Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 00:11:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 00:11:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 99
    Συνολικά: 99
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Λάθος πολικότητα σε βύσμα για JR σε πακέτο μπαταρίας, αίτιο για βλάβη Τ/Κ  (Αναγνώστηκε 8355 φορές)
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 01:00:21 »

Καμιά φορά δεν τυχαίνει όλα να πάνε στραβα???
    Ξέχασα λοιπόν την Τ/Κ ανοιχτή (Spektrum Dx7Heli) και όταν πήγα να την πάρω ξανά, ανακάλυψη ότι ήταν νεκρή....Το κατάλαβα! Την άφησα ανοιχτή, η Lipo φουσκωμένη,  τάση 0volts.
    Είπα δεν ξαναβάζω lipo στην T/Κ. Έτσι πήγα και πήρα μπαταρία NiMh και είπα γλύτωσα. Παρά το ότι είχε όμως το φυσάκι της JR/Spektrum (το γνωστό μικρό άσπρο), η πολικότητα ήταν ανάποδη.
    Αποτέλεσμα? έκαψα 2 ασφάλειες χωρίς να το καταλάβω. Άλλη δεν είχα, έβαλα σύρμα (οι παλιοί τα ξέρουν αυτά), άναψα την Τ/Κ, πάλι τίποτα.
    Τελικά παρατήρησα την ανάποδη πολικότητα αλλά ήταν αργά!
    Άλλαξα πολικότητα, είπα μήπως την γλύτωσα αλλά που!
    Η Τ/Κ ανοίγει πλέον, αλλά στην οθόνη προλαβάινω και βλέπω μία πολύ γρήγορη εκφόρτηση κάθε φορά από τα 9.6 V , στα 7.κάτι ή και χαμηλότερα και η
    Spektrum κλείνει σχεδόν αμέσως. Η όλη δια΄δικασία δεν κρατάει ούτε τρία δευτερόλεπτα. 'Εχει κάνεις κάποια ιδέα τι έχει βραχυκυκλώσει ή θα πρέπει να ψάξω το PCB xιλιοστό - χιλιοστό???
    (Σημείωση. Την ίδια μέρα όλως τυχαίως με άφησε και ο φορτιστής του LAPTOP!!!). Πάω για κεράκι στην Εκκλησία. Το κακό έχει ήδη τριτώσει καθώς χτύπησα και ένα από τα ελικόπτερα μου πριν από 3-4 μέρες....

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 07:24:31 »

Γιώργο εύχομαι να μπορέσει να επισκευαστεί η Spektrum σου.

Θα πρέπει όμως να αποδοθεί και στον τίτλο το αίτιο για την ζημιά. Η LiPo δεν μπορεί να κατηγορηθεί εδώ νομίζω. Αν είχε πάρει φωτιά στην φόρτιση ή σε λειτουργία θα έλεγα ναι, η ζημιά έγινε από την LiPo. Εδώ ξέχασες να κλείσεις τον διακόπτη και καταστράφηκε η LiPo από υπερβολική εκφόρτιση. Το να ξεχάσει κάποιος να κλείσει τον διακόπτη ή ν' αποσυνδέσει την μπαταρία είναι ένα λάθος που, λίγο πολύ, έχει γίνει ή θα γίνει κάποια στιγμή από τους περισσότερους, αν όχι όλους μας.

Το 1ο λάθος είναι η λανθασμένη πολικότητα στο φις. Αν το φις το κόλλησες εσύ το λάθος είναι δικό σου, την έχω πατήσει και εγώ από βιασύνη. Αν αγοράστηκε το pack έτοιμο είναι λάθος της εταιρείας, κάτι μη αναμενόμενο.

Το 2ο λάθος είναι η αντικατάσταση της ασφάλειας με σύρμα. Γνωστή πρακτική λύση ανάγκης αλλά με κινδύνους. Βέβαια η ζημιά ίσως είχε γίνει πριν, παρά την ύπαρξη ασφάλειας, πιθανότερο όμως να έγινε μετά.

Αν το πακέτο NiMh ήταν έτοιμο με βάζει σε σκέψεις. Βέβαια το καλύτερο είναι να ελέγχουμε πάντα με ένα πολύμετρο αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχει γίνει από τον κατασκευαστή. Δεν περιμένεις από τον μέσο χρήστη να ελέγχει την πολικότητα ενός πακέτου  (που ίσως να μην ξέρει καν πως) πριν την χρήση και είναι γνωστό οτι η λάθος πολικότητα μπορεί να προκαλέσει ζημιές.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 07:33:21 »

Ξαναδιαβάζοντας το μήνυμα θα έλεγα δοκίμασε και με μια άλλη μπαταρία (αφού βάλεις ασφάλεια). Αν είσαι τυχερός ίσως έχει αρπάξει η μπαταρία και όχι η Spektrum.
    Καταγράφηκε

Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 08:25:23 »

Καλημέρα,

Δεν ξέρω για την Spectrum αλλά μήπως και αυτή έχει κάποια μπαταρία on board για την μνήμη και έχει εξαντληθεί και αυτή?

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    nickhawk
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 08:25:37 »

Γειά σου Γιώργο. Πιστεύω οτι η ΤΚ δεν κάηκε. Απο τη στιγμή που ανοίγει το κύκλωμα λειτουργεί. Πρίν χρόνια είχα ασχοληθεί με μια JR 347 παλαιού μοντελιστού και φίλου παρ'ολο το οτι οι ηλεκτρονικές γνώσεις μου έιναι πολύ ερασιτεχνικές. Ο Στράτος λοιπόν ξέχασε τη ΤΚ ανοιχτή μέσα στο tool box και μετά μια εβδομάδα το ανακάλυψε. Το σύμπτωμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Μετά απο πολλές άκαρπες προσπάθειες επαναφοράς, τηλεφώνησα στη McGregor και με λίγο παράπονο και παρακαλετό με καθοδήγησαν τηλεφωνικά και κατάφερα να της κάνω reset. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη αλλά ελπίζω προς το τέλος της εβδομάδας να επιστρέψω. Αν μπορώ να βοηθήσω στη διάθεση σου. Ο Αντώνης λέει σωστά για τη μπαταρία μνήμης , για να την αντικαταστήσεις υπάρχουν δύο τρόποι. Με παράλληλη σύνδεση ίδιας (σε V) μπαταρίας ωστε ο πομπός να μη μείνει χωρίς ρεύμα. Η με τη κεντρική μπαταρία του πομπού συνδεδεμένη και το πομπό ΟΝ.Ειναι αρκετά παρακινδυνευμένος τρόπος γιατί αν ακουμπήσεις κάτι οταν θα ξεκολλάς τη παλια.............. Υπάρχει και ο ασφαλής τρόπος να διορθωθεί βέβαια. Πακέτο και αποστολή στην Αγγλία......
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 08:49:00 από nickhawk » Καταγράφηκε

Νίκος Γραμματικάκης Ε.Α.Θ
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 08:27:21 »

Καμιά φορά δεν τυχαίνει όλα να πάνε στραβα???
    Ξέχασα λοιπόν την Τ/Κ ανοιχτή (Spektrum Dx7Heli) και όταν πήγα να την πάρω ξανά, ανακάλυψη ότι ήταν νεκρή....Το κατάλαβα! Την άφησα ανοιχτή, η Lipo φουσκωμένη,  τάση 0volts.
    Είπα δεν ξαναβάζω lipo στην T/Κ. Έτσι πήγα και πήρα μπαταρία NiMh και είπα γλύτωσα. Παρά το ότι είχε όμως το φυσάκι της JR/Spektrum (το γνωστό μικρό άσπρο), η πολικότητα ήταν ανάποδη.
    Αποτέλεσμα? έκαψα 2 ασφάλειες χωρίς να το καταλάβω. Άλλη δεν είχα, έβαλα σύρμα (οι παλιοί τα ξέρουν αυτά), άναψα την Τ/Κ, πάλι τίποτα.
    Τελικά παρατήρησα την ανάποδη πολικότητα αλλά ήταν αργά!
    Άλλαξα πολικότητα, είπα μήπως την γλύτωσα αλλά που!
    Η Τ/Κ ανοίγει πλέον, αλλά στην οθόνη προλαβάινω και βλέπω μία πολύ γρήγορη εκφόρτηση κάθε φορά από τα 9.6 V , στα 7.κάτι ή και χαμηλότερα και η
    Spektrum κλείνει σχεδόν αμέσως. Η όλη δια΄δικασία δεν κρατάει ούτε τρία δευτερόλεπτα. 'Εχει κάνεις κάποια ιδέα τι έχει βραχυκυκλώσει ή θα πρέπει να ψάξω το PCB xιλιοστό - χιλιοστό???
    (Σημείωση. Την ίδια μέρα όλως τυχαίως με άφησε και ο φορτιστής του LAPTOP!!!). Πάω για κεράκι στην Εκκλησία. Το κακό έχει ήδη τριτώσει καθώς χτύπησα και ένα από τα ελικόπτερα μου πριν από 3-4 μέρες....

Γιώργος

Ειλικρινά συμπάσχω και λυπάμαι!

Πριν ένα μήνα έκαψα την 10αρα Futaba μου!Είχα φορτίσει τηLIPO  που χρησιμοποιούσα εδώ και πολύ καιρό ,βάζω σωστή πολικότητα στην τ/κ και μόλις την ανοίγω μύριζε τη γνωστή μυρωδιά της 'ψαρίλας'!Τέλεια!
    Ο ηλεκτρονικός είπε πως η Lipo έδωσε απότομα ρεύμα και μου έκαψε πλακέτα.Θα ερευνηθεί και από άλλους.

Δύσκολη εποχή για τέτοιες ζημίες.
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 08:32:32 »

Καλημέρα Γιώργο,

Δεν έχω εμπειρία από τη συγκεκριμένη τ/κ.
    Αν δεν αποδώσουν αυτά που σου πρότειναν οι προηγούμενοι, ψάξε για βραχυκυκλωμένο πυκνωτή (πιθανώς τανταλίου) στη γραμμη τροφοδοσίας.
    Η επόμενη πιθανότητα είναι βραχυκύκλωμα στο κύκλωμα σταθεροποίησης.

Καλή τύχη.
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 08:53:14 »

Καλημέρα tanfoglio, και να δηλώσω και εγώ πως λυπάμαι για την απώλεια.
    Θα ήθελα να πω όμως ότι μου κάνει εντύπωση πως φούσκωσε και καταστράφηκε η αρχική lipo. Και εγώ έχω ξεχάσει τον διακόπτη της Τ/Κ ανοιχτό (2 φορές) και άδειασα την lipo. Όμως με τόσο χαμηλό ρεύμα εκφόρτισης σαν αυτό που τραβα η Τ/Κ η lipo δεν νομίζω ότι κατασκτρέφεται -ούτε φουσκώνει. Αν κάνεις μία αρχική φόρτιση ξεγελώντας τον φορτιστή και την φέρεις σε τάση πάνω από 3V ανά κελί μετά φορτίζει κανονικά και δουλεύει κανονικά η lipo -τουλάχιστον σε όσες περιπτώσεις μου έχει τύχει να αδειάσει η lipo με χαμηλό ρεύμα εκφόρτισης (κάποτε είχα χάσει για 1 εβδομάδα ένα αεροπλάνο πάνω σε ένα δέντρο -αδειασε επίσης η lipo από τον δέκτη.
    Επίσης πρέπει να παρατηρήσω ότι μετά από 2 καψίματα ασφάλειας, να την αντικαταστήσεις με σύρμα ήταν μέγα λάθος.
    Σου εύχομαι ολόψυχα με τη βοήθεια και των περισσότερο έμπειρων στα ηλεκτρονικά, να βρείς μία λύση!

Καλή συνέχεια!
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 09:13:08 »

Καλημέρα σε όλους αλλά και τους φίλους μου που έσπευσαν (Νίκο, Ευάγγελο κλπ.)
    Δυστυχώς Κώστα, το pack είναι εργοστασιακό. Βγάζει δύο βύσματα ένα για Τ/Κ FUTABA και ένα για JR/Spektrum. Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν έλεγξα την πολικότητα από την αρχή αλλά έκαψα τις ασφάλειες και όταν έκανα γέφυρα και είδα ότι πάλι δεν δουλέυει, τότε έλεγξα την πολικότητα.
    Εργοστασιακό λοιπόν pack (όχι γνήσιο!) με ΑΝΑΠΟΔΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ. Εάν νομίζετε ότι είναι σκόπιμο, μπορώ να δω το απόγευμα την μάρκα και να το δημοσιεύσω για να μην την πατήσουν και άλλοι. Βέβαια συνέχισα και εγώ το λάθος. Καμιά φορά το να φοβάσαι μάλλον είναι ασφαλέστερο.
    Η παρατήρηση καλή για την μικρή λιθίου που ίσως κάπου έχει, παρόλα αυτά με φορτωμένο pack και με σωστή πια πολικότητα νομίζω ότι έπρεπε να κρατάει. Θα το ελέγξω. Νίκο θυμάμαι την διαδικασία που μου έλεγες παλαιότερα και από την Graupner. Εάν χρειαστεί θα σε ενοχλήσω
    Το μυαλό μου και μένα Ευάγγελε πήγε κατευθείαν σε Πυκνωτή, αλλά ήμουν ήδη κουρασμένος για να συνεχίσω. Τ'ωρα τελεταία με τα ηλεκτρονικά δεν πάω καλά. Όλο στις επισκευές είμαι!

Κώστα η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές χρειάζεται συνδυασμός παραγόντων για το λάθος πράγμα που έγινε. Φούσκωσε η Lipo από τον ανοιχτό πομπό, μπήκε μπαταρία με εργοστασιακή ΑΝΑΠΟΔΗ πολικότητα, παρόλα αυτά με σωστή θέση του βύσματος (το βύσμα δεν μπορέι να κουμπώσει ανάποδα-αλλά τα καλώδια ανάποδα στο βύσμα μπαίνουν!), σύρμα στην ασφάλεια, ε, δεν θέλει κάτι άλλο.

Και όντως διαβάζοντας και το τελευταίο σχόλιο, αποδείχθηκε μέγα λάθος το σύρμα. Δεν σας έχει τύχει όμως να θέλετε σώνει και καλά λόγω παρόρμησης να φτιάξετε κάτι ή να πετάξετε πάσει θυσία. Εμένε πολλές φορές. Δεν δικαιολογούμαι. Τώρα θα προσέχω και τα εργοστασιακά. Όσο ζούμε μαθαίνουμε!

Γιώργος

Για να δούμε.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 09:23:30 »

Πριν ένα μήνα έκαψα την 10αρα Futaba μου!Είχα φορτίσει τηLIPO  που χρησιμοποιούσα εδώ και πολύ καιρό ,βάζω σωστή πολικότητα στην τ/κ και μόλις την ανοίγω μύριζε τη γνωστή μυρωδιά της 'ψαρίλας'!Τέλεια!
    Ο ηλεκτρονικός είπε πως η Lipo έδωσε απότομα ρεύμα και μου έκαψε πλακέτα.Θα ερευνηθεί και από άλλους.

Kωστα νομιζω οτι ειναι λαθος να κατηγορουμε για τα παντα τις μπαταριες lipo. Η μπαταρια δεν αποφασισει απο μονη της τι ρευμα θα δωσει, ειναι αναλογο της αντιστασης που βρει στο  κυκλωμα που θα συνδεθει. Εαν το κυκλωμα της 10αρας σου ειχε καποιο προβλημα και περασε μεγαλο ρευμα απο την μπαταρια τοτε δεν φταιει η μπαταρια. Αν ο ηλεκτρονικος εχει να προσθεσει κατι αλλο με χαρα θα ηθελα να το διαβασω.

tanfoglio πιστευω οτι πρεπει να αναφερεις τον κατασκευαστη της μπαταρας που αγορασες για να προστατεψουμε τα αλλα μελη. Οσον αφορα το συρμα στην ασφαλεια, ναι ειναι μεγαλο λαθος αλλα οι περισσοτεροι το εχουμε κανει και αρκετοι απο εμας την εχουμε πατησει, δυστηχως. lalala
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    nickhawk
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 09:30:05 »

Γιώργο ψάξε και στο ιντερνετ η πτώση τάσης που σου δείχνει οταν την ανοίγεις είναι χαρακτηριστικό του προβλήματος που έζησα με τις JR. Δες  πχ αυτό http://www.helifreak.com/showthread.php?t=117627
    Καταγράφηκε

Νίκος Γραμματικάκης Ε.Α.Θ
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 09:49:25 »

Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Θα το κάνω γρήγορα...

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 09:53:04 »

Όσον αφορά τον κατασκευαστή, το απόγευμα θα το αναφέρω απλά και μόνο προς έλεγχο πριν την τοποθέτηση. Μπορεί η πολικότητα να είναι σωστή στα άλλα. Προσοχή όμως. Η πολικότητα δεν φαίνεται απ'έξω τουλάχιστον σε JR/Spektrum που γνωρίζω. Πρέπει να ανοιχθεί η Τ/Κ ή να έχεις κάποιο σίγουρα σωστά συνδεόμενο pack για να συγκρίνεις τα χρώματα των αγωγών!

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 10:59:23 »

Με προβληματίζει το γεγονός οτ η λάθος πολικότητα ήταν σε έτοιμο pack. Δεν έχει σημασία αν είναι γνωστή εταιρεία. Είναι γνωστό οτι και μεγάλες εταιρείες δίνουν αλλού την κατασκευή των μπαταριών τους, οπότε κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, ενώ δεν θα έπρεπε.

Για ν' αποφευχθούν τα λάθη το φις δεν μπορεί να συνδεθεί ανάποδα (εφ' όσον βέβαια έχουν συνδεθεί σωστά οι πόλοι).

Οπως δείχνουν τα πράγματα καλό θα είναι να ελέγχουμε την πολικότητα των packs. Αμφιβάλλω αν θα το κάνω και εγώ ο ίδιος.
    Καταγράφηκε

Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 16 Απρ 2013, 11:34:09 »

Πριν ένα μήνα έκαψα την 10αρα Futaba μου!Είχα φορτίσει τηLIPO  που χρησιμοποιούσα εδώ και πολύ καιρό ,βάζω σωστή πολικότητα στην τ/κ και μόλις την ανοίγω μύριζε τη γνωστή μυρωδιά της 'ψαρίλας'!Τέλεια!

Kωστα νομιζω οτι ειναι λαθος να κατηγορουμε για τα παντα τις μπαταριες lipo. Η μπαταρια δεν αποφασισει απο μονη της τι ρευμα θα δωσει, ειναι αναλογο της αντιστασης που βρει στο  κυκλωμα που θα συνδεθει. Εαν το κυκλωμα της 10αρας σου ειχε καποιο προβλημα και περασε μεγαλο ρευμα απο την μπαταρια τοτε δεν φταιει η μπαταρια. Αν ο ηλεκτρονικος εχει να προσθεσει κατι αλλο με χαρα θα ηθελα να το διαβασω.

Δε γνωρίζω τι ηλεκτρονική προστασία είχε η 10αρα.Το μόνο που γνωρίζω είναι πως τη χρησιμοποιούσα πάνω από χρόνο,τη φόρτισα και όταν άνοιξε κάηκε.Ίσως υπερφορτώθηκε.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Λάθος πολικότητα σε βύσμα για JR σε πακέτο μπαταρίας, αίτιο για βλάβη Τ/Κ
    Μεταπήδηση σε: