Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 19:00:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 19:00:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 36
    Συνολικά: 36
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: LAMA V3 ξεκινημα...........  (Αναγνώστηκε 7952 φορές)
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 31 Ιουλ 2007, 18:37:20 »

Παιδια καλησπερα

βασικα εγω ασχολουμε με αεροπλανα θερμικα κ δεν ξερω τιποτα απο ελικοπτερα.κανα 4 μηνες πριν ετυχε να παρω το ανεμακι κ μου αρεσε πολυ....ενταξει το εμαθα μετα απο πολλες τουμπες.

τωρα ομως σκεφτομαι να παρω το λαμα ν3 ετσι για αρχη.μου αρεσει η ιδεα του ελικοπτερου παρα πολυ αλλα ρε σεις παιδια με εχετε αγχοσει.
    καταρχην λετε πολλες λεξεις οι οποιες αν δεν τις ξερεις δεν μπορεις να καταλαβεις το τι λετε.

κ γιαυτο το λογο μου φαινετε λιγο βουνο το θεμα ελικοπτερο.βλεπω δηλαδη οτι εχει πολυ ψαξιμο η δουλεια εννοω οτι εχει πολλα πραγματα τα οποια πρεπει να κοιτας να προσεχεις...........και αντε τωρα να βρω εγω πχ γιατι τρεμει η δεν ακουει.

πιστευετε οτι το λαμα ειναι ιδανικο για να μαθω ?
    ειναι ευκολο?
    κ απο αποψη ζημιων ειναι ευκολη η αλλαγη τους?

βασικα θα θελα να μου πειτε τι θα πρεπει να κανω πρωτα πως να ξεκινησω?τι να προσεξω κ γενικα μια βοηθεια

μεσα στον επομενο μηνα θα το παρω κ θελω ετσι να ξερω καποια πραγματα

ευχαριστω Thumbs up
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    asesasos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 31 Ιουλ 2007, 18:52:54 »

φιλε καπου στην ιδια φαση με εσενα ειμαι και εγω..απλα εδω και 10 μερες απεκτησα ενα λαμα4..λατρευω τα αεροπλανα και ασχολουμαι αποκλειστικα με αυτα αλλα με αυτο εδω εχω ξετρελλαθει...πραγματικα ευκολο και πολυ ομορφο..θα σε συναρπάσει..

οσο για τα προβληματα που λες..κανενα προβλημα...εδω θα βρεις ατομα να σου λυσουν καθε απορια,,διαβασε και τα post με θεμα τα λαμα (ελικοπτερα ηλεκτρικα) και αποφασισε ποιο σου κανει καλυτερα..

στο συνιστω ανεπιφυλακτα..
    Καταγράφηκε

"asesasos"
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 31 Ιουλ 2007, 19:11:26 »

Το ανεμάκι ξέχασε το είναι παιχνίδι. Εχει πλάκα βέβαια και το δίνεις να παίζουν πολύ μικρά παιδιά.

Πάρε ένα της κατηγορίας Lama, Walkera 5#4, οπωσδήποτε με διπλό στροφείο. Είναι πολύ πιο σταθερά και αν δεν βιαστείς η μόνη ζημιά θα είναι κάποια έλικα (συνήθως κάτω) ή κάποιο σπάσιμο στην ουρά που κολλάει πολύ εύκολα με CA και επιταχυντή. Ισως και καθόλου ζημιές. Συνηθισμένο λάθος είναι η βιασύνη να σηκωθεί ψηλά.

Μην τα δοκιμάσεις με αέρα, είναι για κλειστό χώρο ή σχεδόν άπνοια.

Δες και σε ένα Flight simulator τις βασικές κινήσεις του ελικοπτέρου, πρέπει να καταλάβεις λίγο το ελικόπτερο και να "ξεκολλήσει" λίγο το μυαλό και το χέρι κάποιου που πετάει αεροπλάνο ως προς την χρήση των sticks.  laugh
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 31 Ιουλ 2007, 19:21:09 »

φιλε καπου στην ιδια φαση με εσενα ειμαι και εγω..απλα εδω και 10 μερες απεκτησα ενα λαμα4..λατρευω τα αεροπλανα και ασχολουμαι αποκλειστικα με αυτα αλλα με αυτο εδω εχω ξετρελλαθει...πραγματικα ευκολο και πολυ ομορφο..θα σε συναρπάσει..

οσο για τα προβληματα που λες..κανενα προβλημα...εδω θα βρεις ατομα να σου λυσουν καθε απορια,,διαβασε και τα post με θεμα τα λαμα (ελικοπτερα ηλεκτρικα) και αποφασισε ποιο σου κανει καλυτερα..

στο συνιστω ανεπιφυλακτα..

να σου πω απο τα post  αυτα αγχοηκα λιγο γιατι ειδα πως βγαζουν πολλα προβληματα κ γενικα εχει πολλα περισοτερα απο ενα αεροπλανο

παντος κ κωστοπουλε θα κανω simulator μπολικο
    Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 31 Ιουλ 2007, 20:05:36 »

οτι εχει περισοτερα προβληματα το ελικοπτερο απο ενα αεροπλανο νομιζω οτι ειναι λογικο γιατι ειναι αρκετα πιο πολυπλοκη κατασκευη για να πεταξει
    παρολα αυτα το lama ειναι εξαιρετικα απλο με φτηνα ανταλλακτικα (τα οποια μπορει να μην χρειαστεις ποτε περα απο ελικες)

εαν δεν το χτυπησεις βιαια σε καποιο εμποδιο η τοιχο η ταβανι δεν θα εχεις κανενα προβλημα με το lama σου (αυτο δεν ειναι και πολυ δυσκολο μονο λιγο προσοχη στο γκαζι γιατι καρφωνεται ευκολα στο ταβανι)
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 31 Ιουλ 2007, 21:01:18 »

thanks παιδια οσο για τιποτα ρυθμισεις???θα πρεπει να κανω κατι η ειναι ολα οκ γιατι κατα καιρους εχω διαβασει πολλα κατι για  trim gia hover kati gia throttle an to leo sosta?
    Καταγράφηκε

asesasos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 31 Ιουλ 2007, 21:16:29 »

παρτο εσυ και μη φοβασαι....εδω ειμαστε...ολοι προθυμοι να βοηθησουν... Wink Wink Wink Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

"asesasos"
    heliland
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 31 Ιουλ 2007, 22:21:08 »

thanks παιδια οσο για τιποτα ρυθμισεις???θα πρεπει να κανω κατι η ειναι ολα οκ γιατι κατα καιρους εχω διαβασει πολλα κατι για  trim gia hover kati gia throttle an to leo sosta?

Το μόνο πράγμα που μπορεί να χρειαστεί το LAMA ή το Walkera 5#4 είναι ένα ψιλο-τριμάρισμα απο τα τριμ της τηλεκατεύθυνσης.Αυτό μόνο! Πάντως για πρώτο ελικόπτερο ανεπιφύλακτα διπλοπτέρυγο!!!
    Καταγράφηκε

mspilot
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 31 Ιουλ 2007, 23:08:51 »

Εγω εχω το walkera 5#4 το οποιο παρουσιασε καποια προβληματα στο δεκτη τα οποια ελυσα ευτυχως!
    Γενικα παλι πεταει πολυ ομορφα και θα εκεγα πως εχει και περισευματα δυναμης!Επισης το εχω λατρεψει λογω της μορφης του!
    Μου θυμιζει στα χρωματα πιο πολυ το original ενω το lama της esky πιο πολυ το ακυρωσα λογω της οτι να'ναι αισθητικης!
    Παντως οτι και να παρεις θα το κατ'ευχαριστηθεις!Και μετα απο καθε πτηση θα εισαι  !
    Καταγράφηκε
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 1 Αυγ 2007, 00:17:00 »

mpa emena mou aresei to lama v3 etsi san emfanisi to protimo poli perisotero apo to v4

eyxaristo pantos poli.kai apoti eida sta 120 fgainei!

a kati akomi yparxei mipos ekdosh 1? ekdosh 2 ??

anabathmismeno diladi?min thn pathso k mou dosoun to palio montelo!!!!!!!!k an eiparxei mporo na ksexoriso kapos?

den milao gia upgrade pou mporeis na kaneis esi!!

apo thn etairia pou erxete.

leo mipos to exoyn kanei kamia mikro allagi se kati poy ebgaine elatomatiko i poli efthraysto k einai diladi 2η ekdosi
    Καταγράφηκε

gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 1 Αυγ 2007, 00:47:31 »

σε σχεση παντος με το WALKERA 5-4   κ LAMA V3  ΕΣΕΙς ΠΙΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ 

το ειδα τωρα στο heliland.πιο ειναι πιο ανθεκτικο κ πιο εχει δωσει τα καλυτερα τεστ??
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 1 Αυγ 2007, 08:32:27 »

Μην παιδεύεσαι τόσο πολύ, μικροδιαφορές υπάρχουν.

Πάρε αυτό που βρίσκεις (και ανταλλακτικά) πιο εύκολα.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 1 Αυγ 2007, 10:11:01 »

Πιστεύω κι εγώ ότι το λάμα είναι το ιδανιό ελικόπτερο για να ξεκινήσει κάποιος πρωτόπειρος και αφού έχεις πείρα στα τηλεκατευθυνόμενα δεν θα σε δυσκολέψει το τριμάρισμα. Βέβαια αν τελικά γλυκαθείς και αγοράσεις ένα πιο δυνατό ελικόπτερο απλού στροφείου , πρέπει να ξέρεις ότι η συμπεριφορά του είναι πολύ διαφορετική σε σημείο που ακόμη κι αν μάθεις το λάμα απέξω κι ανακατωτά θα αισθανθείς πάλι προτόπειρος. Όμως μην ακούσεις προς θεού κάποιους που θα σου πουν να πάρεις κατευθείαν κάτι καλό για να το μάθεις με υπομονή και να σου μείνει. Με το λάμα θα μάθεις τα βασικά και κυρίως τον προσανατολισμό που είναι αρκετά δυσκολότερος στα ελικόπτερα ειικά όταν η μύτη του ελικοπτέρου κοιτάζει προς το μέρος σου. Κατα την εκμάθηση όλων αυτών θα συμβούν πολλές "σαβούρδες" και το λάμα είναι αρκετά ανθεκτιό σαυτό το θέμα.
        Αν οι "σαβούρδες" της εκμάθησης συμβούν με ένα πιο ακριβό μοντέλο τότε μάλλον δεν θα μείνει τίποτα για "να σου μείνει" όσο για την υπομονή , μάλλον θα βρείς τόση δυσκολία που θα απογοητευθείς και θα τα παρατήσεις.
         Προχώρα λοιπόν άφοβα στην αγορά του λάμα για αρχή και καλές πτήσεις. Όταν το μάθεις στη συνέχεια βλέπεις...
    Καταγράφηκε
    heliland
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 1 Αυγ 2007, 11:11:35 »

σε σχεση παντος με το WALKERA 5-4   κ LAMA V3  ΕΣΕΙς ΠΙΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ 

το ειδα τωρα στο heliland.πιο ειναι πιο ανθεκτικο κ πιο εχει δωσει τα καλυτερα τεστ??

To Walkera 5#4 έχει πιο δυνατά μοτεράκια απο το LAMA V3 αλλα το LAMA έχει περισσότερες αναβαθμίσεις απο το 5#4! (ακόμα και καλύτερα μοτέρ)
    Αν θέλεις να αφήσεις το ελικοπτεράκι σου έτσι όπως είναι (χωρίς να σκέφτεσαι να κάνεις καμια αναβάθμιση στο μέλλον δηλαδη) καλύτερο είναι το 5#4 (απλά θέλει λίγο παραπάνω προσοχή στα ηλεκτρονικά του), ενώ αν σκέφτεσαι να ρίξεις κάποιες αναβαθμίσεις αργότερα (όπως αναβαθμίσεις EXTREME) τότε προτίμησε το LAMA...

Απο θέμα αντοχής είναι τα ίδια πράγματα...Ψιλοαντέχουν θα έλεγα...

Διαμαντής
    Καταγράφηκε

jimakos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 1 Αυγ 2007, 12:03:22 »

Να πω και γω την γνωμη μου σαν νεος στον χωρο...

Και γω Lama V3.
    Στην αρχη 4 - 5 τουμπες μεσα στο σπιτι,2 - 3 κουρεματα σε ενα φυτο (απογοητευτηκα)

Λεω θα παω σε εξωτερικο χωρο...
    Την πρωτη φορα φυσαει λιγο αερακι και μπαμ κατω.Πανε οι ελικες....
    Τελος παντων βαζω τους αλλους  ξανα σε εξωτερικο χωρο αυτη τη φορα με πληρη απνοια
    ολα καλα.Το τριμαρω στο επακρο...και γινεται ρολοϊ.
    Υστερα απο μια εβδομαδα προπονηση στην υπαιθρο το δοκιμαζω και με λιγο αερακι
    και παρολο που εφευγε ειχα μαθει να το μαζευω.Το δοκιμαζω και μεσα στο σπιτι
    και ειμαι τελειος 

Πηρα και extreme blades σημερα ηρθαν (thanks heliland)
    Και ολα καλα.
    Ηθικο διδαγμα : ο εσωτερικος χωρος με πραγματα δεν βοηθαει τους νεους μοντελιστες
    να ξεθαρεψουν
    ps.το αυτοκολλητο heliland.com ειναι ολα τα λεφτα.το κολλησα στην οθονη μου  Thumbs up
    (thanks και παλι)
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: LAMA V3 ξεκινημα...........
    Μεταπήδηση σε: