Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.354 μηνύματα σε 12.373 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 06:47:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 06:47:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:07]

από TheLurker
    [Χθες στις 22:18]

από dim sofos
    [Χθες στις 17:22]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από Bocian
    [Παρασκευή, 10 Απρ 2026, 01:58:39]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]

από dominicm
    [Κυριακή, 22 Μαρ 2026, 17:51:50]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309354
    Σύνολο θεμάτων: 12373
    Online σήμερα: 860
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 352
    Συνολικά: 352
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: 1 πηχακι 6χ6mm 1,75ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  (Αναγνώστηκε 9041 φορές)
    rxAxilleas
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 15 Οκτ 2007, 14:05:38 »

καλημερα σε ολους ,

σαν μοντελιστης που προσπαθω να γινω οφειλω να ενημερωσω η και να προειδοποιησω ακομα τους συναδελφους μοντελιστες για να αποφυγουν λαθη δικα μου .
    Θελω να τονισω και να επιστησω την προσοχη σας σε ορισμενους  ασυνειδητους "επαγγελματιες" που μαλλον απατεωνες  ειναι και οχι επαγγελματιες.
    σημερα χρειαστηκα πηχακια 6χ6 χιλιοστα επι ενα μετρο. πηγα στο καταστημα του χαντογλου στην Β.ολγας στη Θεσ/νικη για να τα προμηθευτω.η κοπελα που ηταν εκει μου χρεωσε το ενα πηχακι 1,75 ευρω!!!!!.
    ειπαμε ρε παιδια να ζησουνε και αυτοι αρα καποιοι μαλον το παρα-αμανε και το τραβουν απο τα αυτια για να το βγαλουν τα ματια!!!! ειμαι πολιτικος μηχανικος και εχω σχεση με την εμπορια των υλικων. παρ΄ολα αυτα δε θα σας πω ποσο κοστιζει η ξυλεια γιατι θα σας στεναχωρησω. δεχομαι να κινηθουμε στην αγορα των μοντελιστων μονο και απο ερευνα καποιος μπορει να δει οτι τα συγκεκριμενα πηχακια  δεν κοστιζουν 1,75ε!!!!!!!!!!!!! το ενα!!!!!!!)
    τον συγκεκριμενο " κυριο " επισκευτηκα πολες φορες για διαφορα πραγματα και καθε φορα εδινα τοπο στην οργη και ελαγα οτι απλως δε θα ξαναψωνισω απο αυτον και οτι ισως απλως μου χρεωσε το υπερδιπλασιο για κατι ασημαντο. (την τελευταια φορα που τον επισκευτηκα προσπαθησε να μου πουλησει κοντρα πλακε θαλασσης 6 χιλιοστων 30χ50ek 12ευρω αν θυμαμαι καλα. τελικα αγορασα ενα φυλο διαστασεων 120χ250εκ απο τον συνδεσμο ξυλουργων με 17ευρω!!!!!.
    καπου ομως αρχιζω να βλεπω οτι αυτο γινεται επανηλημενα  ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ HOBBY ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΧΤΩ.
    θυματα σαν και εμανα ψωνιζουν πολλα  απο κατι τετοιους απαραδεκτους με αποτελεσμα να τους διατηρουμε και να διαιωνιζουμε αυτη την αδικια.
    αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι απλα να τους αγνοησουμε και να τους σβησουμε απο το hobby.
    δε φταιει σε τιποτα ο πιτσιρικας που θα ψωνισει απο τετοιους απατεωνες και θα βλαστημαει την ωρα που μπηκε στο μοντελισμο.
    ΟΜΩΣ ΔΕ φταιει ο μοντελισμος αν για χαρη του κερδους ορισμενων επιτηδιων ή αποκτα ασχημο ονομα ή απλα απογοητευει τους νεους που θελουν να ασχοληθουν με αυτο. 

δεν εχω διαβασει τους ορους του forum και δε χρειαζεται. ο τιτλος του forum αναφερεται στον μοντελισμο και ΟΧΙ στο εμποριο και στο κερδος καποιων ασυνηδητων. σα μοντελιστης θιγομαι οταν ακουω κατι ασχημο που μας αφορα ολους. το ασχημο ειναι η αισχροκερδια σε βαρος μας και η απογοητευση νεων που θελουν να ασχοληουν με το hobby αλλα δεν εχουν 1000 ευρω το μηνα για να ακουμπαν σε επιτηδιους  για κατι που κοστιζει 150.
    σεβομαι τους εμπορους και καθεναν που διαβαζει το forum αυτο και δε θεωρω οτι προσβαλω τον χαντογλου  με τα σχολια αυτα αλλα θεωρω οτι ο χαντογλου προσβαλει και πη-αει ολους εμας.
    τους ορους του forum  ας τους διαβασει ο καθε επιτηδιος που θελει να κανει καριερα και περιουσια σε βαρος μας.
    καλω ολους που πεσαν θυματα και αυτοι να προειδοποιησουν ολους τους συναδελφους τους .
    καπου υπαρχει ενα οριο στο ποσο μπορει καποιος να πουλαει κατι και να θεωρειται δικαιωμα του να ορισει την τιμη αυτος. στο κατω κατω αμα θελοθμε το αγοραζουμε. ΠΕΡΑ του οριου αυτου ομως το θεωρω  σαν επιθεση στην οικογεινεια των μοντελιστων και δεν ειναι πλεων δικαιωμα του να πουλαει "τοσο".
    δε θα ζημιωσει μονο ενα "θυμα" αλλα ολοι εμεις που θα πηγαινουμε στη λεσχη να πεταξουμε το αεροπλανακι μας η να οδηγησουμε το αυτοκινητακι μας και θα ειμαστε μονοι μας γιατι καποιο νεοι που προσπαθησαν να ασχοληθουν "καποιοι " τους ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ, ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΑΝΕ- ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝΕ- ......

αχιλλεας
    Καταγράφηκε

I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 15 Οκτ 2007, 14:45:49 »

11 eyro to 1 litro 10% και no name ....
    Ένα σοβαρο καταστηματάρχη είχαμε στη θεσαλονίκη και αυτός έκλεισε πριν 10+χρόνια...
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Αλέξης
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 15 Οκτ 2007, 14:52:39 »

καλησπέρα Αχιλλέα !
    γενικά γίνετε μια ενημέρωση σε αυτόν τον τομέα αλλά με τον αντίθετο τρόπο!
    ενημερωνόμαστε μεταξύ μας για το που υπάρχουν τα πιο φτηνά και πιο καλά! Έτσι που να βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι και να μην θίγεται κανείς…
    αυτά υπάρχουν, αλλά τον τελευταίο καιρό που η πληροφόρηση τρέχει και έχουν αρχίσει και γίνονται ανταγωνιστικοί μεταξύ τους με αποτέλεσμα να κερδίζουμε εμείς! Thumbs up
    νομίζω ότι μια τέτοια προσέγγιση θα απωθήσει και δεν θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.
    στο χέρι μας είναι να επιλέγουμε από πού θα αγοράζουμε. 

φιλικά Αλέξης Thumbs up
    Καταγράφηκε

Sponsored by: www.myhelis.com
    S_DECATHLON
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 15 Οκτ 2007, 15:30:29 »

Kala kaneis kai to anafereis giati etsi prepei na ginetai.

Polles fores pano stin trela mas gia kati pou theloume kai to theloume TORA pame se opoio katastima na einai kai mas kovoun ton kol...(Elliniki Nootropia vlepeis) Eno tha eprepe na imastan pio prosextikoi stis epiloges mas kai pio psagmenoi..

Kalo einai na anaferonte tetoia peristatika opos episis kalo einai na fenontai kai oi sostoi epagelmaties Undecided Undecided

Καταγράφηκε
    rxAxilleas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 15 Οκτ 2007, 17:19:25 »

καλησπερα σε ολους!!!
    καλα καποιος ειναι ψαγμενος και δε θα την πατησει.
    καποιος αλλος δεν ειναι ψαγμενος και διαβαζοντας αναλογα φορουμ επισης δε θα την πατησει.
    ο πιτσιρικας που θα παει με τη μαμα του να αγορασει ενα αυτοκινητακι η ελικοπτερακι η αεροπλανακι, και θα ακουσει μια τιμη που θα σφυριξουν τα αυτια του (οπως εγω το πρωι, και ακομα βουιζουν- κανουν ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ) αυτος ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ που θα τον παρει και θα τον σηκωσει απο την μαμα του?
     ο οποιος βεβαια θα παει την αλλη μερα στο σχολειο και θα πει σε αλους 5 : "παιδια αυτο το hobby ειναι για τους πλουσιους ,παμε καλυτερα να παρουμε κατι πιο φθηνο και να τη βρουμε και "αλλιως.."
    Αχιλλεας
    Καταγράφηκε

I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 15 Οκτ 2007, 21:44:57 »

εδω θα ηθελα να πω οτι ισως μερικες φορες ισως να φταιμε λιγο και εμεις για αυτην την κατασταση
    μου εχει συμβει και σε εμενα παρομοια περιστατικα (και μοντελιστικα αλλα και μη) να θελω να αγορασω ενα προιον και τελικα στο καταστημα που ειχα την ατυχια να πατησω να το χρεωνουν υπερβολικα πολυ
    παλιοτερα οταν ημουν μικροτερος το ψωνιζα σχεδον παντα (λαθος τακτικη) πλεον εαν δεν ειναι στην τιμη που πρεπει να ειναι απλα φευγω και εαν ειναι τραβηγμενο πολυ του το αναφερω ευθεως οτι το συγκεκριμενο εξαρτημα στο καταστημα ταδε εχει τοσα ευρω (μαλιστα μου εχει τυχει να το ψαξει στους καταλογους και να βρηκε τελικα αλλη τιμη πολυ χαμηλοτερη)

αυτο βοηθαει πολυ τον καταστηματαρχη να καταλαβει που βρισκεται και να ξαναμπει στον δρομο εαν εχει χαθει και γλυκαινεται απο την αισχροκερδια

εσυ οταν σου ειπε 1,75 τι τους ειπες; οκ ευχαριστω πολυ; γιατι αν αυτο εγινε αυτοι καταλαβαν οτι η τιμη πωλησης ειναι αποδεκτη και ισως την επομενη φορα να το στογγυλοποιησουν στα 2 ευρω, που να ψαχνεις και ρεστα τετοιες εποχες

Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 15 Οκτ 2007, 22:14:03 »

Ετσι από περιέργεια, από τι υλικό ήταν αυτό το πηχάκι;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 16 Οκτ 2007, 09:48:14 »

Απο οτι φαίνεται κύριε  Κωνσταντακατε χρυσό πρέπει να ήταν   Grin
    Καταγράφηκε

rxAxilleas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 16 Οκτ 2007, 11:35:27 »

Γεια σου Γιαννη,
    οχι δεν ηταν χρυσο, απο ξυλο ηταν. απο οτι υπολογιζω στο κυβικο πρεπει να αντιστοιχουν 1000*1000/6*6=27667 πηχακια δηλαδη 27667*1,75=48.416,00 ευρω.
    αν αφαιρεσεις την επεξεργασια υποθετοντας οτι  δεν ειναι πανω απο 1000 ευρω παμε επιεικως στα 45000.
    τωρα για το τι ξυλο ηταν,
    μαλον προκειται για "ιερο" αφρικανικο ξυλο και αν υπολογισω την  αξια του μαλον το φεραν με τα ποδια απο την αφρικη και μαλιστα χωρις παπουτσια, με τις καλτσες(αν ειχαν).
    αρχαιολογικη αξια μαλον δεν εχει καθοτι απο την εμφανιση του δεν πρεπει να ειναι ανω των 30-50 χρονων.πιθανοτατα πολυ νεωτερο. δε μπορω να υπολογισω.
    ισως ομως να εχει αξια σαν αντικα η ακομα και συναισθηματικη αξια αλλα δε ξερω για ποιον αλλον εκτος απο εμενα και τον χαντογλου.

ο συναδελφος μοντελιστης που ρωτησε για την αντιδραση μου εχει δικιο. η αντιδραση μου ηταν ανυπαρκτη.μπηκα στο μαγαζι να παρα καμια δεκαπενταρια πηχακια. ε λεω , χρεαζομαι καμια δεκαρια ας παρω λιγα παραπανω να εχω... μετα απο το πρωτο σοκ προσπαθουσα να καταλαβω σε ποιο πλανητη ημουν.καθοτι ειχε καρφωθει στο μιαλο μου η εργασια που κανω στην ατρακτο , ηταν αδυνατο να φυγω χωρις πηχακια. το μονο που σκεφτηκα ηταν να μειωσω τη ζημια και να παρω μονο 3 για να προχωρισω τουλαχιστον για σημερα μεχρι να βρω απο αλλου.
    ΔΕ μου φανηκαν ακριβα.
    η τιμη ηταν τοσο εξωπραγματικη που αρχισα να αναρωτιεμαι αν μπηκα σε σωστο μαγαζι, στη σωστη πολη, και ζηταω το σωστο αντικειμενο.επισης αρχισα να αναρωτιεμαι τι μαμακια εκανα για τι δε μπορει μαλον δικιο ειχε η κοπελα κρινοντας με τη σιγουρια που μου το ειπε.

ο συγκεκριμενος μου ζητησε 320ευρω για κινητηρα thunder tiger pro28 για αυτοκινητακι.
    επισης 40ερω το γαλονι για αεροπλανικο καυσιμο prosynth 10% nitro. (πηρα δυο γαλονια πριν υποψιαστω τι γινεται και κατεληξα σε coolpower 10% με 17ευρω πριν 3 μηνες)
    κοκκινο oracover νομιζω ηταν πριν 2 χρονια 10ευρω το μετρο (πλατους 60εκ)
    το χειροτερο : χρειαζομουν servo arms. μου πουλησε σετ το οποιο ηταν απο συσκευασια σερβο 6ευρο!!!
    Καταγράφηκε

v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 16 Οκτ 2007, 12:00:53 »

Αν ηταν balsa θα επρεπε λογικα να κανει γυρω στα 30-50 λεπτα το πηχακι,αν και παλι μπορεις να εχεις ενα balsa stripper και να φτιαχνεις μονος σου ακριβως στο παχος που θες και πιο φτηνα Thumbs up
    Αν ηταν "κανονικο" ξυλο(σκληρο),θα ηταν 10-30 λεπτα ακριβοτερο...
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 12:11:04 »

Πηγα πριν λιγες μερες να αγορασω απο γνωστο καταστημα της Θεσσαλονικης μπουζι OS 8  και μου το χρεωσαν 8,9€.Σε ενα αλλο καταστημα επισης 8,5 €. Το ιδιο μπουζι στην ιστοσελιδα του κυριου Κουτσου στην Αθηνα κοστιζει 4,33€. Δεν ξερω τι εχουν παθει οι καταστηματαρχες εδω στη Θεσσαλονικη. idiot2   Sad
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    kotsak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 12:15:48 »

καλημερα!!!!!!!! και το ονομα αυτου........       
    Καταγράφηκε
    gsp
    Aeromodeller Jr. member
    **

Live to Fly.. Fly to Live!

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 14:07:06 »

Παιδια το προβλημα δεν ειναι φυσικα και μονο στη Θεσσαλονικη.. Ειναι σε ολη την Ελλαδα και γινεται πιο οξυ οσο καποιος απομακρυνεται απο Αθηνα... Να σας πω τιμες εγω απο Ηρακλειο να ΦΡΙΞΕΤΕ !! Για οσους διαβασαν το θεμα με τα Κινεζικα σερβο θα καταλαβουν τη σταση μου... Συμφωνω με οσους ανεφεραν εδω οτι τετοιοι 'καταστηματαρχες/εμποροι' πρεπει να ΘΑΒΟΝΤΑΙ ανεξαιρετως εδω μεσα μπας και βαλουν μυαλο... ξυπνησε τωρα ο καθενας και νομιζε οτι θα γινοταν πλουσιος απο το σπορ των πλουσιων... και ποιος ειπε ποτε οτι ο μοντελισμος ειναι μονο για τους ευκαταστατους? Ειλικρινα ακομα και σημερα, 4 χρονια μετα απο τοτε που απεκτησα το πρωτο full set μοντελισμου φρικαρω οταν θυμαμαι το πληρωσα τουλαχιστον 2 φορες πανω απο την πραγματικη του αξια...

Και ενταξει, να κανεις μια μαζικη αγορα το δεχομαι...αν οχι απολυτα... ομως στα ψιλολοϊδια ειναι το προβλημα, ενα πηχακι, λιγη σιλικονη, καμια βιδα και τετοια πραγματα...

Εσεις να δειτε τωρα τι γινεται με τα ηλεκτρικα ελικοπτερακια που εχει γεμισει ο κοσμος...
    Καταγράφηκε

Live to Fly.. Fly to Live!
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 18:02:18 »

Εσεις να δειτε τωρα τι γινεται με τα ηλεκτρικα ελικοπτερακια που εχει γεμισει ο κοσμος...

Παίρνεις ένα κινέζικο ηλεκτρικό ελικοπτεράκι και το πληρώνεις στο 1/3 της τιμής...
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    kostas M.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 18:31:10 »

Τιμές λιανικής από το http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kategorie=51

πηχάκι balsa 5x5x1000    0.25 ευρώ
                     7x7x1000    0.35 ευρώ

πηχάκι έλατο 6x6x1000  0,21 ευρώ

Καταγράφηκε

Κώστας Μιχαηλίδης
    http://www.redstar.gr/Foto_red/Mod.html
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: 1 πηχακι 6χ6mm 1,75ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μεταπήδηση σε: