Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:00:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:00:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 31
    Συνολικά: 32
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρωτάρης...  (Αναγνώστηκε 20380 φορές)
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Παρασκευή, 31 Αυγ 2007, 16:05:14 »

Το ελικοπτεράκι είναι φανταστικό...!!!!   Thumbs up Thumbs up
    πολύ - πολύ σταθερό......!!!!!!!!!!!!!!!!   
    Όλοι θα πρέπει να έχουμε στο σαλόνι μας ένα Lamaki   
    εύγε στην E-sky για το μοντέλο της   Thumbs up
    Καταγράφηκε

一个箭头,一生活 One arrow, one life
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #76 στις: Παρασκευή, 31 Αυγ 2007, 21:21:02 »

Είδες που είχα δίκιο που επέμενα να πάρεις Lama.

Είσαι τυχερός γιατί μας άκουσες και έκανες καλή αγορά
    και καλή αρχή...

καλές πτήσεις  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #77 στις: Παρασκευή, 31 Αυγ 2007, 21:23:42 »

εύγε στην E-sky για το μοντέλο της   Thumbs up

Αφού μάθεις το Lama καλά, υπάρχει το Belt-cp της E-sky επίσης που είναι πολύ
    καλό και σταθερό μονού κεντρικού στροφείου ε/π.
    Στα πολύ καλά του εκτός τα πτητικά χαρακτηριστικά είναι το χαμηλό κόστος ανταλλακτικών
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #78 στις: Παρασκευή, 31 Αυγ 2007, 23:47:26 »

Διαβάζω τόσο καλά και ωραία πράγματα για αυτό το ονειρικό μοντέλο  «Belt-cp»  Thumbs up που σκέφτομαι κοντά στα Χριστούγεννα (πρώτα ο θεός..) να το πάρω.  idiot2
    Είδα τιμή RTF με τα πάντα στα 299 €. 
    Εσείς που πετάτε με αυτό, πόσες μπαταρίες έχετε;
    Να φανταστώ ότι έχετε 3-4, αφού για το Lama έχω 2;  worry
    Και μια και ανέφερα για μπαταρίες.. παρατηρώ ότι τις 2 τελευταίες ημέρες ο χρόνος φόρτισης για το Lama έχει φτάσει τα 01:20 λεπτά.. ανησυχητικός χρόνος νομίζω……  worry
    (Μέχρι να σταματήσει να αναβοσβήνει τα πράσινο λαμπάκι…) ή τα ‘παίξε το «πορτοκαλί μαραφέτι..»  worry
    Τώρα η χρήση που κάνω είναι: μέχρι που το ε/π να μην μπορεί να σηκωθεί παραπάνω από 1,5 μέτρο.. σε αυτό το σημείο προσγειώνομαι άμεσα…. Undecided
    Για πείτε «οι παλαιοί χειριστές…»   

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας  Wink , για τις συμβουλές που μου δώσατε και μου δίνεται  για το Lama

Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Φιλοκτήτης
    Καταγράφηκε

一个箭头,一生活 One arrow, one life
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #79 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 00:57:14 »

Φίλε filoktitis. Τό belt τό έχω καί είμαι ευχαριστημένος. Είναι σταθερό, πτητικά πάει καλά καί είναι έυκολο στήν συντήρηση. Τά ανταλακτικά πλησιάζουν τίς τιμές τού lama. Τώρα γιά τίς 3-4 μπαταρίες πού αναφέρεις ...............
    Η κάθε μπαταρία έχει περίπου στά 60 ευρώ, μέ χρόνο αποφόρτισης 20 C. Τώρα άν διαθέτεις τόσα έχει καλώς. Κατά τά άλλα είναι καλή αγορά σέ σχέση μέ τήν τιμή του. Φυσικά ή τιμή πού αναφέρεις 299 ευρώ, θά είναι χωρίς μπαταρίες. Θά χρειαστείς καί κάποιο καλό φορτιστή. Υπολόγισε σύν κάποια χρήματα καί εκεί.
    Γιά τήν μπαταρία τού lama τώρα δέν μπορώ νά σού πώ μέ σιγουριά. Αν δέν έχει πρηστεί καί άν σού κρατάει πτητικά τήν ίδια ώρα περίπου τότε είσαι Ο.κ.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #80 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 12:59:29 »

Για εμένα καλύτερα μήν πάρεις το πλήρες πακέτο, 300 ευρώ,

Έχει μέσα τηλεκατεύθυνση που δεν θα σου κάνει μετά για τίποτα άλλο.

Πάρε το κιτ των 180 Ευρώ, (ε/π, μοτέρ, ESC, s;ervo,gyro), μετά ΚΑΛΗ! τ/κ 7καναλιών (ρυθμίζεται και πετάς και αεροπλάνο μετά), μια μπαταρία 2200/20C.

Πρόχειρα θα μπορείς να την φορτίζεις με το φορτιστή E-sky σε 3 ώρες περίπου, αλλά μετά θα πρέπει να πάρεις
    καλό φορτιστή με ισοσταθμιστή για τα στοιχεία της λιπο (Hyperion EOS 5DP & Balancer lba-10), για να μην χαλάσεις τις μπαταρίες σου.
    (ο φορτιστής φορτίζει όλους τους τύπους μπαταριών που μπορεί να έχεις, μολύβδου, Ni-cd, NimH, Lipo, A123)

Εφόσον κάνεις πτήσεις και έχεις αγοράσει τα παραπάνω, παίρνεις και ένα Gyro, Futaba GY240  ή GY401 και έχεις ένα πολύ καλό σύνολο

Τότε θα είσαι πανευτυχής φίλε μου
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #81 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 13:06:05 »

, μέ χρόνο αποφόρτισης 20 C.

Να διορθώσω το φίλο VTR, για να μαθαίνουμε σωστά, το 20C είναι η δυνατότητα της μπαταρίας να παρέχει ρεύμα 20 φορές την ονομαστική της χωρητικότητα.

Δηλαδή μια μπαταρία 2000mAh, μπορεί να δώσει ρεύμα ως και 40Α αμπέρ.  2000mAh=2A       2A * 20C = 40A.

Εάν η κατανάλωση του ελικοπτέρου κατα την πτήση είναι μικρότερη των 35Α τότε η μπαταρία θα αποδίδει καλά και δεν πρόκειται να φουσκώσει, εάν δεν αποφορτιστεί κάτω απο το όριο των 3V ανά στοιχείο.
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    scotty
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #82 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 13:53:30 »

Εγω δεν εχω κατορθωσει να πεταξω "σωστα" το walkera μεσα στο σαλονι , μου φενεται ποιο δυσκολο απο εξω , δεν ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση μου , εξω τα καταφερνω καλυτερα ..δεν ξερω αν φταιω εγω η το ε/π , μαλλον εγω θα ειμαι ανεπίδεκτος μαθηματος και εκπαίδευσης ..
    Ειδα και τον 4χρονο κινεζο , που πετουσε θερμικο ε/π και εκει απελπιστικα τελειως μαλλον το σπορ αυτο ειναι να το αρχισεις απο μικρη ηλικια.. Sad
    Δεν ξερω ..τι να πω
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #83 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 14:26:27 »

Ρέ scotty τί απογοήτευση είναι αυτή. Δηλαδή μέσα σέ λιγότερο από 15-20 ημέρες τά παρατάς. Δέν κάνουμε τίποτα έστι. Καί νά πώ ότι είχες καί κανένα θηρίο. Αφενώς ό χρόνος πού έχεις ασχοληθεί είναι πολύ λίγος, αφετέρου έχεις ενα σταθερότατο ελικόπτερο. Πού νά πάς καί σέ κάτι άλλο. Συνέχισε ακάθεκτος καί μετά από δύο μήνες θά δείς διαφορά. Οσο γιά τό κινεζάκι πού λές ναί μέν πετάει καλά αλλά είχε καί κάποιον νά τού μάθει κάποια πράγματα. Καί όχι απλά νά τού μάθει αλλά τόν έχει καί από κοντά. Εδώ στήν Ελλάδα δέν ξέρω άν υπάρχουν άτομα πού κάνουν μαθήματα πτήσεων. Καί δέν μιλάω γιά σωματεία κ.λ.π. Μιλάω γιά συγκεκριμένα άτομα πού νά έχουν μιά σχολή ή ένα χώρο δικό τους. Κάτι σάν τίς σχολές οδηγών γιά παράδειγμα. Σέ κάποιο παλιό post εδώ έιχα βρεί μιά διέυθηνση  πού έγραφε γιά μαθήματα ελικοπτέρων.  (greekf3c@greekf3c.gr)  Εστειλα mail αλλά δέν πήρα απάντηση. Θά έκλεισε μάλον. Γιά μένα άν σού αρέσει τό spor προχώρα καί μήν κολάς.
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #84 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 15:14:18 »

Ειδα και τον 4χρονο κινεζο , που πετουσε θερμικο ε/π και εκει απελπιστικα τελειως μαλλον το σπορ αυτο ειναι να το αρχισεις απο μικρη ηλικια.. Sad
    Δεν ξερω ..τι να πω

Εγώ έπιασα στικ Ε/Π (μόνος με ελάχιστη βοήθεια στην κατασκευή ενός 30ρη Ε/Π HIROBO Shuttle) σε ηλικία > 37 ετών εάν αυτό σε ενθαρρύνει.
    Καταγράφηκε
    scotty
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #85 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 15:37:59 »

Ναι φιλε μου vtr...βλεποντας πολλα Video και μερικους αλλους να πετανε τελικα δεν ξερω αν το ε/π πεταει σωστα η εγω δεν μπορω να το πεταξω..που μαλλον αυτο πρεπει να ειναι..δεν απογοητεύομαι ..αλλα δεν ξερω αν κατι δεν κανω καλα εγω ..οπως ειπες και εσυ ολοι μαθενουμε μονοι μας εδω στο ελλαντα , με κοστος πολλες στουκες μεχρι να μαθεις να το σηκωνεις ..τελικα με καποιο κοστος που τελικα το πληρωνεις διπλο η τριδιπλο το "εκπαιδευτικο" ε/π .
    Παντως γεγονος ειναι οτι στον ανοιχτο χωρο τα καταφερνω καλυτερα..ξερω εγω ..θα δειξει...παντως ειναι ζορι το πεταγμα και αυτοι που το πετανε και κανουν τα διαφορα ....τους βγαζω το καπελο..
    Αυτα
    Καταγράφηκε
    scotty
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #86 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 15:41:18 »

Εγώ έπιασα στικ Ε/Π (μόνος με ελάχιστη βοήθεια στην κατασκευή ενός 30ρη Ε/Π HIROBO Shuttle) σε ηλικία > 37 ετών εάν αυτό σε ενθαρρύνει.
    [/quote]

και εγω στα 47 μου ,,αν εξαιρεσεις ποιο μικρος ειχα αυτοκινητακια..αλλα καμμια σχεση το αυτοκινητο με το ε/π...Ισως πρεπει να βρεθουμε και αλλα παιδια μαζι καπου , και να μας δειξουν οι ποι ειδικοι πως γινεται το "παιχνιδι" ..εφοσον θελουν και μπορουνν...υπαρχουν αραγε καποιοι που θα μπορουσαν να μας μαθουν και εμας τονς ¨ψαρακες??
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #87 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 18:15:20 »

Δηλαδή φίλε scotty δέν μπορείς νά κρατήσεις τό ελικόπτερο σταθερό ακόμα; Τί είναι αυτό πού σέ παιδέυει;
    Καταγράφηκε

scotty
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #88 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 23:15:15 »

Δηλαδή φίλε scotty δέν μπορείς νά κρατήσεις τό ελικόπτερο σταθερό ακόμα; Τί είναι αυτό πού σέ παιδέυει;

Δεν ξερω ...μαλλον πατατα ΕΠ ειναι ..το εχω βαλει για πουλημα
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #89 στις: Κυριακή, 2 Σεπ 2007, 00:28:46 »

Εδώ στήν Ελλάδα δέν ξέρω άν υπάρχουν άτομα πού κάνουν μαθήματα πτήσεων. Καί δέν μιλάω γιά σωματεία κ.λ.π. Μιλάω γιά συγκεκριμένα άτομα πού νά έχουν μιά σχολή ή ένα χώρο δικό τους. Κάτι σάν τίς σχολές οδηγών γιά παράδειγμα.

Δεν θα μπορουσε ποτε να λειτουργησει μια σχολη εκμαθησης Τ/Κ ελικοπτερων , παρομοια σαν τις σχολες οδηγων . Για τον απλουστατο λογο οτι προκειται για ενα χομπυ που μετεπειτα εξελισετε σε αθλημα .

Τον ρολο αυτον τον εχουν αναλαβει τα αθλητικα σωματεια που σκοπος τους ειναι .......

Να καταστήσουν γνωστή με κάθε μέσο την σπουδαιότητα του αεραθλητισμού, με σκοπό την δημιουργία αεροπορικής συνείδησης και της διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος, ιδίως προς την νεολαία.

Να κατευθύνουν συστηματικά, τα νέα και άπειρα μέλη της στην ασφαλή πτήση οιουδήποτε αεραθλητικού μέσου, τόσο από την θεωρητική πλευρά όσο και από την πλευρά της εφαρμογής, ώστε να αναπτύξει τις δυνατότητες των αθλητών της, για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

Εχω ενα οραμα ..............mastoras
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρωτάρης...
    Μεταπήδηση σε: