Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.934 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 26 Αυγ 2026, 01:20:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 26 Αυγ 2026, 01:20:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:04]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 16:44:30]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309934
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 66
    Συνολικά: 68
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Οικονομικό F5J-400 στη Σλοβενία  (Αναγνώστηκε 10960 φορές)
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 5 Ιαν 2014, 20:04:31 »

Πετάνε σε μοντελοδρόμιο;
       Έχουν κάποια συμμετοχή νεολαίας!
     Ωραία μοντέλα, χειροπόιητα,μάλλον καλά πετάνε και σύγουρα δεν τους εχουν κοστίσει.

https://www.youtube.com/watch?v=0gG3Lsa14RQ
    Καταγράφηκε

The desire for safety stands against every great and noble enterprise. -Tacitus
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 5 Ιαν 2014, 20:06:39 »

Η φτήνια τρώωει τον παρά !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 5 Ιαν 2014, 20:27:51 »

Τάσο , εξήγησε λίγο τη σκέψη σου.
      Οτι θα διασπαστουμε και σε άλλο στόχο?
    Καταγράφηκε

alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 5 Ιαν 2014, 21:13:59 »

eole  καλησπερα
    καλο το f5j 400 αλλα αυτο που λειπει ειναι οι αθλητες  με το ζορι  μαζευομασται 10 με 15 ατομα σε μια πολη 4 εκατομυριων με μεσο ορο ηλικιας κοντα στα πενηντα  που το τριμετρο ανεμοπτερο δυσκολευομασται να το δουμε περα απο τα  300 μετρα
    δε νομιζω οτι το κοστος κτησης  ενος ανεμοπτερου ειναι η αιτια που δεν ερχονται  νεοι στο αθλημα  αλλα η ελλειψη μοντελοδρομιων κοντα στην πολη
    παραδειγμα η θεσσαλονικη κατεβαζει σε καθε αγωνα 20- 30 αθλητες γιατι εχουν μοντελοδρομιο  στα 20 χιλιομετρα το πολυ
    Καταγράφηκε
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

Η κρίση θέλει καλοπέραση και καλή παρέα !

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 5 Ιαν 2014, 22:00:08 »

eole  καλησπερα
    καλο το f5j 400 αλλα αυτο που λειπει ειναι οι αθλητες  με το ζορι  μαζευομασται 10 με 15 ατομα σε μια πολη 4 εκατομυριων με μεσο ορο ηλικιας κοντα στα πενηντα  που το τριμετρο ανεμοπτερο δυσκολευομασται να το δουμε περα απο τα  300 μετρα
    δε νομιζω οτι το κοστος κτησης  ενος ανεμοπτερου ειναι η αιτια που δεν ερχονται  νεοι στο αθλημα  αλλα η ελλειψη μοντελοδρομιων κοντα στην πολη
    παραδειγμα η θεσσαλονικη κατεβαζει σε καθε αγωνα 20- 30 αθλητες γιατι εχουν μοντελοδρομιο  στα 20 χιλιομετρα το πολυ

Σωστό αυτό που λες.

Για να προχωρήσει και να διαδοθεί ένα άθλημα, χρειάζονται κίνητρα και ενημέρωση.

Ποια ενημέρωση και ποια κίνητρα, έχει στην Ελλάδα, ο πατέρας ή ο γιος (δεν τολμώ να πω για την κόρη, γιατί υπάρχουν και γυναικεία αθλήματα)

για να ασχοληθεί με το ανεμόπτερο και γενικά με τον αερομοντελισμό;

Άραγε έχουν ευθύνες οι σύλλογοι; Η ομοσπονδία; Ή και όλοι εμείς, με την αδιαφορία μας και τις  κακές επιλογές μας;

Υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι;

Καταγράφηκε

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΛΑΓΙΑ:

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=32374.0
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 5 Ιαν 2014, 22:08:52 »

Τάσο , εξήγησε λίγο τη σκέψη σου.
      Οτι θα διασπαστουμε και σε άλλο στόχο?

Η προσέγγιση μου είναι αυτό που λέει και η πρόταση που έγραψα !

Ένα ανεμόπτερο και καλό !!!
    Μια τηλεκατεύθυνση και καλή !!!
    'Εναν αγώνα και καλό !!!!

Μια παρέα και καλή !!!
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 5 Ιαν 2014, 22:10:09 »

Καλησπερα!!!
    Κ βεβαια Υπαρχει ελπιδα να αναπτυχθει ο Αερομοντελισμος!!!
    Και θα πρεπει ολοι μας να βαλουμε το λιθαρακι μας ετσι ωστε να αναπτυχθει!!! Ειμαστε ολοι υποχρεοι σε αυτο απο την στιγμη που το αγαπαμε!!!
    Δεν ειναι θεμα μοναχα Συλλογων η Ομοσπονδιας γιατι και αυτοι τραβανε ο καθενας τα δικα του λουκια εστω για να μπορει το μελος ενος συλλογου να πεταξει αλλα οπως ειπα ολοι μας πρεπει να δουμε το μελλον και οχι μονο το παρον και πρεπει ολοι μαζι να προσφερουμε και οχι να περιμενουμε να μας τα ετοιμασουν και να εχουμε και την απαιτηση να ειναι κ ολα στην εντελεια!!!
    Αυτα τα ολιγα απο μενα!!
    Φιλικα Χρηστος!
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    GASTON
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 6 Ιαν 2014, 03:35:32 »

Καμιά φορά σκέπτομαι γιατί τον λόγω που μας πιάνει η μανία να κάνουμε κάτι καινούργιο ενώ υπάρχει κάτι που δουλεύει και μάλιστα καλά.
    Θα μου πείτε είναι η φύση του ανθρώπου, να εξελίσσετε να ανακαλύπτει καινούργια πράγματα.
     Αλλά θέλω να ρωτήσω αν πραγματικά πιστεύουμε πως αυτό που λείπει για να ασχοληθούν νέοι μοντελιστές αγωνιστικά με το ηλεκτρικό ανεμόπτερο είναι μια νέα κατηγορία. Και ναι αυτό λείπει και υιοθετούμε την F5J-400 αλλά εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο εύκολη για έναν νέο γιατί είναι F5J – FAI με περιορισμό στον κινητήρα άρα και μικρότερα ανεμόπτερα. Εδώ μου φαίνεται η F5J-GR ευκολότερη για έναν νέο.
    Και αφού είναι να κάνουν την ίδια δοκιμασία γιατί να μην την κάνουμε όλοι μαζί?Θέλω να πω αν η δοκιμασία είναι τα δέκα λεπτά και για της δυο κατηγορίες δεν υπάρχει λόγος για δεύτερη κατηγορία.
    Αν για να κερδίσεις στην ¨μικρή¨ κατηγορία πρέπει να κάνεις δέκα λεπτά τότε μπορείς να κερδίσεις και στην ¨μεγάλη¨ κατηγορία με το μικρό ανεμόπτερο.
        Τώρα για να έρθουν νέοι στον μοντελισμό είναι εντελώς άλλο πράγμα και ΜΠΡΑΒΟ στον mikrosdedalosγια την προσπάθεια του     
    Καταγράφηκε

Κώστας Σπυριάδης
    ΕΑΘ Ενωση Αερομοντελιστων Θεσσαλονικης
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 6 Ιαν 2014, 07:41:28 »

Καλημέρα,

Η κατηγορία αυτή έγινε στο εξωτερικό σε αντιγραφή της αντίστοιχης που υπάρχει στην F5B. Παλαιότερα υπήρχαν και άλλες παρόμοιες όπως 7-cells ή 10-cells, όταν δεν υπήρχαν οι lipo. Σε αυτή την κατηγορία έχει αντικείμενο αυτή η κατηγοριοποίηση. Στην F5J όμως δεν βλέπω τον λόγο από πλευράς ουσίας. Ισως μόνο για λόγους αριθμητικούς. Όταν και εμείς θα έχουμε πάνω από 100 συμμετοχές τότε να το σκεφτούμε.

Από πλευράς οικονομικής δεν τίθεται θέμα σοβαρό. Οι διαφορές στις τιμές για τον εξοπλισμό είναι πολύ μικρές, στα δε μοντέλα, η διαφορά δεν ξεπερνά τα 150 με 200 ευρώ κατά μέσο όρο.

Και η εμπειρία δείχνει επίσης ότι ακόμα και σε περίπτωση ύπαρξης υποκατηγοριών πάντοτε η ‘μεγάλη‘ κατηγορία είναι και η πολυπληθέστερη.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 6 Ιαν 2014, 10:40:29 »

Χρονια πολλά.

Το F5J ειναι η παρέα μας και το καμάρι μας, κανένας δεν θέλει και δεν
    μπορεί να ανακόψει την άνοδό του.
                   Θέλει γνώσεις, ικανότητες, πείρα, εξοπλισμό. Τα εχει όλα.και κυρίως, καλή ατμόσφαιρα.
       Αυτά ειναι δεδομένα.Θα ηταν καλό να βοηθήσει ( η κατηγορία αυτή), μια Ελληνική βιοτεχνική παραγωγή, που δεν ειναι του επιπέδου της ανατολικής Ευρώπης.
       Δοκιμάζοντας μια υποκατηγορία, που να φτιάχνεται σχετικά εύκολα απο ενα σορτ κιτ
    Ελληνικής παραγωγής (ή έτοιμο),τους  δίνουμε μια σταθερή βάση να αρχίσουν ή να συνεχίσουν. Αν τα μοντέλα τους τα πετάξειένας κορυφαίος, το αποτέλεσμα θα είναι η καλύτερη διαφήμιση και για πωλήσεις έξω που θα κάνουν και τηνμικρή  επιχείριση βιώσιμη.
    Δεν κινδυνεύει κανείς και ισως συμβάλουμε να φτιαχτεί κάτι σαν τις μικρές βιοτεχνίες της σλοβενίας -τσεχίας.Τα εργατικά μας ετσι κι αλλιώς προς τα εκει βαδiιζουν.
    Καταγράφηκε

eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 6 Ιαν 2014, 12:35:52 »

Αντωνη καλημερα και χρονια πολλα
       Τα μοντελα στο βιντεο φαινονται χειροποίητα και οικονομικά.
    Κοίταζα ενα χτες της τοπ-μοδελσ το δαιδαλος 2.3μ 490 κορονες δλδ 170ε.και βέβαια με τον δικό μας κανονιμο.
    Καταγράφηκε

mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

Η κρίση θέλει καλοπέραση και καλή παρέα !

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 6 Ιαν 2014, 12:38:43 »

Καμιά φορά σκέπτομαι γιατί τον λόγω που μας πιάνει η μανία να κάνουμε κάτι καινούργιο ενώ υπάρχει κάτι που δουλεύει και μάλιστα καλά.
    Θα μου πείτε είναι η φύση του ανθρώπου, να εξελίσσετε να ανακαλύπτει καινούργια πράγματα.
     Αλλά θέλω να ρωτήσω αν πραγματικά πιστεύουμε πως αυτό που λείπει για να ασχοληθούν νέοι μοντελιστές αγωνιστικά με το ηλεκτρικό ανεμόπτερο είναι μια νέα κατηγορία. Και ναι αυτό λείπει και υιοθετούμε την F5J-400 αλλά εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο εύκολη για έναν νέο γιατί είναι F5J – FAI με περιορισμό στον κινητήρα άρα και μικρότερα ανεμόπτερα. Εδώ μου φαίνεται η F5J-GR ευκολότερη για έναν νέο.
    Και αφού είναι να κάνουν την ίδια δοκιμασία γιατί να μην την κάνουμε όλοι μαζί?Θέλω να πω αν η δοκιμασία είναι τα δέκα λεπτά και για της δυο κατηγορίες δεν υπάρχει λόγος για δεύτερη κατηγορία.
    Αν για να κερδίσεις στην ¨μικρή¨ κατηγορία πρέπει να κάνεις δέκα λεπτά τότε μπορείς να κερδίσεις και στην ¨μεγάλη¨ κατηγορία με το μικρό ανεμόπτερο.
        Τώρα για να έρθουν νέοι στον μοντελισμό είναι εντελώς άλλο πράγμα και ΜΠΡΑΒΟ στον mikrosdedalosγια την προσπάθεια του    

Ευχαριστώ Κώστα για την αναγνώριση τις προσπάθειάς μας.

Πολλοί μου λένε ότι είναι δύσκολο, να δημιουργήσουμε αθλητές και ίσως έχουν δίκιο!!!
    Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!!!
    Ωστόσο όλα ξεκινούν, από απλές  σκέψη κάποιων, από μικρούς πυρήνες ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν!!!

Κατά την άποψή μου, πολλά μπορούν να γίνουν και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, και χωρίς καθόλου χρήματα.
    Αυτό που θα χρειαστεί είναι η απόφαση όλων  μας , μοντελιστών, συλλόγων, ομοσπονδίας, να βοηθήσουμε σε αυτόν τον σκοπό.
    Σκέφτομαι για αυτό, και μου έρχονται στο μυαλό πολλές ιδέες, που σίγουρα θα βοηθούσαν σε αυτό το σκοπό!!!
    Πολλές ιδέες σίγουρα θα έχετε και εσείς!!!

