Πως γινεται να στραβωνει ο κύριος αξονας μονο απο ενα "σχεδόν" χοβερακι
Βλέποντας τα spec για το 2221-6 (που παρεμπιπτόντως το εχω και εγώ), είναι 6 poles και οχι 9. Οπότε οι στροφές είναι πολύ περισσότερες από ότι υπολογισες. Επίσης σύμφωνα με αυτο το site
http://heli.dacsa.net/MrMelSite/iframe/index.html οι στροφές για το pinion που έχεις με το γρανάζι του Mini Titan βγάζει στην αρχή της μπαταρίας κοντα 3700+ στροφές σε 100%, υπερβλικά υψηλό για ένα 450. Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις το 10άρι αν χρησιμοποιείς καμπύλες ή να αφήσεις το 11άρι αν χρησιμοποιήσεις governor.
Όσο για το γρανάζι, το παν είναι το σωστό διάκενο ανάμεσα στο pinion και το κύριο γρανάζι. Αν έχεις μεγάλο διάκενο τρώς δόντια ενώ αν δεν έχεις καθόλου, τα δόντια λιώνουν. Το σωστό είναι να ένα πολύ μικρό διάκενο, ίσα ίσα να μπορείς να κουνήσεις το γρανάζι χωρις να κινείται το πινιον. Με ένα τοσο δυνατό μοτερ το διάκενο γινεται πολύ σημαντικο αλλιως δημιουργούνται προβλήματα.
Τώρα για τα κουνήματα μπορεί απλά οι έλικες να έχουν tracking ή να μην είναι σε καλή κατάσταση. Εδώ που τα λέμε όσο φτηνά και να είναι τα κινέζικα δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή. Δηλαδή μπορεί πριν με λιγότερες στροφές να μην είχαν προβλήματα αλλά με τις στροφες που βγάζει το καινουργιο μοτερ να μην αντέχουν. Τα Align 325mm φτερά είναι επίσης φτηνά και αντέχουν. Τέλος αν τα φτερά έχουν εμπλακεί σε πτώση, καλό είναι να αλλαχτούν για να αποκλίσεις τουλάχιστον το ενδεχόμενο να φταίνε αυτά για τα κουνήματα.
Υ.Γ:Αν το γρανάζι έχει έστω και λίγο φθορά, μην κάνεις τον κόπο να το ξαναβάλεις στο ελικόπτερο, το έχω κάνει και εγώ πολλές φορές και πάντα το γρανάζι χαλάει μετά από μερικές πτήσεις.