Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 22:24:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 22:24:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 123
    Συνολικά: 124
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: οικονομικος αλλα αξιοπρεπης φορτιστης  (Αναγνώστηκε 13992 φορές)
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 16:01:06 »

Δεν ξέρω ποιόν έχεις εσύ Stratigio αλλά ο παρακάτω 606 που έχω εγώ κάνει.
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=148_150&products_id=1588

Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 16:27:17 »

Ο 606 δεν κάνει storage

φιλε μου Stratigio κανει

εχει την παραμετρο LIPO STORE

τσεκαρε το

αυτο που κανει βεβαια (με βαση τις κρητικες)  πολυ πολυ καλα ειναι το LIPO BALANCE

Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 20:36:42 »

Απόστολε, έχω τον ίδιο ακριβώς. Αγορασμένος από το Λαχανά, μόλις είχε ανοίξει το μαγαζί στην Ελ. Βενιζέλου (πρέπει να έχει 10ετία+).

Ίσως είναι παλαιότερη έκδοση, αλλά ΔΕΝ διαθέτει storage. Είναι απλούστατος στη χρήση του και θα μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση (ως απογοήτευση), να μην έχω ανακαλύψει τόσο καιρό κάτι τέτοιο.

Έκανα Reset όμως. όπως το περιέγραψε ο ant1971 με κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έκανε Data Initialization, εξακολουθεί όμως να φορτίζει έως τα 4,22 ανά κελί.

Ξά του!!! Τα λεφτά του τα έβγαλε και με το παραπάνω…

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 22 Μαρ 2014, 09:19:11 »

Απόστολε, έχω τον ίδιο ακριβώς. Αγορασμένος από το Λαχανά, μόλις είχε ανοίξει το μαγαζί στην Ελ. Βενιζέλου (πρέπει να έχει 10ετία+).

Ίσως είναι παλαιότερη έκδοση, αλλά ΔΕΝ διαθέτει storage. Είναι απλούστατος στη χρήση του και θα μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση (ως απογοήτευση), να μην έχω ανακαλύψει τόσο καιρό κάτι τέτοιο.

Έκανα Reset όμως. όπως το περιέγραψε ο ant1971 με κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έκανε Data Initialization, εξακολουθεί όμως να φορτίζει έως τα 4,22 ανά κελί.

Ξά του!!! Τα λεφτά του τα έβγαλε και με το παραπάνω…

Φαντάζομαι εννοείς πως στιγμιαία ανεβάζει κάποιο στοιχείο στα 4.21-4.22 έτσι ώστε τελικά όλα να έρθουν στο 4.20.Όχι πως στα ανεβάζει όλα στο 4.22 και σταματάει εκεί. worry
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 22 Μαρ 2014, 09:46:30 από Apostolis » Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    Galans
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 22 Μαρ 2014, 10:26:54 »

Η γνώμη μου είναι να μεγαλώσείς λίγο το budget σου και να δεις σε Hyperion. Είναι μια επένδυση που απλά δεν θα μετανιώσείς και θα είσαι σίγουρός για τις μπαταρίες σου ότι φορτίζουν καλά. Το ξέρω πως οι καιροί είναι δύσκολοί αλλά ψωνίζεις κάτι και ξενοιάζεις για πολλά  χρόνια  Thumbs up 
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Σάββατο, 22 Μαρ 2014, 12:06:05 »

Η γνώμη μου είναι να μεγαλώσείς λίγο το budget σου και να δεις σε Hyperion. Είναι μια επένδυση που απλά δεν θα μετανιώσείς και θα είσαι σίγουρός για τις μπαταρίες σου ότι φορτίζουν καλά. Το ξέρω πως οι καιροί είναι δύσκολοί αλλά ψωνίζεις κάτι και ξενοιάζεις για πολλά  χρόνια  Thumbs up 

Αυτο ακριβως σκεφτηκα και εγω, οποτε θα παω για τον hyperion...και ελπιζω να με βγαλει ασπροπροσωπο για αρκετα χρονια.
    Καταγράφηκε
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Σάββατο, 22 Μαρ 2014, 12:21:45 »

Φαντάζομαι εννοείς πως στιγμιαία ανεβάζει κάποιο στοιχείο στα 4.21-4.22 έτσι ώστε τελικά όλα να έρθουν στο 4.20.Όχι πως στα ανεβάζει όλα στο 4.22 και σταματάει εκεί. worry

Όχι, Απόστολε. Μπαλανσάρει στα 4,22.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Σάββατο, 22 Μαρ 2014, 12:52:34 »

Όχι, Απόστολε. Μπαλανσάρει στα 4,22.

Τι να πω....σε εμένα σταματάει όταν όλα είναι στο 4.20.Μήπως να μέτραγες με ένα πολύμετρο την μπαταρία σε περίπτωση που ο φορτιστής έχει μια μικρή απόκλιση και δείχνει λίγο παραπάνω; idiot2
    Καταγράφηκε

kostas_var
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Κυριακή, 23 Μαρ 2014, 13:01:57 »

Δοκίμασες να κάνεις καλιμπράρισμα στο φορτιστή; Δεν ξέρω αν γίνεται στον συγκεκριμένο φορτιστή αλλά το 99% των φορτιστών τέτοιου τύπου γίνεται. Ακόμα και οι turnigy που είναι οι φτηνότεροι το κάνουν όπως και ο icharger που έχω εγώ.

Αν δεν ξέρεις πως γίνεται ψάξε στο manual. Μετά μετράς με ένα πολύμετρο ένα - ένα τα κελιά της μπαταρίας (σημειώνεις την τάση σε ένα χαρτί) και κατόπιν την συνδέεις στο φορτιστή κάνοντας την κατάλληλη διαδικασία για να μπεις στο συγκεκριμένο μενού και δηλώνεις την ίδια τάση στο φορτιστή με αυτή που μέτρησες με το πολύμετρο. Μετά από αυτή την ενέργεια δεν πρέπει να στο ξανακάνει αλλιώς κάτι θα φταίει.
    Καταγράφηκε

T-REX 550
    T-45 Goshawk
    P-51 Mustang
    Formoza I
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Κυριακή, 23 Μαρ 2014, 18:54:47 »

Ο φορτιστης διαβαζει 4.22 σε καποιο στοιχειο η το βλεπεις εσυ μετα με το πολυμετρο? Αν σου δειχνει ο φορτιστης οτι το στοιχειο ειναι 4.22 τοτε δεν ειναι θεμα calibration.
    Καταγράφηκε
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Κυριακή, 23 Μαρ 2014, 19:31:25 »

Τελικά στο κουρσάρεψα το θέμα, AlexVag...  white flag

Μετρημένα με πολύμετρα, οι ενδείξεις είναι στα 4,22V για το ένα κελί και 4,21V για τα λοιπά. Το manual δεν αναφέρει πουθενά για καλιμπράριασμα, αλλά και σε επαφή που ήρθα με τους τεχνικούς του Γιάπωνα η απάντηση ήταν πως δεν επηρεάζει αρνητικά μια τέτοια απόκλιση και ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω μόνος μου (προφανώς δεν καλιμπράρεται χωρίς επέμβαση τεχνικού).

Κώστα αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω (για τη μέθοδο που αναφέρεις), διαφώτισέ μας... Undecided

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Κυριακή, 23 Μαρ 2014, 20:16:53 »

δεν πειραζει εγω πηρα την αποφαση μου οποτε με την ανεση σου...χαχα. Παντως απο οσο εψαξα οι hyperion δεν καλιμπραρονται. Εμενα ο turnigy μου εκανε το εξης κουφο, ενω μετρουσε σωστα την ταση σε καθε στοιχειο ξεχωριστα, μετρουσε λαθος τη συνολικη ταση. Δηλαδη μπορει να εγραφε κελι 1: 3.4V κελι: 2 3.6V και συνολο να εβγαζε  6.5V. Γιαυτο θα τον αλλαξω.
    Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #27 στις: Κυριακή, 23 Μαρ 2014, 20:25:10 »

ο Hyperion EOS0606i AC/DC περα απο restart με επαναφορα στις μαμα ρυθμισεις του δεν κανει κανενα καλιμπραρισμα χωρις να χειρουργηθει απο τεχνικο

Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    alfisti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 24 Ιουλ 2015, 16:46:05 »

Θελω να παρω εναν πολυφορτιστη. Εχω υπόψην 2 φορτιστές της skyrc rs16 και t6200. Ποιον να προτιμήσω και γιατι; ή κάποιον αντίστοιχο μεχρι 100€ περίπου.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: οικονομικος αλλα αξιοπρεπης φορτιστης
    Μεταπήδηση σε: