εξελίξεις, εξελίξεις,
τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στον πομπό. Με ένα γερό ταρακούνημα ή απότομο ανοιγοκλείσιμο της κεραίας άναβει το πράσινο λαμπάκι .
Έκανα και το τεστ του bladekiller χωρίς καν να αντικαταστήσω την κεραία και όταν πλησιάζω τον πομπό στην τηλεόραση κάνει μικρές παρεμβολές.
Το καλύτερο είναι οτι δουλεύει και το ελικόπτερο και έχω αρχίσει τις πρώτες προσπάθειες αιώρησης σε χαμηλό ύψος (5 δευτερόλεπτα το ρεκόρ μου

).
Ο κινέζος είδε τα βίντεο και αποφάνθηκε οτι καλό είναι να του στείλω πίσω τον πομπό και τον δέκτη από το ελικόπτερο. Εγώ λέω να στείλω για αντικατάσταση μόνο τον πομπό που έχει σίγουρα καπου πρόβλημα επαφής. Επίσης ο πομπός εξαντλεί τις μπαταρίες πολύ γρήγορα. Κάθε 2 μπαταρίες ελικοπτέρου πέταγμα, θέλουν επαναφόρτιση και οι μπαταρίες του πομπού (eneloop 2000). Δε μου φαίνεται λογικό αυτό.
Τώρα που τελείωσαν τα πρώτα προβλήματα αρχίζουν και οι πρώτες ερωτήσεις αρχαρίου:
Με το τρίμ του δέκτη τι γίνεται, πολύ ευαίσθητο μου φαίνεται, δε μπορώ να το κεντράρω με τίποτε είτε αριστερά θα φεύγει η ουρά είτε δεξιά και αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ όλο το τρίμ του πομπού και χάνει σε σταθερότητα.
Επίσης το manual έχει κάποιες οδηγίες πολύ ασαφείς για τριμάρισμα με πείραγμα των βιδών της κεφαλής. (ναί αλλά τι τις κάνουμε? σφίγγουμε? ξεσφίγγουμε? μετακινούμε? έχει κανείς καμιά ιδέα?) δείτε αν θέλετε τη σχετική σκαναρισμένη σελίδα