Το ερώτημα είναι ένα: θέλουμε πραγματικά να φέρουμε νέους αλλά και νεαρούς ανθρώπους στον αερομοντελισμό;
    Θέλουμε να έχουμε νέα παιδιά σε όλα τα αερομοντελιστικά αθλήματα;

Προσωπικά Κώστα, θα μου άρεσε να υπήρχε στους αγώνες, κατηγορία Αρχαρίων, και μάλιστα με περισσότερες συμμετοχές από την κανονική.
    Σε αυτή την κατηγορία, όπως σωστά λες, ο χρόνος να είναι μικρότερος από 10 λεπτά και ίσως να υπάρχει όριο ηλικίας.  Κ.τ.λ.

Νομίζω ότι τέτοιες κατηγορίες πρέπει όλοι να ονειρευόμαστε!!!
    Οι προτάσεις όλων μας, πρέπει πρώτα να βοηθούν στην μεγαλύτερη συμμετοχή στους αγώνες και κατόπιν στα υπόλοιπα!!!

Θα χαιρόμουν αν συμφωνούσατε, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας από την θέση που βρίσκεται
    να αναγεννήσουμε και να αναπτύξομε τον αερομοντελισμό στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αξίζει να το προσπαθήσουμε!!!

Καταγράφηκε

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΛΑΓΙΑ:

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=32374.0
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 6 Ιαν 2014, 12:39:52 »

Χρονια πολλά.

Το F5J ειναι η παρέα μας και το καμάρι μας, κανένας δεν θέλει και δεν
    μπορεί να ανακόψει την άνοδό του.
                   Θέλει γνώσεις, ικανότητες, πείρα, εξοπλισμό. Τα εχει όλα.και κυρίως, καλή ατμόσφαιρα.
       Αυτά ειναι δεδομένα.Θα ηταν καλό να βοηθήσει ( η κατηγορία αυτή), μια Ελληνική βιοτεχνική παραγωγή, που δεν ειναι του επιπέδου της ανατολικής Ευρώπης.
       Δοκιμάζοντας μια υποκατηγορία, που να φτιάχνεται σχετικά εύκολα απο ενα σορτ κιτ
    Ελληνικής παραγωγής (ή έτοιμο),τους  δίνουμε μια σταθερή βάση να αρχίσουν ή να συνεχίσουν. Αν τα μοντέλα τους τα πετάξειένας κορυφαίος, το αποτέλεσμα θα είναι η καλύτερη διαφήμιση και για πωλήσεις έξω που θα κάνουν και τηνμικρή  επιχείριση βιώσιμη.
    Δεν κινδυνεύει κανείς και ισως συμβάλουμε να φτιαχτεί κάτι σαν τις μικρές βιοτεχνίες της σλοβενίας -τσεχίας.Τα εργατικά μας ετσι κι αλλιώς προς τα εκει βαδiιζουν.

Πολύ ωραία τα λες

Πολύ ωραίες ιδέες έχεις, γιατι δεν το ξεκινάς εσύ ... το πρώτο ΚΙΤ παραγωγής θα το αγοράσω εγώ!

Ιδού η ρόδος ....
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    Pritsinias
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 6 Ιαν 2014, 19:12:09 »

Πολύ ωραία τα λες

Πολύ ωραίες ιδέες έχεις, γιατι δεν το ξεκινάς εσύ ... το πρώτο ΚΙΤ παραγωγής θα το αγοράσω εγώ!

Ιδού η ρόδος ....

Γιατι? αμα βρουμε  '' καποιον'' και με 50 ~ 200 ευρωπουλα το πολυ,  μιας φτιαξει ενα  
    Θα μου πεις βεβαια οτι θα χρειαστει να στησει ολοκληρη ''βιοτεχνια''   αλλα τι μας νοιαζει εμας ...
    Καταγράφηκε

_-_=_-_¤>₹₪ ₪ ៛₪
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 6 Ιαν 2014, 19:48:51 »

στο video ειδα οτι αρκετά μοντέλα είναι ιδιοκατσκευές και μάλιστα τηρούν την KISS principle 

ειδικά σε ανεμόπτερα  που δεν έχουν elerons, το κόστος ενός φτερού είναι ελάχιστο.

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Οικονομικό F5J-400 στη Σλοβενία
    Μεταπήδηση σε: