Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 23:25:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 23:25:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 142
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 110
    Συνολικά: 111
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρωτάρης...  (Αναγνώστηκε 20412 φορές)
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 9 Αυγ 2007, 16:16:59 »

Γεια σε όλους σας...!!!
    Σκέφτομαι σοβαρά και πραγματικά πλέον να εισέλθω στο χώρο σας…  (γιατί προς το παρόν μόνο Virtual…)
    Θα ήθελα βέβαια τις πολύτιμες συμβουλές σας…
    Πριν ένα χρόνο ήθελα να αγοράσω ένα ελικόπτερο για να ξεκινήσω να μαθαίνω…
    Ευτυχώς κάποιος φίλος με έπεισε να αγοράσω μια USB Τηλεκατεύθυνση και να πετάω με εξομοιωτή Aerofly.
    Μετά από πολλές πολλές ώρες «λιωσίματος» στο Aerofly σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα να πάρω το πρώτο μου ελικοπτεράκι…
    Η αλήθεια είναι ότι έτυχε να πρώτο- πετάξω ένα Lama v3, το οποίο μου φάνηκε αρκετά εύκολο, αλλά κάτι σαν «παιχνιδάκι..»
    Σκέφτομαι λοιπόν για ένα «HONEY BEE» ποια η γνώμη σας;
    Είναι τα πράγματα κοντά στο Aerofly; (πχ. η πτήση ανάποδα κλπ... τι ρωτάω τώρα ο νιούφης έτσι; ) ή καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα;
    Είναι σωστή η αγορά ενός «HONEY BEE», μετά από πολλές πολλές ώρες πτήσης στο Aerofly;
    Σας ευχαριστώ προκαταβολικά….

Filoktitis
    Καταγράφηκε

一个箭头,一生活 One arrow, one life
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 08:25:20 »

filoktitis καλωσόρισες στο Aeromodelling GR. 

Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο να δεις τα μηνύματα του πίνακα, θα δεις οτι απ' όλους συνιστάται σαν αρχή ένα ελικόπτερο με διπλό ρότορα, τύπου Lama, Walkera 5#4 και συναφή.

Η εμπειρία σου με Lama αναφέρεται σε πραγματική πτήση ή σε εξομοιωτή; Ο εξομοιωτής θα σε βάλει στο νόημα και θα μάθεις τις βασικές κινήσεις αλλά μην περιμένεις οτι θα είναι το ίδιο και στην πραγματικότητα. Πέρα από την διαφορετική αίσθηση, το κυριότερο είναι οτι όταν το καρφώνεις δεν έχει "game reset".

Δες το βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντακάτου και τις πτυχές του αερομοντελλισμού και έλα σε επαφή με ένα σύλλογο ή ένα χώρο πτήσης για να δεις τα πράγματα από πρώτο χέρι.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    kkot
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 09:22:47 »

Καλημέρα, νέος και εγώ στον αερομοντελισμό και κάτοχος όπως ήδη θα έχετε διαβάσει σε άλλα τοπικς ενός LAMA και ενός MINI TITAN. με το λάμα έχω πετάξει 4-5 μπαταριες μόλις και καταφέρνω πλέον αρκετά σταθερό hover όμως διαβάζοντας εδώ στο forum,  βλέπω τελικά πως ακόμα και πολύ καλός να γίνω με το λάμα δεν σημαίνει πως θα πετάξω και εύκολα τον τιτάνα γιατί είναι μονού ροτορα είναι πιο ασταθές ή και για άλλους λόγους.  Τελικά μήπως πρέπει να βγω με τον τιτάνα προσεχτικά βάζοντας τα "μπαλάκια" και να μην περιμένω να φτάσω με το λάμα σε άριστο επίπεδο ώστε να κάνω γύρω γύρω όλο τα δωμάτια του σπιτιού και να το προσγειώνω μέσα στην κατσαρόλα στην κουζίνα?? idiot2 Grin Grin

@filoktitis  μόλις έκανα την πρώτη προσπάθεια πραγματικής πτήσης RC "κόλλησα". Καλός όρισες  και καλές πτήσεις . Thumbs up

ΥΓ δεν ανοίγω άλλο θέμα για την συγκεκριμένη απορία μιας και το "Πρωτάρης" του φίλου filoktitis είναι ιδανικό για την ερώτηση.

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 09:33:19 από kkot » Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 10:57:34 »

Καλημέρα και απο εμένα....

Συμβουλή μου.... μάθε να πετάς καλά και άνετα το Lama σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, 9Όχι μόνο Hover) κάνε πορείες, και επίσης πέταξε το
    σε εξωτερικό χώρο με λίγο αεράκι, για να το πέρνει και εσύ να το επαναφέρεις εύκολα.

Δώσε σε κάποιον που ξέρει καλά το Mini titan, να δεί εάν το έχεις μοντάρει σωστά και να στο ρυθμίσει όπως πρέπει.
    ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ !!!  Εφόσον σου είναι εύκολο να πετάς το Lama τότε θα μπορέσεις ευκολότερα και με λιγότερες ή ΄και καθόλου ζημιές
    να πετάξεις το M/T. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να έχεις το τιτανάκι στο ράφι και να το βλέπεις, αλλά σιγά σιγά όλλα θα γίνουν.

Εάν μάθεις καλά τον προσανατολισμό και το χειρισμό του lama σε όποια θέση και εάν βρεθεί απέναντι σου τότε θα χρειαστείς λιγότερο χρόνο για να μάθεις το M/T.

To Lama, και να πέσει κάτω αντέχει και δεν σπάει εύκολα... δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα ε/π μονού κεντρικού στροφείου.

Εγώ έχω Lama και Honeybee CP2, το cp2 όταν προχθές το πετούσα hover, μου γύρισε nose-in και έπιασα να εαυτό μου να κάνει τις κινήσεις στα stick, αυτόματα χωρίς να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω για να το κρατήσω και μετά απο λίγο να το φέρω πάλι tail-in.

ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα που θα σε βοηθήσει να μάθεις.

Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 15:28:10 »

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας......
     - όπως είπα η δοκιμή μου με LAMA, ήταν σε πραγματική πτήση και όχι Virtual...
    αλλά πολύ εύκολο και πολύ παιχνίδι... μου Θύμιζε κάτι πιο προχωρημένο από ένα μοντελάκι 3 κάναλο
    που είχα αγοράσει πέρσι τα Χριστούγεννα από τα Jumbo...
    (πρίν έπεζα με ανεμάκι.. για 5χρονα...)
    η αλήθεια είναι ότι είχε νηνεμία την ημέρα της δοκιμής και φαντάζομαι ότι με λίγο αέρα θα γίνεται "κόλαση"...
    Τώρα στο Virtual AeroFly δεν υπάρχουν ΄"καρφώματα" εδώ και πολύ καιρό παρά μόνο κατά επιλογή.. και γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπάρχει στην πραγματική ζωή "game reset".... όπως και τι σημαίνει "Virtual"
    Και βέβαια μπερδεύτικα παραπάνω.. μεταξύ Lama και HONEY BEE και που να έλεγα για θερμικό που ήταν η πρώτη μου σκέψη..
    αλλά σίγουρα γνωρίζετε αρκετά....
    Κάτι άλλο.. σε ποιό μοντελοδρόμιο μπορώ να πάω και πότε; πού; "ξέρετε έσχετος κλπ κλπ..."

Ευχαριστώ πολύ

Φιλοκτήτης
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 15:38:17 από filoktitis » Καταγράφηκε

coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 17:57:03 »

Κωστή  μπαλάκια οπωσδήποτε στο τιτανα, και ξεκινα hover  δειλά - δειλά!!!!!!

Φιλε filoktitis  ξεκίνα καλύτερα με ενα μινι τιταν, ή φθηνότερα ακόμα ενα cp-belt,  καλυτερα απο  οτιδηποτε αλλο.
    Καταγράφηκε
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 18:17:33 »

CoolVag, δηλαδή καλύτερα από Honey Bee?Huh
    Πω - πω τρελλό μπέρδεμα λέμε......  Cheesy

ΟΚ

Thanks
    Καταγράφηκε

coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 19:56:06 »

το Honey Bee ειναι μικρο και το επηρεαζει αρκετα ο αερας, γιατι να μην μαθεις κατευθειαν σε κατι που ο αερας το επηρεαζει λιγοτερο  Thumbs up, και θα μπορεις να πετάς παντα.

μπαλακια στο ελικοπτερο και ξεκινας σιγα-σιγα.

εννοειται οτι πετας λαμα?
     αρα καλυτερα πιστεψε με,  αμα παρεις το Honey Bee και αρχιζεις και πετας , μετα θα λεσ  ρε γαμοτο δεν επαιρνα το λιγο μεγαλυτερο!!!!!! Thumbs up

Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 11 Αυγ 2007, 01:23:30 »

Και εγώ πριν ένα μήνα που ξεκίνησα ασχολήθηκα με το λάμα. Αφου πήρα τον αέρα μετά πήγα στο bee king και στο falcon 3d. Το bee king είναι πιστεύω καλύερο για μετά το λάμα στάδιο. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο εξομειωτής αν και πιστεύω ότι είναι πολύ καλός από πλευράς εξομείωσης της φυσικής είναι καλός, το γεγονός και μόνο ότι είναι τέλεια τριμαρισμένο το ε/π και ότι η ουρά είναι κολλημένη εκεί που την βάζεις σε βοηθάει πάρα πολύ για να κάνεις τρελά πράγματα στον υπολογιστή. Στον υπολογιστή κάνω θαύματα! Όταν όμως σήκωσα το πραγματικό τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Οι τάσεις που έχει από μόνο του το ε/π, για να μην μιλήσω για άνεμο και η μικρή αστάθεια της ουράς (παρ όλο που του έβαλα head lock που δεν είχε από την μάνα του) είναι πράγματα τα οποία πρέπει να ελέγχεις ανα πάσα στιγμή και δεν ξέρω αν θα το βρεις τόσο εύκολο να το γυρίσεις ανάποδα και να του κάνεις κόλπα! Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα και δεν μπορώ να σου πω σίγουρα. Ίσως να μην είναι τόσο δύσκολο όσο το φαντάζομαι. Όταν πάρω την μεγάλη απόφαση θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα!!! Εν τω μεταξύ και χωρίς να αμφισβητώ τις γνώμες των πιο έμπειρων γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μεσολαβήσει και ένα ενδιάμεσο ε\π πριν πάμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) οπότε θα σου πρότεινα το bee king από το οποίο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος αν και έδωσα μερικά χρήματα παραπάνω και του έβαλα bryshless και head lock γυροσκόπιο (αν και δεν είδα μεγάλη διαφορά, που βέβαια το ίδιο γυροσκόπιο στο falcon 3d δουλεύει ρολόι! Όπου αφήσεις την ουρά εκεί μένει κολλημένη, δεν ξέρω γιατί έτσι..., οπότε μόνο το brushless να βάλεις είναι καλά πιστεύω)
    Καταγράφηκε
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 13 Αυγ 2007, 00:15:53 »

Λοιπόν έβλεπα τα διάφορα Videos για το bee king και έχω ξετρελαθεί....
    Μάλλον πρός σε αυτό θα πάω......
    Ευχαριστώ.....!!!!!!!

Φιλοκτήτης
    Καταγράφηκε

sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 13 Αυγ 2007, 09:05:55 »

Νομίζω πως δεν θα σε απογοητεύσει. Τουλαχιστο εμένα όταν ξεκίνησα δεν με απογοήτευσε καθόλου, αλλά να έχεις κατά νου ότι αν θέλεις να συνεχίσεις μετά θα πρέπει να πας σε κάτι άλλο. Πιο μετά όχι στο άμμεσο μέλλον

Φιλικά...
    Καταγράφηκε
    filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 13 Αυγ 2007, 13:31:45 »

Μακάρι...
    ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι το οικονομικό.... 
    Πόσα θα χρειαστώ (χονδρικά... τάξη μεγέθους...) μέχρι να μάθω να πετάω το King...
    Έλικες, μπαλάκια, φαντάζομαι κλπ κλπ?Huh  worry
    Επίσης πόσες ώρες χρειάστηκες, ώστε να το έχεις καλά....

Ευχαριστώ

Φιλοκτήτης
    Καταγράφηκε

filoktitis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 13 Αυγ 2007, 16:50:19 »

Παιδιά τρελλό μπέρδεμα....
    Τώρα κοιτούσα τις τιμές...
    Το Ένα 140 €, το άλλο 180 €, το άλλο 280 €... όπου ξεφεύγουμε αρκετά.....
    Τελικά τι παίρνουμε ?
    CoolVag to "E-SKY BELT-CP" μια χαρούλα και αυτό δεν λέω αλλά υπάρχει σε Ready to Fly ή μόνο Kit...?
    γιατί ενα βγάινει μόνο σε Kit την βάψαμε....
    Καταγράφηκε

sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 14 Αυγ 2007, 00:11:16 »

Φίλε φιλοκτήτη για το τελευταίο σου μύνημα δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν έχω ψάξει την αγορά γι αυτά τα ελικόπτερα. Για το bee king που με ρωτάς, εγώ έχω σπάσει κανα δυο έλικες αλλά κατά τα άλλα καλά. Μάλιστα χθές το χτύπησα και δεν έφταιγα εγώ να πάρει. Θα φτιάξω ένα θέμα μήπως με βοηθήσει γιατί έχω πρόβλημα...
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 14 Αυγ 2007, 10:28:08 »

CoolVag to "E-SKY BELT-CP" μια χαρούλα και αυτό δεν λέω αλλά υπάρχει σε Ready to Fly ή μόνο Kit...?
    γιατί ενα βγάινει μόνο σε Kit την βάψαμε....

Καλημέρα σε ολους

Φυσικα και υπαρχει εκδοση artf, σε αυτη την κατηγορια ελικοπτερων δεν ειναι το βγαζω απο το κουτι και πεταω οπως τα λαμα, εδω θελει και λιγη δουλιτσα!!!!!!

μην τρομάζεις φτιαξε τα βασικα που ειναι ευκολα και μετα για ρυθμιση ερχεσαι απο σεφ να σε βοηθησουμε.

παρε αν μπορεις το ε/π με μια καλη τηλεκατευθυνση, θα αποζημιωθείς πληρως, το ελικοπτερο θελει ακριβεια κινησεων, και θα το καταλαβεις οταν το μαθεις  Thumbs up

Βαγγέλης

Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρωτάρης...
    Μεταπήδηση σε: