Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.706 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 02:10:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 02:10:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:54]

[Χθες στις 01:59]

[Χθες στις 01:45]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309706
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 64
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 59
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Φουσκωμένες μπαταρίες!  (Αναγνώστηκε 6119 φορές)
    sondo
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 8 Αυγ 2007, 22:29:12 »

Καλησπέρα φίλοι! Είμαι τελείως καινούργιος στον χώρο και έχω πολλές απορίες. Μου είπαν ότι εδώ υπάρχει ο καλλήτερος κόσμος για να ρωτήσω οπότε και ζητώ την βοήθεια σας. Έχω παρατηρήσει ότι με τις χρήσεις οι μπαταρίες φουσκώνουν! Μιλάω για LIPO μπαταρίες. Μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό; Μήπως κάνω κάτι στην χρήση ή στην φόρτισή τους;
    Ένα παλικάρι μου είπε ότι είχε το ίδιο πρόβλημα και θεώρησε καλό να πάρει μια καρφίτσα και να τις τρυπήσει για να φύγει ο αέρας αλλά πήραν φωτιά!!!
    Ευχαριστώ
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 8 Αυγ 2007, 22:39:58 από sondo » Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 8 Αυγ 2007, 23:07:00 »

υπαρχουν πολα θεματα για μπαταριες και li-po  δες στο κινητηρες - ρυθμιστες - μπαταριες
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 8 Αυγ 2007, 23:15:47 »

Ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα αναζήτηση κυριώς λόγω της αργής μου σύνδεσης μέχρι να μου βάλουν ADSL αλλά θα το κάνω τώρα.
    Ευχαριστώ πάντως
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 9 Αυγ 2007, 07:53:59 »

Οι μπαταρίες LiPo φουσκώνουν για τους παρακάτω λόγους:
    -   Όταν τις αποφορτίζεις κάτω από τα 2,7V
    -   Όταν ζεσταίνονται πάνω από 65* Κελσίου
    -   Όταν τις χρησιμοποιείς στο όριο των Αμπέρ που μπορούν να δώσουν (διαβάθμιση C).
    Αν χρησιμοποιείς μπαταρίες που είναι οριακές για την εφαρμογή σου, προφανώς έχεις έναν συνδυασμό από του παραπάνω παράγοντες. Κάθε πτήση που φτάνει τα παραπάνω όρια μειώνει τον ωφέλιμο κύκλο ζωής κατά 15-20 φορτίσεις. Όταν η μπαταρία φουσκώσει έχει χάσει σχεδόν όλη την δύναμή της, αν ξεφουσκώσει μετά από ώρες/μέρες μπορείς να δοκιμάσεις να την ξαναφορτίσεις με προσοχή, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα και ίσως σου δώσει 10-20 φορτίσεις ακόμη αλλά με μειωμένη χωρητικότητα και δύναμη.
    Φυσικά και δεν τις τρυπάς με καρφίτσα.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 9 Αυγ 2007, 08:43:51 »

zero_IQ

Grin Grin Grin Grin  Καλό φίλε  Thumbs up

Καλημέρα σε ολους
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 9 Αυγ 2007, 11:47:48 »

1) ΠΡΩΤΑ την ξεφορτίζεις τελείως
    2) ΜΕΤΑ της κάνεις πολλές τρύπες στο κάλυμα
    3) την εμβαπτίζεις ολόκληρη σε αλατόνερο
    4) μετά από μία εβδομάδα την πετάς στα οικιακά σκουπίδια.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 9 Αυγ 2007, 14:13:19 »

Γειά σας...

Εγώ έχω μια λιπο απο λάμα 7,4βόλτ, 800mAh

Στις αρχές απο χαζομάρα την εκφόρτισα παραπάνω και φούσκωσε λίγο.
    την έβαλα στο ψυγείο ξεφούσκωσε... την φόρτησα... και δείχνει να πετάει το λάμα
    καλά δίχως πρόβλημα και με σωστή διάρκεια.
    Η διαφορά είναι ότι μετά την πτήση που είναι λίγο ζεστή, φουσκώνει λίγο πάλι.

Τι να κάνω να την κρατήσω ή να την πετάξω ?
    φοβάμαι μήπως ο άξονας του λάμα της κάνει πάνω στην πτήση τρύπα και μου πάρει φωτιά στον αέρα.

Δώστε τις απόψεις σας παρακαλώ.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 9 Αυγ 2007, 18:49:17 »

Καλησπέρα και πάλι. Διάβασα όλο το φόρουμ σε σχέση με τις μπαταρίες αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω απάντηση σε αυτο που καταλαβαίνω ότι συμβαίνει με την περίπτωση μου οπότε θα ζητήσω εκ νέου την βοήθεια σας. Γίνομαι πιο σαφής. Η μπαταρία απ΄ όσο την έχω δει στον αέρα αρκετές φορές αφού μου φούσκωσε για πρώτη φορά διαρκεί όσο και στην πρώτη της πτήση και όσο πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό, περίπου 10 λεπτά δηλαδή. Ποιο είναι το θέμα όμως. Η θερμοκρασία της μετά την πτήση είναι τέτοια που δυσκολεύομαι να την πιάσω, σίγουρα πάνω από 70-80 βαθμούς. Δεν πιάνεται!!! Φουσκώνει και αποκτά λίγο κενο το οποίο όμως φεύγει μετά άπό μερικές ώρες. Όμως μένει ένα αυξητικό φούσκωμα στα στοιχεία της, δηλαδή στις τρεις πλάκες από τις οποίες αποτελείται!!! Για να κάνω το πρόβλημα μου ακόμα πιο σπαζοκεφαλιά, δεν την έχω αποφορτίσει ποτέ κάτω΄από 3.6V (έχω φορτιστή με πολύμετρο για το κάθε στοιχείο), δεν την φορτίζω πάνω από 1Α (συγκεκριμένα 0.9Α). Προσπαθόντας να καταλάβω τι κάνω λάθος και διαβάζοντας τις απαντήσεις που μου έχετε δώσει μέχρι τώρα (σας ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον κατ' αρχάς) θέλω να ρωτήσω τον zero IQ τι εννοεί όταν λεέι ότι μπορεί να χρησιμοποιεί μπαταρία οριακή για την εφαρμογή μου. Αφού η τάση της μπαταρίας είναι συγκεκριμένη 11.1V. Μπορώ να βάλω κάτι διαφορετικό; Εν τω μεταξύ να ρωτήσω κάτι άλλο και να μου πείτε εαν μπορεί να έχει σχεση. Το μοτέρ που πετάω δεν είναι brushless (Honey bee king). Εκτιμώ ότι οι σπινθιρισμοί σε τέτοια μοτέρ είναι φυσιολογικοί λόγο της κατασκευής του, γι αυτό και δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στους συνεχείς σπινθιρισμούς που βλέπω στο μοτέρ. Πείτε μου εάν κάνω λάθος.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 9 Αυγ 2007, 19:20:18 »

εχεις σκεφτει την πιθανοτητα να τραβαει παρα πολα αμπερ το μοτερακι σου ? οτι την φωρτιζεις με 0.9 -1 αμπερ δεν λει τιποτα δεν ξερουμε ποσα μιλιαμπερ ειναι η μπαταρια 1000 2000? αν καιει μετα την πτηση τοτε σε λιγο δεν θα υπαρχει πτηση με αυτη την μπαταρια ...... Huh
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 9 Αυγ 2007, 21:23:27 »

Η μπαταρία αυτή είναι 1000άρα. Η εταιρία λέει μέχρι 1Α. Αλλά και με 1300άρα που το έχω πετάξει και με 1500άρα τα ίδια... Έχω έξι. Βρήκα ευκαιρία τώρα που χώρησα και δεν μου τα έτρωγε γυναικα και πήρα να έχω να πετάω... Το σκέφτηκα ότι ίσως το μοτερ να μου κάνει την όλη ιστορία και πήγα και του έβαλα brushless. Λίγο καλύτερα η θερμοκρασία αλλά όχι στα επίπεδα που είναι μετά από πτήση του falcon 3d. Πάντως και αυτή τη φορά η εν λόγω μπαταρία μου έβγαλε ένα 10λεπτο. Μετά που του έβαλα 1500άρα βαρέθηκα να πετάω και το κατέβασα. Πάνω από τέταρτο
    Καταγράφηκε
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 9 Αυγ 2007, 21:39:06 »

Εκτιμώ ότι οι σπινθιρισμοί σε τέτοια μοτέρ είναι φυσιολογικοί λόγο της κατασκευής του, γι αυτό και δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στους συνεχείς σπινθιρισμούς που βλέπω στο μοτέρ. Πείτε μου εάν κάνω λάθος.

Φιλε sondo δεν γνωριζω αν οι σπινθιρισμοι πρεπει να ειναι αυτοι που αναφερεις γιατι δεν γνωριζω ποσο δουλεμενα ειναι τα μοτερ η ποσο φαγωμενα ειναι τα καρβουνακια
    αν θες να κοψης τους σπινθιρισμους και δεν εχουν τα μοτερ επανω κολλημενους πυκνωτες στα ακρα τοτε κολλησαι πυκνωτες να ησυχασης

Φιλικα Ηλιας
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 00:45:29 »

Το μοτερ που πλεον εβγαλα επειδη έβαλα το brushless είχε κολλημένο πάνω του κάτι καφέ στοιχεία. Από την λίγη εμπειρία που έχω δεν μου έμοιαζαν με πυκνωτές αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος. Πάντως ένας σπινθήρας που έκοβε βόλτα πάνω στο μοτέρ υπήρχε μονίμως και πήγεναι από εδώ και από εκεί! Τώρα με το brushless τουλάχιστο δεν θερμενεται το μοτέρ. Είναι ανοιχτό και αυτό πρέπει να βοηθάει στην ψύξη του. Μετά από πτήση 10 λεπτών το έπιασα με το χέρι και δεν πρέπει να είχε πάνω από 60 βαθμούς. Αφού αποφάσισα να μην το αφήσω να κρυώσει γιατί δεν χρειαζόταν και έβαλα στο καπάκι την επόμενη μπαταρία με την οποία πέταξα ένα τέταρτο και μετά το κατέβασα επειδή είχε πέσει το φως! Αν το είχα κάνει αυτό με το άλλο μου το Ε/Π το falcon 3d για το οποίο έχω ανοίξει άλλο ένα θέμα σε αυτό το φόρουμ επειδή με κάθε 10 μπαταρίες καίω και μοτέρ αυτό θα είχε πάρει φωτιά! Όπως πήρε δηλαδή την πρώτη φορά που το έκαψα και ψήθηκε και αυτό και το speed control...
    Καταγράφηκε
    dimpap
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 01:03:21 »

Απ οτι καταλαβα φιλε sondo ρουφας κανονικα το μεδουλι απο τις μπαταριες σου γι αυτο και φουσκωνουν.Δεν πεταμε με μια μπαταρια οσο παιρνει αλλα οσο πρεπει .Τωρα το ποσο πρεπει ,πρεπει να διαβασεις αρκετα posts σ αυτο το φορουμ και σε αλλα για να το καταλαβεις ,εν συντομια δες την απαντιση του zero IQ.
    Καταγράφηκε
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 02:58:24 »

Θα καουμε!!!
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    Aegeas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 05:14:00 »

γεια σου MPALAVEEEEE!!!!!!!!!!!!!!! Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Φουσκωμένες μπαταρίες!
    Μεταπήδηση σε: