσαλινο δακτυλιδι σαν ασφαλεια . αυτο πρεπει να κουμπωσει πισω απο το εξαγωνο του μπουζι και να ασφαλισει εκει , ωστε να παταει το κεφαλι του μπουζι στην ακιδα μεσα στην πιπα.Γιανα γινει αυτο θελει πολυ παρα πολυ πατημα και στριψημο σε σημειο να νομιζω οτι θα ανοιξει σταδυο η πιπα. μετα αν κουμπωσει δεν βγαινει με τιποτα. αυτο ηταν και το ολο θεμα . οταν επαιρνε ο κινητηρας η πιπα λογο κραδασμων και αφου μονο το ελαστικο μερος της την κρατουσε στη θεση της απλα εχανε την επαφη της με το μπουζι χωρις ομως να βγαινει η να δειχνει χαλαρη . Την ανησυχια για την πιπα την ειχα απο την  αρχη αλα δεν φανταστικα οτι ηθελε τοσο δυναμη και τοσο πατημα τελος . καλο ελπιζω να μην ξανα αναφερθω στο ιδιο θεμα. επισης απο την ωρα που η πιπα κουμπωσε η ηλεκτρονικη δεν κανει ανεξιγητους ηχους και περιεργα αναβοσβησηματα απλα αναβει 5sec σβηνει το led  και ειναι ετοιμη . Tongueμου εβλαλε το λαδι ομως
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    tsiou
    Aeromodeller Full Member

Λεονταρίτης Χρήστος

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 21:31:12 »

ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ  ΘΑ ΚΕΛΑΗΔΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ (TSIOY) ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΠΑ ΑΜΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΣΩΣΤΗ ΠΙΠΑ  idiot2ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΙ Thumbs up ΟΛΑ ΟΚ ΤΕΣΠΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΣΤΡΩΣ. ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Α ΑΝΤΡΕΑ Ο ΖΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΟΠΛΟ;
    Καταγράφηκε

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ (ΝΑΖΑΡΗΣ Δ.) 
      ΜΚ (ΚΕΡΠΙΝΗΣ)
      ΙΕΡΑΞ
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 08:19:54 »

no way na να το βρει ουτε γαμο να ειχαμε Grin
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    lellis
    Aeromodeller Jr. member
    **

www.rodosmodelling.com

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 5 Δεκ 2007, 15:08:20 »

ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΕΠΕΙΔΉ ΈΧΩ ΚΑΙ ΕΓΏ ΤΟ ΊΔΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΊΠΑ ΠΡΈΠΕΙ Η ΠΊΠΑ ΝΑ ΚAΛΥΨΗ ΤΗΝ BIDA ΤΟΥ ΜΠΌΖΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΔΏΝΟΥΜΕ?HuhHuhHuhHuhHuh
    Καταγράφηκε
    lellis
    Aeromodeller Jr. member
    **

www.rodosmodelling.com

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 5 Δεκ 2007, 15:15:08 »

ΑΝ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ Η ΠΊΠΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΣΠΡΏΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙ ΠΕΡΝAΕΙ ΤΗΝ ΒΙΔΑ!!!

* A625.jpg (23.41 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 310 φορές.)

* A626.jpg (33.58 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 317 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: MVVS 1.60 GAS ? προβλημα!!!
    Μεταπήδηση σε: