Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.480 μηνύματα σε 12.376 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 16 Μαΐ 2026, 19:25:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 16 Μαΐ 2026, 19:25:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από jean-zac
    [Σήμερα στις 15:32]

[Χθες στις 18:31]

από AKISSSS
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 09:51:35]

από kon
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 07:21:11]

από ZTRAMP
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 11:57:18]

από vilisdev
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 10:57:58]

από AKISSSS
    [Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 08:59:30]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309480
    Σύνολο θεμάτων: 12376
    Online σήμερα: 80
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 49
    Συνολικά: 51
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Topmodel Elite 3,06 ARC  (Αναγνώστηκε 9424 φορές)
    Friday
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 25 Μαρ 2014, 22:52:01 »

Καλησπέρα και χρόνια πολλά για την ημέρα και στους εορτάζοντες.

Τελικά ο Τάσος είχες δίκαιο. Έχω φάει κόλλημα με τον Τσέχο... Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχω μια τάση να γίνομαι "δοκιμαστής" νέων μοντέλων. Τόσο το Albatros που είχα όσο και το Elite είναι φρέσκα μοντέλα στην αγορά και δεν υπάρχουν στοιχεία.

Πάμε λοιπόν...

Topmodel Elite με εκπέτασμα στα 3,06μ, αεροτομή MH32, βάρος απο 2κλ έως 2,2κλ και πτερυγική φόρτιση από 31,7 - 34,9 γρ. Πήρα την έκδοση ARC και έχω καταλήξει στα χρώματα που επισυνάπτω στις φωτό, μιας και πιστεύω ότι είναι τα πιο ευδιάκριτα σε μεγάλα ύψη, μένει μόνο να πάω στον Κύριο Ίωνα για τα απαραίτητα ψώνια.

Σπορ μοντελάκι που σηκώνει και τον αέρα του και νομίζω ότι θα πετάει περίπου σαν το Albatros, άρα θα έχω και μέτρο σύγκρισης αλλά και ευκολότερη προσαρμογή στο κατα τι μεγαλύτερο εκπέτασμα.  Ηλεκτρονικά θα φορέσει τα του Albatros.

http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=17923

Εν αναμονή της παραλαβής που πιστεύω θα είναι μέσα στην εβδομάδα.

Τα σχόλια σας, γνώσεις και ότι άλλο επιθυμείτε ευπρόσδεκτα όπως πάντα.

Ευχαριστώ

* elite-ARC01.12003.jpg (90.98 KB, 1200x790 - εμφανίστηκε 981 φορές.)

* Elite underside 1.jpg (27.09 KB, 550x367 - εμφανίστηκε 987 φορές.)
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    ilsoko
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2014, 10:09:54 »

το χρώμα βγάζει μάτι,είναι πανέμορφο,
    έχω φτιάξει τρια μοντέλα της παραπάνω φίρμας και δεν είχα κανένα παράπονο.
    Η μόνη αλλάγή που έκανα ήταν στα πηδάλια

* l19357.jpg (57.62 KB, 550x550 - εμφανίστηκε 909 φορές.)
    Καταγράφηκε

https://SecreLocal.com - Dating Live Chat - No Selfie - Anonymous Casual Dating -   Secret Dating Live Chat
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 28 Μαρ 2014, 10:05:57 »

Ήρθε το ανεμοπτερόπλοιο...!!!! Το απόγευμα θα ανέβουν και φωτό...

Τρέχουν τα σάλια μου ήδη
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 30 Μαρ 2014, 23:06:53 »

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Ο πρώτος έλεγχος έδειξε 2 σπασμένα μέρη, το ένα στο πάνω μέρος του φτερού (ένα blasino πλακάκι, το οποίο αντικαταστάθηκε) και ένα μικρό κομμάτι από το ακροπτέρυγο (διορθώθηκε κι αυτό). Φτερά και σκάφος είναι ολόισια όπως πρέπει να είναι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι τα aileron αποτελούνται από 2 κομμάτια σε κάθε φτερό, τα οποία συνδέονται μια καρμπονένια ντίζα. Χρειάστηκε ιδιαίτερη προσοχή καθώς στην ένωση θα πρέπει να υπάρχει μια μικρή δίεδρος. Επίσης εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι τα 2 joiner των ακραίων φτερών μοιάζει να είναι σαν κιμωλίες, το υλικό φαίνεται κάτι σαν πηλός ή γύψος 8χιλΧ15,3εκ. Είναι ιδανικό σημείο και για έρμα.

Συνεχίζεται...

* 2014-03-28 22.05.16.jpg (43.82 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 722 φορές.)

* 2014-03-28 22.06.05.jpg (52.08 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 738 φορές.)

* 2014-03-28 22.18.45.jpg (26.62 KB, 360x480 - εμφανίστηκε 714 φορές.)

* 2014-03-28 22.19.09.jpg (15.47 KB, 360x480 - εμφανίστηκε 716 φορές.)
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 31 Μαρ 2014, 12:17:48 »

καλοριζικο friday
    εχω 2 grafas του τσεχου πολυ καλα αλλα οπως και το δικο σου θελουν  ομως γρασιδι κουρεμενο για την προσγειωση
    αν βαψεις την ατρακτο μαυρη θα  την βαρυνεις πολυ τουλαχιστον 120γρ καλο θα ηταν να την ειχες παραγγειλη μαυρη gelcoat στον τσεχο
    Καταγράφηκε
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 31 Μαρ 2014, 13:58:40 »

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να του ζητήσω να είναι βαμμένο μαύρο σκάφος. Επειδή δεν είμαι και καλός στα βαψίματα, μόνο οι τοίχοι μου βγαίνουν καλοί, έλεγα μήπως το ντύσω κι αυτό με oracover, βάζοντας στην κοιλιά κάτι πιο ανθεκτικό. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη όμως.

Όσο για το δεύτερο σκέλος, θα πρέπει να κάνω προπόνηση για να το πιάνω στον αέρα, αν και το oracover έχει καλά χαρακτηριστικά στο σύρσιμο...  Azn

Παρασκευάς
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 1 Απρ 2014, 22:00:08 »

Ευχαριστώ το φίλο Stratigio για την παρακάτω παρατήρηση που είχε και την διακριτικότητα να το στείλει σε προσωπικό μήνυμα.

Έχω μια μικρή παρατήρηση που νομίζω πως σου έχει διαφύγει και δεν θέλω με το "καλημέρα" του θέματός σου να παρέμβω με κριτική. Αν έχω καταλάβει καλά, αναφέρεις ως ιδανικό σημείο για ερμάτισμα το σημείο ένωσης των ακροπτερύγιων, εκτίμηση πολύ λανθασμένη. Το μόνο σημείο που επιδέχεται ερμάτισμα ένα ανεμόπτερο είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην άτρακτο (ή για να γίνει σαφέστερο στην προκειμένη περίπτωση, πάνω στον άξονα περιστροφής). Όποια επιβάρυνση προς τις άκρες του φτερού αποφεύγονται (-απαγορεύονται).

Καλή συνέχεια...

Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 26 Απρ 2014, 16:27:30 »

Καλησπέρα

Το μοντέλο αν και μου πήρε αρκετό χρόνο να το τελειώσω, λόγω έλλειψης χρόνου, είναι πια έτοιμο. Δεν είχε κάποια ιδιαιτερότητα στην κατασκευή του πέρα απο τις αναμενόμενες για ένα ανεμόπτερο, με το εγχειρίδιο χρήσης να είναι το τυπικό της Topmodel.

Τι θα πρέπει να προσέξετε και να έχετε κατα νου

1. Τα Blind nut είναι μεγάλα για το πλακάκι που μπαίνει στο πίσω μέρος της σέλας για το δέσιμο του φτερού, άρα ή θα πρέπει να πάρετε μικρότερα σε ύψος blind nut ή θα πρέπει να κολλήσετε άλλο ένα πλακάκι στο ήδη υπάρχον. Προσοχή όμως, αν χρησιμοποιήσετε χοντρότερο πλακάκι να έχετε μετρήσει πρώτα το ύψος που βγαίνει το rudder servo γιατί θα ακουμπούν τα συρματόσχοινα και θα τρίβονται πάνω στο πλακάκι.

2. Οι βίδες για το δέσιμο του φτερού με τις ατράκτου, δεν ήταν συμβατές με τα blind nut. 6mm vs 4mm

3. Το πλακάκι που έχουν για την τοποθέτηση του rudder servo χωράει μόνο mini servo και αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο servo, θα ανακαλύψετε ότι επειδή ακουμπάει στην κάτω μεριά του σκάφους, αναγκάζει το πλακάκι να σηκώνεται και να μην μπορεί να κολληθεί σε κανένα σημείο στο πλάι του σκάφους. Εγώ χρησιμοποίησα 19γρ servo (3kg) και έφτιαξα καινούργιο πλακάκι. ξαναλέω ότι θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο ύψος αν έχετε χρησιμοποιήσει χοντρό πλακάκι στην σέλα.

4. Για την στήριξη της καλύπτρας χρησιμοποίησα μαγνήτες.

5. Η μύτη ήταν ήδη κομμένη για την χρήση ηλεκτρικού μοτέρ, αν και χρειάστηκε αρκετό τριμάρισμα για να κάτσει σωστά το spinner και το firewall.

6. Το elevator servo μπαίνει στην πίσω μεριά της ατράκτου και για την ακρίβεια στην βάση του κάθετου σταθερού.

7. Για όλα τα servo χρησιμοποίησα τα "σφουγγαράκια αφρού πολυουρεθάνης" που είχαν μέσα, τα οποία ήθελαν κι αυτά τριμάρισμα για να είναι χαμηλότερα από την επιφάνεια του φτερού και τα ασφάλισα από πάνω με θερμόκολλα.

8. Νομίζω ότι θα είχα αρκετή δυσκολία να περάσω τα καλώδια απο τα φτερά αν το μοντέλο ήταν ντυμένο, αφού τα καλαμάκια που είχε για οδηγούς, δεν ήταν καλά κολλημένα και έφευγαν συνεχώς.

9. Για τα ακροπτερύγια χρησιμοποίησα mpx connectors και για το κεντρικό φτερό στην είσοδο της ατράκτου 15pin vga connector, όπως με είχατε συμβουλέψει στο θέμα της κατασκευής του Albatros που είχα. Αν και με παίδεψαν αρκετά στο κόλλημα, το τελικό αποτέλεσμα με αποζημίωσε.

10. Τα ailreon έχουν πολύ μεγάλο μήκος και μάλιστα είναι 2 κομμάτια σε κάθε φτερό, τα οποία συνδέονται με ένα καλαμάκι.

11. Το elevator είναι ολοκινούμενο σε 2 κομμάτια και οι carbon ντίζες χρειάζονται ένα τριψιματάκι για να μπαίνουν άνετα στο μοχλικό.

12. Το σύστημα του rudder είναι pull-pull, το οποίο και δούλεψα πρώτη φορά, χωρίς να με δυσκολέψει σχεδόν καθόλου.

Ζητώ συγγνώμη για την αρίθμηση αλλά δεν έχω και πολύ έμπνευση σήμερα...

* 2014-03-28 22.05.32.jpg (49.34 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 546 φορές.)

* 2014-03-28 22.06.05.jpg (52.08 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 534 φορές.)

* 2014-03-29 22.03.34.jpg (12.96 KB, 360x480 - εμφανίστηκε 528 φορές.)
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 26 Απρ 2014, 16:50:51 »

Σχετικά με τα βάρη τώρα, που είναι σημαντικό στοιχείο για ένα ανεμοπτέρο.

Αναλυτικά τα βάρη των μερών όπως παρέλαβα το ανεμόπτερο.

Άτρακτος : 263γρ
    Καλύπτρα : 20γρ
    Δεξί Elevator : 12γρ
    Αριστερό Elevator : 12gr
    Rudder : 9gr
    Δ. Φτερό : 141γρ
    Α. Φτερό : 134γρ (Έβαλα 7γρ μέσα στο φτερό για να πετύχω το ίδιο βάρος στα 2 φτερά)
    Κ.Φτερό : 251γρ
    Πακέτο υλικών : 268γρ

Σύνολο : 1117γρ

Το τελικό μου βάρος με το ανεμόπτερο έτοιμο για πτήση βγήκε στα 1830γρ με μπαταρία 3s 3000mAh (270gr). Αν αλλάξω την μπαταρία σε 2200mAh κατεβαίνω στα 1750γρ. Το χαμηλό τελικό βάρος έχει προκύψει επειδή χρησιμοποίησα το oralight και όχι το oracover.

Ελπίζω η αεροτομή να μπορεί να πετάξει με τόσο χαμηλό βάρος αν όχι μετά απο τις δοκιμές ίσως χρειαστεί να αυξήσω το βάρος με έρμα ώστε να πάω στα 2 kg.

Την άτρακτο επέλεξα τελικά να μην την βάψω, μιας και δεν το έχω καθόλου, και χρησιμοποίησα το oratrim carbon το οποίο είναι αυτοκόλλητο σε σχέδιο carbon με 9 πόντους φάρδος και 2μ μήκος. Για το ντύσιμο όλης της ατράκτου χρειάστηκα 1 ρολό και θα χρειαζόμουν ακόμα λίγο που δεν το είχα και έτσι χρησιμοποίησα το fluoresent πορτοκαλί που είχα βάλει και στο φτερό.

Πιστεύω ότι το συνολικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και τώρα το μόνο που μένει είναι να πάρει αέρα και να μας δείξει τι ωραία που πετάει...!!!

* 2014-04-18 16.30.55.jpg (31.5 KB, 640x349 - εμφανίστηκε 522 φορές.)

* 2014-04-16 21.27.36.jpg (33.1 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 533 φορές.)

* 2014-04-17 18.39.31.jpg (11.39 KB, 360x480 - εμφανίστηκε 505 φορές.)

* 2014-04-17 18.39.18.jpg (17.79 KB, 360x480 - εμφανίστηκε 521 φορές.)
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 27 Απρ 2014, 01:17:45 »

πολυ ωραιο το  εκανες καλοριζικο και πολλα θερμικα στα φτερα σου
    Καταγράφηκε
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 27 Απρ 2014, 10:39:50 »

Την άτρακτο επέλεξα τελικά να μην την βάψω, μιας και δεν το έχω καθόλου, και χρησιμοποίησα το oratrim carbon το οποίο είναι αυτοκόλλητο σε σχέδιο carbon με 9 πόντους φάρδος και 2μ μήκος. Για το ντύσιμο όλης της ατράκτου χρειάστηκα 1 ρολό και θα χρειαζόμουν ακόμα λίγο που δεν το είχα και έτσι χρησιμοποίησα το fluoresent πορτοκαλί που είχα βάλει και στο φτερό.

καλορίζικο και καλές πτήσεις. ελπίζω να το χαρείς. έχω κι εγώ το grafas του τσέχου και ομολογώ ότι φτοιάχνει ωραία μοντέλα.
    αυτό το oratrim carbon από που το πήρες; τιμή;

Καταγράφηκε

angel 50, T-REX 600 limited edition    http://www.serresairclub.gr/
    http://www.airphotos.gr/
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 27 Απρ 2014, 12:10:49 »

Ευχαριστώ πολύ. Αν και ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου για να το δοκιμάσω... που θα πάει όμως...

http://www.oracover.de/index.php/katalog/showarticles/162400-1-carbon.html

Δοκιμάσα εχτές να βάλω την 3s 2200mAh, αλλά δεν μπορούσε να ζυγίσει με τίποτα, χωρίς να βάλω νεκρό βάρος. Οπότε επιστροφή στην 3000mAh. Εκτός αν με την πτήση διαπιστώσω ότι πρέπει να ζυγίσει αρκετά πιο πίσω από τα 85mm που λέει ο κατασκευαστής. Στο albatros είχα φτάσει στα 97mm και πέταγε λουκούμι πριν ερωτευτεί με την Γη...
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 28 Απρ 2014, 09:40:16 »

Φτού-φτού!

Κούκλα η λεγάμενη.

Καλές προσγειώσεις σου εύχομαι, πάντα με χαμόγελα.

Ενδιαφέρον θα έχει να μας κάνεις μια αναφορά και της πτητικής του συμπεριφοράς, μόλις ευκαιρήσεις. Δείχνει πολλά υποσχόμενο.

Αν ήμουν στη θέση σου, θα αντικαθιστούσα τη θερμο-μ@λ*%^α με καμιά σοβαρή κόλλα. Λίγο που θα λιαστεί το μοντέλο και η φαινομενικά "γερή" σου κόλληση θα πάει περίπατο.

Όσο ελαφρύτερο το μοντέλο σου, τόσο το καλύτερο. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τα περί αύξησης του βάρους που αναφέρεις.   

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 28 Απρ 2014, 23:52:10 »

Όσο ελαφρύτερο το μοντέλο σου, τόσο το καλύτερο. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τα περί αύξησης του βάρους που αναφέρεις.   

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πετάνε όλες οι αεροτομές με οτιδήποτε φόρτιση ή τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει. Η MH32 που χρειάζεται αρκετή φόρτιση για να αποδώσει, δεν θα πετάξει καλά, αν το φορτίο της είναι κάτω απο 20gr/dm2 σε τέτοιο εκπέτασμα. Άρα για να είμαι στις σωστές φορτίσης θα πρέπει να έχω βάρος ανεμοπτέρου απο 2-2,2Κγ ίσως και ελάχιστα λιγότερο, αλλά κάπου εκεί γενικά.

Αν το έχω καταλάβει λάθος, φωτίστε με, μην παιδεύομαι και τζάμπα.

Επίσης λέω να πάω καρφωτό το κ.β στα 95mm και να βάλω την 2200mAh, αφού είναι οι καινούργιες και πιο αξιόπιστες μπαταρίες που έχω, παρόλο που ο κατασκευαστής δίνει τα 85mm ως το πίσω όριο. ΤοAlbatros με χορδή 24cm και βάρος κάπου στα 1800γρ ζύγιζε λουκούμι από 92mm έως και 97mm ανάλογα τον καιρό, αρα δεν καταλαβαίνω τον λόγο για να μην δουλέψει στο ίδιο μήκος και το ζύγισμα του Elite. Οπότε λέω να μην αναλωθώ σε δοκιμές σε τόσο μικρά μήκη.

Αν υπάρχει κάποια άλλη άποψη - διόρθωση, ευχαρίστως να ακούσω.

Παρασκευάς
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 29 Απρ 2014, 09:47:07 »

Επίσης λέω να πάω καρφωτό το κ.β στα 95mm και να βάλω την 2200mAh, αφού είναι οι καινούργιες και πιο αξιόπιστες μπαταρίες που έχω, παρόλο που ο κατασκευαστής δίνει τα 85mm ως το πίσω όριο. ΤοAlbatros με χορδή 24cm και βάρος κάπου στα 1800γρ ζύγιζε λουκούμι από 92mm έως και 97mm ανάλογα τον καιρό, αρα δεν καταλαβαίνω τον λόγο για να μην δουλέψει στο ίδιο μήκος και το ζύγισμα του Elite. Οπότε λέω να μην αναλωθώ σε δοκιμές σε τόσο μικρά μήκη.

Αν υπάρχει κάποια άλλη άποψη - διόρθωση, ευχαρίστως να ακούσω.

Παρασκευάς

Η δική μου άποψη είναι να αρχίσει με το πίσω όριο που δίνει ο κατασκευαστής και μετά τις πρώτες πτήσεις να το μετακινήσεις πιό πίσω αν θέλεις.
    Δεν θα γενίκευα στο ζύγισμα σε σχέση με άλλα ανεμόπτερα. Για παράδειγμα έχουν την ίδια επιφάνεια ουραίου, μήκος ατράκτου, μορφή φτερού και αεροτομή με το Albatross; Αν όχι, τότε το περιθώριο ευστάθειας θα διαφέρει (δηλαδή το πόσο πίσω μπορεί να έρθει το κέντρο βάρους μέχρι το ανεμόπτερο να καταστεί ασταθές).

Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Topmodel Elite 3,06 ARC
    Μεταπήδηση σε: