Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.417 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 03:02:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 03:02:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 00:22]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:12]

από vtr
    [Χθες στις 20:45]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309417
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 99
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 90
    Συνολικά: 90
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Εκμάθηση στην πτήση Ελικοπτέρου.  (Αναγνώστηκε 14191 φορές)
    Cinespir
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ο αερομοντελισμός είναι τελικά ΠΟΛΥ εθιστικός

« Απάντηση #30 στις: Σάββατο, 13 Οκτ 2007, 18:48:29 »

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Μάριο όσον αφορά την μέθοδο εξάσκησης. Σαν ξαφνικά να λειτουργούν τα δάκτυλα μαγικά  !

Μια ακόμα ερωτησούλα μιας και θεωρώ ότι είμαι νέοπας ακόμα … Τις σχέσεις Hov Throttle και Hover pit η τηλεκατεύθυνση που έχω σου δίνει την δυνατότητα να τις ρυθμίζεις και εκτός menu. Από ότι καταλαβαίνω έχει σχέση με την ταχύτητα του ανέμου. Πότε πρέπει να αλλάξω την σχέση βήματος με ταχύτητα στροφείου;

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

Τα άτιμα ... Πετάνε πιο γρήγορα απο την ραδιοσυχνότητά μου ...
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #31 στις: Κυριακή, 14 Οκτ 2007, 19:22:48 »

Καλησπέρα,

ακόμη μια καλή ιδέα πιστεύω είναι να δημιουργήσετε σε PDF ένα οδηγό ρύθμισης ελικοπτέρου.
    Δηλαδή σε ένα πρόσφατα μονταρισμένο ή επισκευασμένο ελικόπτερο, ποια είναι τα βήματα ρύθμισης
    και με ποια σειρά.
    Π.Χ. 1. Ρύθμιση Puddles έτσι, έτσι, και έτσι.
           2. μπλά, μπλά, μπλά, κ.λ.π
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    FAZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2007, 19:19:36 »

Καλησπέρα σε όλους,

Η διαδικασία που περιέγραψε ο Μάριος είναι πολύ σωστή δεδομένου ότι η αδρεναλίνη σε συνδυασμό με την έλλειψη προσανατολισμού-αντίληψης της θέσης του μοντέλου, "εμποδίζουν" την μνημόνευση των κινήσεων από τους μύες (από τον εγκέφαλο για την ακρίβεια) με αποτέλεσμα το ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ-ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ χωρίς την ΑΠΟΧΗ να οδηγεί σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Γι'αυτό και κατά κύριο λόγο επειδή με τα sims δεν υπάρχει ο παράγων "χεσμεντέν" από μόνα τους δεν σου μαθαίνουν να πετάς.

Ευχαριστώ
    Γιάννης

Καταγράφηκε
    petran
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2007, 22:55:23 »

...Γι'αυτό και κατά κύριο λόγο επειδή με τα sims δεν υπάρχει ο παράγων "χεσμεντέν" από μόνα τους δεν σου μαθαίνουν να πετάς....

Και ομως υπαρχει αυτος ο παραγων FAZ... αρκει να κατεβασεις την πιο προσφατη εκδοση του sim... γιατι ειναι "as real as it gets". Grin Grin
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2007, 13:30:49 »

"χεσμεντέν"  laugh laugh laugh laugh καλό πολύ καλό  laugh laugh laugh Thumbs up
    Πάντως παίζει μεγάλο ρόλο κατά την εκμάθηση, να πετάς 20 λεπτά και μετά να κάνεις ένα διάλλειμα για καφέ και ύστερα να ξεκινάς. Ακόμα και στο sim. Θα διαπιστώσετε ότι την επόμενη μέρα θα πετάτε με περισσότερη άνεση απότι αν κάνατε σε μια μέρα αρκετές προσπάθειες συνεχόμενες χωρίς σταματημό..
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #35 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2007, 18:06:18 »

Καλησπερα και εμενα μου αρεσει ο τροπος χεσμεντεν γιατι σε ξαλαφρωνει και εχεις αλλη αισθηση των στικ ειναι απλο ολοι οι μεγαλοι αντρες μετα απο ενα χεσμεντεν λειτουργουν καλυτερα
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    kotsak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #36 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2007, 13:10:37 »

Περιμένουμε σε PDF αρχείο όλα τα πιο πάνω και ακόμη περισσότερα και εμείς οι νέοι θα φτιάξουμε ενα άγαλμα στο τέλος στον συγγραφέα του Σιγά σιγά και συμπληρώνεται στο δρόμο Βασικό ειναι να ξεκινήσει να γράφεται κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα είναι ευαγγέλιο   Thumbs up  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    heliman
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #37 στις: Τρίτη, 30 Δεκ 2008, 23:33:55 »

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
    ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΛΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ
    ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΟΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ
    Καταγράφηκε

VIBE 50 OS-55HYPER FUTABA 14MZ 2.4 GY-502 CV-1  CCPM-140 Degrees servo 9252 VIBE 90 OS91HZ BLS 351 GY611/BLS251  TREX 450 SEMI V2
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2008, 11:03:18 »

Καλημέρα και καλή χρονιά. Κάτι που πολλοί παραλείπουμε είναι επίσης η προσπάθεια να εκτελούμε τις πτήσεις και τα ακροβατικά μας προς τη πλευρά που δε μας "βολεύει", αριστερά ή δεξιά, ανάλογα. Μην ξεχνάτε στο πρόγραμμα σας (είτε πετάτε με εξομειωτή είτε με το μοντέλο) να συμπεριλαμβάνετε ΚΑΙ πτήσεις από αυτή την πλευρά. Προσωπικά π.χ. πριν καιρό είχα μεγάλο πρόβλημα να κάνω έστω και μια ικανοποιητική αιώρηση με τη μούρη του μοντέλου προς τα δεξιά στραμένη. Αυτό προσπαθώ να το βελτιώσω με συνεχή εξάσκηση γιατί μου είναι αρκετά δύσκολο. Παρατηρώ ας πούμε επίσης οτι όταν πετώ από αριστερά προς τα δεξιά, ένα απλό λουπάκι δε βγαίνει όπως πρέπει, μου φεύγει το ελικόπτερο εκτός πορείας. Αυτά πρέπει να τα διορθώσω.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #39 στις: Τετάρτη, 7 Ιαν 2009, 16:35:27 »

Χρόνια Πολλά και απο μένα....

Να εξηγήσω στον Φίλο Ηλία απο την Ξάνθη ότι το "χεσμεντέν" σημαίνει ότι σε παει αίμα απο τον φόβο σου, όχι ότι μετά απο ένα..... είσαι πιο άνετος  laugh

και αυτός είναι ανασταλτικός παράγοντας για να συνεχίσεις.

Εγώ για παράδειγμα εδώ και 1,1/2 χρόνια σχεδόν που ασχολούμε έκανα πορείες αιωρήσεις, nose-in, με μεγάλη ευκολία σε επίπεδο που ακόμα και με αέρα το μινι τιτάν έμοιαζε ακίνητο... ήθελα να πάω παρακάτω να κάνω ένα λουπάκι, και ο φόβος δεν με άφηνε.
    Έφτανα στο ύψος για να γυρίσω ανάποδα, με πήγαινε αίμα και είτε έκανα stall turn είτε έδεινα Down και έφερνα οριζόντια το μινι τιτάν.
    Ο sfyris θα με θυμάται σίγουρα που τα λέγαμε, έτσι Κωσμά ?

Κάποια στιγμή είπα δεν πάει άλλο και τράβηξα άγαρμπα το στίκ, το μινι τιταν ένανε το λούπ απότομα και η καρδιά μου είχε φτασει στις
    πατούσες μου.... πήρα 2 ανάσες και προσγειώθηκα με χέρια και πόδια τρεμάμενα.

Βέβαια απο εκεί και μετά όλα είναι ευκολότερα.... ο φόβος ήταν το πρόβλημα πουμε κράταγε...

Είναι μερικοί άνθρωποι που είναι πιο free ρε παιδί μου δεν πολυνιάζονται, μπαίνουν στο παιχνίδι και όπου βγεί... αυτοί μαθαίνουν μάλλον γρηγορότερα
    γιατί δεν φοβούνται, εγώ είμαι απο αυτούς που μετρούν και το παραμικρό, δεν ρισκάρω εύκολα και εάν δεν είμαι σίγουρος δεν πράττω.

Αυτά τα λέω έτσι για να βοηθηθούν και όσοι άλλοι μαζί με μένα φοβούντε.... όλα θα έρθουν με την ώρα τους και μάλιστα θα γίνουν και καλά.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Τετάρτη, 7 Ιαν 2009, 17:52:30 »

Είναι μερικοί άνθρωποι που είναι πιο free ρε παιδί μου δεν πολυνιάζονται, μπαίνουν στο παιχνίδι και όπου βγεί... αυτοί μαθαίνουν μάλλον γρηγορότερα
    γιατί δεν φοβούνται,....

Να είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι άνθρωποι στην πορεία θα σκαλώσουν και δεν θα φτάσουν μακρυά.

......εγώ είμαι απο αυτούς που μετρούν και το παραμικρό, δεν ρισκάρω εύκολα και εάν δεν είμαι σίγουρος δεν πράττω.

Είσαι στο σωστό δρόμο.
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Τετάρτη, 7 Ιαν 2009, 18:03:09 »

Μαζί σου  Thumbs up Μη μασάτε, αργά ή γρήγορα αλλά με σταθερά βήματα, οι βιασύνες ανήκουν σε άλλη σφαίρα και όχι σε μας. Σαν τον peterpanta και γω δεν τολμάω εύκολα, αν δεν δω οτι αποπνέει τουλάχιστον 80% σιγουριά αυτό που πάω να κάνω. Θυμάμαι 4 μήνες nose in έκαμνα μέχρι να τολμήσω το πρώτο λουπάκι. laugh
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Εκμάθηση στην πτήση Ελικοπτέρου.
    Μεταπήδηση σε: