Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.412 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:13:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:13:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:05]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309412
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 74
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: HOBBY-CHINA SOS!!!!!!  (Αναγνώστηκε 6918 φορές)
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 21 Μαΐ 2013, 15:47:33 »

Πρόσφατα για λογαριασμό φίλου μεσολάβησα για την αγορά μιας μηχανής dle 55  RA απο το site :http://store.hobby-china.com/
    Στην αλληλογραφία που είχαμε του είχα τονίσει ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ να μου στείλει τη μηχανή με EMS για ευνόητους λόγους.......ακόμα και στο order confιrmation που μου είχε στείλει έγραφε shippment:Ems.....τελικά το "παλικάρι" Cheesy μου την έστειλε με DHL!!!!!! .....
    την συνέχεια φαντάζομαι την καταλαβαίνετε ...+160 ευρώ επιπλέον "το μαλλί"
    ΜΗΝ φεύγετε δεν τελείωσα έχει και συνέχεια...!!!
    Πρίν πληρώσουμε τα 160 ευρώπουλα που ζήταγε το DHL devil, δηλαδή όχι εγώ αλλά ο ενδιαφερόμενος , του προτείνω να κάνουμε dispute(διαφωνία) στο Paypal police αφού είχαμε όλο το δίκιο με το μέρος μας...αμ δέ!!!  Azn

Mετά τη σχετική επικοινωνία με το paypal angel, η αρμόδια υπηρεσία του "απεφάνθη" οτι λυπάται αλλά δεν μπορεί να μας δικαιώσει γιατί ο τρόπος μεταφοράς του δέματος δεν "ενδιαφέρει" το paypal αλλά μόνο το περιεχόμενο το δέματος, δηλαδή μόνο εάν το δέμα ανταποκρίνεται πραγματικά σε αυτό που έχει παραγγείλει ο αγοραστής idiot2
    ............"Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω"!!!!!  
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 21 Μαΐ 2013, 15:52:56 »

Δημητρη επετρεψε μου μια σκεψη.
    Εαν ελεγες στους... καλους κυριους της DHL οτι δεν επιθυμεις το προιον και να το ξαναστειλουν πισω, μηπως ο κινεζος μετα την σαχλαμαρα που εκανε να το εστελνε ξανα (με δικα του εξοδα φυσικα) με EMS για να μην πληρωσετε επιπλεον;
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 21 Μαΐ 2013, 16:02:35 »

Δημητρη επετρεψε μου μια σκεψη.
    Εαν ελεγες στους... καλους κυριους της DHL οτι δεν επιθυμεις το προιον και να το ξαναστειλουν πισω, μηπως ο κινεζος μετα την σαχλαμαρα που εκανε να το εστελνε ξανα (με δικα του εξοδα φυσικα) με EMS για να μην πληρωσετε επιπλεον;
    Παναγιώτη στην αρχή έκανα αυτό ακριβώς που λές, αλλά προφανώς το dhl επικοινώνησε με τον Κινέζο και εκείνος του δήλωσε οτι δεν επιθυμεί να πραλάβει πάλι πίσω το δέμα στην Κίνα. Τελικά το δέμα έμεινε στο Τελωνείο για πάνω απο 1 μήνα πριν αποφασίσουμε να το εκτελωνίσουμε.
    Καταγράφηκε
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 21 Μαΐ 2013, 20:31:17 »

και φανταζομαι πληρωσατε και το parking για τις ημερες που εμεινε εκει...
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 21 Μαΐ 2013, 21:43:21 »

και φανταζομαι πληρωσατε και το parking για τις ημερες που εμεινε εκει...
    φυσικά!
    Καταγράφηκε
    nitro35%
    Aeromodeller Full Member

nitro powered

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 21 Μαΐ 2013, 23:33:00 »

Ο κινεζος τι λεει για την μ@λ@κι@ που εκανε?Μηπως πρεπει να σας αποζημιωσει με καποιοπ τροπο?
    Καταγράφηκε

line up and hold...
    dukepapas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 21 Μαΐ 2013, 23:37:10 »

παιδια προσωπικα δουλευα παλια στην dhl στα καργκο και κουριερ αφηστε το μεγαλη ιστορια.... μην πλεξετε με τελωνια και πολιεθνικες δεν θα βγαλετε ακρη.....
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΤ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΓΙΟ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ.....

και κατι να γελαστε καποτε παραγειλα κατι ασχετο 70 κιλα απο αγγλια βρε που ειναι ,,,που εινα..... ρε το εστιλες με dhl σιγουρα? σιγουρα το εστηλα ο αγγλος...
    βρε σιγουρα? βρε ναι σου λεω(ο αγγλος)  δινει βαουτσερ καμια σχεση με dhl..... λεω πανε τα 300 ευρω!! μετα απο κανα μινα εσκασε τηλεφωνο για σας απο SPEDEX εχετε ενα δεμα...... Cheesy
    αιγινιτιο λεμε...τραλα λα λα..... αντε γεια καμια σχεση....ουτε ηξερα αν ειναι φερεγιο σαιτ η οχι... τελικα ειχε ερθει μεσω πλοιου και μετα νταλικας.... με σχιζμενη σισκευασια μεν... αρτιο δε. Grin
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 22 Μαΐ 2013, 12:57:51 »

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση για το εν λόγω site. Να ξέρουμε να μην αγοράσουμε από εκεί.
    Καταγράφηκε
    amorealex
    Aeromodeller Jr. member
    **

Θέλω να (ξανά)πετάξω!

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 22 Μαΐ 2013, 13:35:08 »

παιδια προσωπικα δουλευα παλια στην dhl στα καργκο και κουριερ αφηστε το μεγαλη ιστορια.... μην πλεξετε με τελωνια και πολιεθνικες δεν θα βγαλετε ακρη.....
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΤ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΓΙΟ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ.....

και κατι να γελαστε καποτε παραγειλα κατι ασχετο 70 κιλα απο αγγλια βρε που ειναι ,,,που εινα..... ρε το εστιλες με dhl σιγουρα? σιγουρα το εστηλα ο αγγλος...
    βρε σιγουρα? βρε ναι σου λεω(ο αγγλος)  δινει βαουτσερ καμια σχεση με dhl..... λεω πανε τα 300 ευρω!! μετα απο κανα μινα εσκασε τηλεφωνο για σας απο SPEDEX εχετε ενα δεμα...... Cheesy
    αιγινιτιο λεμε...τραλα λα λα..... αντε γεια καμια σχεση....ουτε ηξερα αν ειναι φερεγιο σαιτ η οχι... τελικα ειχε ερθει μεσω πλοιου και μετα νταλικας.... με σχιζμενη σισκευασια μεν... αρτιο δε. Grin
    Μου έτυχε κι εμένα κάτι παρόμοιο πρόσφατα.
    Αγόρασα από Γερμανικό κατάστημα έναν φορτιστή και μου τον έστειλε με DHL (όπως είχαμε συνεννοηθεί). Μου δίνει tracking number, όλα καλά.
    Μπαίνω dhl.com πουθενά το δέμα.
    Μπαίνω dhl.gr πουθενά το δέμα.
    Φαινόταν μόνο στο dhl.de. idiot2

Παρακολουθώντας την πορεία του δέματος, βλέπω:
    29/4 έφυγε από Γερμανία (Hannover)
    2/5 βρίσκεται Γερμανία (Feucht)
    6/5 φτάνει Ελλάδα

Περιμένω, περιμένω, περιμένω, άφαντη η DHL.
    Τους περνώ τηλέφωνο και μου λένε "το έχουμε δώσει στη Speedex από 7/5".

Τελικά το παρέλαβα 10/5 από Speedex. laugh
    Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
    dukepapas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 22 Μαΐ 2013, 17:17:05 »

Καταγράφηκε
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 22 Μαΐ 2013, 18:55:16 »

Ο κινεζος τι λεει για την μ@λ@κι@ που εκανε?Μηπως πρεπει να σας αποζημιωσει με καποιοπ τροπο?
    ο κινέζος τα πήρε μια χαρά τα λεφτά του και ούτε γάτα ούτε ζημιά, πάντως αυτό που κατάλαβα απο όλη τη φάση είναι οτι το paypal κάνει πολιτική υπέρ των καταστημάτων και όχι υπέρ των αγοραστών...μακάρι να κάνω λάθος
    Καταγράφηκε
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 22 Μαΐ 2013, 19:26:05 »

ο κινέζος τα πήρε μια χαρά τα λεφτά του και ούτε γάτα ούτε ζημιά, πάντως αυτό που κατάλαβα απο όλη τη φάση είναι οτι το paypal κάνει πολιτική υπέρ των καταστημάτων και όχι υπέρ των αγοραστών...μακάρι να κάνω λάθος
    μπα...δεν ισχυει.οσες φορες ειχα θεμα,η paypal μου επεστρεψε τα χρηματα.
    βεβαια ηταν για μικροποσα.
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    markos51
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 22 Μαΐ 2013, 22:01:12 »

Δυστυχώς το paypal εχει δίκιο.Το λαθος ειναι του καταστήματος.Ολες τις φορές που δεν ελαβα το προιον το pay pal  με αποζημιωσε.
    Επαθα και εγω το ιδιο με ενα trex 500 με τιμη 400 ευρω απο Κινα άριστη τιμη πριν 1,5 χρονο.
    Ζήτησα και πλήρωσα τροπο αποστολής απλο ταχυδρομειο.
    Λογω οτι ημουν καλος πελατης (μου το εξήγησαν αργότερα) με την ιδια τιμη το εστειλαν με DHL.
    Το αποτέλεσμα 150 ευρω εξρα.
    Εστειλα μύνημα εξηγόντας τι προκάλεσαν.
    Ζητησαν συγγνωμη και αργότερα μου εστειλαν δωρεαν μια τσαντα μεταφοοάς του ε/π αξια 40 ευρω.
    Τι να κανεις....
    Καταγράφηκε
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 23 Μαΐ 2013, 11:53:55 »

Τον Φεβρουάριο παρήγγειλα μία μηχανή EME60 από sds hobby. Η τιμή της 350$ και δωρεάν μεταφορικά όπως έλεγε. Αφου του έγραψα να μου τη στείλει με απλό ταχυδρομείο την παρήγγειλα. Μετά από 7 μέρες μου πήρε τηλέφωνο ένας εκτελωνιστής της dhl και μου είπε ότι έχω κάποιο δέμα δηλωμένης αξίας 60$ και θα έπρεπε να στείλω κάποια έντυπα αγοράς γιά τον εκτελωνισμό, το κόστος της εργασίας εκτελωνισμού μαζί με αμοιβές και λοιπά έξοδα ήταν περίπου 145 ευρώ. Αμέσως απάντησα στο τηλέφωνο ότι είναι πολλά αυτά τα λεφτά, δεν θα με ενδιέφερε με τόσα λεφτά να εκτελωνίσω αυτό το δέμα και θα προτιμούσα να μην το πάρω καθόλου. Μετά από 5 μέρες με κάλεσε πάλι ο ίδιος και με ρώτησε αν θέλω το πακέτο αλλιώς θα έπρεπε να μείνει στις αποθήκες και να επιβαρύνει και άλλο τα έξοδα η να επιστραφεί. Του απάντησα αμέσως ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν θα έδινα ούτε ένα ευρώ γιά αυτό και ας κάνει ότι θέλει. Αφου αντάλλαξα μηνύματα με το κατάστημα μου είπαν τα ίδια που γράψατε πριν ότι δηλαδή στείλαν τον κινητήρα με dhl γιά να έχω καλύτερη εξυπηρέτηση κλπ. Δεν τους άρεσε καθόλου η πρόταση μου να επιστραφεί πίσω το δέμα και να μου το ξαναστείλουν με απλό ταχυδρομείο με δικά μου έξοδα. Μου έγραψαν ότι θα πρέπει να πληρώσω τα παραπάνω έξοδα γιατί μετά η dhl θα χρεώσει αυτούς γιά την επιστροφή.
    Στον προβλεπόμενο χρόνο έκανα dispute στην paypal και αφού είδαν ότι το δέμα δεν το παρέλαβα εγώ και επεστράφει στον πωλητή μου επέστρεψαν τα χρήματα μου.
    Εγώ έβγαλα τα συμπεράσματα μου. Απ'οτι φαίνεται κάποια Κινέζικα sites έχουν αποφασίσει να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο. Καλύτερα είναι να γράφουμε αυτά που μας συνέβησαν γιά να ξέρουμε και γιά να προσέχουμε στις επόμενες αγορές μας.
    Υ.Γ. Χάσαμε τη ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον EME60  Grin
    Καταγράφηκε
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 23 Μαΐ 2013, 12:34:52 »

Τον Φεβρουάριο παρήγγειλα μία μηχανή EME60 από sds hobby. Η τιμή της 350$ και δωρεάν μεταφορικά όπως έλεγε. Αφου του έγραψα να μου τη στείλει με απλό ταχυδρομείο την παρήγγειλα. Μετά από 7 μέρες μου πήρε τηλέφωνο ένας εκτελωνιστής της dhl και μου είπε ότι έχω κάποιο δέμα δηλωμένης αξίας 60$ και θα έπρεπε να στείλω κάποια έντυπα αγοράς γιά τον εκτελωνισμό, το κόστος της εργασίας εκτελωνισμού μαζί με αμοιβές και λοιπά έξοδα ήταν περίπου 145 ευρώ. Αμέσως απάντησα στο τηλέφωνο ότι είναι πολλά αυτά τα λεφτά, δεν θα με ενδιέφερε με τόσα λεφτά να εκτελωνίσω αυτό το δέμα και θα προτιμούσα να μην το πάρω καθόλου. Μετά από 5 μέρες με κάλεσε πάλι ο ίδιος και με ρώτησε αν θέλω το πακέτο αλλιώς θα έπρεπε να μείνει στις αποθήκες και να επιβαρύνει και άλλο τα έξοδα η να επιστραφεί. Του απάντησα αμέσως ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν θα έδινα ούτε ένα ευρώ γιά αυτό και ας κάνει ότι θέλει. Αφου αντάλλαξα μηνύματα με το κατάστημα μου είπαν τα ίδια που γράψατε πριν ότι δηλαδή στείλαν τον κινητήρα με dhl γιά να έχω καλύτερη εξυπηρέτηση κλπ. Δεν τους άρεσε καθόλου η πρόταση μου να επιστραφεί πίσω το δέμα και να μου το ξαναστείλουν με απλό ταχυδρομείο με δικά μου έξοδα. Μου έγραψαν ότι θα πρέπει να πληρώσω τα παραπάνω έξοδα γιατί μετά η dhl θα χρεώσει αυτούς γιά την επιστροφή.
    Στον προβλεπόμενο χρόνο έκανα dispute στην paypal και αφού είδαν ότι το δέμα δεν το παρέλαβα εγώ και επεστράφει στον πωλητή μου επέστρεψαν τα χρήματα μου.
    Εγώ έβγαλα τα συμπεράσματα μου. Απ'οτι φαίνεται κάποια Κινέζικα sites έχουν αποφασίσει να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο. Καλύτερα είναι να γράφουμε αυτά που μας συνέβησαν γιά να ξέρουμε και γιά να προσέχουμε στις επόμενες αγορές μας.
    Υ.Γ. Χάσαμε τη ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον EME60  Grin
    Άσε αδελφέ δεν έχασες και τίποτα........... έχω μια EME 55CC II σε ένα ESM SPITFIRE 50CC και μια ΕΜΕ 60 CC σε ένα BF 109 50CC και δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ ευχαριστημένος τουλάχιστον απο την 55άρα!!!!!αρκεί να σου πώ ότι έσπασε η βάση της μηχανής ενώ το αεροπλάνο πέταγε στον αέρα!!!!!
    Μου κάνει εντύπωση που το paypal σου επέστρεψε τα χρήματα γιατί απ οτι κατάλαβα είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με εμένα!!! 
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: HOBBY-CHINA SOS!!!!!!
    Μεταπήδηση σε: