Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:32:17

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:32:17

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 39
    Συνολικά: 40
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρωτάρης...  (Αναγνώστηκε 20385 φορές)
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #45 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 17:02:08 »

Εάν πετάς hover το Belt-cp με άνεση τότε θα σου φανεί πολύ εύκολος.

ΌΜΩΣ !!! μην νομίζεις ότι δεν θέλει και αυτός να τον συνηθίσεις και να προσαρμοστείς.

Χρειάζεται χρόνο και αυτό, Σιγά Σιγά και όλα θα πάνε καλά χωρίς σπασίματα.

Καλοπέταχτος....
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #46 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 17:14:47 »

Thanks φίλε Peterpanta . Thumbs up
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #47 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 18:12:09 »

Λοιπόν... κι εγώ  πετάω με Flight Simulator από το 95 με πολλές χιλιάδες ώρες στην πλάτη  idiot2 και Real Pilot Thumbs up (PPL με πολύ λίγες ώρες «30») με Cessna 152 στην Δεκέλεια, και βόλτα με το Robinson R22 του Σοφιανού  police (Καλή του ώρα στο παιδί),  και Aerofly πολλούς μήνες  idiot2, μοντέλο όμως δεν έχω πάρει ακόμα, γιατί εκεί τα πράγματα είναι ολίγον διαφορετικά…
    Αλλά μάλλον με βλέπω τελικά να καταλήγω σε κάνα Lama V3 ή Honey Bee fp για παιχνίδι και μόνο, λόγω χαμηλού κόστους, μόνο και μόνο για την τρέλα για το παιχνίδι  Wink
    και αργότερα εάν βέβαια τα καταφέρω να πάω κατευθείαν σε ένα καλό θερμικό……    Azn

αυτές είναι οι σκέψεις και οι προβληματισμοί οι απλοί ευτυχώς….
    Καταγράφηκε

一个箭头,一生活 One arrow, one life
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #48 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 18:31:05 »

Τέλος...

Lama V3    Thumbs up Thumbs up Thumbs up για παιχνίδι και την πλάκα μας....

και μετά σε θερμικό μόνο......!!!!  Thumbs up Thumbs up   idiot2 idiot2 idiot2

ΥΓ. Για αρχή για το Lama, πόσους ανταλακτικούς έλικες να πάρω;  worry(της ουράς στο Lama..δεν γυρίζει έτσι;)
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 19:27:56 »

Αν θά πάρεις μάυρους έλικες γιά αρχή πάρε, καμιά 10ριά γιά πάνω καί άλλους τόσους γιά κάτω. Σπάνε καί μόνο πού τούς κοιτάς. Αν πάρεις τούς άσπρους τούς x-treem τότε θά σέ βγάλουν αρκετά. Η ουρά τού lama καί  γυρίζει καί δέν γυρίζει. 
    Καταγράφηκε

filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #50 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 19:49:12 »

Αν θά πάρεις μάυρους έλικες γιά αρχή πάρε, καμιά 10ριά γιά πάνω καί άλλους τόσους γιά κάτω. Σπάνε καί μόνο πού τούς κοιτάς. Αν πάρεις τούς άσπρους τούς x-treem τότε θά σέ βγάλουν αρκετά. Η ουρά τού lama καί  γυρίζει καί δέν γυρίζει. 

ΟΚ Thanks για Extreme Blades  Thumbs up Thumbs up Thumbs up

- λέω εάν ο "έλικας" της ουράς γυρίζει...Huh  idiot2
    τι ενοείς και γυρίζει και δεν γυρίζει...Huh  worry worry
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 20:14:24 »

Αν δέν έχω καταλάβει λάθος μιλάς γιά τό ελικάκι τής ουράς. Αυτό κινηται πάνω σέ ένα πλαστικό αξονάκι. Γυρνάει μέ τόν αέρα από τούς έλικες. Μπορεί νά τύχει όμως νά είναι λίγο σφικτό μέ αποτέλεσμα νά γυρνάει δύσκολα. Γιά αυτό είπα ότι καί γυρνάει κάι δέν γυρνάει. Αν σέ περίπτωση αναφέρεσαι στήν ουρά καθεαυτού, φυσικά καί γυρνάει. Οπως καί στά κανονικά ελικόπτερα.
    Καταγράφηκε

filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 21 Αυγ 2007, 20:54:35 »

Αν δέν έχω καταλάβει λάθος μιλάς γιά τό ελικάκι τής ουράς. Αυτό κινηται πάνω σέ ένα πλαστικό αξονάκι. Γυρνάει μέ τόν αέρα από τούς έλικες. Μπορεί νά τύχει όμως νά είναι λίγο σφικτό μέ αποτέλεσμα νά γυρνάει δύσκολα. Γιά αυτό είπα ότι καί γυρνάει κάι δέν γυρνάει. Αν σέ περίπτωση αναφέρεσαι στήν ουρά καθεαυτού, φυσικά καί γυρνάει. Οπως καί στά κανονικά ελικόπτερα.

ΟΚ !  γιά τό ελικάκι τής ουράς έλεγα....
    Καταγράφηκε

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #53 στις: Τετάρτη, 22 Αυγ 2007, 02:21:58 »

Άντε με το καλό παιδιά... καλές πτήσεις....

Το LAma V3 δεν σπάει εύκολα και υπάρχει και θεωρητικά άθραυστη ουρά για να του βάλεις.

Τα extreme blades (Λευκά) είναι must. πολύ καλά επίσης είναι ναι τα extreme motors.

Τώρα το θερμικό είναι μεγάλο, καλό, σταθερό αλλά θέλει πολλά σύνεργα για να πετάξει και καλό καθάρισμα
    απο τα υπολείμματα καυσίμων μετά την πτήση. Απαραίτητο βέβαια είναι να υπάρχει και αρκετός χώρος
    μακρυά από σπίτια και δρόμους. Είναι πιο επικίνδυνο απο τα ηλεκτρικά και καλό θα είναι να πετάει σε μοντελοδρόμιο που τηρούνται κανόνες ασφαλείας.
    Απο την άλλη τα ηλεκτρικά έχουν τα μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν σε προηγούμενο πόστ,
    ΑΛΛΑ έχουν και το καλό ότι δεν αγοράζεις συνεχώς καύσιμα, δεν κάνουν θόρυβο, και μπορείς να πετάξεις
    στο προαύλιο σχολείου (Κυριακές), πάρκινκ καταστημάτων (Πάλι Κυριακές), και κοντινά στο σπίτι σου
    ανοιχτά ή κλειστά γήπεδα, ή εάν έχεις χώρο και μέσα στο σπίτι.

Αυτά πρέπει να σκεφτείτε για τις μελλοντικές αγορές σας...   Wink

Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #54 στις: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 00:00:36 »

Επιτέλους το έχω στα χέρια μου….!!!!!
    Λοιπόν το Lama-ki είναι αστεράκι....!!!!  Thumbs up
    Πετούσα από τις 19:30 - μέχρι τώρα στις 23:45 με δύο μπαταρίες (2 γεμίσματα...)
    Όταν το πρωτόπιασα έτρεμαν τα χέρια μου... λέω χαλαρά έχεις τόσες ώρες στο Aeorfly...
    και θυμήθηκα ότι είχα πιάσει πριν κάνα 8μηνό αν δεν κάνω λάθος, στα χέρια μου ενός φίλου με ξελιγωμένες μπαταρίες (αφού δεν έπαιρνε καθόλου ύψος )και είχα πει ααααα παιχνίδι είναι..
    τελικά δεν είναι και πολύ παιχνίδι ... είναι μια πολύ ωραία δασκάλα....!!!
    μια χαρούλα λοιπόν έφυγαν τα τρεμουλιάσματα και αρχίσαμε τα ωραία Hoverakia... όταν....
    το κρατάω σε 4μ από το έδαφος με το ρύγχος να κοιτάει εμένα σε πλήρη ισοροπία και ακινησία και...
    βλέπω να φεύγει ο πάνω μικρός μεταλλικός έλικας με τα βαριδάκια και να σκάει το Lamaki σαν καρπούζι κάτω.... ωχχχχχχ πόνεσε ακόμα πιο πολύ γιατί δεν έκανα κάποιο σφάλμα σίγουρα...
    αποτέλεσμα.. Ουρά κομμάτια.. (πάω αύριο κιόλας για μεταλλική) blades ευτυχώς τίποτα λόγω x-treme, αλλά είχα και ένα σπάσιμο εκεί που κουμπώνει η μπαταρία σε ένα από τα 4 clips..
    άντε να δούμε....
    Παιδιά ξεκουμπώνει αυτό το ελικάκι έτσι...?
    Επίσης έχει ένα "μπράστο"που κουμπώνει με τον κάτω έλικα ή δύο? γιατί το μεταλικό έλικα τον βρήκα κάτω με ένα "μπράτσο"..
    Θα πάω αύριο για Service...

Παρόλα αυτά Πετάωώωωωωωωωωωωωωω και από χαράααααααααααααα........!!!!!!!! Wink Cheesy Grin laugh police police idiot2 idiot2

Αυτά τα νέα..  Thumbs up

πολλά φιλιά

Φιλοκτήτης
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 00:13:42 από filoktitis » Καταγράφηκε

heliland
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 00:22:49 »

Παιδιά ξεκουμπώνει αυτό το ελικάκι έτσι...?
    Επίσης έχει ένα "μπράστο"που κουμπώνει με τον κάτω έλικα ή δύο? γιατί το μεταλικό έλικα τον βρήκα κάτω με ένα "μπράτσο"..
    Θα πάω αύριο για Service...

Γειά σου Φιλοκτήτη!

Το "αντίβαρο" ξεκουμπώνει και αυτό γίνεται για να μην στραβώσει (έτσι προστατεύεται - κατα κάποιο τρόπο...)
    Όσον αφορά το "μπράτσο" ή αλλιώς ball link,ναι,μόνο απο την μια πλευρά έχει, οπότε δεν έχασες κάτι...
    Απλά ξανατοποθέτησε το με προσοχή,βάλε και το Ball link στη θέση του και συνέχισε το πέταγμα...Πετάει και χωρίς ουρά!!! Cheesy Cheesy Cheesy

Διαμαντής
    Καταγράφηκε

filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #56 στις: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 00:30:02 »

Καλησπέρα Διαμαντή...!!!

ξεκουμπώνει δεν λέω.. αλλά στον αέρα...Huhworry

το έχω κουμπώσει αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό...

Ναι για χωρίς την ουρά το γνωρίζω ότι πετάει...
    το πάνω ελικάκι και το Ball Link με ανησυχεί....
    Καταγράφηκε

scotty
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #57 στις: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 00:50:14 »

Επιτέλους το έχω στα χέρια μου….!!!!!
    Λοιπόν το Lama-ki είναι αστεράκι....!!!!  Thumbs up
    Πετούσα από τις 19:30 - μέχρι τώρα στις 23:45 με δύο μπαταρίες (2 γεμίσματα...)
    Όταν το πρωτόπιασα έτρεμαν τα χέρια μου... λέω χαλαρά έχεις τόσες ώρες στο Aeorfly...
    και θυμήθηκα ότι είχα πιάσει πριν κάνα 8μηνό αν δεν κάνω λάθος, στα χέρια μου ενός φίλου με ξελιγωμένες μπαταρίες (αφού δεν έπαιρνε καθόλου ύψος )και είχα πει ααααα παιχνίδι είναι..
    τελικά δεν είναι και πολύ παιχνίδι ... είναι μια πολύ ωραία δασκάλα....!!!
    μια χαρούλα λοιπόν έφυγαν τα τρεμουλιάσματα και αρχίσαμε τα ωραία Hoverakia... όταν....
    το κρατάω σε 4μ από το έδαφος με το ρύγχος να κοιτάει εμένα σε πλήρη ισοροπία και ακινησία και...
    βλέπω να φεύγει ο πάνω μικρός μεταλλικός έλικας με τα βαριδάκια και να σκάει το Lamaki σαν καρπούζι κάτω.... ωχχχχχχ πόνεσε ακόμα πιο πολύ γιατί δεν έκανα κάποιο σφάλμα σίγουρα...
    αποτέλεσμα.. Ουρά κομμάτια.. (πάω αύριο κιόλας για μεταλλική) blades ευτυχώς τίποτα λόγω x-treme, αλλά είχα και ένα σπάσιμο εκεί που κουμπώνει η μπαταρία σε ένα από τα 4 clips..

και εγω μολις σημερα πηρα το walkera5#8 full metal
    Ομολογω οτι το περιμενα ποιο ευκολο...αλλα δυστηχως δεν ειναι..στο FMS δεν εχει φοβο και το πετας ποιο ανετα.......καλα καμμια σχεση με την πραγματικη πτηση...μου φαινεται αχρηστο το FMS...πειραμτιστικα λιγο καμμια ωριτσα μεσα στο σαλονι αλλα δεν καταφερα και πολλα πραματα , ενεκα του χωρου...
    Θα προσπαθησω σε ανοιχρο χωρο , και νομιζω θα ειναι πιο καλα...θα δουμε αυτες τις μερες...παντως σαν κατασκευη το walkera ειναι πολυ καλο..θα αδουμε αν αντεξει τις ¨καταπωνησεις " , παντως μερικες που χρτυπουσε στα γυρω επιπλα Grin Grin Grin αντεχε ..για περαιτερω δεν ξερω ..θα δειξει η ιστορια..παντως δεν θελω να το βαλω νωρις-νωρις για servis Wink

Kαλες πτησεις και ανώδυνες
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 07:57:44 »

Φίλε scotty καλημέρα. Καλορίζικο τό ελικοπτεράκι. Σού γράφω μέ αφορμή νά σού δώσω μιά συμβουλή. Είμαι καί εγώ καινούργιος στά ελικόπτερα μέν αλλά έχω περάσει τουλάχιστον τό στάδιο τό δικό σου. Σέ καμία περίπτωση μήν νομίζεις ότι όσο πιό μεγάλος χώρος τόσο καλύτερα. Εστι νόμιζα καί εγώ στήν αρχη. Αν δέν μάθεις νά πετάς μπροστά σου τό ελικόπτερο καί νά τό ελένχεις , τότε τό έχασες. Εξω τό σίγουρο είναι ότι θά σού πάθει μεγαλύτερη ζημιά. Καί είναι λογικό αφού άν δέν ξέρεις τίς κινήσεις δέν μπορείς νά τό μαζέψεις. Τό νά δοκιμάσεις έξω ναί. Αλλά όχι μέ τό σκεπτικό πού λές.
    Σέ καμία περίπτωση δέν θά αφήσεις τό ελικόπτερο νά φύγει από κοντά σου. Αν σού φέυγει κλείνε τό γκάζι καί άστο νά πέφτει. Οί ζημιές θά είναι λιγότερες. Εγώ τίς πρώτες μέρες τό πετούσα τό lama απάνω από τό κρεβάτι. Οπότε καί νά έπεφτε δέν πάθαινε τίποτα. Αν καταφέρεις νά τό ελένχεις στό χώρο τού κρεβατιού σου, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα. Ακουσέ με καί δέν θά χάσεις. Νομίζω καί οί πιό παλιοί τό ίδιο θά σού πούνε. Επί ευκαιρίας σού παραθέτω βιντεάκι από χαμηλή πτήση μέ τό belt μου πάνω από τό κρεβάτι μου. http://rapidshare.com/files/50486341/belt_in_bed.rar.html
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Πέμπτη, 23 Αυγ 2007, 08:34:32 »

Καλησπέρα Διαμαντή...!!!

ξεκουμπώνει δεν λέω.. αλλά στον αέρα...Huhworry

το έχω κουμπώσει αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό...

Ναι για χωρίς την ουρά το γνωρίζω ότι πετάει...
    το πάνω ελικάκι και το Ball Link με ανησυχεί....

Καλημέρα filoktitis καί καλορίζικο τό lamaki. Οσο αφορά τό Ball Link νά ξέρεις ότι θά σού ξεκουμπώνει μέ κάθε πτώση. Σιγά σιγά μέ τό ξεκούμπωσε κούμπωσε ή φωλιά πού πάει και προσαρμόζει θά γίνει μπουργάνα. Πολύ ελαφριά μέ ένα αναπτήρα μπορείς νά  ζεστάνεις  τήν φωλιά καί νά μαζέψεις τά αυτάκια. Είναι δοκιμασμένο καί κάνει δουλειά. Στήν πορεία όμως μπορείς νά προμηθευτείς ένα αξεσουάρ από τήν σειρά lama x-treem http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=75&products_id=1014   καί νά λυθεί τό πρόβλημα διά παντός. Βέβαια έχει τήν τριπλή τιμή. Η απόφαση δική σου. Καλές πτήσεις.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρωτάρης...
    Μεταπήδηση σε: