Ότι σου είπε ο wizard.

Επισης..
Τα φίλτρα που βάζουν αυτοί που δεν διορθώνουν τους κραδασμούς λέγονται Nd filters (natural intensity) και αναγκάζουν την κάμερα να δουλέψει με χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου.
Με αυτόν το τρόπο μειώνετε το geli effect.
Το άλλο που λες με τον ήλιο είναι φυσικό φαινόμενο εφόσον μπαίνει ήλιος μέσα στον φακό και πριν μπει στον φακό έχει περάσει μέσα από την έλικα που γυρίζει.
Εγώ θα έφτιαχνα κάποιο αυτοσχέδιο σκιάστρο (parasoleil) για να κάνει σκιά στον φακό
Γιατί γραφείς pal? Με το ntcs μπορείς να γράψεις με περισσότερα fps.
Το prutone είναι σαν το raw στις φωτογραφικές μηχανές.
Το δουλεύουν οι επαγγελματίες. Γράφει περισσότερες πληροφορίες συνεπώς μεγαλυτερα αρχεια και μεγαλυτερο dynamic range (αυτο ειναι καλο)
Αλλά αν δεν επεξεργαστεί στον κατάλληλο editor δεν δείχνει ωραίο.
Αυτα τα ολιγα απο εμενα
Γεια kolotoympas,
Το συγκεκριμένο βίντεο είναι σε pal, έχω αποφασίσει να γράφω σε ntcs που όντως γράφει σε περισσότερα fps,.
Στο συγκεκριμένο βίντεο έχω ενεργοποιήσει prutone & το white balance στο auto αν & μάλλον θα γράφω σε raw διότι μετά θα το επεξεργάζομαι & θέλω να έχει καταγράψει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.
Τα φίλτρα σίγουρα δεν διορθώνουν τους κραδασμούς, το είπα μήπως βοήθαγαν στο θέμα του ήλιου.
Την ιδέα με το σκίαστρο την έχεις δει κάπου ? θα λειτουργεί σωστά με το gimbal ?
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου