Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 02:49:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 02:49:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 124
    Συνολικά: 125
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Goblin 500 ή Blade 500x  (Αναγνώστηκε 8873 φορές)
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 13:11:33 »

Σε ευχαριστώ πολύ. Και εγώ αρχάριος είμαι. 1 χρόνο πετάω. Οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες σε σχέση με άλλους.
    Όμως αυτά τα λίγα που ξέρω θέλω να τα μεταβιβάσω. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος να πω ευχαριστώ σε κάποιους που μου αφιέρωσαν πολλές ώρες στο τηλ και στο φόρουμ για να με βοηθήσουν. Είναι ένας άγνωστος νέος κόσμος που κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.
    Είμαστε offtopic όμως. Διάβασε και αυτό το θέμα αν δεν το έχεις διαβάσει. μπορεί να σε βοηθήσει.
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=31656.0
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 13:44:46 »

θελω ακομη να αναφερω οτι αυτα που εγραψε ο Apostolis  πραγματι με βοηθουν πολυ στην σωστοτερη τοποθετηση της σκεψης μου περι ε/π και νεου στο χωρο

μετα απο τοση ατελειωτη πληροφορια μεσα στο κολασημο οσο και πανεμορφο 2μηνο στο αθλημα

τον ευχαριστω Thumbs up
    Thumbs up
    Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 14:36:19 »

καλησπερα και απο εμενα
    νεος στην παρεα σας και πολυ νεος στο χωρο
    πεταω εδω και κανα 2 μηνες το 80αρι και το 100αρι bl της blade και εδω και 2 εβδομαδες το 300αρι της blade
    ειμαι ικανοποιημενος με την εταιρια e flite. αλλα με το που ειδα τον σακη σε ενα βιντεο με το coblin kατι μου ηρθε κατακουτελα

φυσικα η εμπειρια μου ειναι παρα παρα πολυ μικρη για συγκρισεις εταιριων , ξεκινησα με το co comanche της e_sky πολυ απαραδεκτο για αρχαριο παροτι το προτεινουν συχνα πυκνα ξερυθμιζεται για πλακα και το επομενο μου ηταν το τιμιο Moultiplex rc system colibri v4 οπου εμαθα τις κινησεις πριν παω στα εξακαναλα
    ειμαι πολυ πορωμενος με ατελειωτο διαβασμα

συγνωμη αν σας κουρασα αλλα επειδη αρχισα ειδη να ζαχαρωνω το 500αρι της blade θα ηθελα να με βοηθησετε

σε μια υποτηθεμενη κοντρα με blade 500x vs coblin 500  (με δεδομενο για παραδειγμα οτι στο coblin θα βαλουμε αναλογης αξιας  σερβο και οτι λειπει με αυτα του 500χ οπως και θα του προσθεσουμε και beast x ) θα μπορουσε καποιος ποιο εμπειρος να ποσταρει κατι πανω σε αυτη την κοντρα για τα δυο ε/π  γιατι αλλιως τα φιλτραρει ενας με την εμπειρια σας και αλλιως εγω την καθε πληροφορια που εχει με την αναγνωση των χαρακτηριστικων τους απο τα site πωλησης τους
    ευχαριστω πολυ (ενας πολυ πορωμενος με τα ε/π)

Πάρε ένα σασί από van (κλούβα)  και ένα ferrari. βάλε απάνω τον ίδιο κινητήρα και ηλεκτρονικά και βάλτα να κάνουν κόντρα.
    Φαίνεται άλλωστε και από την τιμή η διαφορά ποιότητας. Η e-flite είναι αξιόλογη και τίμια εταιρία, που είναι προσιτή οικονομικά για να προσεγγίσει τον αρχάριο και τις απαιτήσεις του.
    Η sab είναι η κορυφή αλλά και πολύ ακριβή σε σχέση με άλλες που δεν υστερούν και πολύ (πτητικά) αναλογικά της τιμής.
    Αν σου δώσω ένα ε/π αξίας 500 ευρώ και ένα 1500 ευρώ με ποιο θα επιχειρήσεις καινούργια τρικ με κίνδυνο να το σπάσεις;;;;
    Το σωστότερο είναι να πάρεις blade ή καλύτερα Align που είναι μία καλή εταιρία με άψογη αναλογία ποιότητας/τιμής και θα βρεις παντού ανταλλακτικά και κάποιον να σε βοηθήσει.
    Όταν και αν φτάσεις στο επίπεδο να πετάς όπως στα βίντεο τότε πάρε goblin. Μέχρι τότε βάλτο screensaver στο pc σου όπως εγώ  laugh Εκτός και αν στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου να ρισκάρεις άφοβα με ένα goblin. Κατά την γνώμη μου δες πολλά βίντεο στο youtube και θα καταλάβεις ότι με ένα align πετάς το ίδιο. Δες ένα 450:

Συμφωνώ και εγώ με το φθηνό...! Αλλά αν η τσέπη σου σηκώνει άνετα το goblin και εφόσον σου αρέσει πάρε goblin..!

Γενικά η πτητική βελτίωση σου ειναι ανάλογη και με την τσέπη σου.. Να το θυμάσαι αυτο..!
    Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 15:02:08 »

η παρεα σας ειναι φανταστικη  οτι διαβασα ειναι πολυ ενδιαφερον αλλα πληροφοριες συγκεκριμενες ουσιαστικες για τα δυο ε/π δεν βρηκα

πχ ποσο θα κοστισει για να στηθει για μπαιντ το goblin? me ta servo του δεκτη του esc και οτι αλλο θελει σε επιπεδο μινιμουμ αξιοπρεπων επιλογων και οχι τραβηγμενων?
    τι χριαζεται για να ειναι ετοιμο για πτηση?
    (υπαρχει τ/η spectrum 7s  και καλος φορτιστης  ο υπεριωνας 0606i για 6s lipo)

ποιο ειναι το κοστος απο μια πτωση ελαφρια (κοστος κλασικων ανταλλακτικων απο απλη πτωση) και στα δυο ε/π  στο περιπου βεβαια

ευκολια να βρεις ανταλλακτικα ελλαδα? και σε ποιο ειναι ποιο ευκολο?

σε σχεση με την κεφαλη τους ποια ειναι ρυθμισμενη εργοστασιακα ετσι με αποτελεσμα ποιο δυσκολο ελεγχο σε scale πτηση?   (αν και με ψηφιακη τ/η κατι γινεται με τα expo D/R kai Τravel adj......κλπ)
    και γενικες ή ποιο συγκεκριμενες πληροφοριες για τα δυο αυτα ε/π που υστερει φανερα το ενα απο το αλλο

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 18:06:43 από ant1971 » Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 15:19:45 »

η παρεα σας ειναι φανταστικη  οτι διαβασα ειναι πολυ ενδιαφερον αλλα πληροφοριες συγκεκριμενες ουσιαστικες για τα δυο ε/π δεν βρηκα

πχ ποσο θα κοστισει για να στηθει για μπαιντ το goblin? me ta servo του δεκτη του esc και οτι αλλο θελει σε επιπεδο μινιμουμ αξιοπρεπων επιλογων και οχι τραβηγμενων?
    τι χριαζεται για να ειναι ετοιμο για πτηση?
    (υπαρχει τ/η spectrum 7s  και καλος φορτιστης  ο υπεριωνας 0606i για 6s lipo)

ποιο ειναι το κοστος απο μια πτωση ελαφρια (κοστος κλασικων ανταλλακτικων απο απλη πτωση) και στα δυο ε/π  στο περιπου βεβαια

ευκολια να βρεις ανταλλακτικα ελλαδα? και σε ποιο ειναι ποιο ευκολο?

σε σχεση με την κεφαλη τους ποια ειναι ρυθμισμενη εργοστασιακα ετσι με αποτελεσμα ποιο δυσκολο ελεγχο σε scale πτηση?   (αν και με ψηφιακη τ/η κατι γινεται με τα expo D/R kai Τravel adj......κλπ)
    και γενικες συγκεκριμενες πληροφοριες για τα δυο αυτα ε/π

το goblin θα σου παει περιπου στα 1200ε..!

Οσο για τις ρυθμίσεις μην σε ανησυχεί μπορείς εσύ να το κάνεις είτε να είνια χαλάρο είτε γρήγορο..! Όταν έρθει η ώρα θα σου εξηγήσουμε..!

To kόστος πτώσεις δν μπορεί να στο πει κανείς..! Και στα ελικόπτερα ακόμα πρέπει να ξέρεις να πέφτεις.. Αν είσαι αρχάριος τότε οι πτώσεις συνήθως είνια πιο δυνατές και επιβαρύνουν την τσέπη παραπάνω..!

Καλό είναι να κάνεις μία βόλτα απο δύο τρία καταστήματα να δεις απο μόνος σου τα ανταλλακτικά και την διάθεση τους..!

Εφόσον εχεις καταλήξει σε ηλεκτρικό και σε 500αρι γρήγορα θα καταληξεις και σε ποιο συγκεκριμένα θα πας..!

ΥΓ διαχώρισα το θέμα γιατι βγήκαμε εκτός θέματος!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 15:44:22 από PaNt » Καταγράφηκε
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 15:46:01 »

Δυο οικονομικες και δοκιμασμενες λυσεις πχ. για esc και fbl unit ειναι παρακατω:
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20695__Hobbyking_YEP_100A_2_6S_SBEC_Brushless_Speed_Controller.html
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__28236__Robird_G31_3_Axis_Precision_Flybarless_System.html
    Επισης μπαταριες και φορτιστη για αρχη μπορεις να παρεις απ'τον ιδιο.Για σερβο και μοτερ καλυτερα ψαξου στα ''επωνυμα''.
    Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    SOP
    Aeromodeller Sr. Member

agios nikolaos aeromodeling club

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 16:27:15 »

φιλε bistexaki gia gyro χαλαρα  Thumbs up και esc για τετοιο ελικοπτερο τιποτα παρακατο απο yge i kotronik

uparxoyn kai ta ice tis caslte

*  (37.56 KB, 320x240 - εμφανίστηκε 297 φορές.)

*  (37.56 KB, 320x240 - εμφανίστηκε 272 φορές.)

*  (42.82 KB, 320x240 - εμφανίστηκε 269 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 16:48:02 από SOP » Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 18:19:51 »

Δυο οικονομικες και δοκιμασμενες λυσεις πχ. για esc και fbl unit ειναι παρακατω:
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20695__Hobbyking_YEP_100A_2_6S_SBEC_Brushless_Speed_Controller.html
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__28236__Robird_G31_3_Axis_Precision_Flybarless_System.html
    Επισης μπαταριες και φορτιστη για αρχη μπορεις να παρεις απ'τον ιδιο.Για σερβο και μοτερ καλυτερα ψαξου στα ''επωνυμα''.

παναγιωτη πολυ καλα εκανες και διαχωρισες το θεμα

κοστος ομως των βασικων που αλλαζεις σε καθε κλιμακας ε/π  ε! στο περιπου ειναι δεδομενο και οχι αοριστο ιδιως για πολλους απο εσας με εμπειρια απο διαφορα ε/π σε πτησεις
    πανω κατω σκιντ, μεϊν σαφτ, μπλεϊντ ουρας και κεντρικου ροτορα , αρμς κεφαλης αντιριδες και οτι αλλο συγκαταλεγεται στα πολυ κλασικα ισως υπαρχει ενδεικτικα η διαφορα κοστους στα δυο ε/π  
    επισης σε ποιον τομεα υστερει το ενα σε σχεση με το αλλο φανερα παλι για πολλους απο εσας ειναι δεδομενο και ευκολα εμφανη
    οπως και στα ανταλλακτικα τι παιζει ελλαδα και γενικα ευρωπη με τις  δυο εταιριες παλι για εσας ειναι πολυ γνωστο
    αν και με την e flite δυστυχως γνωριζω καλα τι γινεται δεν ξερω σε σχεση με την αλλη εταιρια πως ειναι τα πραγματα ελλαδα και ευρωπη

απο μαγαζια τι να παιζει στην επαρχια? να ειναι καλα το internet και τα φορουμ
    αυτα ολες οι πληροφοριες καλοδεχουμενες
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 19:45:58 από ant1971 » Καταγράφηκε

Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 18:54:51 »

κοστος ομως των βασικων που αλλαζεις σε καθε κλιμακας ε/π  ε! στο περιπου ειναι δεδομενο και οχι αοριστο ιδιως για πολλους απο εσας με εμπειρια απο διαφορα ε/π σε πτησεις
    πανω κατω σκιντ, μεϊν σαφτ, μπλεϊντ ουρας και κεντρικου ροτορα , αρμς κεφαλης αντιριδες και οτι αλλο συγκαταλεγεται στα πολυ κλασικα ισως υπαρχει ενδεικτικα η διαφορα κοστους στα δυο ε/π  
    επισης σε ποιον τομεα υστερει το ενα σε σχεση με το αλλο φανερα παλι για πολλους απο εσας ειναι δεδομενο και ευκολα εμφανη
    οπως και στα ανταλλακτικα τι παιζει ελλαδα και γενικα ευρωπη με τις  δυο εταιριες παλι για εσας ειναι πολυ γνωστο
    αν και με την e flite δυστυχως γνωριζω καλα τι γινεται δεν ξερω σε σχεση με την αλλη εταιρια πως ειναι τα πραγματα ελλαδα και ευρωπη

απο μαγαζια τι να παιζει στην επαρχεια? να ειναι καλα το internet και τα φορουμ
    αυτα ολες οι πληροφοριες καλοδεχουμενες
    Καλα φιλε μου μη μας βαζεις χερι κιολας.Ψαξ'το και λιγο μονος σου οπως καναμε ολοι.Μην τα θελετε ολα ετοιμα.Ορισμενοι κανετε λες και μας εχετε πληρωσει κιολας για να σας απαντησουμε....ελεος δηλαδη.
    Καταγράφηκε

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 19:08:51 »

Παύλο τον λένε!!  Wink

Βλέπω Αντώνη ότι θέλεις να πέσεις στα βαθιά, η γνώμη μου είναι ότι με ένα Trex500 ή Trex550 είσαι καλυμμένος
    από πολλές μεριές!!!
    Καλή επιτυχία σε ότι και αποφασίσεις να πάρεις!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 19:15:57 »

οκ  αποστολη
    ετσι και αλλιως μεχρι ενα βαθμο εχεις δικαιο και λεω μεχρι ενα βαθμο γιατι δεν ειναι τοσο ευκολο οσο αφηνεις να εννωηθει
    ασε που αν ηταν τοσο απλο δεν θα ηταν καποιος νεος στο χωρο κρεμασνενος στο φορουμ τοσες ωρες

παντως η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι γενικες απαντησεις μπορει να δειχνουν οτι κανουν καλο στο σε ενα φορουμ βραχυπροθεσμα (δειχνει ζωντανο) αλλα μακροπροθεσμα νομιζω οτι το βλαπτει

τελος νομιζα οτι για να μιλαμε για κατι που θεωρητικα μας γεμιζει τοσο δεν μας κουραζει αλλα το αντιθετο προς θεου δεν βγαλαμε και σε κανενα οπλο για να συμμετεχει καποιος στην παρεα!!!
    Καταγράφηκε

ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 19:22:18 »

μαρκο να εισαι καλα
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 19:48:47 »

οκ  αποστολη
    ετσι και αλλιως μεχρι ενα βαθμο εχεις δικαιο και λεω μεχρι ενα βαθμο γιατι δεν ειναι τοσο ευκολο οσο αφηνεις να εννωηθει
    ασε που αν ηταν τοσο απλο δεν θα ηταν καποιος νεος στο χωρο κρεμασνενος στο φορουμ τοσες ωρες

παντως η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι γενικες απαντησεις μπορει να δειχνουν οτι κανουν καλο στο σε ενα φορουμ βραχυπροθεσμα (δειχνει ζωντανο) αλλα μακροπροθεσμα νομιζω οτι το βλαπτει

τελος νομιζα οτι για να μιλαμε για κατι που θεωρητικα μας γεμιζει τοσο δεν μας κουραζει αλλα το αντιθετο προς θεου δεν βγαλαμε και σε κανενα οπλο για να συμμετεχει καποιος στην παρεα!!!

Φίλε μου δες απο πάνω τι λέει ο φίλος bladedancer ...!!
    Δυστυχώς εδώ βοηθάς και σε κράζουν.. Δν βοηθάς και πάλι σε κράζουν..! (μην τα πέρνεις προσωπικά)

Οσο για την απόφαση σου για να σε βοηθήσω θα σου κάνω μια ερώτηση..!

Θες ένα Evo ή ένα M3?? και όταν λέω θες εννοώ αν μπορείς τι μπορείς να στηρίξεις και τι γουστάρεις..!

Με λίγα λόγια ενα τρεξ είναι ενα evo που τα κάνει όλα και συμφέρει..!
    Το goblinaki είναι το M3 όμορφο τα κάνει εννοείται όλα και με το παραπάνω αλλά κοστίζει σε ότι και να κάνεις.!

Η απόφαση δικιά σου..!
    Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 19:53:47 »

Thumbs up σε ευχαριστω πολυ παυλο
    Καταγράφηκε

SOP
    Aeromodeller Sr. Member

agios nikolaos aeromodeling club

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 5 Απρ 2013, 20:21:28 »

παντος απο blade 500  καλυτερα τρεχ 500-550 Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Goblin 500 ή Blade 500x
    Μεταπήδηση σε: