Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 02:03:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 02:03:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 81
    Συνολικά: 81
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νεος στον αερομοντελιμο  (Αναγνώστηκε 32473 φορές)
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 11 Ιουν 2013, 23:35:07 »

βασικα νομιζω οτι πρεπει να μας πεις και ποσα χρηματα διαθετεις γιατι ετσι δεν μπορουμε να προτεινουμε...εγω με τιποτα δεν θα επαιρνα το sr μιας και ειναι παλιο, αυτοι που το εχουν λενε οτι δεν ειναι καλο και υπαρχουν πλεον στην αγορα πολυ καλυτερες λυσεις... εγω θα σου προτεινα:
    1) mcpx
    2)130x
    3)trex 450 fbl η καποιον κλωνο του. (τελευταια επιλογη με πολλα ρισκα)

βρισκεις μεταχειρισμενο mcpx ανετα με 80 ευρω, αγοραζεις και μια καλη τ/κ που θα χρειαστεις και μετα και στην τελικη εχεις πεταξει μονο 80 ευρουλακια, τα οποια ειναι 1-2 πτωσεις ενος trex 450
    Καταγράφηκε
    stauros shadow
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, 00:45:35 »

διαθετω γυρω στα 250 ευρω για το πρωτο μοντελο...το mcpx πολυ ωραιο ειναι Αλεξανδρε αλλα πολυ μικρο .. αν παω καμοια μερα με λιγο αερα φοβαμε μην το χασω    οχι πως το sr ειναι τεραστιο και δεν το περνει ο αερας με τιποτα αλλα ειναι λιγο πιο μεγαλο Thumbs up
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, 00:57:24 »

250 μαζι με την τ/κ η μονο για το μοντελο? πιστεψεμε δεν το χανεις...
    Καταγράφηκε
    stauros shadow
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, 01:10:09 »

για ολα μαζι, το mcpx το εχω βρει κομπλε στο κουτι του καινουργιο με 150 ....για αρχη βολευομαι πιστευω και με τις stock τηλεκατευθηνσεις στην συνεχεια αν πανε ολα οκ και θελω να συνεχεισω με κατι μεγαλυτερο η πιο εντυπωσιακο περνω τ/κ
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, 12:25:47 »

Εντελώς φιλικά, το mcpx δεν θα μπορέσεις να το πετάξεις. Θα το σπάσεις στο πρώτο λεπτό (κυριολεκτικά) και θα απογοητευθείς επίσης από το πρώτο λεπτό. Είναι πολύ νευρικό σε χέρια αρχαρίου και όσες ρυθμίσεις και αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσες να κάνεις, πάλι νευρικό θα σου φαίνεται. Σε τέτοια κατηγορία μπορείς να πάρεις το msr ή κάτι αντίστοιχο, και εξομειωτή οπωσδήποτε.

Και πάλι φιλικά,
    Γιώργος
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, 14:07:59 »

Εντελώς φιλικά, το mcpx δεν θα μπορέσεις να το πετάξεις. Θα το σπάσεις στο πρώτο λεπτό (κυριολεκτικά) και θα απογοητευθείς επίσης από το πρώτο λεπτό. Είναι πολύ νευρικό σε χέρια αρχαρίου και όσες ρυθμίσεις και αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσες να κάνεις, πάλι νευρικό θα σου φαίνεται. Σε τέτοια κατηγορία μπορείς να πάρεις το msr ή κάτι αντίστοιχο, και εξομειωτή οπωσδήποτε.

Και πάλι φιλικά,
    Γιώργος

συμφωνω οτι θα δυσκολευτει αρκετα, αλλα το mcpx αν μαθεις να κλεινεις το γκαζι οταν πεφτεις δεν παθαινει τιποτα...εγω πραγματικα το εχω 6 μηνες και εχω αλλαξει 2 ελικες και 2 skids...επεισης καποιοι λενε οτι σπανε οι μπουμες αλλα αυτες μπορεις να τις κανεις μονος σου απο βεργα carbon με ελαχιστο κοστος. Προτεινω το mcpx δεδομενου οτι ο φιλος θελει να πεταει εξω, αρα θελει οπωσδηποτε cp και απο ολα τα cp θεωρω καταλληλοτερο το mcpx...και σιγουρα οχι 450αρι η θερμικο που ηθελε απο την αρχη. το msr δεν θα πεταξει ποτε εξω. επισης αν θες δες καποια 4καναλα που βγαζει η walkera που ειναι μεγαλουτσικα. αλλα δεν θα τα βρεις στην ελλαδα
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, 22:59:30 »

Θεμιτό! Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Αν και δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα, κρατώντας αυτό που είπες ότι αν μάθεις να κατεβάζεις το γκαζι δεν παθαίνει τίποτα, φαντάζομαι το θέτεις μόνο για το συγκεκριμένο, γιατί στα ελικόπτερα δεν κατεβάζεις ποτέ το stick του throttle! Κανόνας που είναι εντελώς αντίθετος από αυτόν που εφαρμόζεται στα αεροπλάνα...Εάν συνιθήσεις να κατεβάζεις το γκάζι όταν κάτι δεν πάει καλά, τότε σε ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο θα ατυχήσεις....

Αντιθέτως θα έλεγα, αν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε δίνεις στροφές για να μπορέσεις να πάρεις ύψος και να έχεις τον χρόνο να διορθώσεις...

Γιώργος

Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 13 Ιουν 2013, 00:00:23 »

Θεμιτό! Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Αν και δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα, κρατώντας αυτό που είπες ότι αν μάθεις να κατεβάζεις το γκαζι δεν παθαίνει τίποτα, φαντάζομαι το θέτεις μόνο για το συγκεκριμένο, γιατί στα ελικόπτερα δεν κατεβάζεις ποτέ το stick του throttle! Κανόνας που είναι εντελώς αντίθετος από αυτόν που εφαρμόζεται στα αεροπλάνα...Εάν συνιθήσεις να κατεβάζεις το γκάζι όταν κάτι δεν πάει καλά, τότε σε ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο θα ατυχήσεις....

Αντιθέτως θα έλεγα, αν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε δίνεις στροφές για να μπορέσεις να πάρεις ύψος και να έχεις τον χρόνο να διορθώσεις...

Γιώργος

Συμφωνώ και επαυξάνω, ποτέ δεν κατεβάζουμε το throttle. Το ελικόπτερο καρφώνεται με δύναμη. Ειδικά στο mcpx, άμα χαλάνε τα πέδιλα, είναι 100% βέβαιο ότι γίνεται επειδή κλείνει απότομα και αντανακλαστικά το throttle όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Εγώ χρησιμοποιώ άλλη τεχνική, για αποφυγή μεγάλης ζημιάς, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Φίλε Σταύρο. Δεν μπορείς να πάρεις ένα ελικόπτερο + μια τηλεκατεύθυνση που να τα κάνουν όλα. Πρέπει να επιλέξεις τι θες να κάνεις. Δεν γίνεται να είναι και μεγάλο και αντοχής. Δεν γίνεται να είναι και μικρό και να πετάει με αέρα. Δεν γίνεται να είναι και μεταβλητού βήματος και εύκολο για αρχάριο. Κάτι πρέπει να αφήσεις απ' έξω, αλλά και από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Όσο το αναλύεις, τόσο δεν θα ξεκινάς.

Καταγράφηκε
    stauros shadow
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 13 Ιουν 2013, 00:36:57 »

τελως παντων εχω ακουσει πολλα για τα ελικοπτερα αλλοι μου λενε μην παρεις αν δεν εχεις καποιον να σου δειξει απο κοντα, αλλοι μου λενε παρε 4καναλο, τελικα αν και ζαλισμενος  και χωρις να ξερω ποιον να πιστεψω  αποφασησα αυριο να παραγγειλω αν γινεται ενα mcpx η' το blade sr  και οτι γινει ...θα παρω και ενα simulator και ο θεος βοηθος   angel το μονο που μενει ειναι να αποφασησω αναμεσα σ'αυτα τα 2      θα εκτιμουσα να μου λεγατε πιο θα διαλεγατε στην θεση μου ....
    Καταγράφηκε
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 13 Ιουν 2013, 00:54:07 »

Για εμενα παιξε οσο πιο πολυ μπορεις  ενα καλο εξομειωτη για αρχη και μετα βλεπεις τι θα παρεις.Μην βιαζεσαι στην αγορα ε/π,μονο οφελος θα εχεις.
    Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 13 Ιουν 2013, 02:12:39 »

Παιδια εννοω να κλεινει το γκαζι λιγο πριν φτασει στ εδαφος για να μην χτυπιεται σαν το ψαρι...οχι οταν δει τα σκουρα αλλα εκατοστα πριν το εδαφος...εγω οποτε αφησα ανοιχτο το γκαζι ειχα μεγαλυτερες ζημιες...δν μιλαω φυσικα για μεγαλα ελικοπτερα...το mcpx παντως ειναι τοσο ελαφρυ που απο τετοια πτωση δεν μου εχει παθει ποτε τιποτα...
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 13 Ιουν 2013, 02:51:40 »

Παιδια εννοω να κλεινει το γκαζι λιγο πριν φτασει στ εδαφος για να μην χτυπιεται σαν το ψαρι...οχι οταν δει τα σκουρα αλλα εκατοστα πριν το εδαφος...εγω οποτε αφησα ανοιχτο το γκαζι ειχα μεγαλυτερες ζημιες...δν μιλαω φυσικα για μεγαλα ελικοπτερα...το mcpx παντως ειναι τοσο ελαφρυ που απο τετοια πτωση δεν μου εχει παθει ποτε τιποτα...

Ασφαλώς με το γκάζι θα έχεις μεγαλύτερες ζημιές, σε άξονες σε στροφεία και αλλού, δεν το συζητάμε. Νομίζω ότι όλοι τελικά θέλουμε να πούμε ότι στα δύσκολα, ΠΑΤΑΜΕ ΤΟ HOLD. Αν όμως κλείσεις και το γκάζι ταυτόχρονα, τότε το στροφείο πιάνει τέρμα αρνητικές μοίρες, και επειδή λόγω αδράνειας έχει για 1-2 δευτερόλεπτα πολλές στροφές ακόμα, το αποτέλεσμα είναι να καρφώνεται το ελικόπτερο με δύναμη κάτω.

Είμαι εμπιρογνώμων σε αυτό. Όταν πρωτοπήρα το mcpx, εντελώς άσχετος με τα ελικόπτερα, είχα αρχίσει να πιστεύω έντονα ότι τα πλακάκια του δαπέδου μου έχουν ελικοπτερομαγνητικές ιδιότητες, και το τραβάνε με δύναμη προς τα κάτω. Έτσι έσπασα και ένα πέδιλο μέχρι να καταλάβω ότι αυτά τα ελικόπτερα πιάνουν και αρνητικές μοίρες.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 13 Ιουν 2013, 12:32:30 »

ναι το throttle hold εννοουσα απλα το θεωρησα αυτονοητο. Αν κατεβασεις απλα το στικ και θα παρεις αρνητικες μοιρες και δεν θα κλεισει το γκαζι τοσο γρηγορα. Βεβαια το διο μου mcpx απο το κουτι του ηταν τοσο λαθος ρυθμισμενο που ουτε σε idle up δεν ειχε αρκετες αρνητικες μοιρες για να κανει inverted hover...φαντασου σε normal mode...εκει ξεκινουσε αμεσως με θετικες
    Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 13 Ιουν 2013, 13:02:23 »

Εντελώς φιλικά, το mcpx δεν θα μπορέσεις να το πετάξεις. Θα το σπάσεις στο πρώτο λεπτό (κυριολεκτικά) και θα απογοητευθείς επίσης από το πρώτο λεπτό. Είναι πολύ νευρικό σε χέρια αρχαρίου και όσες ρυθμίσεις και αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσες να κάνεις, πάλι νευρικό θα σου φαίνεται.......................
    Και πάλι φιλικά,
    Γιώργος
    Thumbs up Thumbs up

εχουμε μεγαλη πλακα

δεν εχεις δει ε/π στο μισο μετρο και σαν επιλογες βαζεις και το mcpx?? idiot2

φιλε μου s/m και τετρακαναλο και στην πορεια βλεπεις

το mcpx θα το σπασεις στο 5λεπτο

ξαναδιαβασε ολα τα ποστ με προσοχη και μετα εχεις το χρονο να αποφασισεις  Thumbs up
    Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    d.m aigio
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 13 Ιουν 2013, 13:47:28 »

φιλε μου καλησπερα κ απο εμενα.
    εγω θα σου πω πως ξεκινησα με τα ελικοπτερα μηπως κ σε βοηθησω λιγο
    το ΠΡΩΤΟ πραγμα που εκανα επειδη μου αρεσουν πολυ ελικοπτερα ηταν να ακουσω καποιον εμπειρο
    που πεταγε κ γνωριζε για τα ελικοπτερα.
    φυσικα το πρωτο πραγμα που μου ειπε ηταν να αγορασω εναν καλο ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ κ να αρχισω να πεταω.
    αγορασα τον εξομοιωτη κ πεταγα στο μαγαζι μου 10 με 20 λεπτα την ημερα για πεντε περιπου μηνες.
    φυσικα το αεροπλανο το εμαθα πολυ πιο γρηγορα οποτε αυτο ηταν και το ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ  ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ (CALMATO TRAINER)
    H  ΑΓΑΠΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΜΕ ΠΕΙΣΜΩΣΕ ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ,ΕΣΤΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
    ΘΕΡΜΙΚΟ 50αρι  ( CALIBER 5O).
    ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΤΗΣΗ  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΤΩΣΗ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΣΤΟΝ ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΕΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΠΡΩΤΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑΣ ΨΗΛΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΠΕΤΑ ΨΗΛΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ . ΧΑΧΑΧΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ
     ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
    Καταγράφηκε

yak 54 dla 56 cc
    yak 54 da 50cc
    yak 54 os 120
    CALMATO SPORT 60 GX61
    trex 700
    caliber 5
    trex 450
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Νεος στον αερομοντελιμο
    Μεταπήδηση σε: