|
mikelos
|
 |
« Απάντηση #75 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2007, 22:44:44 » |
|
Υπάρχουν άλλα adaptors για να βιδώνει σταθερά η έλικα. Το σύστημα αυτό που έχεις πάρει λέγεται prop saver, προσφέρει μια σχετική προφύλαξη της έλικας σε χτύπημα.
Τις ελικας η του αεροπλανου?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Κώστας Κωστόπουλος
|
 |
« Απάντηση #76 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2007, 22:50:11 » |
|
Κυρίως της έλικας και του άξονα (prop-saver) http://www.mcallisterdesigns.com/chapter11QtoZ.htmProp. Savers. Otherwise known as shaft savers, it depends how you look at it. Made generally of alloy these devices fix onto the motor shaft with two opposing bolts instead of the usual grub screws. The propeller sits on a central cone with it's blades held in place with rubber bands stretched back onto the bolts of the prop. saver. As the propeller strikes the ground on landing it simply flips back, preventing damage to either the propeller or motor shaft.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon; Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
|
|
|
|
mrkaza
|
 |
« Απάντηση #77 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 00:19:10 » |
|
Αν και πολυ καλο αεροπλάνο αναφέρω οτι ακρίβυνε και ευτασε τα 70 € πράγμα που κατα την αποψη μου το κανει πλεων αρκετά ακριβο για αυτα που δινει  . Ηταν το μονο αεροπλάνο που άντεξε στα χέρια του πατέρα μου ώσπου έσπασε μια γιατι μιλαγε ενω πεταγε και μια γιατι πηγε να το σήκωση με 2s ... Με 70 ευρω απο εξω φερνεις ... δεν εχει νοιμα πλεων ιδη στα 60 ηταν καπως  κριμα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
hlsat
|
 |
« Απάντηση #78 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 14:44:35 » |
|
Και που εισαι ακομη mrkaza μονο αυτο θα ακριβαινη πολλα θα παρουν την αγουσα για επανω μετα τις τιμες του πετρελαιου
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
|
|
|
|
mrkaza
|
 |
« Απάντηση #79 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 16:43:58 » |
|
Μόνο που αυτό ακρίβυνε γιατι έπιασε και μόνο  Απλά δεν θέλω να το συνεχίσω άλλο, έρχεται ενα decathlon με μοτέρ esc battery με τα 70 εύρο στη θέση του wilga (Εχω και ρεστα ) όποτε εγω δεν πρέπει να σκάσω άλλος έχασε έχασε μια πώληση . Εγω απλα θα περιμενω 5-6 ημερες εκει που θα πεταγα αυτο το ΣΚ το Wilga .
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
gerolikos
|
 |
« Απάντηση #80 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 18:08:43 » |
|
παιδια η βαση μεν καλη αλλα ειδα πως εχει μια κληση προς τα κατω.ασε που εφηγε κ ενα εκατοστο κατω μαλλον κ εγω θα αρκεστω σε μια πατεντα τυπου βιδες με μακρυ κεφαλι κ ξυλο για βαση.αληθεια πως θα τοποθετησω το μοτερ σωστα? εννοω κληση (κ πως την μετραμε αυτην) κ θεση του μοτερ. αν θελουν ας βοηθησουν κ οι εχοντες εμπειρια στην πατεντα "βαση wilga" Α σημερα το πεταξα αλλα με το μαμισιο το μοτερ ειναι ωραιο ομως λιγο ευαισθητο........δεν του αρεσουν τα πολλλα πιασηματα...... τα λεμε!!! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
gerolikos
|
 |
« Απάντηση #81 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 18:41:08 » |
|
Η βαση αυτη ειναι για Outrunner ? Αν ναι κανει για 200 Watt MOTER ? Γιατι ειχα ρωτιση αν υπαρχη βαση που να δεχετε το wilga gws stick mount και δεν  Κατω απο 9400 rpm με 9/4 το θεορω ανεπαρκες oso gia tin bash tora poy thn eida k tin doulepsa apogohteytika.den einai katholou statheri k ara menei mono o dromos tis patentas ara file mrkaza mhn to skeftesai kotholou
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Παξιμαδάκης
|
 |
« Απάντηση #82 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 20:39:42 » |
|
Α σημερα το πεταξα αλλα με το μαμισιο το μοτερ ειναι ωραιο ομως λιγο ευαισθητο........δεν του αρεσουν τα πολλλα πιασηματα...... Μπορεις να μειώσεις τις κινησεις αρκετα . βαλε "dual rate " ετσι ωστε να εχεις και μικρη και μεγάλη κινιση στις επιφανείες ελέγχου. επισης μπορεις να βαλεις ή να βγαλεις και "expo " αναλογα με την ΤΚ που εχεις .\ η κλίση της βασης προς τα κατω δεν ειναι απαραιτητα κακή . σχετικα με το πως μετρας το down thust δες εδω εκει που αναφέρει γωνιες ελξης κινητηρα και εδω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mrkaza
|
 |
« Απάντηση #83 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2007, 21:04:32 » |
|
Εχω ειδει πεταξη και καταευχαριστιθη 2 wilga οσπου σπασανε απλα δεν θα ξαναπαρω μεχρι να αλαξη η τιμη του για αντιδραση με τοσα σχεδον περνω 40αρι θερμικο ακου εκει 70 ευρω  Για ενα Foam μή επώνυμο μάλιστα 
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 00:28:20 από mrkaza »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
gerolikos
|
 |
« Απάντηση #84 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 00:19:45 » |
|
Α σημερα το πεταξα αλλα με το μαμισιο το μοτερ ειναι ωραιο ομως λιγο ευαισθητο........δεν του αρεσουν τα πολλλα πιασηματα...... Μπορεις να μειώσεις τις κινησεις αρκετα . βαλε "dual rate " ετσι ωστε να εχεις και μικρη και μεγάλη κινιση στις επιφανείες ελέγχου. επισης μπορεις να βαλεις ή να βγαλεις και "expo " αναλογα με την ΤΚ που εχεις .\ η κλίση της βασης προς τα κατω δεν ειναι απαραιτητα κακή . σχετικα με το πως μετρας το down thust δες εδω εκει που αναφέρει γωνιες ελξης κινητηρα και εδω εγινε σε ευχαριστω γιαννη 
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 10:06:41 από gerolikos »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
mrkaza
|
 |
« Απάντηση #86 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 16:34:09 » |
|
Της ενισχύσεως το καγγελο  εγω βέβαια προτιμώ τα καλαμάκια απο σουβλάκι Οταν κάνετε λούπα σας διπλώνουν τα φτερά ?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
mrkaza
|
 |
« Απάντηση #88 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 16:50:30 » |
|
Ο πατέρας μου τα έκοψε στον αέρα ετσι έσπασε και το last wilga του εχει πέσει κάπως δυνατό το μοτερ 9400 rpm 9/4  στατικα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
gerolikos