|
kerpinis
|
 |
« Απάντηση #75 στις: Πέμπτη, 7 Σεπ 2006, 17:57:25 » |
|
Κεντρικά εννοώ της κεφαλής. Το ένα είναι σε ιμάντα και δεν έχει πρόβλημα (το ίδιο και η καφέ ουρά στο δικό σου. Το εκεθιμένο στην ουρά πατάει στον ιμάντα και δεν έχει πρόβλημα να λερωθεί) αλλά το γρανάζι που ακουμπάει στον άξονα της καμπάνας είναι επίφοβο να πάθει ζημιά.
Μάνος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
levao
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #76 στις: Πέμπτη, 7 Σεπ 2006, 20:58:34 » |
|
ASL. άσπρο γράσσο βάζω σε όλα τα πλαστικά γρανάζια, όπως στο Tail drive gear set που είναι εκτεθειμένο, και απο άσπρο έχει γίνει καφέ απο το χώμα...
Αγαπητε Χαρη η περιοχη που κανεται πτησεις ειναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΗ για Ελικοπτερα για τον λογο που ειδη αναφερες ΧΩΜΑ πολη Χωμα βρε παιδι μου Λυπαμαι αλλα δεν βλεπω αλλη λυση για την Βρωμια στα γραναζια του καθε Ελικοπτερου καθαρισμα ανα πτηση ΙΣΩΣ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
harrysvr
|
 |
« Απάντηση #77 στις: Πέμπτη, 7 Σεπ 2006, 21:16:43 » |
|
Σκέφτομαι να αγοράσω καμμιά 100στή στρέμματα και να βάλω γκαζόν, τι λες θα έρχεσαι πιο συχνά Δάσκαλε;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Παξιμαδάκης
|
 |
« Απάντηση #78 στις: Παρασκευή, 8 Σεπ 2006, 16:19:54 » |
|
Αγαπητε Χαρη η περιοχη που κανεται πτησεις ειναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΗ για Ελικοπτερα για τον λογο που ειδη αναφερες ΧΩΜΑ πολη Χωμα βρε παιδι μου Λυπαμαι αλλα δεν βλεπω αλλη λυση για την Βρωμια στα γραναζια του καθε Ελικοπτερου καθαρισμα ανα πτηση ΙΣΩΣ Αγαπητέ levao ετσι οπως τα λες θα νομίζουν οι φίλοι αερομοντελιστές ότι εδω στα γιαννενα πετάμε σε κανα νταμάρι βεβαια δεν έχουμε ασφαλτο
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
levao
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #79 στις: Παρασκευή, 8 Σεπ 2006, 20:46:32 » |
|
Αγαπητε Χαρη η περιοχη που κανεται πτησεις ειναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΗ για Ελικοπτερα για τον λογο που ειδη αναφερες ΧΩΜΑ πολη Χωμα βρε παιδι μου Λυπαμαι αλλα δεν βλεπω αλλη λυση για την Βρωμια στα γραναζια του καθε Ελικοπτερου καθαρισμα ανα πτηση ΙΣΩΣ Αγαπητέ levao ετσι οπως τα λες θα νομίζουν οι φίλοι αερομοντελιστές ότι εδω στα γιαννενα πετάμε σε κανα νταμάρι βεβαια δεν έχουμε ασφαλτο Αγαπητε μου φιλε δεν χαρακτηρησα την περιοχη ουτε εχω τετιο σκοπο απλως ειπα την γνωμημου   Ημουν πρην 5 μερες Γιαννενα και εκανα 4 πτησης με ελικοπτερο ο χωρος απο καλος εως παρα πολλη καλος απο διαφορες αποψεις??? Αλλα μετα την 1 πτηση το μοντελο μου εγινε χωμα-χωμα με μονο 1 απογηωση και 1 προσγηωση Φαντασ ου μετα απο 3 πτησης Δεν λεω καλος για αεροπλανα αλλα για ελικοπτερα μαλλον οχι (πιστεψεμε) πονω για τα μοντελα μου και οχι για το χωρο σας απλως λεω μερακληδες σιγουραα υπαρχουν και θα υπαρχουν 1 κοματι μοκετας θα εσωζε την κατασταση τουλαχιστων?  ? Ελπιζω να μην διμηουργισα θεμα χωρις λογο φιλικα ΝΙΚΟΣ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Παξιμαδάκης
|
 |
« Απάντηση #80 στις: Παρασκευή, 8 Σεπ 2006, 21:24:26 » |
|
Φιλε Νίκο Δεν δημιούργησες κανένα προβλημα. το προηγούμενο σχόλιο μου έγινε με διάθεση να σε πειράξω  οχι γιατι ειχες άδικο ( δεν έχεις αδικο ο χώρος ειναι όπως τα είπες) αλλά για να σε "αναγκάσω"  να ανεβάσεις τον χώρο μας ( οχι γιατι θέλουμε να τον πουλήσουμε) οπως και έκανες. ο χωρος απο καλος εως παρα πολλη καλος απο διαφορες αποψεις Πλακα πήγα να κάνω Ελπίζω εγω να μην δημιουργήσω καμμια παρεξήγηση μεταξυ μας . Αλλωστε ήμουν εκει οταν γεμισε το ελικόπτερό σου χώμα εξαιτίας αεροπλάνου. και θαυμασα τις πτήσεις σου. Περιμένουμε να ξανάρθετε και υπόσχομαι να επεκτείνουμε τον χώρο με τις μοκέτες. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #81 στις: Παρασκευή, 8 Σεπ 2006, 22:44:47 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
|
|
|
|
|
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
Aeromodeller Full Member

Αποσυνδεδεμένος
tiger
|
 |
« Απάντηση #83 στις: Δευτέρα, 11 Σεπ 2006, 12:28:59 » |
|
Καλημερα σε ολους.Το μονο που ειναι σιγουρο απο αυτα που διαβασα, ειναι οτι επιβαλεται για τα Ε/Π να πετανε απο σημεια που δεν εχουν χωματα σκονες κτλ.Αυτο οχι μονο γιατι το καθαρισμα καθισταται εξαιρετικα δυσκολο , αλλα γιατι ο χρονος ζωης των ρουλεμαν περιοριζεται στο ημισι.Επιπλεον τα πλαστικα η' τα τευλονουχα γραναζια φθειρονται πολυ γρηγοροτερα.Επειδη τυχαινει και εγω να πεταω προπονησεις για τους αγωνες στο Α/Δ Λεχαιου που εχει χωματινο Δ/Μ ,εχω αγορασει απο το PRACTIKER ετοιμο μουσαμα (12τ.μ.) ,με ετοιμες τρυπες για καρφια και καθε φορα που θελω να πεταξω τον τοποθετω, (χρειαζεται περιπου 5') και ετσι γλυτωνω τα πολλα καθαρισματα.Αν τωρα εισαι σε κατασταση που το Ε/Π χρειαζεται καθαρισμα μετα απο πτηση σε ενα τετοιο μερος, κανε χρηση WD40 σε ολα τα κινητα μερη(με προσοχη στα ηλεκτρονικα) και με την βοηθεια πινελου και αερα απο βενζιναδικο θα πετυχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Φιλικα Τετραδακος Δημητρης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
|
|
|
|
VAG
|
 |
« Απάντηση #84 στις: Δευτέρα, 11 Σεπ 2006, 12:56:54 » |
|
Κάπου αναφέρθηκε να χρησιμοποιηθεί WD40 για τα κινητά μέρη όσο αφορά τον καθαρισμό. Έχω την υποψία ότι κάποια ρουλεμάν όπως αυτό του κεντρικού άξονα έχουν γράσο και το αντισκουριακό θα το πετάξει έξω με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Κάνω λάθος?
Φιλικά, Βαγγέλης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
|
|
|
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
Aeromodeller Full Member

Αποσυνδεδεμένος
tiger
|
 |
« Απάντηση #85 στις: Δευτέρα, 11 Σεπ 2006, 13:19:31 » |
|
Αγαπητε φιλε,
Τα ρουλεμαν του κεντικου αξονα οπως και τα περισοτερα ρουλεμαν στα Ε/Π ειναι κλειστου τυπου.Ετσι το W/D40 με την πιεση που ψεκαζεται δεν εισχωρει στο εσωτερικο τους.Γιαυτο τον λογο δεν πετανε και τα γρασα τους.Εγω τουλαχιστον χρησιμοποιω αρκετα χρονια αυτη την τακτικη και δεν ειχα καποιο προβλημα. Τετραδακος Δημητρης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
|
|
|
|
harrysvr
|
 |
« Απάντηση #86 στις: Δευτέρα, 11 Σεπ 2006, 14:34:28 » |
|
Πολύ χώμα ρε παιδί μου  μέχρι και με μπατονέτες το καθαρίζω...τα πλαστικά γρανάζια(ουράς-άξονα) είναι μαύρα απο το χώμα το άσπρο γράσσο που τους βάζω έχει γίνει μαύρο... Ο συγκεκριμένος χώρος δεν κάνει για ελικ., μέχρι και ο levao όταν περνάει απο τα Γιάννενα θα πηγαίνει απο τον περιφερειακό για να μην τον τρώει η σκόνη...  Λοιπόν η δική μου λύση στο πρόβλημα είναι: έχω ένα μικρό χωράφι(1/2στρέμ) πλησίον το οποίο θα το περάσω με τη φρέζα(για να γίνει επίπεδο) και θα το φυτέψω γκαζόν.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
harrysvr
|
 |
« Απάντηση #87 στις: Τρίτη, 12 Σεπ 2006, 12:51:25 » |
|
Σημερινή φώτο(mobile) απο χώματα στον έλικα
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
Aeromodeller Full Member

Αποσυνδεδεμένος
tiger
|
 |
« Απάντηση #88 στις: Τρίτη, 12 Σεπ 2006, 15:04:43 » |
|
Αγαπητε φιλε. Μολις τωρα γυρισα απο προπονηση στο μοντελοδρομιο του Βολου και ειμαι κι εγω στην κατασταση που πρεπει να καθαρισω τα Ε/Π μου.Καλυτερα να με βαζεις ολη τη μερα να πεταω παρα να χρειαζεται να τα καθαρισω εστω και για 10'.Αλλα δυστυχως ειναι κι αυτο στο προγραμα.Καλο κουραγιο.... Τετρδακος Δημητρης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
harrysvr
|
 |
« Απάντηση #89 στις: Τρίτη, 12 Σεπ 2006, 18:37:25 » |
|
Πριν το καθαρίσω βλέπω αυτή την άσπρη σκόνη (σε πράσινο πλαίσιο) κατα 90% να κάθεται απο την αριστερή πλευρά του ε/π, ή είναι απο το γράσσο που ξεράθηκε ή είναι απο τα γρανάζια που τρώγονται μεταξύ τους(όλα αυτά με 1/2 γαλόνι καυσίμου)  Εσείς τι λέτε;
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|