Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.909 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 10 Αυγ 2026, 02:34:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 10 Αυγ 2026, 02:34:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:48]

από TheLurker
    [Χθες στις 12:27]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309909
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 99
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 40
    Συνολικά: 43
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μπαταρίες LIPO που δεν μας άρεσαν και δεν θα ξαναγοράζαμε!!!  (Αναγνώστηκε 14448 φορές)
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 00:34:53 »

Ναι αλλά εγώ το έχω άχτι αυτό με την Hyperion που την πλήρωσα και 60€ από Ελληνικό μαγαζί και ήθελα να το πω...
    Sorry Μάρκο!

Φίλε μου δικαιολογημένο το ξέσπασμά σου με την ταλαιπωρία που τράβηξες από την συγκεκριμένη
    μπαταρία, έπρεπε όμως να το αναφέρεις για LiFe!!!  Wink 

Γιατί δεν έβαζες Lipo να ησυχάσεις ή δεν ήθελες να πειράξεις την τ/κ??
    Εγώ έχω βάλει στην DX7 μία zippy 3S 2500mah με 3C εκφόρτωση και ησύχασα δεν μου έχει
    παρουσιάσει το παραμικρό!! Thumbs up

Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 09:02:46 »

δε θα αγοραζα σιγουρα ποτε aligh 2S1P 7.4V 1900mAh/18C
    βρεθηκα με αυτες καθως αγορασα και τα ελικοπτερα πριν περιπου 4 χρονια
    μπορει να ηταν και η αιτια που εχασα και το ενα ελικοπτερο στη δευτερη μολις πτηση
    και στη συνεχεια ανα αεροπλανο, και τα δυο απο διακοπη ρευματος στο δεκτη

Καταγράφηκε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 10:24:46 »

καλο  ειναι το οποιο  συμπέρασμα μας να εχει προκυψει απο την χρηση των μπαταριων εντος των προδιαγραφών τους , με σωστο τροπο φορτισης - εκφορτισης , και το αποτέλεσμα της αποφασης μας   να προκύπτει απο την ιδια χρηση τους .

οσο για την χειροτερη ,

συμφωνα με τα παραπανω που εγραψα και συγκρινοντας τες  στο ιδιο μοντελο , οι χειροτερες που ετυχαν σε εμενα ειναι οι nanotech γιατι :

-δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που λενε   π.x στην ετικετα λεει 50c ενω πραγματικα ειναι 25c μου εχει τυχει τρεις φορες που χρειαστικε να βγαλω το θερμοσυστελομενο σε τετρασελες , κατι το οποιο βεβαια το αντιλαμβανεσαι και μονο σου οταν φουσκωνουν τραβοντας μονο τα μισα amper  απο αυτο που γραφει ο κινεζος  και ποτε κατω απο 3,7 ανα κελι   

-η δε αντίσταση τους στα υψη πανω απο 12 mohm ανα κελι με χαλαρή χρηση .

-αντεχουν τους μισους κυκλους απο την πολυ φθηνοτερη μπλε turnigy

*θα συμφωνησω με το helitop για της gens , ειναι αρκετα  καλες , δεν φουσκωνουν , παιζεις πολλους κυκλους χωρις σημαντικη απωλεια δυναμης , αλλα θα της ηθελα λιγο πιο δυνατες σε σχεση και με το κοστος τους .

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 10:33:28 »

Ναι αλλά εγώ το έχω άχτι αυτό με την Hyperion που την πλήρωσα και 60€ από Ελληνικό μαγαζί και ήθελα να το πω...
    Sorry Μάρκο!

Φίλε μου δικαιολογημένο το ξέσπασμά σου με την ταλαιπωρία που τράβηξες από την συγκεκριμένη
    μπαταρία, έπρεπε όμως να το αναφέρεις για LiFe!!!  Wink 

Γιατί δεν έβαζες Lipo να ησυχάσεις ή δεν ήθελες να πειράξεις την τ/κ??
    Εγώ έχω βάλει στην DX7 μία zippy 3S 2500mah με 3C εκφόρτωση και ησύχασα δεν μου έχει
    παρουσιάσει το παραμικρό!! Thumbs up

έδωσα link
    Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    snoopy
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 12:01:00 »

Γεια χαρά και από έμενα ! 

Οι χειρότερες που έχω δει είναι η Horeson !  

Ένας φίλος είχε βάλει σε Trex 450 την 2200 3c και στα 3 λεπτά πτήσεις ( όχι 3D ) έπεφτε το ε/π σαν κουτσουλιά στο έδαφος ! 
    Ευτυχώς που έχουμε κανόνα να πετάμε ένα ε/π την φορά και μακριά !  Thumbs up
    Φαντάσου αυτή η κουτσουλιά να σκάσει πάνω μας...!!! (Αυτό δεν θα ήταν γούρι !!!)  

Μιλάμε για τελείως Deadstick αλλά το κούφο είναι πως αν ξανά συνδέσεις την ίδια μπαταριά, αμέσως μετά την πτώση, δουλεύει κανονικά λες και έβαλες καινούρια και μετά πάλι τα ίδια !!  idiot2

Ενώ δείχνουν ότι όλα είναι καλά κατά την φόρτιση τους,στον μετρητή τα ίδια όλα οκ ανά cell, ακόμα και κατά την διάρκεια πτήσεις στο beeper που υπάρχει πάνω στο ε/π και ξαφνικά....dead !  idiot2

Δεν ήταν μόνο στην μια αλλά και στις 4 που είχε πάρει ! 

5-6 φίλοι που πετάμε μαζί έχουμε όλοι από διαφορετικές εταιρίες και της δοκιμάσαμε όλες στο ίδιο 450 ε/π και κανένα δεν παρουσίασε πρόβλημα  εν πτήση.

Ότι γίνει γίνει και βάλαμε μια φουσκωμένη Align αγορασμένη το 2008 με αμέτρητους κύκλους και πετούσε μια χαρά !  Wink

Το τελευταίο πείραμα ήταν δοκιμή σε ηλεκτρικό drift αυτοκίνητο και έκανε τα ίδια !! 

Αστοχία..?...μάπα το καρπούζι...?...ποιος ξέρει.. ?!

Το μόνο που ξέρω να πω είναι κρίμα τα 180euro σε αντα/ικα για το ε/π που χρειάστηκαν για επισκευή ενώ δεν χρειαζόταν !  Sad  tickedoff

Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 12:23:31 »

Γεια χαρά και από έμενα ! 

Οι χειρότερες που έχω δει είναι η Horeson !  

Ένας φίλος είχε βάλει σε Trex 450 την 2200 3c και στα 3 λεπτά πτήσεις ( όχι 3D ) έπεφτε το ε/π σαν κουτσουλιά στο έδαφος ! 
    Ευτυχώς που έχουμε κανόνα να πετάμε ένα ε/π την φορά και μακριά !  Thumbs up
    Φαντάσου αυτή η κουτσουλιά να σκάσει πάνω μας...!!! (Αυτό δεν θα ήταν γούρι !!!)  

Μιλάμε για τελείως Deadstick αλλά το κούφο είναι πως αν ξανά συνδέσεις την ίδια μπαταριά, αμέσως μετά την πτώση, δουλεύει κανονικά λες και έβαλες καινούρια και μετά πάλι τα ίδια !!  idiot2

Ενώ δείχνουν ότι όλα είναι καλά κατά την φόρτιση τους,στον μετρητή τα ίδια όλα οκ ανά cell, ακόμα και κατά την διάρκεια πτήσεις στο beeper που υπάρχει πάνω στο ε/π και ξαφνικά....dead !  idiot2

Δεν ήταν μόνο στην μια αλλά και στις 4 που είχε πάρει ! 

5-6 φίλοι που πετάμε μαζί έχουμε όλοι από διαφορετικές εταιρίες και της δοκιμάσαμε όλες στο ίδιο 450 ε/π και κανένα δεν παρουσίασε πρόβλημα  εν πτήση.

Ότι γίνει γίνει και βάλαμε μια φουσκωμένη Align αγορασμένη το 2008 με αμέτρητους κύκλους και πετούσε μια χαρά !  Wink

Το τελευταίο πείραμα ήταν δοκιμή σε ηλεκτρικό drift αυτοκίνητο και έκανε τα ίδια !! 

Αστοχία..?...μάπα το καρπούζι...?...ποιος ξέρει.. ?!

Το μόνο που ξέρω να πω είναι κρίμα τα 180euro σε αντα/ικα για το ε/π που χρειάστηκαν για επισκευή ενώ δεν χρειαζόταν !  Sad  tickedoff

3C ή 30C? Αν ηταν 3C και πολυ αντεχε. Επειδη ειχα το ιδιο θεμα με αυτοκινητακι προφανως η μπαταρια δεν μπορουσε να δωσει το ρευμα που ζητουσε το esc γονατιζε και εριχνε την ταση οποτε το διαβαζε το esc και εκανε cut-off. Προφανως και η ρυθμιση του cut-off στο esc δεν θα ηταν στο soft.

Εγω παλι οι χειροτερες που εχω δοκιμασει ηταν κατι winforce 3σελες 30C 5000mah. Κυκλοφορουν στο ebay και ηταν οι πρωτες που ειχα παρει για τα αυτοκινητακια μου. Καποιες απο την αρχη εριχναν ταση και εκοβε το esc και καποιες μετα απο 5-6 κυκλους φουσκωναν.
    Καταγράφηκε
    snoopy
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 12:52:19 »

2200 3cells 30C με 1 φόρτιση στην κάθε μια !!!   

2 φόρτιση τα ιδια !!  idiot2

Εεε και στη 3 φόρτιση....

Γιατί δεν το έκανε με της άλλες ?!

Πολλά κουκούτσια το καρπούζι τελικά !!!!   
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 13:04:01 από snoopy » Καταγράφηκε
    hellitop
    Aeromodeller Hero Member

achten!!!!!!!!!!!!!!!

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 13:31:10 »

οποιος εχει να διαθεσει χρημα παιρνει thunder power και τελος! για μενα ειναι η top μπαταρια ειδικα h G8 ειναι απο αλλο πλανητη  Thumbs up αμεσως μετα gens ace 60ρες και pulse 65!! Προς το παρον δεν αξιζει να ασχοληθεις με κατι αλλο    Με pulse 65c 5000 και με gens ace 4800 60c Πεταει φιλος.....  με τρελα αμπερ!!!! οποτε θα εχουμε και απο εκει ενημερωση, για την gens ξερουμε περιμενουμε την pulse Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 14:09:21 »

Μερικές από τις μπαταρίες που έχω χρησιμοποιήσει ή εχω προσωπική εμπειρία ...
    Η χρήση που τις κάνω εγώ βέβαια δεν ειίναι ελικοπτερική αλλά με τα ανεμόπτερα τραβάω 50-70Α, αναλόγως ανεμοπτέρου, συνεχόμενα για 30δλτπ.

Οι χειρότερες μπαταρίες που έχω πετάξει ποτέ είναι οι Turnigy nanotech .... και τις πέταξα ... !
    2 στις 2, μιά φόρτιση και στα σκουπίδια !
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11951__turnigy_nano_tech_2200mah_3s_45_90c_lipo_pack.html

τιμιότερες μπαταρίες σε σχέση με τις Nanotech

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6306__ZIPPY_Flightmax_2200mAh_3S1P_20C.html

Πάρα πολύ καλές γενικότερα

https://www.aero-model.com/4_168_2169/Batteries_Thunder-Power-G8-2250mAh-3-Cell-45C/TP2250-3SPR45.html

http://www.hyperion-eu.com/products/product/HP-LG345-2200-3S

Αυτές τις πετάω σταθερά από τον Φεβρουάριο σταθερά και συνεχόμενα.
    Μηδενικές ενδείξεις φουσκώματος μετα απο 35 κύκλους έκαστη που σημαίνει για μένα από 120 πτήσεις μέσο όρο η καθεμία.

http://www.stefansliposhop.de/liposhop/SLS-APL/SLS-APL-45C/SLS-APL-2200mAh-3S1P-11-1V-45C-90C::731.html
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 17 Οκτ 2013, 14:15:59 »

οποιος εχει να διαθεσει χρημα παιρνει thunder power και τελος! για μενα ειναι η top μπαταρια ειδικα h G8 ειναι απο αλλο πλανητη  Thumbs up αμεσως μετα gens ace 60ρες και pulse 65!! Προς το παρον δεν αξιζει να ασχοληθεις με κατι αλλο    Με pulse 65c 5000 και με gens ace 4800 60c Πεταει φιλος.....  με τρελα αμπερ!!!! οποτε θα εχουμε και απο εκει ενημερωση, για την gens ξερουμε περιμενουμε την pulse Thumbs up Thumbs up

Τάσο δεν νομίζω ότι οι TP είναι τόσο ακριβές, αυτές που χρησιμοποιώ εγώ κοστίζουν 46$ δλδ 34Ευρώ, φθηνότερες δλδ και απο τις Hyperion.

Νομίζω ότι και εδώ ισχύει ο "νόμος" οτι το φηθνό είναι ακριβό.

Οσον αφορά το πως συμπεριφερόμαστε στις μπαταρίες μας ώστε να αποδόσουν αλλά και να διαρκέσουν στο βάθος του χρόνου, παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο, ενα και ίσως το πιο σημαντικό απ'όλα είναι ο φορτιστής μας !

Δεν είδα καμμιά αναφορά σε αυτό το θεμα !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

Η κρίση θέλει καλοπέραση και καλή παρέα !

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 18 Οκτ 2013, 09:12:33 »

Για τις μπαταρίες που μας άρεσαν, καλύτερα να γράφουμε και σε αυτό το θέμα, για να υπάρχει ένας οδηγός για τις καλές μπαταρίες. Thumbs up Thumbs up Thumbs up

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=37070.msg241428#msg241428   Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΛΑΓΙΑ:

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=32374.0
    thomasprevere
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 18 Οκτ 2013, 09:45:52 »

Ζippy 2200 20c και 25c  τελειως μαπα,μετα απο λιγο καιρο ισα που πεταγαν στο ελικοπτερο αμα το ζοριζες λιγο βαραγε αλαρμ το esc!
    Καταγράφηκε
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 18 Οκτ 2013, 09:51:35 »

Ζippy 2200 20c και 25c  τελειως μαπα,μετα απο λιγο καιρο ισα που πεταγαν στο ελικοπτερο αμα το ζοριζες λιγο βαραγε αλαρμ το esc!

Είναι καλές μέχρι ΜΑΧ 20Α φορτίο!!!
    Καταγράφηκε

thomasprevere
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 18 Οκτ 2013, 11:03:40 »

Είναι καλές μέχρι ΜΑΧ 20Α φορτίο!!!
    Aρα δεν ειναι καλες ,αφου λενε οτι ειναι 2200 20c  θα επρεπε να δινουν 40 αμπερ, και περιπου 50 οι 25c τοτε θα ηταν καλες λογικα ,δλδ ειναι 10c δεν ειναι 20c αρα ειναι ΜΑΠΑ! Απλα πραματα  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 18 Οκτ 2013, 11:06:48 »

Κάπως έτσι!!!
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Μπαταρίες LIPO που δεν μας άρεσαν και δεν θα ξαναγοράζαμε!!!
    Μεταπήδηση σε: