Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.692 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 09:47:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 09:47:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από ΗΑWK 100
    [Σήμερα στις 00:24]

από Markhelis
    [Χθες στις 15:03]

[Χθες στις 08:22]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309692
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 55
    Συνολικά: 60
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Robird G31  (Αναγνώστηκε 7335 φορές)
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 8 Νοε 2013, 17:47:49 »

Ερώτηση:
    Η DX6 δείχνει και input και output στο βασικό μενού της?

Δηλαδή δείχνει 0 -  50 - 100 input και 0 - 50 - 100 output ? Ενώ το software του Robird G31 δείχνει 0 - 55 - 100 ? Αυτό είναι το πρόβλημα?

Ναι ακριβως αυτο. Δηλαδη στο μεσω του pitch το μονιτορ της τ/κ δειχνει 50 output ενω το robird διαβαζει 55
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 8 Νοε 2013, 18:17:01 »

Ερώτηση:
    Η DX6 δείχνει και input και output στο βασικό μενού της?

Δηλαδή δείχνει 0 -  50 - 100 input και 0 - 50 - 100 output ? Ενώ το software του Robird G31 δείχνει 0 - 55 - 100 ? Αυτό είναι το πρόβλημα?

Ναι ακριβως αυτο. Δηλαδη στο μεσω του pitch το μονιτορ της τ/κ δειχνει 50 output ενω το robird διαβαζει 55

Ωραία, να ρωτήσω τώρα εγώ κάτι χαζό πάνω στο θέμα; Όταν η τηλεκατεύθυνση λέει 50%, δηλαδή 0 μοίρες, και το robird λέει 55% δηλαδή θετικές μοίρες, εσύ πόσες μοίρες μετράς με το πιτσόμετρο; Ή ανάποδα να το θέσω καλύτερα, με πια από τις δύο ενδείξεις κεντράρισες το swash στις 0 μοίρες; Γιατί, εντάξη, δεν είναι και καμιά τραγική διαφορά. Θα μπορούσε απλά να έχει καποιο αντίκτυπο στα άκρα των μοιρών (θετικές και αρνητικές), αλλά ακόμα και εκεί, δεν νομίζω ότι θα το πας τέρμα στις +-12 μοίρες. Εεεεε... το πολύ - πολύ να έχεις -10,2 στην μια πλευρά και +10 στην άλλη, ή το αντίστροφο. Δεν νομίζω ότι θα το καταλάβεις ποτέ...

Έχω και εγώ κάποια νεώτερα από τις απογευματινές πτήσεις, αλλά δεν έχω συμπέρασμα ακόμη... μπας και λύσουμε και το δικό σου πρόβλημα στο μεταξύ...
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 8 Νοε 2013, 18:26:02 »

Στο σημειο λοιπον που στην τ/κ βλεπω 50% output στο ιδιο σημειο το robird διαβαζει 55% output.

Αν θυμάμαι καλά το ίδιο σου έκανε και στο Zyx, αν έχεις διαφορά μοιρών όπως λέει παραπάνω ο Ανδρέας
    μπορείς τότε αναγκαστικά να το φέρεις με subtrims και να ηρεμήσεις!!! Wink

Καλορίζικη η καινούργια πλακέτα σε εσένα και στον Κώστα!!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 8 Νοε 2013, 18:40:25 »

Το zyx εκανε αλλα κουλα. Επρεπει να βαλω και subtrims σε ολα τα καναλια αλλα αυτο το προτεινε και το manual. Στο robird θα επρεπε να βρει μονο του το κεντρο σε ολα τα καναλια και οντως το εκανε σωστα σε ολα τα καναλια εκτος του pitch. Δεν ξερω τι παιζει μρ τις μοιρες γιατι τη μοναδα την εχω ακομα στον παγκο. Θελω να ρυθμιζω τα σερβο χορνς στις 90 μοιρες στον παγκο και μετα βαζω τα παντα πανω στο ελικοπτερο. Σε email που πηρα απο τη robirdusa, ο τυπος μου ειπε οτι του εχει τυχει σε αρκετα ελικοπτερα και καποιες φορες επρεπε να κανει τη διαδικασια πολλες φορες μεχρι να βρει το κεντρο. Αυτο θα κανω και εγω οταν βρω χρονο. Αν δεν λυθει θα φαει subtrim στο κεφαλι.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 8 Νοε 2013, 19:21:58 »

Ρίχτου subtrim αλύπητα, αφού προβλέπεται κανονικά, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Μάρκο, ευχαριστούμε για τις ευχές σου... Την γλύτωσες την ζαλάδα σήμερα... Τυχερούλη...

Εγώ σαν κάτι να βγήκα... Έχει δύο επιλογές πτήσεις (σε αντίθεση με το ΖΥΧ που είχε πέντε). Έχει sports flying και 3D. Εγώ το είχα στο sports, διότι στην ουσία ρολλς και φλιπς και τέτοια, ούτε sports flying δεν είναι, αλλά μου φαινόταν πολύ νωχελικό, σε καμιά περίπτωση δεν είχε τα χαρακτηριστικά που είχε το ΖΥΧ με την ίδια αυτή επιλογή. Το έβαλα τώρα στο 3D, και αμέσως βλέπω άλλη απόκριση στα σέρβο. Βέβαια νύχτωσε και δεν προλαβαίνω άλλη δοκιμή για σήμερα.

Επίσης σε μια άλλη καρτέλα, ρυθμίζεις το through των σέρβο, και λέει να το πας όσο το δυνατόν ψηλότερα, χωρίς να κάνει bind το swash... το πήγα στο 121%, πάει μέχρι το 150%. Και αυτό έκανε μια διαφορά. Αλλά για να μην το παρακάνω, και δεν μαζεύεται με τίποτα, θα δω πρώτα αύριο τι λέει με αυτές τις ρυθμίσεις, και βλέπουμε.

Επίσης, το gain της ουράς ανέβηκε από το 55 στο 70% και ίσως πέρνει και λίγο ακόμα... Και αυτό υπό διερεύνηση είναι, θα το δω αύριο.

Μικρή παρατήρηση... στο ZYX όταν είναι σε HH Mode, έχει κόκκινο λαμπάκι, και όταν είναι σε Rate Mode έχει μπλε.... Στο Robird είναι ακριβώς ανάποδα, μπλέ για HH, και κόκκινο για Rate....
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 8 Νοε 2013, 19:36:21 »

Τουλαχιστον χαιρομαι που καταφερες να το πεταξεις εσυ. Στο zyx μπορουσες να βαλεις subtrims. Στο robird δεν ξερω. Πρεπει να εισαι πολυ καλος ανθρωπος αφου αποφευγεις να μου πεις καταμουτρα οτι εσενα σεταρε κανονικοτατα...να ξες το εκτιμω πολυ... Cheesyχαχαχα. Τι τ/κ εχεις? Βασικα δεν νομιζω να μου χαλασει το subtrim στο pitch την πτηση. Σε οποιοδηποτε αλλο καναλι δεν θα εβαζα αλλα τωρα δεν νομιζω να εχω θεμα. Και ετσι να το αφησω αστο να νομιζει οτι στο κεντρο του στικ εχω 55% γκαζι. Αμα ρυθμισω εκει τις 0 μοιρες μου σιγα μην καταλαβω τη διαφορα.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 8 Νοε 2013, 19:49:49 »

Τουλαχιστον χαιρομαι που καταφερες να το πεταξεις εσυ. Στο zyx μπορουσες να βαλεις subtrims. Στο robird δεν ξερω. Πρεπει να εισαι πολυ καλος ανθρωπος αφου αποφευγεις να μου πεις καταμουτρα οτι εσενα σεταρε κανονικοτατα...να ξες το εκτιμω πολυ... Cheesyχαχαχα. Τι τ/κ εχεις? Βασικα δεν νομιζω να μου χαλασει το subtrim στο pitch την πτηση. Σε οποιοδηποτε αλλο καναλι δεν θα εβαζα αλλα τωρα δεν νομιζω να εχω θεμα. Και ετσι να το αφησω αστο να νομιζει οτι στο κεντρο του στικ εχω 55% γκαζι. Αμα ρυθμισω εκει τις 0 μοιρες μου σιγα μην καταλαβω τη διαφορα.

Αυτό που λες στο τέλος σου είχα πει παραπάνω και εγώ στην ουσία... τώρα θα έχεις μια μικρή διαφορά στο κέντρο, θα την μετατοπίσεις στην άκρη, ότι και να κάνεις, ανεπαίσθητη θα είναι.

Εμένα, ναι, κεντράρισε κανονικά, έχω την DX7s όμως. Ισως παίζει ρόλο αυτό.

Φαντάζομαι ότι έχεις κάνει update έτσι;
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 8 Νοε 2013, 19:52:52 »

Επίσης σε μια άλλη καρτέλα, ρυθμίζεις το through των σέρβο, και λέει να το πας όσο το δυνατόν ψηλότερα, χωρίς να κάνει bind το swash... το πήγα στο 121%, πάει μέχρι το 150%. Και αυτό έκανε μια διαφορά. Αλλά για να μην το παρακάνω, και δεν μαζεύεται με τίποτα, θα δω πρώτα αύριο τι λέει με αυτές τις ρυθμίσεις, και βλέπουμε.

Μέτρα τις μοίρες που βγάζει, μην σου βγάλει πολλές και μετά το μοτέρ δεν μπορεί να τις καλύψει!!

Μικρή παρατήρηση... στο ZYX όταν είναι σε HH Mode, έχει κόκκινο λαμπάκι, και όταν είναι σε Rate Mode έχει μπλε.... Στο Robird είναι ακριβώς ανάποδα, μπλέ για HH, και κόκκινο για Rate....

Να το έχεις στο νού σου για να μην μπερδευτείς!!
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 8 Νοε 2013, 19:54:40 »

Ακριβως οπως ειπες και εσυ ναι. Πολυ το κουρασα με τη θεωρια... Ηρθε η ωρα για την πραξη.  devil Εχω κανει update ναι. Ευχαριστω για το ενδιαφερον. Απο βδομαδα θα εχω νεα. Καλες πτησεις.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #24 στις: Κυριακή, 10 Νοε 2013, 21:13:40 »

Πάει συνεχώς προς το καλύτερο, μετέφερα και το push rod του tail servo μια θέση παρά έξω, στα 8μμ από το κέντρο, και ανέβασα και το gain στο 78% και δίνει πολύ καλύτερη αίσθηση. Ίσως το 78% να είναι υπερβολή, μάλλον θα το ρίξω λίγο.

Άντε φτιάξε και το δικό σου, να αρχίσουμε να ανταλλάσουμε απόψεις, γιατί έχει και άλλες πολλές ρυθμίσεις, που δεν είμαι σίγουρος τι κάνουν.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 15 Νοε 2013, 14:03:02 »

Πάει συνεχώς προς το καλύτερο, μετέφερα και το push rod του tail servo μια θέση παρά έξω, στα 8μμ από το κέντρο, και ανέβασα και το gain στο 78% και δίνει πολύ καλύτερη αίσθηση. Ίσως το 78% να είναι υπερβολή, μάλλον θα το ρίξω λίγο.

Άντε φτιάξε και το δικό σου, να αρχίσουμε να ανταλλάσουμε απόψεις, γιατί έχει και άλλες πολλές ρυθμίσεις, που δεν είμαι σίγουρος τι κάνουν.

Το δικο μου το εστησα προχθες αλλα τωρα που η θαλασσα εγινε γιαουρτι εγω δεν εχω κουταλι. Δεν εχω μπαταριες και δεν υπαρχουν και σε κανεναν μαγαζι σε στοκ αυτες που θελω. Ειχα 2 μπαταριες αλλα ενα βραδυ μπερδευτηκα και αντι να τις σθνδεσω με εναν ανταπτορα που ειχα φτιαξει για να τις συνδεσω στο esc τις συνεδεσα μεταξυ τους. Η πλακα ειναι οτι απο τη θερμοτητα ελιωσαν τα βυσματα και κολλησαν μεταξυ τους οποτε εμειναν ετσι για αρκετα δευτερολεπτα μεχρι να κοψω τα κλαωδιο.Πραγματικα δεν ξερω πως εκανα τετοια πατατα. Οι μπαταριες δεν φουσκωσαν αλλα τις εστειλα στην ανακυκλωση για να ειμαι σιγουρος. Οποτε τωρα περιμενω να στοκαρει καποιο μαγαζι. Βρισκω βεβαια 2200mah 60c αλλα πιστευω ειναι υπερβολη. Ηθελα 45C.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 15 Νοε 2013, 16:37:50 »

Το δικο μου το εστησα προχθες αλλα τωρα που η θαλασσα εγινε γιαουρτι εγω δεν εχω κουταλι. Δεν εχω μπαταριες και δεν υπαρχουν και σε κανεναν μαγαζι σε στοκ αυτες που θελω. Ειχα 2 μπαταριες αλλα ενα βραδυ μπερδευτηκα και αντι να τις σθνδεσω με εναν ανταπτορα που ειχα φτιαξει για να τις συνδεσω στο esc τις συνεδεσα μεταξυ τους. Η πλακα ειναι οτι απο τη θερμοτητα ελιωσαν τα βυσματα και κολλησαν μεταξυ τους οποτε εμειναν ετσι για αρκετα δευτερολεπτα μεχρι να κοψω τα κλαωδιο.Πραγματικα δεν ξερω πως εκανα τετοια πατατα. Οι μπαταριες δεν φουσκωσαν αλλα τις εστειλα στην ανακυκλωση για να ειμαι σιγουρος. Οποτε τωρα περιμενω να στοκαρει καποιο μαγαζι. Βρισκω βεβαια 2200mah 60c αλλα πιστευω ειναι υπερβολη. Ηθελα 45C.

Τα ίδια έχω πάθει πάνω - κάτω και εγώ με τις μπαταρίες. Έχω μόνον μία. Η άλλη έπεσε μαζί με ένα αεροπλάνο, και έγινε σαν την φυσαρμόνικα που είχανε στην Αλίκη στο Ναυτικό. Πάει η μπαταρία, και ήταν και καλή...

Έλλειψη σε μπαταρίες 2200mah υπάρχει καιρό τώρα, και με κάτι νέους νόμους για την μεταφορά LiPO μπαταριών προβλέπω ότι σε λίγο θα τις αγοράζουμε στην μαύρη αγορά.

Να σου πω την αλήθεια τα 60C δεν είναι υπερβολή... υπερβολή θα είναι τα λεφτά που κάνουν. Οι δικιά μου πάντως είναι 35-70C, και πετάει καλά. Νομίζω ότι από 35C και πάνω είναι υπεραρκετά για εμάς.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 15 Νοε 2013, 17:24:54 »

Εγω ηθελα να αγορασω τις wild scorpion 45C. Υπαρχουν διαθεσιμες οι 60αρες με 5 ευρω διαφορα. Δεν ξαναπαιρνω απο τον κινεζο. Οι nanotech δεν μου αρεσαν καθολου. Φουσκωναν για πλακα. Θα παρω ενα τηλεφωνο να μαθω ποτε θα στοκαρουν. Δεν μπορω να περιμενω αλλο. Και χαλασε και ο φορτιστης μου. Δηλαδη τι αλλο θα μου τυχει? Αν δεν εχουν σκοπο να στοκαρουν συντομα θα παρω μια τετραδα 60C.
    Καταγράφηκε
    Stavroforos
    Aeromodeller Jr. member
    **

Ή σε πετάν ή τα πετάς

« Απάντηση #28 στις: Σάββατο, 16 Νοε 2013, 00:10:48 »

. Ίσως το 78% να είναι υπερβολή, μάλλον θα το ρίξω λίγο.

Μη ρίξεις τίποτα. Δες αν σε καλύπτει η υπάρχουσα καμπύλη γκαζιού ή ανέβασε την κι άλλο αν θες ακομα γκάζια  κι έπειτα  ανέβαζε σταδιακά ποσοστά μέχρι να πιάσεις το απόλυτο.  Ότι πειράξεις στο gain  τσέκαρε το αν τα πάει καλά και με τον  αέρα.
    Καταγράφηκε

Lama V-3  angel
    Belt Cp V-1
    Mini Titan E-325
    T-Rex 250 pro dfc  devil angel
    Spitfire GP 0.25
    Piper Cub EP (Αγνώστων στοιχείων)
    Gws Tiger Moth 400
    E-flite Piper L-4 Grasshopper 250
    Multiplex fox

Καλαααά.............μά πίσω έχει το heli την ουρά...........
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Robird G31
    Μεταπήδηση σε: