Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 21:43:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 21:43:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρωτάρης...  (Αναγνώστηκε 20404 φορές)
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #60 στις: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 14:59:27 »

μια χαρούλα λοιπόν έφυγαν τα τρεμουλιάσματα και αρχίσαμε τα ωραία Hoverakia... όταν....
    το κρατάω σε 4μ από το έδαφος με το ρύγχος να κοιτάει εμένα σε πλήρη ισοροπία και ακινησία και...
    βλέπω να φεύγει ο πάνω μικρός μεταλλικός έλικας με τα βαριδάκια και να σκάει το Lamaki σαν καρπούζι κάτω....

Παιδιά ξεκουμπώνει αυτό το ελικάκι έτσι...?

Καλύτερα αντί για μεταλλική ουρά να πάρεις την Flex που πρακτικά δεν σπάει με τις πτώσεις.

το αντίβαρο δεν φεύγει απο μόνο του όταν το έχεις κουμπώσει σωστά, πιθανών να έκανες απότομη κίνηση
    με αποτέλεσμα να βρήκε το αντίβαρο στους έλικες και να το πέταξε.

Πάντως είναι πολύ καλή αγορά για αρχή, μαθαίνεις πολλά για τα ελικόπτερα και σε ετοιμάζει για να περάσεις σε αυτά του
    μονού κεντρικού στροφείου, που κάνουν και κόλπα...

Καλές πτήσεις  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #61 στις: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 16:37:55 »

Ρε παιδιά τελικά να του βάλω μπαλάκια για αποφύγω τα σπασίματα ή μπαλάικι είναι μόνο του όπως λένε...
    Καταγράφηκε

一个箭头,一生活 One arrow, one life
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #62 στις: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 18:06:14 »

Ρε παιδιά τελικά να του βάλω μπαλάκια για αποφύγω τα σπασίματα ή μπαλάικι είναι μόνο του όπως λένε...
    Φίλε filoktitis. Είπαμε νά μήν πάμε στίς υπερβολές. Είδες ότι παρόλη τήν εξοικίωση στόν υπολογιστή, ή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Μικροζημιές θά έχεις. Γιά τό αυτάκι τής βάσης τής μπαταρίας πού ανέφερες πιό πάνω είναι δυστυχώς από τά πρώτα πού σπάει. Καί δυστυχώς δέν παίρνει γιατριά. Γιά μένα πάρε μιά logo στιγμής γιά ώρα ανάγκης, καί βολέψου πρός τό παρών, γιατί ένα άλλο επίφοβο σημείο είναι τά πέδιλα. Οχι σέ υπερβολικό βαθμό αλλά άν έχεις τήν κόλα κάτι θά μπορέσεις νά συνεφέρεις. Είμαι σίγουρος ότι καί τό canopi θά έχει βουλιάγματα, αλλά τουλάχιστον αυτό αντέχει πιό πολύ.
    Θά σού πώ γιά άλλη μιά φορά τήν γνώμη μου. Στά ελικόπτερα έχω μεγάλη πορεία ακόμα μπροστά μου, αλλά τό lama τό ξέρω απέξω καί ανακατωτά. Καί πτητικά καί μηχανικά. Ξέρω ανά πάσα στιγμή πού πονάει. Τό lama έχω καταφέρει καί τό πετάω καί 3D γυρνώντας τούς έλικες ανάποδα. Κάποια στιγμή θά παραθέσω καί βιντεάκι 3D. Τώρα έχω κολήσει μέ τόν ράπτορα. Πάντως ή μόνη γιατρειά γιά νά ησυχάσεις από σπασίματα εγγυημένα, είναι νά τό κάνεις x-treem. Μήν κάνεις περιτά έξοδα γιά ανταλακτικά. Εκτός από τά αναγκαστικά. Γρανάζια,άξονες κ.λ.π.  Σπάσε ότι σπάσεις , κόλα ότι κολιέται καί αφού πλέον δέν θά πηγαίνει άλλο κάντο x-treem. Θά σωθείς. Θά τά πληρώσεις μία φορά καί τέλος.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #63 στις: Παρασκευή, 24 Αυγ 2007, 22:17:49 »

καλησπέρα σε όλους, έχω κάποιες ερωτήσεις για τους έμπειρους:
    1) Γνωρίζετε εάν συνδέοντας την τηλεκατεύθυνση του Lama με Usb Καλώδιο για AeroFly θα πρέπει να αφαιρέσω τις μπαταρίες;  worry
    2) O διακόπτης on/off παίζει ρόλο εάν το Usb καλώδιο είναι συνδεμένο με τον υπολογιστή;  worry
    3) Στο AeroFly θα πρέπει πάλι να trimaro.. τι πρέπει να κάνω για να μην χάσω το αρχικό τριμάρισμα του Lama; να βάλω σημάδια στην τηλεκατέυθυνση;  idiot2
    αυτά....

Ευχαριστώ προκαταβολικά  Thumbs up

Φιλοκτήτης

Καταγράφηκε

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #64 στις: Παρασκευή, 24 Αυγ 2007, 22:56:32 »

1) Γνωρίζετε εάν συνδέοντας την τηλεκατεύθυνση του Lama με Usb Καλώδιο για AeroFly θα πρέπει να αφαιρέσω τις μπαταρίες;  worry
    2) O διακόπτης on/off παίζει ρόλο εάν το Usb καλώδιο είναι συνδεμένο με τον υπολογιστή;  worry
    3) Στο AeroFly θα πρέπει πάλι να trimaro.. τι πρέπει να κάνω για να μην χάσω το αρχικό τριμάρισμα του Lama; να βάλω σημάδια στην τηλεκατέυθυνση;  idiot2
    αυτά....

Καλησπέρα.

Οι μπαταρίες χρειάζονται, αυτό που μπορείς να αφαιρέσεις είναι ο κρύσταλλος της τηλεκατεύθυνσης, έτσι δεν θα εκπέμπει, συνεπώς ελάχιστη κατανάλωση.

Ο διακόπτης πρέπει να είναι ανοικτός.

Το τριμάρισμα του λάμα είναι εύκολο και μπορείς να το κάνεις κάθε φορά πρίν την πρώτη πτήση.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #65 στις: Παρασκευή, 24 Αυγ 2007, 23:04:29 »

αυτά....

Καλησπέρα.

Οι μπαταρίες χρειάζονται, αυτό που μπορείς να αφαιρέσεις είναι ο κρύσταλλος της τηλεκατεύθυνσης, έτσι δεν θα εκπέμπει, συνεπώς ελάχιστη κατανάλωση.

Ο διακόπτης πρέπει να είναι ανοικτός.

Το τριμάρισμα του λάμα είναι εύκολο και μπορείς να το κάνεις κάθε φορά πρίν την πρώτη πτήση.

o κρύσταλλος της τηλεκατεύθυνσης; που; πως; πως Βγαίνει;
    Καταγράφηκε

heliland
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Σάββατο, 25 Αυγ 2007, 00:03:56 »

Οπως κοιτας "φάτσα" την Τ/Κ (τηλεκατεύθυνση) στο κάτω μέρος και αριστερά,θα δεις ένα πραματάκι (κάτι σαν εξόγκωμα) με κάτι νουμεράκια πάνω του (σε ασημί αυτοκολλητάκι).Ε,αυτό το τραβάς με προσοχή και μέσα του θα δείς τον κρύσταλλο!
    Καταγράφηκε

filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #67 στις: Σάββατο, 25 Αυγ 2007, 02:31:52 »

Οπως κοιτας "φάτσα" την Τ/Κ (τηλεκατεύθυνση) στο κάτω μέρος και αριστερά,θα δεις ένα πραματάκι (κάτι σαν εξόγκωμα) με κάτι νουμεράκια πάνω του (σε ασημί αυτοκολλητάκι).Ε,αυτό το τραβάς με προσοχή και μέσα του θα δείς τον κρύσταλλο!

α ok....!!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ Διαμαντή...!!!  Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

kotsos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #68 στις: Σάββατο, 25 Αυγ 2007, 03:20:20 »

Φίλε filoktitis. Είπαμε νά μήν πάμε στίς υπερβολές. Είδες ότι παρόλη τήν εξοικίωση στόν υπολογιστή, ή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Μικροζημιές θά έχεις. Γιά τό αυτάκι τής βάσης τής μπαταρίας πού ανέφερες πιό πάνω είναι δυστυχώς από τά πρώτα πού σπάει. Καί δυστυχώς δέν παίρνει γιατριά. Γιά μένα πάρε μιά logo στιγμής γιά ώρα ανάγκης, καί βολέψου πρός τό παρών, γιατί ένα άλλο επίφοβο σημείο είναι τά πέδιλα. Οχι σέ υπερβολικό βαθμό αλλά άν έχεις τήν κόλα κάτι θά μπορέσεις νά συνεφέρεις. Είμαι σίγουρος ότι καί τό canopi θά έχει βουλιάγματα, αλλά τουλάχιστον αυτό αντέχει πιό πολύ.
    Θά σού πώ γιά άλλη μιά φορά τήν γνώμη μου. Στά ελικόπτερα έχω μεγάλη πορεία ακόμα μπροστά μου, αλλά τό lama τό ξέρω απέξω καί ανακατωτά. Καί πτητικά καί μηχανικά. Ξέρω ανά πάσα στιγμή πού πονάει. Τό lama έχω καταφέρει καί τό πετάω καί 3D γυρνώντας τούς έλικες ανάποδα. Κάποια στιγμή θά παραθέσω καί βιντεάκι 3D. Τώρα έχω κολήσει μέ τόν ράπτορα. Πάντως ή μόνη γιατρειά γιά νά ησυχάσεις από σπασίματα εγγυημένα, είναι νά τό κάνεις x-treem. Μήν κάνεις περιτά έξοδα γιά ανταλακτικά. Εκτός από τά αναγκαστικά. Γρανάζια,άξονες κ.λ.π.  Σπάσε ότι σπάσεις , κόλα ότι κολιέται καί αφού πλέον δέν θά πηγαίνει άλλο κάντο x-treem. Θά σωθείς. Θά τά πληρώσεις μία φορά καί τέλος.

παει απιστευτα αναποδα!!! αν και θελει καποια αντιβαρα για καλη πτηση.. ηθελα να το πω πως γινεται, αλλα δεν εκατσε... ολατα λεφτα το λαμα.
    Καταγράφηκε
    scotty
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #69 στις: Κυριακή, 26 Αυγ 2007, 20:28:39 »

Φίλε scotty καλημέρα. Καλορίζικο τό ελικοπτεράκι. Σού γράφω μέ αφορμή νά σού δώσω μιά συμβουλή. Είμαι καί εγώ καινούργιος στά ελικόπτερα μέν αλλά έχω περάσει τουλάχιστον τό στάδιο τό δικό σου. Σέ καμία περίπτωση μήν νομίζεις ότι όσο πιό μεγάλος χώρος τόσο καλύτερα. Εστι νόμιζα καί εγώ στήν αρχη. Αν δέν μάθεις νά πετάς μπροστά σου τό ελικόπτερο καί νά τό ελένχεις , τότε τό έχασες. Εξω τό σίγουρο είναι ότι θά σού πάθει μεγαλύτερη ζημιά. Καί είναι λογικό αφού άν δέν ξέρεις τίς κινήσεις δέν μπορείς νά τό μαζέψεις. Τό νά δοκιμάσεις έξω ναί. Αλλά όχι μέ τό σκεπτικό πού λές.
    Σέ καμία περίπτωση δέν θά αφήσεις τό ελικόπτερο νά φύγει από κοντά σου. Αν σού φέυγει κλείνε τό γκάζι καί άστο νά πέφτει. Οί ζημιές θά είναι λιγότερες. Εγώ τίς πρώτες μέρες τό πετούσα τό lama απάνω από τό κρεβάτι. Οπότε καί νά έπεφτε δέν πάθαινε τίποτα. Αν καταφέρεις νά τό ελένχεις στό χώρο τού κρεβατιού σου, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα. Ακουσέ με καί δέν θά χάσεις. Νομίζω καί οί πιό παλιοί τό ίδιο θά σού πούνε. Επί ευκαιρίας σού παραθέτω βιντεάκι από χαμηλή πτήση μέ τό belt μου πάνω από τό κρεβάτι μου. http://rapidshare.com/files/50486341/belt_in_bed.rar.html

Φιλε vtr....οντως ετσι ειναι ..πρεπει να μαθεις να το ελεγχεις σε μικρο χωρο ουτως ωστε να "ψηθεις" με τις συνεχεις κινησεις των sticks , και κατοπιν η "αλανα" θα ειναι σχετικο παιχνιδακι..

Το σαλονι μου δυστηχως εχεις πολλα επιπλα σε κοντινες αποστασεις και δεν υπαρχει ικανος χωρος , για μενα φυσικα , να το ελεγξω...Θα το δοκιμασω στην κρεβατοκαμαρα ..τωρα που μου το λες εκει ειναι ποιο καλα και το Ελοκοδρομιο οντως πολυ μαλακο για δυσαρεστες προσγειωσεις //

Το Video  δεν μπορεσα να το δω .. μια και δεν δουλευεει..αν θελεις στειλτο ξανα..
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #70 στις: Κυριακή, 26 Αυγ 2007, 21:01:57 »

Φίλε scotty. Τό βιντεάκι δουλέυει κανονικά. Αλλά παρατήρησα ότι δέν έχει εικόνα μέ τόν media player. Αν έχεις κάποιον player όπως win dvd ή power dvd τότε δέν έχεις πρόβλημα. checked.
    Καταγράφηκε

filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #71 στις: Τετάρτη, 29 Αυγ 2007, 12:54:27 »

Γεια σε όλους του αερόπληκτους…!!!!   Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Οι πτήσεις με το Lamaki λοιπόν συνεχίζουν…
    Χθες 1 μπαταρία μέσα στο σπίτι και 2,5 σε εξωτερικό χώρο (σε προαύλιο σχολείο) λόγω νηνεμίας… 
    Και τι ωραία και όλα καλά και τέλεια και Super Duper Wow και τι όμορφα που κρατιέται στα 6-8 μέτρα,
    ώσπου ξαφνικά ένα μικρό αεράκι ήρθε και χτύπησε το Lamaki κόντρα..  Cheesy Cheesy Cheesy
    και «σουζάρει»  και βρίσκει το Flybar στον έλικα και ΖΖΖΖΖΖΖΖΖ..DοοοοοοοοοοοuP κάτω… Undecided
    οι απώλειες σχεδόν μηδαμινές… ο έλικας της ουράς κομματιάστηκε (οκ εξάλλου διακοσμητικός είναι..)  βγήκε βεβαίως το Flybar αλλά ok το βρήκα…
    και έσπασε το ένα από τα «μπαλάκια» που βρίσκονται στον πάνω έλικα που κουμπώνει το Link-Ball… worry
    Tώρα δεν ξέρω, πρέπει να το αλλάξω άμεσα..  Huh  worry προς το παρών το έχω βάλει σε 2ο «μπαλάκι»… worry
    Αλλάζει εύκολα;  Huh  worry
    Άλλη φορά λοιπόν να είμαι πιο χαμηλά και να προσέχω τις νηνεμίες..  Azn
    Αυτά….. Wink Thumbs up

Filoktitis
    Καταγράφηκε

Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #72 στις: Τετάρτη, 29 Αυγ 2007, 13:01:33 »

Filoktitis στην ουσία γι'αυτό είναι το δεύτερο μπαλάκι! Άλλαξε το όταν ξεμείνεις!!! Wink
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #73 στις: Τετάρτη, 29 Αυγ 2007, 13:34:47 »

Καλημέρα,

το lama είναι πολύ ελαφρύ και το παραμικρό αεράκι το παρασύρει,
    εάν δεν ξέρεις να το μαζέψεις, γίνεται αυτό που έγραψες παραπάνω.

Εγώ για να το πετάω έξω, έκανα προπόνηση μέσα στο σπίτι με ανεμιστήρα.
    Δλδ τον έβαλα να φυσάει και να γυρίζει, εγώ πετούσα το lama και προσπαθούσα να το κρατήσω σταθερό.

Μετά απο μερικές προπονήσεις το έμαθα και είμαι οκ, τώρα έξω και με αεράκι

Προσοχή με αεράκι, γιατί με αέρα το παίρνει και δεν ακούει...με τίποτα.

και μια συμβουλή, μην παίρνεις πολύ θάρρος και το πετάς πολύ ψηλά, γιατί απο ψηλά η πτώση θα είναι πιο επώδυνη.
    Άλλωστε το έχεις πολύ λίγο καιρό...  μάθε το καλά και κάνε κάθε επόμενο βήμα εφόσον ξέρεις καλά το προηγούμενο.

Καλές πτήσεις  Thumbs up
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #74 στις: Τετάρτη, 29 Αυγ 2007, 13:53:09 »

Εγώ για να το πετάω έξω, έκανα προπόνηση μέσα στο σπίτι με ανεμιστήρα.
    Δλδ τον έβαλα να φυσάει και να γυρίζει, εγώ πετούσα το lama και προσπαθούσα να το κρατήσω σταθερό.
    Grin Grin Grin Thumbs up
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρωτάρης...
    Μεταπήδηση σε: