Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.413 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 23:11:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 23:11:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vtr
    [Σήμερα στις 20:45]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:05]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309413
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 74
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 67
    Συνολικά: 70
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΦΤΗΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ  (Αναγνώστηκε 10947 φορές)
    iosif
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2007, 01:07:33 »

Δεκτης futaba 149DP PCM

http://bestrcshop.com/eshop/product_info.php?cPath=4_18_129&products_id=3179  155€

και η μεγαλη διαφορα: http://www.helikraft.com/Futaba/FUTABA/%2AR149DP-35/R149DP+9+Channel+Receiver+-+35+Mhz.html   92€!!!!

Yπαρχουν πολλα πραγματα τα οποια συμφερει να τα παρει καποιος απ'εξω.
      Oμως υπαρχουν και αρκετοι ελληνες επαγγελματιες, που με τις πολυ καλες τιμες τους και την την αψογη εξυπηρετηση τους, σε "υποχρεωνουν" να τους επιλεξεις για τις αγορες σου. Γιατι δεν εχει παντα σημασια, τα καποια -λιγα ή πολλα- ευρω που μπορεις να σωσεις αγοραζοντας απ'εξω, αλλα και η υποστηριξη των ελληνων επαγγελματιων και η επικοινωνια, που βοηθα τον μοντελιστη να εξελισεται και να κανει το χομπι του πιο ευκολο.
      Oταν τα "ζυγισουμε" ολα αυτα, τοτε σιγουρα θα ωφεληθουμε και εμεις και οι ελληνες επαγγελματιες!

Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2007, 09:36:17 »

Δεκτης futaba 149DP PCM

http://bestrcshop.com/eshop/product_info.php?cPath=4_18_129&products_id=3179  155€

και η μεγαλη διαφορα: http://www.helikraft.com/Futaba/FUTABA/%2AR149DP-35/R149DP+9+Channel+Receiver+-+35+Mhz.html   92€!!!!

Oμως υπαρχουν και αρκετοι ελληνες επαγγελματιες, που με τις πολυ καλες τιμες τους και την την αψογη εξυπηρετηση τους, σε "υποχρεωνουν" να τους επιλεξεις για τις αγορες σου. Γιατι δεν εχει παντα σημασια, τα καποια -λιγα ή πολλα- ευρω που μπορεις να σωσεις αγοραζοντας απ'εξω, αλλα και η υποστηριξη των ελληνων επαγγελματιων και η επικοινωνια, που βοηθα τον μοντελιστη να εξελισεται και να κανει το χομπι του πιο ευκολο.
      Oταν τα "ζυγισουμε" ολα αυτα, τοτε σιγουρα θα ωφεληθουμε και εμεις και οι ελληνες επαγγελματιες!

καλα μη βαζεις και το χερι στη φωτια
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    Αλέξης
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2007, 11:38:17 »

εκτος απο μαγαζια που ειναι φτηνοτερα στην ευρωπη σε καποια ειδη εχουμε και μαγαζια που εχουν τις καλητερες τιμες παγκοσμιος!!!!!
    πχ ο Κουτσουλας στα ανταλακτικα του belt cp

http://www.myhelis.com/home.php?cat=150

δεν ειμαι απολυτος γιατι δεν γνωριζω και ολα τα μαγαζια στο ιντερνετ οποτε αν βρει καποιος κατι καλυτερο ας φτιαξει τον πινακα! Thumbs up
    ή να δωσει την σελιδα Thumbs up
    Καταγράφηκε

Sponsored by: www.myhelis.com
    dimpap
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2007, 11:45:26 »

Συμφωνω και επαυξανω με τον Αλεξη και δεν θα αναφερω συγκεκριμενο μαγαζι αλλα θα παροτρυνω τους φιλους πριν βγαλουν τη πιστωτικη καρτα απο τη τσεπη να κανουν μια ερευνα αγορας στα δικα μας μαγαζια και αν πραγματικα βρουν μεγαλες διαφορες (συμπεριλαμβανωμενων των μεταφορικων) τοτε ας ψωνισουν απ εξω.Εγω τα τελευταια χρονια τα μονα πραγματα που φερνω απ εξω ειναι οτι δεν μπορω να βρω εδω.
    Καταγράφηκε
    iosif
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2007, 12:17:28 »

Δεκτης futaba 149DP PCM

Tο χερι στην φωτια φιλε μου, δεν το βαζω ουτε για τον εαυτο μου!
    OMΩΣ... γι'αυτους που μιλαω, ειμαι απολυλα σιγουρος οτι ειναι τελειοι επαγγελματιες και πολυ προθυμοι να εξυπηρετησουν χωρις κανενα ανταλλαγμα!!!!
    Aν λοιπον και εσυ δεν βαζεις το χερι σου στην φωτια για τους ελληνες επαγγελματιες, τοτε βαλε κανενα μαγαζι του εξωτερικου να δουμε και εμεις κατι  απο'σενα.
    Καταγράφηκε
    dimpap
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2007, 12:33:03 »

www.readyheli.com
    Δεν το εχω πολυψαξει για τιμες αλλα πολυ καλο σε εξυπηρετηση και ταχυτητα αποστολης.
    Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2007, 13:58:53 »

Δεκτης futaba 149DP PCM

Tο χερι στην φωτια φιλε μου, δεν το βαζω ουτε για τον εαυτο μου!
    OMΩΣ... γι'αυτους που μιλαω, ειμαι απολυλα σιγουρος οτι ειναι τελειοι επαγγελματιες και πολυ προθυμοι να εξυπηρετησουν χωρις κανενα ανταλλαγμα!!!!
    Aν λοιπον και εσυ δεν βαζεις το χερι σου στην φωτια για τους ελληνες επαγγελματιες, τοτε βαλε κανενα μαγαζι του εξωτερικου να δουμε και εμεις κατι  απο'σενα.

επειδη ειμαι λιγο ψιλοαρρωστος δεν εχω ορεξη να ασχοληθω - παραδειγμα εχω βαλει λιγο πιο πανω κανε scroll και δες το

συμφωνω βεβαια οτι ο Κουτσος εχει πολυ καλες τιμες σε σχεση με τις ευρωπαικες σε κινητηρες o.s
    Καταγράφηκε

kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2007, 16:06:49 »

Καλησπέρα!

Κάθε φορά αναφέρονται πράγματα που ΔΕΝ είναι ακριβώς όπως τα λέτε.

Παρά το γεγονός ότι έχω κατάστημα ντρέπομαι για αυτό που θα πω αλλά αναγκάζομαι πολλές φορές να αγοράσω λιανική από εξωτερικό παρά Χονδρική από Ελλάδα!
     Η δουλειά μου με υποχρεώνει να κάνω ταξίδια σε όλο το κόσμο, έχω δουλέψει σε καταστήματα μοντελισμού στο εξωτερικό, κάνω εισαγωγές από το 1999 από όλο τον κόσμο και έτσι μπορώ να σας δώσω μερικά inputs που ΔΕΝ γνωρίζουν μερικοί καταναλωτές

Τα παρακάτω σε σχέση με Ευρώπη και ΟΧΙ Αμερική για αρχή

1. Οι τιμές Ελλάδας ΝΑΙ είναι ποιο ακριβές σε 8/10 καταστήματα Ελληνικά. Σε ένα ποσοστό καταστημάτων της τάξεως του 80% σχεδόν όλες οι τιμές είναι ποιο επάνω. Αλλού είναι πολύ ποιο επάνω και αλλού εξωφρενικά ποιο επάνω.
    2. Οι τιμές ΔΕΝ διαμορφώνονται από τον πωλητή και μόνο αλλά και από τους εισαγωγείς της χώρας μας.. Σηκώνει μεγάλη ανάλυση αλλά...μόνο εάν με πιέσετε.  Wink
    3. Οι εισαγωγείς της χώρας μας (οι μεγάλοι) έχουν επικοινωνία μεταξύ τους μεγαλύτερη από όσο νομίζεται. Τόσο για τιμολογήσεις αλλά και άλλο τόσο για τις τάπες που τρώνε από "τυχαίους" που ξύπνησαν μία μέρα και ξεκίνησαν να εμπορεύονται κάτι που δεν το γνωρίζουν
    4. Οι εισαγωγείς Ελλάδας έχουν ποσοστά κέρδους πολύ μεγαλύτερα από ότι νομίζεται. Το ίδιο και για μερικά από εμάς μαγαζιά λιανικής
    5. Οι τιμές στα Ελληνικά καταστήματα σε είδη που φέρνουμε από το εξωτερικό έχουν μέσα πρόβλέψη για τα παρακάτω: (δηλαδή μας δίνουν δώρο οι διανομείς στο εξωτερικό συνδυασμό από τα παρακάτω)

α. Έκπτωση στην χονσρική μας 10% λόγω μεταφορικών
       β. Έκπτωση στα μεταφορικά ή χρήση δικιάς τους μεταφορικής εταιρείας για μικρότερο κόστος
       γ. 100% επιστροφές πριόντων που έχουν πρόβλημα ή δειελιτουργούν σε χρονικό διάστημα πέραν του MTBF
       δ. Pricematch => Σε περίπτωση που η προμήθεια γίνεται από μέρος που η αποκλειστηκοτητα δεν υφίστατε (Ευρώπη) τότε μας προσφέρουν ταίριασμα τιμής ανάλογα με την ποσότητα
    κλπ κλπ

Άρα επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με τα παρακάτω για αρχη! Ναι μεν μερικές φορές υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις αλλά όχι τόσες πολλές που να αιτιολογούν την μεγάλη διαφοροποιηση και το χάσμα τιμών

Παράθεση
    1)Οι ξενοι μαγαζατορες που ειναι και ταυτοχρονα τροφοδοτες των Ελληνων εχουν μια τιμη λιανικης πωλησεως σχεδον ιδια με αυτη που χρεωνουν χονδρικη τους Ελληνες συναδελφους (Οι Έλληνες τροφοδότες κ όχι οι Ξένοι κατά 90%)

2)Οι ξενοι μαγαζατορες πουλουν τα προιοντα τους οταν προκειται για στοκ σχεδον στην τιμη της αγορας τους για να αντικαταστησουν με καινουργια μοντελα και αυτο εξω ειναι μεγαλη μοδα και πολλες φορες και κατω του κοστους αλλα αυτο συμβαινη μονο τις περισσοτερες φορες στην λιανικη και οχι στην χονδρικη (συμβαίνει και στην Χονδρική στον μοντελισμό)

3)Μεταφορικα ως προς τις εισαγωγες

Η ουσία

1. => Οι Εισαγωγείς που κάνουν και λιανική έχουν πάντα τις καλύτερες τιμές. Βρείτε ποιος για παράδειγμά κάνει πώληση χονδρική σε OS και να είστε σίγουροι ότι θα έχει τις φτηνότερες τιμές.

2. => Οι καταστηματάρχες που δεν έχουν εξειδίκευση σε υλικά και γκάμα προιόντων έχουν πάντα μεγαλύτερες τιμές. Είναι υποχρεωμένοι να έχουν πολλούς και μεταβαλλόμενους προμηθευτές με αποτέλεσμα τα τελικά κόστη να αυξάνονται

3. => Οι καταστηματάρχες που δεν είναι οι ίδιοι μοντελιστές είναι έμποροι.Συνεπώς σε μέρη όπως η Αθήνα (π.χ) μαγαζιά που πουλάνε με μόνο σκοπό το κέρδος και όχι την υποστήριξη του αγοραστή τότε έχουν και αυτοί διαφοροποίηση στις τιμές

4.=> Οι Εισαγωγείς που κάνουν παραεμπόριο (παρα εισαγωγές) σκοτώνουν τη αγορά με τα ίδια προιόντα που φέρνει κάποιος άλλος συνάδελφος, με σκοπό τον φθόνο. Αυτό φέρνει κόντρα και έτσι ο καταναλωτής έχει λύτερες τιμές!

5.=> Οι καταστηματάρχες που είναι και μοντελιστές πρώτα θα σου πουν τι είναι καλό/σωστό και μετά θα στο πουλήσουν. Οι έμποροι πρώτα θα στο πουλήσουν και μετά θα δουν εάν σου κάνει η όχι όταν θα τους το πας πίσω γιατί δεν δολεύει ή δεν σου κάνει

Κουράστικα και σας κούρασα

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΙΝΑΚΑ όπως λέει και το θεμα που το τραβήξαμε στα άκρα και :

Βάλτε κατηγορίες υλικών. Ηλεκτρονικα    Κινητήρες κλπ...

Για αρχή κοιτάξτε να αρχίσετε με 2 κατηγορίες και μετά τις υπόλοιπες γιατί θα "βαρύνει" πολυ και θέλει συνεχή παρακολούθηση κάτι που απαιτεί χρόνο και γνώση

Όσο για τιμές Αμερικής

Θα κάνω edit to post mou argotera giati tha me apolysoun

Manos
    Καταγράφηκε
    Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 24 Σεπ 2007, 16:23:47 »

Ασχετα με το μαγαζί  πρώτη φορά είδα σε μοντελιστικό είδος τιμή 0,81€ Cheesy http://www.myhelis.com/product.php?productid=1264&cat=150&page=2

Γιάννη εάν τα πάρω για το belt μου, το 0,01€ θα στο χρωστάω! laugh laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 17 Σεπ 2008, 22:12:54 »

Καλα τα λες..!
    www.hobbycity.com πολυ φτηνοτερα πραγματα επισης σε σχεση με εδω..

Πολύ καλές τιμές, αλλά με τις ελλείψεις που έχει τι γίνεται;
    Όλα όσα θέλω είναι σε έλλειψη. Αν τα παραγγείλω θα περιμένω κανένα μήνα;
    Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 17 Σεπ 2008, 22:41:11 »

μηνα και βαλε

ακομα περιμενω παραγγελια 1 μηνα και 12 μερες για ενα edge που εχει σε backorder 
    Καταγράφηκε

kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 17 Σεπ 2008, 22:56:21 »

μηνα και βαλε

ακομα περιμενω παραγγελια 1 μηνα και 12 μερες για ενα edge που εχει σε backorder 
    αν λες για το μπλε-λευκο το edge, μαλλον θα περιμενεις για πολυ ακομα 
    επειδη και εγω το ζαχαρωνω εδω και τουλαχιστον 3 μηνες ειναι out of stock
    ειχε φερει καποια στιγμη ~15 κομματια, αλλα εφυγαν σε 2-3 ωρες!!
    Καταγράφηκε

wasting space via Architecture...
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 17 Σεπ 2008, 23:29:12 »

συγκεκριμενα αυτο
    Καταγράφηκε

kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 17 Σεπ 2008, 23:47:29 »

συγκεκριμενα αυτο
    α λες το λιγο μεγαλυτερο 
    παρ'ολα αυτα δε σε δεσμευει, μπορεις να ακυρωσεις την παραγγελια  Wink
    Καταγράφηκε

wasting space via Architecture...
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Σάββατο, 20 Σεπ 2008, 13:08:04 »

παιδες δεν με ενδιαφερει γιατι οι μαγαζατορες εδω πουλανε πιο ακριβα....αυτο που με νοιαζει ειναι η τσεπη μου...και 10 ευρω λιγοτερο να εχει εξω θα το παρω απεξω...πολυ απλα τα πραγματα....ειναι δικαιωμα μου να χαιρομαι το χομπυ μου χωρις να γινομαι κοροιδο...το τι θα κανουν οι μαγαζατορεσ ειναι παλι δικο τουσ θεμα...και δεν με αφορα...και δεν με ενδιαφερει στην τελικη...οταν βλεπεις οτι παιρνεισ κατι απο το ιντερνετ και προσθετεις το 30% του νομιμου κερδους και παλι η τιμη βγαινει χαμηλοτερη απο αυτη που βρισκεις το ιδιο προιον στα ελληνικα μαγαζια νιωθεις οτι καπου κατι βρωμαει...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΦΤΗΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
    Μεταπήδηση σε: