Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 11:41:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 11:41:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 58
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ TAIL WAG  (Αναγνώστηκε 2073 φορές)
    pavlopoulos
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 20 Μαρ 2014, 14:04:55 »

Καλησπέρα έχω ένα tarot 450 dfc το setup είναι 3 σερβο kst 115, στην ουρα align ds 520 και beastx.Το πρόβλημα που έχω είναι οτι όταν είμαι σε χόβερ η ουρά πηγαίνει δεξιά αριστερά οριζόντια ίσα που το βλέπεις σαν να έχει πολύ ευαισθησία, σε γρήγορη κανονική πτήση και γρήγορη οπισθωπορία και ανάποδη πτήση είναι μια χαρά η ουρά σε ανάποδο χόβερ γίνεται λίγο πιο αισθητό..Έχω κάνει reset το beastx και ξανασέταρα απο την αρχή, έχω δοκιμάσει όλα τα ποσοστά ευαισθησίας αλλά τίποτα, άλλαξα όλο το tail unit μήπως ήταν κατι μηχανικό αλλα τίποτα και πάλι, δοκίμασα στο χορν του σερβου της ουρας να βάλω το ball στην πιο μέσα τρύπα αλλα και αυτο δεν έκανε κάτι τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι να αλλάξω το σέρβο της ουράς κατα τα άλλα το ελικόπτρο είναι πολυ σταθερό ακόμα και σε πολύ αέρα..
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 20 Μαρ 2014, 14:25:25 από pavlopoulos » Καταγράφηκε

pavlopoulos dimitrios
    GOBLIN 700 KYLE STACY EDITION
    Phanislo
    Aeromodeller Jr. member
    **

Fly like a fly and land on land..

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 20 Μαρ 2014, 14:44:19 »

Δες μήπως έχεις βρεί κάτω με τα tail blades και θέλουν πάλι ζύγιζμα, ή και  ακόμα αν έχει πάρει ο άξονας της ουράς.
    Καταγράφηκε

JR PCM 9XII, DSX9II, TARANIS PLUS X9D
    Raptor 30, Hk-450 pro 3Gx, RJX 90 Gasser
    Edge 540, QB 20, QB 15, Hawk 3d, Cessna Sky Link 40, Ultimate 40, You Can Do 3d 60, YAK-54 60, BOSSU,ΥΑΚ-54 20cc, Sbach 342 32cc, Mahachi....
    etc.
    pavlopoulos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 20 Μαρ 2014, 15:29:30 »

Τον άξονα της ουράς τον τσέκαρα..θα τσεκάρω και τα ελικάκια σε ευχαριστώ!
    Καταγράφηκε

pavlopoulos dimitrios
    flaperon35
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 20 Μαρ 2014, 16:45:34 »

Οι λογοι που μπορει να στο κανει ειναι πολοι,
    Αφου τσεκαρεις και τα ελικακια, τσεκαρε ολλα τα γραναζια, βγαλε την ντιζα και κουνα το με το χερι να δεις αν πεζει ελεφθερα. Αν δεν ειναι κατι απο αυτα τοτε παμε αλλου.
    Καταγράφηκε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΖΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.... ΜΟΝΟ ΧΑΖΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    pavlopoulos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 20 Μαρ 2014, 19:16:22 »

Οι λογοι που μπορει να στο κανει ειναι πολοι,
    Αφου τσεκαρεις και τα ελικακια, τσεκαρε ολλα τα γραναζια, βγαλε την ντιζα και κουνα το με το χερι να δεις αν πεζει ελεφθερα. Αν δεν είναι κάτι απο αυτα τοτε παμε αλλου.
    το σέρβο το έχω κουνήσει αν εννοείς τα γρανάζια του σέρβου παίζει ελεύθερα όπως και τα γρανάζια που δίνουν μετάδωση στην ουρά..δυστυχώς σήμερα δεν βρηκα χρόνο να κοιτάξω το θέμα με τα ελικάκια αλλα κάτι που εντόπισα είναι οτι η ντίζα που κουμπώνει στο ball του σέρβου μου φαίνεται πως ακουμπάει ελάχιστα στο tail boom mount
    αυτό τώρα πως το διορθώνεις? σκέφτηκα να λυμάρω λιγο το πλαστικό να το φάω ωστε να βρεί χώρο..
    Καταγράφηκε

pavlopoulos dimitrios
    Heli.Maniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 20 Μαρ 2014, 19:19:51 »

Εγω πιστευω οτι αυτο που βλεπεις (πολυ μικρο κουνηματακι το οποιο δεν ειναι και πολυ γρηγορο) ειναι φυσιολογικο ειδικα οταν εχει αέρα. Ολα τα ελικοπτερα μου απο 450 μεχρι 600 το εχουν αλλα ειναι τοσο μικρο που δεν το καταλαβαίνω πλεον. Αν εχεις καλο κρατημα στην ουρά σε backward tail first πτηση χωρις wag ή blowout τοτε καλο ειναι να μην ασχοληθεις περεταιρω με το θεμα γιατι θα χασεις πολυ χρονο με μικρες κατα τη γνωμη μου πιθανοτητες να το φτιαξεις. Εξαλλου αν δεις και σε video απο pro πιλοτους, πολλοι εχουν το ιδιο προβλημα στην ουρα το οποιο γινεται ιδιαιτερα εμφανες στην inverted πτηση με 700αρια ελικοπτερα.
    Καταγράφηκε

Andreas
    COMPASS 7HV
    TREX 600EFL Pro
    McThemis62402
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 21 Μαρ 2014, 14:29:21 »

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τα διαιρούμενα ρουλεμάν thrust bearings του tail uniti.
    Η δικιά μου εμπειρία είναι ότι στο 90% των περιπτώσεων αυτά ευθύνονται για τέτοιου είδους ανωμαλίες...

1) ΞΑΝΑ-τσέκαρε ότι δεν τα έχεις βάλει ανάποδα. Ποτέ δεν ξέρεις...
    2) Αν τα έχεις βάλει σωστά...κάνε τον εξής έλεγχο:
    ...βγάλε τα πάντα και άσε μόνο τον feathering shaft και τα thrust bearings...Τα τοποθετείς στην "σωστή τους θέση" που έχουν όταν μπουν και τα υπόλοιπα...Πρέπει να ελέγξεις ότι τα εσωτερικά δαχτυλίδια δεριστρέφονται δύσκολα...και τα εξωτερικά περιστρέφονται εύκολα...Αν δεις πρόβλημα τότε υπάρχει ανεπάισθητο σφάλμα διαμέτρου σε ρουλεμάν ή άξονα...κάνε αντίστοιχεσ αλλαγές.

Αν δεν έιναι αυτό...τότε τσέκαρε...

1) Τσέκαρε τον ιμάντα μην λείπει κανένα δόντι...ή αντιστοίχως τα γρανάζια του tail shaft
    2) Δοκίμασε άλλα tail blades μήπως και αυτά είναι αζύγιστα...ή ζυγισέ τα αν μπορείς...Τσέκαρε μήπως τα έβαλες ανάποδα!!!!! Σε όλους έχει τύχει...
    3) Τσέκαρε μήπως το Beast Χ ακουμπάει πουθενά και του δίνει κραδασμό, ελπίζω να έχεις την δικά του double side foam...τα άλλα δημιουργούν προβλήματα
    4) Έλεγξε άν το tail servo είναι "στιβαρά" τοποθετημένο...Έλεγξε αν η ντίζα έχει "μηδενικούς" τζόγους...
    5) Γενικώς έλεγξε για υπερβολικούς κραδασμους το ελικοπτερό σου όπως περιγράφει το manual
    6) Επιβεβαίωσε ότι έχεις σφίζει κάθε βίδα και ότι ειδικά όλο το tail unit έχει φτιαχτεί σωστά...και δεν έχεις κάνει κάτι λάθος...
    7) Έλεγξε ότι έχεις στην neutral θέση το tail servo με 90 μοίρες γεωμετρία...(καλά, αυτό δεν παίζει μαλλον να φταίει)
    Επιβεβαίωσε ότι έχεις καλό tracking
    9) 450 είναι??? Δοκίμασε να το τεστάρεις σε μεγάλο φάσμα Rpm...Από 1500 έως 2800 που είναι το maximum
    10) ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ STEP...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ TAIL WAG
    Μεταπήδηση σε: