Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.878 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 12:37:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 12:37:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από UH-1H
    [Σήμερα στις 12:32]

από Nikolas K
    [Σήμερα στις 10:21]

από Markhelis
    [Χθες στις 22:56]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309878
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 129
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 62
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη τ/κ υποβρυχιου με fpv.  (Αναγνώστηκε 4571 φορές)
    ILIAS paragon
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 26 Μαΐ 2013, 21:01:07 »

Γνωριζω οτι συνηθως ασχολουμαστε με αεροπλανα και ελικοπτερα ομως μου μπηκε η ιδεα για τ/κ υποβρυχιο τωρα που ειναι και καλοκαιρι! Η ιδεα ειναι να κατασκευασουμε (αν γινετε) ενα υποβρυχιο που να μπορει να παει 10-15 μετρα βαθος και να στελνει εικονες απο τον βυθο μεσω fpv. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
    προκυπτουν τα εξης θεματα:
    α) το υποβρυχιο πρεπει να ειναι ολο αδιαβροχο ή μονον τα ηλεκτρονικα μερη? ρωταω επειδη απο οτι εχω δει τα ετοιμα που πωλουνται εχουν δυο στεγανα ''κουτια''. το ενα εχει δεκτη,σερβο, esc και μοτερ, και το αλλο την μπαταρια.
    β)Η τ/κ 2.4 πιανει μεσα στην θαλασσα και σε ποσο βαθος? (εχω δει βιντεακια που στο 1-2 μετρα χανουν σημα!)
    γ) το fpv θα δουλευει μεσα στην θαλασσα? θα στελνει εικονα απο το υποβρυχιο?
    δ) συστημα για να βυθιζετε? αν γινει ολο το υποβρυχιο στεγανο θα μπορει να βυθιζετε?
    ε)τροποι κατασκευης του υποβρυχειου και υλικα.

σκοπος μου ειναι να δημιουργησουμε μια ομαδα για ανταλαγη αποψεων πανω στο θεμα και να προσπαθησουμε να κατασκευασουμε ενα υποβρυχιο...

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ. angel
    Καταγράφηκε
    ILIAS paragon
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 26 Μαΐ 2013, 21:14:47 »

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0wBa7w7-DZs#!
    Καταγράφηκε
    rest_in_pieces
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 26 Μαΐ 2013, 22:03:07 »

Πολύ καλή η ιδέα σου!!! λογικά θα υπάρχουν σχέδια κλπ
    Από θεωρητικής πλευράς νομίζω πως οι τηλεκατευθύνσεις  MHz θα πιάνουν στο νερό
    Υπάρχει και η λύση του καλωδίου βέβαια.
    Στο βίντεο που έδωσες το υποβρύχιο απλά βυθίζεται καθώς κινείται προς τα μπρος και τα πηδάλια το σπρώχνουν προς τα κάτω. Τα κανονικά υποβρύχια νομίζω αλλάζουν την πυκνότητά τους, και έτσι βυθίζονται. Επίσης δεν είπε τίποτα για το πως στεγανοποιείται.... Τροφή για σκέψη
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 26 Μαΐ 2013, 22:15:37 από rest_in_pieces » Καταγράφηκε

Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 26 Μαΐ 2013, 22:23:27 »

Καλησπέρα και από εμένα!

Πριν κλείσει το θέμα επειδή είναι τελείως εκτός φιλοσοφίας του συγκεκριμένου φόρουμ έμαθα πρόσφατα πως η αντιπροσωπεία  ΡΑΜΠΕΡΚΟΝ έφερε ένα σπρει στεγανοποίησης με πολύ καλά αποτελέσματα για δέκτη κτλ.

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 27 Μαΐ 2013, 00:43:17 »

.... και επειδή ο ΝΑΥΤΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ εκτός θέματος κυριοι.

ΤΕΛΟΣ

Θείε (Jkon) εγώ στά'λεγα, εσυ δεν με πίστευες
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 27 Μαΐ 2013, 10:28:01 »

Επειδη μπορει να ενδιαφερει πολλους το θεμα αυτο καλο θα ηταν να μην γινει διαγραφη.  Ας ημαστε λιγο ανεκτικοι.

Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    sakis art
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 27 Μαΐ 2013, 10:38:43 »

Επειδη μπορει να ενδιαφερει πολλους το θεμα αυτο καλο θα ηταν να μην γινει διαγραφη.  Ας ημαστε λιγο ανεκτικοι.

απλώς υπάρχει ανάλογο φόρουμ ναυτομοντελιστων οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία μιας που είναι το αντικείμενο τους.
    Καταγράφηκε
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 27 Μαΐ 2013, 10:59:25 »

Καλημέρα επειδή έχω λίγο ασχοληθεί με το υποβρύχιο της thynder tiger που είχα για επισκευή ενόσ φίλου και το δοκίμασα έχω να σας πω τα εξής:

Σε γλυκό νερό που δοκιμάστηκε με πομποδέκτη για τον τηλεχειρισμό στους 40 μεγάκυκλους έπιανε γύρω στα 8 μέτρα με το ζόρι μετά νέκρωνε ενώ στην θάλασσα δούλεψε λίγο παραπάνω από 20 μέτρα περίπου και σε βάθος γύρω στα 2 μέτρα.Τώρα για την εικόνα ο μόνος τρόπος είναι να βάλεις καλώδιο χωρίς πομποδέκτη και τέτοια πράγματα μέχρι 100μ καλώδιο η εικόνα φαίνεται άνετα.
    η ταχύτητα του στο νερό ήταν εκνευριστικά αργή άλλα είχε το γούστο του. Τώρα στην ανάδυση και στην κατάδυση είχε ένα πλαστικό μπαλόνι που γέμιζε με καμιά 450 γραμμάρια νερό και σε συνδυασμό με την κίνηση των πηδαλίων και του μοτέρ αναδυόταν και καταδυόταν. α και το μεγάλο μυστικό έχει δύο αισθητήρες πίεσης ένας στην πλαστική  δεξαμενή που γεμίζει νερό για να μην σπάσει και έναν για την υγρασία, τέλος όλα αυτά προστατευόταν απο έναν σωλήνα στεγανό στον οποίο ήταν όλα αυτά μέσα βέβαια στις ντίζεσ του σέρβο και στον διακόπτη υπήρχαν παντού oring γαι να μην μπορεί να περάσει το νερό, μέχρι τα 5 μέτρα που ήταν υπολογισμένο να καταδύεται
    Καταγράφηκε
    matgav
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 27 Μαΐ 2013, 15:04:47 »

Μιας και ακροβατώ χρόνια τώρα μεταξύ αερομοντελισμού και ναυτομοντελισμού, επιτρέψτε μου να σας πώ ότι το θέμα τ/κ Υ/Β και διάδοση ηλεκτρομαγνητικού κύματος κάτω από το νερό, είναι πολύ πιο περίπλοκο απ΄ότι αναφέρεται παραπάνω. Πριν καταπιαστεί κάποιος, καλό είναι να αποκτήσει μια αρχική γνώση των δυσκολιών, για να μην απογοητευθεί στη συνέχεια.
    Στο φόρουμ της Ελληνικής Ένωσης Ναυτομοντελιστών, θα μπορέσετε να κάνετε μια αρχή στην αναζήτησή σας:
    http://www.rc-boats.gr/index.php?topic=1727.0
    http://www.rc-boats.gr/index.php?topic=1784.0
    http://www.rc-boats.gr/index.php?topic=1737.0

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Μάνθος.
    ILIAS paragon
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 28 Μαΐ 2013, 23:09:04 »

απο την πλευρα μου ευχαριστω ολους τους συμετεχοντες, και παω προς το φορουμ που δωσατε παραπανω για περισοτερες πληροφοριες, αν και μαλλον δεν θα ασχοληθω γτ απο οτι καταλαβα το θεμα τ/κ ειναι πολλυ σοβαρο, ποσο μαλλον να μπει και fpv....  Αυτο που ζητουσα ειναι να εχει μεγαλη εμβελεια για να μπορει να περνει εικονες απο τον βυθο... 
    Καταγράφηκε
    NikTheGreek
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 29 Μαΐ 2013, 11:35:29 »

Παράθεση
    Αυτο που ζητουσα ειναι να εχει μεγαλη εμβελεια για να μπορει να περνει εικονες απο τον βυθο... 

Φοβαμαι οτι τετοιες δυνατοτητες μπορεις να εχεις ΜΟΝΟ με καλωδιο.
    Καταγράφηκε

Αριστοτέλης : Η ευχαρίστηση στην εργασία δίνει τελειότητα στο αποτέλεσμα..
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 29 Μαΐ 2013, 13:11:51 »

Πριν λίγες μέρες ένας φίλος στο facebook μου είπε οτι έφιαξε και ένα φόρουμ ναυτομοντελισμού σε αυτό το site www.rcgreeksawboats.com. Προσωπικά δεν μπήκα ακόμη, αλλά αν έχεις χρόνο τσέκαρέ το.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 29 Μαΐ 2013, 13:33:43 »

Ωστόσο ρίξε και μια ματιά εδώ http://www.shifteast.com/rc-12-waterproof-wireless-minicam/
    Σύμφωνα με αυτά που γράφει εδώ ο τύπος http://www.physicsforums.com/showthread.php?t=552308 μάλλον σου κάνει
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 29 Μαΐ 2013, 13:43:44 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    rest_in_pieces
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 29 Μαΐ 2013, 22:02:01 »

Όσο αναφορά την τηλεκατεύθυνση και την μετάδοση βίντεο, θα μπορούσε να υπάρχει σταθμός στην επιφάνεια ακριβώς πάνω από το υποβρύχιο, ο οπόιος θα είναι ασύρματος  (2.4gHz) και θα συνδέεται με το υποβρύχιο με καλώδιο
    Καταγράφηκε

ILIAS paragon
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 31 Μαΐ 2013, 06:39:22 »

απο κουβεντα που εγινε στο http://www.rc-boats.gr/ αποφασισα οτι η πιο λογικη και λειτουργικη λυση ειναι να υπαρχει ενα σκαφος στην επιφανεια και με καλωδιο να κατεβενει και ενα υποβρυχιο στον βυθο! Γινετε συζητηση για τις λεπτομερειες κατασκευης του υποβρυχιου (μιας και η κατασκευη του σκαφους-πλατφορμα θεωρειτε σχετικα ευκολη) και πολλυ συντομα θα ξεκινησει η κατασκευη. αν το ΠΟΣΤ δεν διαγραφει θα δημοσιευτουν φωτο εδω και στο παραπανω συνδεσμο για τους φιλους ναυτομοντελιστες..
    αν οποιοσδηποτε εχει καποια γνωμη για το πως να κατασκευασουμε ενα μικρο υποβρυχιο που να αντεχει τις πιεσεις στα 10-15 μετρα βαθος θα την ακουγα με χαρα και περιεργεια!

Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Κατασκευη τ/κ υποβρυχιου με fpv.
    Μεταπήδηση σε: