Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.862 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 01:20:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 01:20:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από topg
    [Χθες στις 23:44]

[Χθες στις 21:46]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:29]

[Χθες στις 13:05]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309862
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 124
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 144
    Συνολικά: 146
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: JR PCM9XII H FUTABA 9C SUPER???  (Αναγνώστηκε 24486 φορές)
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #60 στις: Τετάρτη, 12 Σεπ 2007, 12:33:10 »

Αντε παλι τα ιδια τι θα γινη ρε παιδια με την παραμικρη αντιθετη αποψι που θα εχη ο καθενας μας θα πρεπει να διαγραφωμασται κιολας δεν νομιζω οτι χρειαζεται κατι τετοιο απλα λιγη ιδιοσυγκρασια ο καθενας μας και ολα μελι γαλα για το καλο ολων οι αντικρουομενες αποψεις ειναι καλο για μαθημα μεσα απο αυτες βγαινουν πολλες φορες τα καλυτερα συμπερασματα δεν χρειαζεται να τραβαμαι το σχοινι στα ακρα αυτες ειναι εταιρειες βγαζουν για να πουλησουν οτι θελουν και εμεις ειμασται καταναλωτες διαλεγουμαι και αποφασιζουμαι αφου συγκρινουμαι τιμες και προιον και αγοραζουμαι δεν υπαρχη λογος για το τιποτα να γκρινιαζουμαι και να φαγωνομασται τα πραγματα ειναι απλα ο καθενας με την επιλογη του αυτος που επαιλεξαι εχει και την ευθυνη για τα επακολουθα του προιοντος

Φιλικα Ηλιας
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #61 στις: Τετάρτη, 12 Σεπ 2007, 12:51:14 »

Ρε Bf ντροπή!!!!!!!!  Σιγά μην στεναχορεθείς με αυτά! Wink Όλοι μας έχουμε εμπλακεί σε τέτοιες αντιπαραθέσεις! laugh  Στην Ελλάδα είμαστε και ευτυχώς όλοι έχουμε ισχυρές απόψεις, που στο κάτω κάτω θα πρέπει να μας χαροποιεί!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #62 στις: Τετάρτη, 12 Σεπ 2007, 12:59:18 »

Σας ευχαριστω βρε παιδια!!!Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας!!!

Καλες πτησεις σε ολους!!!!!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #63 στις: Κυριακή, 16 Σεπ 2007, 20:50:16 »

Καλησπέρα παιδιά. Αφού διάβασα όλη σχεδόν τήν θεματική ενότητα σχετικά μέ τίς τηλεκατευθήνσεις, άν υπάρχει ή δυνατότητα νά μού πείτε από τά δύο παρακάτω μοντέλα πιό θά μού προτείνατε, γιά θερμικό ελικόπτερο.
    Είναι βέβαια μία πρώτη εκτίμηση. Βέβαια δέν ξέρω καί άν οί δέκτες κάνουν γιά ελικόπτερο. Δυστυχώς δέν γνωρίζω αγγλικά , καί κάποιες ορολογίες πού γράφουν.
    Ευχαριστώ.

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=588

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=1213
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Eraser
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #64 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 01:08:40 »

Spektrum dx7 αν την παρεις απο εξωτερικο θα κανει οσο η futaba h 6καναλη που εβαλες link.Ελλαδα ειναι ακομα ακριβη και απο ενα μαγαζι στην αθηνα...

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 01:46:20 από Eraser » Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #65 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 12:26:14 »

Spektrum dx7 αν την παρεις απο εξωτερικο θα κανει οσο η futaba h 6καναλη που εβαλες link.Ελλαδα ειναι ακομα ακριβη και απο ενα μαγαζι στην αθηνα...

Φίλε Eraser σέ ευχαριστώ για τήν παρέμβαση σου. Θά τό εκτιμούσα όμως άν μπορούσες νά μού απαντήσεις στό ερώτημα πού έχω θέσει. Η αγορές από εξωτερικό σαφώς και είναι συμφέρουσες αλλα προυποθέτει νά ξέρεις αγγλικά καθώς καί τόν τρόπο πού θά δώσεις τήν παραγελία.  Εγώ δυστυχώς δέν γνωρίζω ούτε τό μέν ούτε τό δέ.
    Καταγράφηκε

Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #66 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 12:30:04 »

http://www.myhelis.com/home.php?cat=136

Κοιτα εδω!
    Καταγράφηκε
    Eraser
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #67 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 13:11:07 »

Την εχει ακριβα Αποστολε και την πηρα απέξω και χωρις σερβο στα 280 ευρό...

VTR sorry που δεν σου ανεφερα για τις 2 προτασεις σου.Θα σου πω την γνώμη μου.

Η ΜΧ12 αποτι βλεπεις και εσυ ειναι στα FM ενω η Futaba παιζει στα 2.4ghz.
    Τωρα η MX12 ειναι παλιο καλο πραγμα αλλα FM και η Futaba ειναι η κλασσικη 6καναλη (προσωπικα ποτε δεν μου αρεσε αυτο το μοντελο) απλα παιζει στα 2.4 ΑΛΛΑ ολα τα recievers της δεν θα ειναι συμβατα με τις επομενες 2.4 FUTABA που θα βγουν αν ποτε σκεφτεις να αλλαξεις τηλεκατευθυνση.

Και σου προτινω λοιπον την Spectrum dx7 που ειναι η συνεχεια της κλασσικης Graupner/JR 7kanalis απλα στα 2.4ghz kai συμβατη με τα επομενα μοντελα της JR  που καποια εχουν βγει ηδη (9302 JR 9ch πχ)...

Και τωρα θα μου πεις και τι με ενδιαφερει εμενα αν ειναι συμβατα τα recievers με τις αλλες μεταγενεστερες τηλεκατευθυνσεις...Ελα ομως οτι οι 6καναλη futaba για να μην ειναι συμβατη κατι δεν παει καλα (εμενα μου λεει βελτιωσαν την τεχνολογια στις 7καναλες ++ 2.4mhz γιατι δεν ηταν απολυτα καλη αυτη που βαλαν στην 6ch).Τουλαχιστον η Spectrum DX-6 (6kanali) λεει park flyers only...και ηταν το πρωτο project oπως και στην FUTABA την 6καναλη.Ελα ομως που η futaba δεν λεει park flyers only αλλα στα καλυτερα μοντελα της αλλαζει τεχνολογια και αλλαζει recievers κτλπ...Κατι βρομαει...

Παιδια εχω αδικο?

Εdit : An exeis ypomoni perimene kai tin 7kanali tin Futaba...Sta 6 kanalia en oligis min empisteuesai ta 2.4.Einai i proti version texnologia kai sti Futaba kai JR.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 15:12:21 »

Φίλε  Eraser σέ ευχαριστώ καί πάλι. Τώρα ήσουν κατατοπισστικός. Καί εγώ γιά τήν jr σκέφτομαι. Αυτό πού μέ χαλάει λίγο στήν futaba είναι τό καντράν. Είχα τήν mx-16 καί πετούσα ένα belt cp,  αλλά τήν πήρε κάποιος φίλος γιά νά παίζει sim. Δηλαδή ήταν δικιά του.Τό αποτέλεσμα είναι νά έχω τόν τιτάνα έτοιμο, καί νά μήν έχω τηλεκατέυθηνση.
    Οσο αφορά τίς νέες τεχνολογίες θά σού πώ τό σκεπτικό μου. Εγώ τώρα ξεκινάω μέ τά ελικόπτερα σοβαρά πλέον.
    Δέν θέλω καί ένα ενάμυση χρόνο νά μάθω νά πετάω. Πρακτικά όταν μάθω καί άν είμαι ακόμα στόν χώρο, αφενός θά πάω γιά κάτι μεγαλύτερο πιστέυω, αφετέρου θά έχω μάθει καί κάποια τεχνικά καί μυστικά οσο αφορά τής τηλεκατευθήνσεις. Μετά πλέον μπορώ νά παίξω καί μέ κάτι καλύτερο καί ακριβότερο. Τότε όμως θά ξέρω κάτι παραπάνω. Δέν ξέρω άν βρίσκεις λάθος τό σκεπτικό μου. Πιστέυω γιά τήν παρούσα φάση ή jr θά μέ καλύψει. Οσο αφορά τά FM πού λές, νά σού πώ τήν αλήθεια δέν ξέρω τί ρόλο παίζουν. Ξέρω μόνο ότι έχει κρύσταλο.  Τό θέμα είναι θά κάνω τήν δουλεία μου σέ πρώτη φάση;
    Αν θές μού δίνεις μιά απάντηση.
    Σέ ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Eraser
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #69 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 15:31:49 »

Και βεβαια θα την κανεις την δουλεια σου με FM οπως αλοστε την εκαναν τοσα χρονια οι μοντελιστες.Απλα τωρα οι νεες τηλεκατευθυνσεις βγαινουν με το 2.4ghz και δουλευουν αξογα γλυτωνεις το θεμα παρεμβολης απο αλλο μοντελιστη με την ιδια συχνοτητα λιγο καλυτερη ταχυτητα αποκρισης και ξεχνας τα glitches (που μπορει να προκληθουν απο διαφορους παραγοντες και εξωτερικους αλλα και του μοντελου σου).

Ειναι μια ασχημη εποχη για αγορα καινουργιας τηλεκατευθηνσης θα σου προτεινα κατι σε μεταχηρισμενο και φτηνο...Παρε την mx-12 δεν φαινεται ακριβη στο site που εδειξες...
    Καταγράφηκε
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #70 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 15:55:39 »

Φιλε Eraser να σε διορθωσω ως προς την συμβατοτητα των δεκτων της Futaba στους 2.4. Ολοι οι δεκτες δουλευουν με την 6καναλη. Δεν ξερω που βρηκες την πληροφορια αλλα ειναι λαθος. Η Futaba εχει βγει απο την αρχη με την ιδια τεχνολογια. Η Spektrum σαν πιο παλια στο χωρο δοκιμασε πριν εναμιση χρονο αλλα οι τοτε δυνατοτητες της δικης της τεχνολογιας δεν δουλευαν καλα σε συνδυασμο με μεγαλο range και για αυτο το λογο η DSM αποφασιστηκε να μαρκεταριστει για μικρα ηλεκτρικα. Η DSM2 που χρησιμοποιουν ολες οι μεταγενεστερες (DX7 & DX6i) ειναι κοινη μεταξυ Spektrum και JR.

Χρησιμα Links:
    http://www.spektrumrc.com/
    http://2.4gigahertz.com/index.html
    http://www.jrradios.com/Articles/Article.aspx?ArticleID=1667

Εγω θα προτεινα την Futaba μια και την βρισκει Ελλαδα. H DX7 ειναι καλυτερη φυσικα σαν πιο μεγαλο μοντελο και ακομα καλυτερη ειναι η 9303 2.4
    Θα συμβουλευα τον φιλο να μην μπλεξει με παλια τεχνολογια τωρα που ηρθε η καινουργια.

Πανος
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 17:04:34 »

Και βεβαια θα την κανεις την δουλεια σου με FM οπως αλοστε την εκαναν τοσα χρονια οι μοντελιστες.Απλα τωρα οι νεες τηλεκατευθυνσεις βγαινουν με το 2.4ghz και δουλευουν αξογα γλυτωνεις το θεμα παρεμβολης απο αλλο μοντελιστη με την ιδια συχνοτητα λιγο καλυτερη ταχυτητα αποκρισης και ξεχνας τα glitches (που μπορει να προκληθουν απο διαφορους παραγοντες και εξωτερικους αλλα και του μοντελου σου).

Ειναι μια ασχημη εποχη για αγορα καινουργιας τηλεκατευθηνσης θα σου προτεινα κατι σε μεταχηρισμενο και φτηνο...Παρε την mx-12 δεν φαινεται ακριβη στο site που εδειξες...
    Σέ ευχαριστώ φίλε Eraser γιά τίς πληροφορίες. Νά είσαι καλά.
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #72 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 17:13:32 »

Φιλε Eraser να σε διορθωσω ως προς την συμβατοτητα των δεκτων της Futaba στους 2.4. Ολοι οι δεκτες δουλευουν με την 6καναλη. Δεν ξερω που βρηκες την πληροφορια αλλα ειναι λαθος. Η Futaba εχει βγει απο την αρχη με την ιδια τεχνολογια. Η Spektrum σαν πιο παλια στο χωρο δοκιμασε πριν εναμιση χρονο αλλα οι τοτε δυνατοτητες της δικης της τεχνολογιας δεν δουλευαν καλα σε συνδυασμο με μεγαλο range και για αυτο το λογο η DSM αποφασιστηκε να μαρκεταριστει για μικρα ηλεκτρικα. Η DSM2 που χρησιμοποιουν ολες οι μεταγενεστερες (DX7 & DX6i) ειναι κοινη μεταξυ Spektrum και JR.

Χρησιμα Links:
    http://www.spektrumrc.com/
    http://2.4gigahertz.com/index.html
    http://www.jrradios.com/Articles/Article.aspx?ArticleID=1667

Εγω θα προτεινα την Futaba μια και την βρισκει Ελλαδα. H DX7 ειναι καλυτερη φυσικα σαν πιο μεγαλο μοντελο και ακομα καλυτερη ειναι η 9303 2.4
    Θα συμβουλευα τον φιλο να μην μπλεξει με παλια τεχνολογια τωρα που ηρθε η καινουργια.

Πανος
    Φίλε Πάνο σέ ευχαριστώ καί εσένα για τίς πληροφορίες.
    Καί γιά νά τό καλαμπουρίσουμε λίγο τό θέμα παραθέτω πιό κάτω futaba εποχής 1977-1978.
    Τότε πού ασχολιόμουνα μέ αυτοκινητάκια. Εκεί νά δείς κανάλια. laugh laugh

* Pdf.JPG (68.28 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 346 φορές.)

* P1010.JPG (68.91 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 345 φορές.)
    Καταγράφηκε

hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #73 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 19:36:36 »

vtr καλησπερα και απο εμενα δεν ξερω τι θα αποφασισης να παρεις εγω χρεισιμοποιω την ΜΧ 12 και ειμαι ευχαριστημενος οσο για τις Futaba που εχεις βαλει φωτο ειναι ιστορικες τηλεκατευθηνσεις τοσο η Ατακ οσο και η αλλη και σε διαβαιωνω οτι τις εχω και τις δουλευω ακομη σε σκαφακια και σε δικαναλα αεροπλανα μια και οι δυο που δειχνης ειναι δικαναλες

Φιλικα Ηλιας Ξανθη
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #74 στις: Δευτέρα, 17 Σεπ 2007, 21:17:41 »

vtr καλησπερα και απο εμενα δεν ξερω τι θα αποφασισης να παρεις εγω χρεισιμοποιω την ΜΧ 12 και ειμαι ευχαριστημενος οσο για τις Futaba που εχεις βαλει φωτο ειναι ιστορικες τηλεκατευθηνσεις τοσο η Ατακ οσο και η αλλη και σε διαβαιωνω οτι τις εχω και τις δουλευω ακομη σε σκαφακια και σε δικαναλα αεροπλανα μια και οι δυο που δειχνης ειναι δικαναλες

Φιλικα Ηλιας Ξανθη
    Σέ ευχαριστώ φίλε Ηλία. Οσο γιά τίς τηλεκατευθήνσεις όπως πολύ σωστά είπες είναι όντως ιστορικές.
    Μάλιστα ή πρώτη ήταν γιά τήν εποχή της από τίς πολύ καλές. Είχε αυτό τό πούστικο κουμπάκι πού σού πήγαινε τό αριστερό στίκ στήν μέση, άν ήθελες νά τήν χρησιμοποιήσης γιά ηλεκτρικό αυτοκίνητο.  Τώρα πού ξαναμπήκα στό χώρο θά τίς καθαρίσω καί τίς έχω συλεκτικές.  Cheesy
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 4 [5]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: JR PCM9XII H FUTABA 9C SUPER???
    Μεταπήδηση σε: