Μετά από ένα καλό αγώνα, με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, την ζεστή φιλοξενία των ΟΑΜΕΛΙΤΩΝ, το πολύ καλό επίπεδο των αγωνιζομένων, πέρασε στην αερομοντελίστικη ιστορία της χώρας μας και αυτός ο αγώνας.
Αν και συμμετείχα στην γραμματεία στην εξαγωγή αποτελεσμάτων, από μένα δεν θα τα μάθετε. Η επιτροπή αερομοντελισμού, (ήταν όλοι εκεί.... σχεδόν), θα τα ανακοινώσει.
Ξεκίνησα χθες να αναρρωτιέμαι, αν είναι ουσιαστικά, Πανελλήνιοι οι αγώνες. Από δω και κάτω .... αμα θέλετε διαβάζετε. Εάν δεν θέλετε, πάτε παρακάτω. Αν θέλετε, θα διαβάσετε την άποψη μου και την κριτική μου.
Ερώτημα 1ο: Πως είναι δυνατόν το λεκανοπέδιο Αττικής να μην έχει ένα αθλητή στο άθλημα;
Ερώτημα 2ο: Πως είναι δυνατόν η υπόλοιπη νότια Ελλάδα να μην έχει ένα αθλητή στο άθλημα;
Ερώτημα 3ο: Γνωρίζετε ότι η ΕΛΑΟ έχει αφήσει στο έλεος του Θεού, την επιτροπή αερομοντελισμού, να κάνει τα αδύνατα δυνατά γιά να εκπονήσει πρόγραμμα αγώνων, να το εκτελέσει, να μαζέψει αθλητές (μέσω προσωπικών γνωριμιών),να διοργανώσει τους αγώνες, να στελεχώσει τα όργανα των αγώνων (κριτές κλπ) παρακαλόντας και την τελευταία στιγμή, χωρίς κανένα εφόδιο και "αντίτιμο";
Ας μου απαντήσει κανένας, γιά να καταλάβω και γώ, που δεν καταλαβαίνω εύκολα.
Επαναλαμβάνω είναι προσωπικές απόψεις και μόνο, χωρίς καμμία ιδιότητα από πίσω και χωρίς να χρωστάω σε κανένα ή να μου χρωστάει κανείς.Να σας πω τι καταλαβαίνω εγώ;
Κάποιοι έχουν δει τον αερομοντελισμό, χωράφι τους. Η μεγάλη δύναμη - αναλογικά και σχετικά - είναι οι αερομοντελιστές. Ναι - Ναι οικονομική δύναμη εννοώ. Αριθμός μελών / σωματείο επί την συνδρομή μας κάνει ...χρήμα.
Εμείς το βλέπουμε πουθενα αυτό το χρήμα; Όχι βέβαια. Όποιο σωματείο διοργανώσει περιφερειακό ή Πανελλήνιο αγώνα ... την έβαψε. Μόνο πληρώνει. Καί ακούει και κριτική και αισθάνεται την μουρμούρα. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με μικρόβιο και ασχολούνται και προσπαθούν γιά το κέφι τους.
Ασχολούνται όμως και βοηθούν όσο μπορούν το άθλημα και γιά ένα ακόμη λόγο.
Πάνε κόντρα σ' αυτούς που μας κοιτάνε με μισό μάτι, που θέλουν μονιμότητα στον "θρόνο" και έχουν το υφος ακαδημαϊκού προφέσορα. Έτσι γιά να μην τους περάσει.Όμως ο κόμπος είναι πολύ κοντά στο κτένι. Άμα αρχίσουμε ένας - ένας και τα παρατάμε, τότε να δούμε που θα πάει το κάθε σωματείο, η επιτροπή και η ΕΛΑΟ. Με τη σειρά. Αλυσσιδωτή αντίδραση - και μάλιστα πολύ γρήγορη. Τότε ...
ΖΗΤΩ τα ιδιωτικά μοντελοδρόμια. ΖΗΤΩ η συνδρομή - που εμείς παρακλάμε γιά 60 € το χρόνο - και που θα φτάσει στα (ποιά 200 €;) 500, 1000, 2000 € και βλέπουμε. Άντε μετά να βρείς αλάνα. Και άν βρείς, θάρχεται κανένας μπάτσος και θα ζητάει:

1. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο

2. Με το "συχνομετρο" (σαν κι αυτό που κυκλοφορούσα και γω δύο μέρες στη Λάρισα) θα σε μετράει και αν είσαι αλλού ... πρόστιμο και point system.

3.Πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή, - ας πούμε - ΥΠΑ - γιά την άδεια ικανότητας, που αν έχει λήξει την έβαψες.(που πας χωρίς παράβολο;)

4. Ιατρική γνωμάτευση γιά την πιστοποίηση καλής όρασης, ακοής, άρτιας σωματικής διάπλασης κλπ.

5. Αλκοτέστ
6...
7...
8...
ΔΕΝ αγοράζουμε εξομοιωτή τότε;
ΓΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.
Μπορεί να είναι διαστημικά αυτά τα αστειάκια, αλλά στα ΙΧ θα καταλήξουμε και ας είναι στου διάβόλου τη μάνα. Άμα είναι του κολλητού μας τι μας νοιάζει;
Τα παραπάνω τα έγραψα από αγανάκτηση μ' αυτό το ρατσισμό που είδα σήμερα. Χωρίς φόβο και πάθος.
Ποίον ακριβώς; Οι αγώνες στη Λάρισα, οι συμμετοχές από Βόλο και Λάρισα περίπου 10. Συνολικά συμμετοχές περίπου 20. Ήταν και η Θεσσαλονίκη εκεί. Καλά ο Διονύσης από την Λευκάδα και ο Γιάννης από τα Γιάννενα είναι ήρωες. Κανένας από τον ΝΟΤΟ;
Τα γράφω μπας και αφυπνιστούμε καμμιά φορά. (Δηλαδή ξυπνήσουμε).
Όποιος διαφωνεί ιδού η Ρόδος ..ιδού και το πήδημα (άλμα εννοώ). Και όχι με ιδιωτικά email, αλλά δημόσια. Αμα θέλετε ανοίξτε και θέμα να τα πούμε λιγάκι.
Σας ευχαριστώ γιά την φιλοξενία και την υπομονή σας