Καλημερα σας ,
Προσφατα αγορασα μια σχετικα ακριβη Lipo μπαταρια της flightpower 2s στα 3200.Καθωτι η γνωσεις μου σε οτι αφορα τις lipo δεν ειναι και οι καλυτερες ,ρωτησα των καταστηματαρχη που την αγορασα ποια η ειναι η διαδικασια ωστε να διατηρησω την μπαταρια στη καλυτερη δυνατη κατασταση(οσο το δυνατων μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και καλυτερη αποδοση).Αυτος λοιπον μου ειπε οτι φορτιζω την μπαταρια πληρως με τον triton φορτιστη μου κανω balance και την αποθηκευω!Πριν παω για πτηση την ξαναφορτιζω και πετω!
Για να μην σας κουραζω οι αποριες μου ειναι οι εξης:
1.Η διαδικασια που μου προτεινε ο καταστηματαρχης ειναι σωστη?(διαβασα και εδω και σε αλλα φορουμ οτι οι μπαταριες πρεπει να αποθυκευονται στο 80% της χωρητικοτητας)
2.Αν οντως πρεπει να αποθηκευω την μπαταρια στο 80% πως θα το κανω με τον τριτωνα που εχει στο μενου μονο φορτιση και εκφορτιση?
Και την εκφορτιση την φτανει μεχρι τα 6V.
Επισεις ενα αλλο που προσεξα ενω στη φορτιση ο τριτων μου λεει οτι εχει ταση 8.2 V ,στο επομενο λεπτο που την εβαλα να κανει εκφορτιση μου εδειξε οτι ειχε 7,4V και το πολυμετρο που την μετρησα μου την μετρησε 7,9,και αν ειχα και κανα αλλο εργαλειο θα μου εδειχνε αλλη μετρηση!!χαχαχα

μπορει καποιος να μου πει τι κανω?
Ευχαριστω και σορρυ για τον μεγαλο προλογο