Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 22:27:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 22:27:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: οικονομικος αλλα αξιοπρεπης φορτιστης  (Αναγνώστηκε 13995 φορές)
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 01:26:09 »

Ηρθε η ωρα να αλλαξω τον πολυαγαπημενο μου turnigy accucel 6 καθως ενω μετραει σωστα την ταση σε καθε κελι ξεχωριστα, μετραει λαθος την συνολικη ταση της μπαταριας. Προσπαθησα να τον καλιμπραρω αλλα η αποκλιση ειναι τοσο μεγαλη που δεν μπορω να την καλύψω. Ψαχνω για καποιο φορτιστη μεχρι 60 ευρω. Ο ιδανικος θα ηταν ο hyperion 0606i αλλα δεν υπαρχει σε στοκ οπου στην Ελλαδα. Εχετε να μου προτεινετε καποιον? Λεω να μην παω παλι σε turnigy αλλα να παρω κατι πιο ποιοτικο.

Σε αυτα τα χρηματα υπαρχει ο Gens ace IMars2 Charger http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=148_150&products_id=6826

και ο http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=148_150&products_id=6779  (πρωτη φορα τον ακουω)

εαν παω σε turnigy μαλλον θα παω για αυτον http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15403__Turnigy_Smart6_80w_7A_Balance_Charger_with_Graph_Screen.html

Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να κανει σωστο balance για να μην εχω προβλημα με τις μπαταριες μου. Δεν με ενδιαφερει ουτε το διαγραμμα φορτισης που εχει ο turnigy ουτε η μετρηση της εσωτερικης αντιστασης που εχει  ο ace.
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 02:35:09 »

Ενας αξιοπρεπής και πολύ τίμιος φορτιστής είναι αυτός εδώ μια που κοιτάζεις και προς τα εκεί!!!  Wink

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6792__iCharger_106B_plus_250W_6s_Balance_Charger.html
    Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 07:32:16 »

Επειδη ο καλυτερος φορτιστης ειναι αυτος που δεν σου χαλαει τις μπαταριες κοιτα με σιγουρια τον Hyperion (σειρα6) στα ιδια σχεδον χρηματα.
    Καταγράφηκε
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 08:47:55 »

Κι εγώ μετά απο Accucel κλπ. πήγα σε Hyperion.
    Πήρα από Heliland τον παρακάτω που έχει τροφοδοτικό μέσα και μπορεί να δουλέψει με 220V και 12V.
    Έτσι στο σπίτι που κάνουμε τις περισότερες φορτίσεις δεν είναι ανάγκη να συνδέεις τροφόδοτικά κλπ.
    Είναι ακριβότερος βέβαια αλλά μπορείς να πουλήσεις πχ. το τροφοδοτικό σου και να πάρεις κάτι.
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=148_150&products_id=1588
    Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 09:06:25 »

... Ο ιδανικος θα ηταν ο hyperion 0606i αλλα δεν υπαρχει σε στοκ οπου στην Ελλαδα. ...

http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=32&products_id=2560
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 10:45:00 »

... Ο ιδανικος θα ηταν ο hyperion 0606i αλλα δεν υπαρχει σε στοκ οπου στην Ελλαδα. ...

Ο παραπάνω, Evan είναι ο DC (φόρτιση μόνο από μπαταρία). Υπάρχει και η έκδοση AC/DC(... devil for those about to Rock devil... 12-18V/220-240V).

Παρεμπίπτοντος χρησιμοποιώ τον AC-DC απροβλημάτιστα για πάνω από δέκα χρόνια, βέβαια σε χαλαρή-ερασιτεχνική χρήση. Τελευταία όμως παρατήρησα (δεν ξέρω πόσο καιρό πραγματικά συμβαίνει) ότι η φόρτιση ανά κελί  LiPo μπαταρίας ξεπερνά το ασφαλές 4,20V και σταματά στα μόλις ένα από τα κελιά πιάσει τα 4,22V (ανεξαρτήτως τύπου και μεγέθους παταρίας).

Το κακό με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι δεν παίρνει καλιμπράρισμα στο σπίτι, τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζω οπότε μήπως και να το ξανασκεπτόσουν …

Καλή πηγή πάντως για τα είδη Hyperion (κατά τη γνώμη μου και μετά την Ελληνική αγορά), είναι ο Γιάπωνας...  

Προσωπικά έχω αρχίσει τελευταία να ρίχνω ματιές σε αυτόν : http://www.skyrc.com/index.php?route=product/product&product_id=173

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 11:56:45 από Stratigio » Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 11:21:53 »

φιλε Stratigio κανει ομως restart

δοκιμασε το

γυρναει στις εργοστασιακες του ρυθμισεις

αν θυμαμαμαι καλα πατημενο το Batt type και μετα του δινεις  ρευμα

Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 12:06:27 »

http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=32&products_id=2560

τον εχω δει και μαλιστα αγοραζω συχνα απο alphasport αλλα αρχισα να μεγαλωνω και εχω παραξενιες. Τον εχει πιο καριβα απο heliland και δεν θελω να τον παρω χαχα. Επισης υπαρχει και εδω http://www.myhelis.com/Hyperion-EOS-0606i-DC-input-6S-6A-max-50W.html αλλα η τιμη του ειναι εκτος πραγματικοτητας.
    Τον Gens Ace δεν τον ξερει κανενας?

Βασικα δεν θελω να δωσω 85 ευρω για τον hyperion ac/dc γιατι ειναι ακριβος ιδιο με τον απλο, ειναι σαν να αγοραζω 2 φορες τροφοδοτικο και εχει ενα επιπλεον πραγμα να χαλασει. Αν χαλασει το τροφοδοτικο του χαλαει και ο φορτιστης.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 12:11:04 »

Ο παραπάνω, Evan είναι ο DC (φόρτιση μόνο από μπαταρία). Υπάρχει και η έκδοση AC/DC(... devil for those about to Rock devil... 12-18V/220-240V).

Παρεμπίπτοντος χρησιμοποιώ τον AC-DC απροβλημάτιστα για πάνω από δέκα χρόνια, βέβαια σε χαλαρή-ερασιτεχνική χρήση. Τελευταία όμως παρατήρησα (δεν ξέρω πόσο καιρό πραγματικά συμβαίνει) ότι η φόρτιση ανά κελί  LiPo μπαταρίας ξεπερνά το ασφαλές 4,20V και σταματά στα μόλις ένα από τα κελιά πιάσει τα 4,22V (ανεξαρτήτως τύπου και μεγέθους παταρίας).

Το κακό με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι δεν παίρνει καλιμπράρισμα στο σπίτι, τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζω οπότε μήπως και να το ξανασκεπτόσουν …

Καλή πηγή πάντως για τα είδη Hyperion (κατά τη γνώμη μου και μετά την Ελληνική αγορά), είναι ο Γιάπωνας...  

Προσωπικά έχω αρχίσει τελευταία να ρίχνω ματιές σε αυτόν : http://www.skyrc.com/index.php?route=product/product&product_id=173

Ποιος γιαπωνας?  Tongue

Ο συγκεκριμενος παιρνει ρευμα και απο τροφοδοτικο με bannana plugs. Κανω το λαθος να θελω να αγορασω μαζι με τον φορτιστη και 4 μπαταριες γιαυτο μου φαινεται μεγαλο το ποσο. Θα μπορουσα να παρω 3 μπαταριες και να παρω τον ac/dc αλλα...
    Καταγράφηκε
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 12:31:56 »

Μπορείς να σταματήσεις την φόρτιση όταν όλα τα κελιά είναι στο 4.18-4.19 περίπου.Κερδίζεις σε χρόνο διάρκειας της μπαταρίας και σχεδόν δεν χάνεις τίποτα σε απόδοση. Wink
    Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 12:37:34 »

τον εχω δει και μαλιστα αγοραζω συχνα απο alphasport αλλα αρχισα να μεγαλωνω και εχω παραξενιες. Τον εχει πιο καριβα απο heliland και δεν θελω να τον παρω χαχα. Επισης υπαρχει και εδω http://www.myhelis.com/Hyperion-EOS-0606i-DC-input-6S-6A-max-50W.html αλλα η τιμη του ειναι εκτος πραγματικοτητας.
    Τον Gens Ace δεν τον ξερει κανενας?

Βασικα δεν θελω να δωσω 85 ευρω για τον hyperion ac/dc γιατι ειναι ακριβος ιδιο με τον απλο, ειναι σαν να αγοραζω 2 φορες τροφοδοτικο και εχει ενα επιπλεον πραγμα να χαλασει. Αν χαλασει το τροφοδοτικο του χαλαει και ο φορτιστης.
    Πολύ σπάνιο να χαλάσει Hyperion.Ακόμα κι έτσι όμως μπορεί να δουλέψει σαν απλός αφού έχει ξεχωριστή παροχή (τα κροκοδειλάκια στην φωτό) για τροφοδοσία 12V.
    Καταγράφηκε

Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 13:20:33 »

φιλε Stratigio κανει ομως restart

δοκιμασε το

γυρναει στις εργοστασιακες του ρυθμισεις

αν θυμαμαμαι καλα πατημενο το Batt type και μετα του δινεις  ρευμα

Δεν το γνώριζα. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα και θα ενημερώσω. Να'σαι καλά σ'ευχαριστώ πολύ.

Ποιος γιαπωνας?  Tongue

http://www.aircraft-world.com/default.asp

Μπορείς να σταματήσεις την φόρτιση όταν όλα τα κελιά είναι στο 4.18-4.19 περίπου.Κερδίζεις σε χρόνο διάρκειας της μπαταρίας και σχεδόν δεν χάνεις τίποτα σε απόδοση. Wink

Τις περισότερες φορές αυτό κάνω, αλλά υπάρχουν κάποιες που δεν καταφέρνω να είμαι πάνω από το φορτιστή και το χάνω... Νομίζω πως απόκλιση 0,02V είναι ακόμη ασφαλής (αν τελικά δεν δουλέψει το restart που αναφέρει ο ant1971). Σ'ευχαριστώ, όπως και να'χει.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 13:34:23 »

Τις περισότερες φορές αυτό κάνω, αλλά υπάρχουν κάποιες που δεν καταφέρνω να είμαι πάνω από το φορτιστή και το χάνω... Νομίζω πως απόκλιση 0,02V είναι ακόμη ασφαλής (αν τελικά δεν δουλέψει το restart που αναφέρει ο ant1971). Σ'ευχαριστώ, όπως και να'χει.

[/quote]
    Κι εγώ πιστεύω πως μια τέτοια απόκλιση είναι ασφαλής...δεν νομίζω πως η Hyperion θα έκανε ''μαμακία''.
    Μια άλλη απορία που έχω είναι πως κάνει το storage στο 3.9 αντί στο 3.8 που ξέρουμε γενικώς........
    Καταγράφηκε

jimas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 15:20:58 »

Τσεκαρε κι αυτον εδω.

http://www.skyrc.com/index.php?route=product/product&product_id=173
    Καταγράφηκε

Wltoys V911-2
    Lama v4
    Honne Bee King 2
    Belt cp v1
    Belt cp v2
    Mini Titan E325
    Trex 250/HK
    Trex 600E/HK
    Futaba T7C 2,4 Ghz
    Hitec Aurora 9 2,4 Ghz
    και οτ
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 15:52:36 »

Μια άλλη απορία που έχω είναι πως κάνει το storage στο 3.9 αντί στο 3.8 που ξέρουμε γενικώς........

Ο 606 δεν κάνει storage

Post#6 Azn

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: οικονομικος αλλα αξιοπρεπης φορτιστης
    Μεταπήδηση σε: