Καλημέρα σε όλους,
αν και πλεον δεν πετάω στο HobbyBOX, αφού είμαι σχεδόν ένα χρόνο στο Βέλγιο, θεωρώ τον ευτό μου παιδί του HobbyBOX. Προτιμώ λοιπόν να βάλω εδώ τις φωτό του νέου μου μοντέλου.
Λοιπόν, τον Μάιο του 2009 τελέιωσα ένα ME-109 1/6 της wega sunshine models. Δυστυχως το έκανα πολύ βαρύ - καθότιν αν δεν είναι scale δεν είναι του γούστου μου - και έτσι στην πρώτη προσγείωση ανοίξαμε μια τρύπα ΝΑ ...
Εϊχα όμως προνοήσει και είχα φτιάξει το καλούπι της ατράκτου και όλων των κομματιών του κιτ. Μετά από ενάμιση χρόνο δουλειάς με ενδιάμεσα την μετακόμιση στο Βέλγιο, τελείωσα το νέο ME-109 G6. Αυτή τη φορά αν και είναι το ίδιο scale όσο και το πρώτο έιναι 1,5 κιλά πιο ελαφρύ. Αυτό που με ταλαιπώρησε πολύ είναι η πτέρυγα, γιατί ειναι από σχέδια του Dave Platt και δεν ταίριαζε με την σέλα και τα ακροπτερύγια που είναι και αυτά fiberglass. Μετά από αρκετό τρυψιμο και μπάλσα, τα κατάφερα αλλά πρόσθεσα μάλλον βάρος. Το επόμενο βήμα θα είναι να πάρω τις foam πτέρυγες της wega και αφού τις ντύσω με αλουμίνιο να τις καλουπώσω. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα ευχαριστηθώ το μοντέλο που μόλις τειλείωσα. Τα χαρακτηριστικά του λοιπόν είναι:
Me-109 G6 1/6
Wing span 1,65m Fiberglass fuselage, built up wing from Dave platt drawings.
Weight 7Kgr
Motor: Hacker A60-6XS V2 28-Pole
Battery Thunder power 5amps 6s 30c
Prop Ramoser vario prop 17,9"X 12"
Μετρησεις: 70Amps 1600Watt 6,2Kgr Ώση (Μια χαρά)
Γνωρίζω ότι ακόμη είναι βαρύ για μοντέλο των 1,65m αλλά έχω πλέον συνηθίσει στην ιδέα ότι όσο πιο scale τόσο πιο βαρύ, άρα δεν παραπονιέμαι. Δεν έχω κάνει ακόμη την πρώτη πτήση γιάτι εδώ ο καιρός αυτή την περίοδο είναι λίγο βαρύς αλλά σύντομα θα ανοίξει.
Έχω τις πρώτες φωτό στον κήπο: