Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.846 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 15:14:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 15:14:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 13:05]

[Χθες στις 00:40]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

[Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 08:57:25]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309846
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 187
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 170
    Συνολικά: 173
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Εσείς με ποιό τρόπο πετάτε?  (Αναγνώστηκε 6272 φορές)
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 14:28:51 »

Εσείς με ποιό τρόπο πετάτε?

-Και αναφέρομαι στο τρόπο με τον οποίο πιάνετε τα stick της τηλεκατεύθυνσης.Άλλοι τα πιάνουν με τους αντίχειρες(thumbs flyer) όπως και εγώ και άλλοι με αντίχειρα και δείκτη(finger flyer).Ποιό είναι το σωστό?

-Ακόμη ποιός είναι ο σωστός τρόπος να κάθεσε όταν πετάς?'Εχω παρατηρήσει πως άλλοι σχηματίζουν μεγαλύτερη γωνία στα πόδια,και δείχνουν πώς είναι πιό σταθεροί.

Ανοιξα αυτό το θέμα επειδή μου γλιστρανε τα stick όταν πετάω με γρηγορες κινήσεις. και παρατήρησα πώς όταν πετάω απέναντι μου είναι,όταν το μοντέλο έρχεται στο δεξί μου χέρι και πέρα πλησιάζω πιο κοντά.
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 14:45:42 »

Εγώ ήμουνα thumbs και άλλαξα πέρυσι σε finger, με αποτέλεσμα να διαπιστώσω τρομερή διαφορά στην ακρίβεια που μπορούσα να κινώ τα stick, ειδικά στην αίσθηση του κέντρου και τις ελάχιστες κινήσεις γύρω από αυτό.  Είναι πάντως τελείως υποκειμενικό, δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστό και λάθος, ίσως αντικειμενικά το finger να κερδίζει λίγο, αλλά υπάρχουν πολλοί top πιλότοι που πετάνε thumbs.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 16:00:32 »

Να και ένας thumb flyer(εγώ) σε μια χαλαρή στάση

* P8190005.JPG (110.56 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 453 φορές.)
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 16:52:56 »

Τήν καλησπέρα μου. Εγώ πάντως παιδιά στό λίγο διάστημα πού πετάω ελικόπτερο τό πετάω μέ αυτό τό τρόπο (thumbs flyer). Μέ τόν άλλο πού λέτε δοκίμασα μία φορά καί απλά τό κάρφωσα κάτω. Η γνώμη μου είναι πώς είναι θέμα συνήθειας.
    Εχω δεί ελικοπτεράδες πού κάνουν τρελλά πράγματα καί πετάνε (thumbs flyer).
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Χάρης Κωσταντίνου
    Aeromodeller Full Member

www.rcteam-cy.com

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 18:32:56 »

Αν θες την δικη μου γνωμη φιλε μου τα stick πρεπει να πιανονται μονο με τον αντιχειρα γιατι μπορεις να τερματισης ποιο ευκολα το stick σε αποτομες ασκησεις οπως πχ σε rolling cyrcle. Το πιασιμο τον χειριστηριον με αντειχηρα και δειχτη συνηστατε περισσοτερο σε ασκησεις ακριβειας. Οσον αφορα τα ανοιχτα ποδια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα σταθερωτητα στο εδαφος οταν ειδικα ο πιλοτος εχει καποια ανασφαλεια.

τα λεμε Χαρης  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 19:08:08 από Χάρης Κωσταντίνου » Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 19:05:18 »

με το finger flying νομίζω πως ελαχιστοποιείς τη πιθανότητα να σου γλυστρήσουν τα στικ, ιδίως το καλοκαίρι που τα χέρια ιδρώνουν εύκολα.
    και όπως λέει ο Χάρης όταν τα πόδια είναι ανοιχτά στο ύψος των ώμων,παρέχει σταθερότητα και σωστότερη κυκλοφορία αίματος.
    εγώ ακόμα δεν βρήκα το στυλ μου , και τα 2 χρησιμοποιώ σ`αυτές τις ελάχιστες ώρες πτήσεις που έχω
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 21:17:51 »

Εσείς με ποιό τρόπο πετάτε?

-Και αναφέρομαι στο τρόπο με τον οποίο πιάνετε τα stick της τηλεκατεύθυνσης.Άλλοι τα πιάνουν με τους αντίχειρες(thumbs flyer) όπως και εγώ και άλλοι με αντίχειρα και δείκτη(finger flyer).Ποιό είναι το σωστό?

-Ακόμη ποιός είναι ο σωστός τρόπος να κάθεσε όταν πετάς?'Εχω παρατηρήσει πως άλλοι σχηματίζουν μεγαλύτερη γωνία στα πόδια,και δείχνουν πώς είναι πιό σταθεροί.

Ανοιξα αυτό το θέμα επειδή μου γλιστρανε τα stick όταν πετάω με γρηγορες κινήσεις. και παρατήρησα πώς όταν πετάω απέναντι μου είναι,όταν το μοντέλο έρχεται στο δεξί μου χέρι και πέρα πλησιάζω πιο κοντά.

Είναι τελείως υποκειμενικό (λέω εγώ τώρα).
    Στις ασκήσεις hover προγράμματος F3C/FAI το αριστερό χέρι me ton τρόπο finger για ακρίβεια του pitch/rudder και για το δεξί μου χέρι thumb επειδή ανακατεύω συνέχεια την σούπα του cyclic.
    Για ασκήσεις aeros το γυρνάω και στα δύο ξερά με στο τρόπο thumbs.

Για Α/Π μάλλον thumbs γιατί πετάω νευρικά και απότομα χωρίς να ψάχνω ζητούμενη ακρίβεια παρά μόνο reflex. Τακτική που ακολουθώ και στοn R50 μιας και τον έχω για ότι μου κατεβεί wihtout programm.
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 22:09:32 »

Γεια σας,

Και εγω με τους αντιχειρες πετω.Νιωθω πιο σιγουρια κινησεων ετσι.Με το δειχτη μονο retract flaps και engine cut χρησιμοποιω.Και το ελικοπτερο παλι με αντιχειρες.Προσπαθησα στον εξομειωτη να πεταξω με δεικτη αλλα με τιποτα.Ολα κατω τα εφερνα.Οσον αφορα τα ποδια ο δασκαλος πριν καποια χρονια ειχε πει στο υψος του ομου.Προσφερει ειπε σταθεροτητα και λογο αυτης χαλαρωνεις καπως στην πτηση.Δεν εισαι ολο τσιτα
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 22 Αυγ 2007, 00:25:09 »

Αν θες την δικη μου γνωμη φιλε μου τα stick πρεπει να πιανονται μονο με τον αντιχειρα γιατι μπορεις να τερματισης ποιο ευκολα το stick σε αποτομες ασκησεις οπως πχ σε rolling cyrcle. Το πιασιμο τον χειριστηριον με αντειχηρα και δειχτη συνηστατε περισσοτερο σε ασκησεις ακριβειας. Οσον αφορα τα ανοιχτα ποδια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα σταθερωτητα στο εδαφος οταν ειδικα ο πιλοτος εχει καποια ανασφαλεια.

τα λεμε Χαρης  Thumbs up

Σε rolling circle δε τερματιζεις τα stick τουλαχιστον ετσι κανουν οι πιλοτοι που γνωριζω. Θα συμφωνησω σε αυτο με to 3D εν μερη. Προσωπικα πεταω και με finger και thumb τοσο Pattern οσο και 3D με ανοιχτα και κλειστα ποδια χωρις ιδιαιτερο αγχος  και στις δυο περιπτωσεις;D. Το ιδιο θα σου που και αλλοι που πετανε ετσι οπως ο Γιαννης ο Κουτσουλας που ειναι ασσος τοσο στο pattern (F3C) οσο και στο 3D και πεταει με αυτον τον τροπο. Εξαρταται κυριως απο το εδαφος και απο το αν φορας σαγιοναρες η αθλητικα παπουτσια. Grin χαχα πλακα κανω φυσικα.

Και κατι αλλο γι'αυτους που πετανε finger/thumbs καλο θα ηταν να δοκιμασουν ΤRX Tray κοινως ταψι. Προσφατα αρχισα να πεταω με το παρακατω και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.

Σχετικα με το Σεραφειμ πραγματικα ενυπωσιαστηκα, μεσα σε μια μερα εκανε τη μεταβαση απο τον ενα τροπο στον αλλο. Thumbs up Μπραβο!

Θα ηταν καλο να γινει μια συζητηση σχετικα με τα Mode 1/2. Εκει οντως υπαρχουν υπαρχουν διαφορες αφου απομονωνεται στην περιπτωση του Μode 1 το elevator απο τα aileron. Πραγματικα ευχομαι να ειχα μαθει να πεταω Mode 1 αλλα δεν ειναι πολυ διαδεδομενο στην Ελλαδα.

Τα λεμε,
    Νικος

* Tray.JPG (57.49 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 425 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 22 Αυγ 2007, 00:41:46 από Νικόλας » Καταγράφηκε
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 22 Αυγ 2007, 01:46:48 »

Καλησπερα

εγω προσωπικα πεταω με αντιχειρα και δεικτη απο τοτε που ξεκινησα(μια πενταετεια)και αυτο μου δινει μεγαλη ακριβια καιi σταθερωτητα οσο για τα stic μπορω και τα τερματιζω..κατι αλλο φιλε Νικολα αυτο το "ταψι" που μπορει να βρεθει..??

φιλικα ΓΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    Καταγράφηκε

GG 707
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 22 Αυγ 2007, 11:19:26 »

Καλησπερα

εγω προσωπικα πεταω με αντιχειρα και δεικτη απο τοτε που ξεκινησα(μια πενταετεια)και αυτο μου δινει μεγαλη ακριβια καιi σταθερωτητα οσο για τα stic μπορω και τα τερματιζω..κατι αλλο φιλε Νικολα αυτο το "ταψι" που μπορει να βρεθει..??

φιλικα ΓΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φιλε Γιωργο,

Χαιρομαι που πετας με αυτον τον τροπο και μπορεις να εκτιμησεις τα υπερ του. Το συγκεκριμενο "ταψι" ειναι της Robbe/Futaba, αναλογα με την ΤΚ που εχεις μπορεις να βρεις το αντιστοιχο μεγεθος. Προσφατα ειμουν στο εξωτερικο, πηγα επι τοπου στο καταστημα  και δοκιμασα αν μπορει να δεθχει τον πομπο μου γιατι δεν ειμουν σιγουρος αν θα εκανε, αφου η ΤΚ μου ειναι JR. Κοιταξε σε καταστηματα στην Ευρωπη η στην Ελλαδα που εχουν προιοντα της Robbe.

Φιλικα,
    Νικος
    Καταγράφηκε
    Χάρης Κωσταντίνου
    Aeromodeller Full Member

www.rcteam-cy.com

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 22 Αυγ 2007, 12:51:23 »

Νικο μερικες φορες εγω προσωπικα χρειαζεται να τερματιζω τα stick ετσι μετα απο πολυ καιρο καταλαβα οτι με βολευη ποιο πολυ να δουλευω μονο με αντειχηρα εκτος μερικες φορες μπορει να κραταω το αριστερο stick και με τον δεικτη. Ο καθενας οπως μπορει αλλωστε.

Παρεπιπτωντος αν μπορεις να μου πεις απο που βρηκες το ταψι με ενδιαφερει.

τα λεμε Χαρης  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 22 Αυγ 2007, 13:11:34 »

Ταψια από Γερμανία,αντικολλητικά,σε όλα τα μεγέθη για μεγαλα τραπεζώματα http://www.der-schweighofer.at/web/products.php?mid=337&prodID=413
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 22 Αυγ 2007, 18:37:56 »

εγω παλι ενω με βολευει σαν ακριβεια να πεταω με δεικτη και αντιχειρα δυσκολευομαι ομως στα τερματα . μαλον ειναι και θεμα χεριων - δακτυλα του καθε ενος τελικα ......
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 26 Αυγ 2007, 11:00:27 »

Ειμαι και εγω ενας thumbs flyer,  δεν ξερω καποια στιγμη θα το δοκιμασω αλλα δεν μου λεει τιποτα ο αλλος τροπος , νομιζω οπως συνιθισει ο καθενας και οπως βολευεται.

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Εσείς με ποιό τρόπο πετάτε?
    Μεταπήδηση σε: