Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.759 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 04:03:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 04:03:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

[Χθες στις 17:10]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309759
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 691
    Συνολικά: 691
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Θερμικα VS Ηλεκτρικα  (Αναγνώστηκε 7827 φορές)
    levitron
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Κυριακή, 24 Μαρ 2013, 20:29:31 »

σαν αρχη ξεκινησαμαι ολοι με κατι (θερμικο η ηλεκτρικο)
    και μετα ολοι κατι απο τα ιδια
    τελικα αρχη Grin Grin Grin δια
    ολα ειναι σχετικα
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 20:12:21 από levitron » Καταγράφηκε

raptor 90
    vario airwlf  90
    raptor 50
    t rex 700
    hobby king 600
    χαρικαιιν 550
    hobby king 500

2 αεροπλάνα και μια αποθηκη που
    δεν ξερω τι εχω
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 24 Μαρ 2013, 20:46:56 »

Εμένα μου αρέσει τόσο πολύ ο ήχος των θερμικών που τον έχω για ξυπνητήρι..

Λοιπόν Κλείστε τα μάτια πατήστε το λινκ και απολαύστε….
    Κλείστε τα μάτια! Είπα μην κλέβεται!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=32J6XC9orFg
    Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    nitro35%
    Aeromodeller Full Member

nitro powered

« Απάντηση #17 στις: Κυριακή, 24 Μαρ 2013, 21:22:52 »

Εγω προτιμω τα θερμικα απειρες πτησεις στην διαρκεια μιας πτητικης ημερας,η πτηση διαρκει περισσοτερο,ποιο ρεαλιστικος ηχος.Αρνητικα ειναι λιγο ποιο βρωμικα,απαιτει τεχνικη ευαισθησια απο τον ιδιοκτητη για τις ρυθμισεις του.
    Τα ηλεκτρικα τα εχω μονο για καμια πτηση στα γρηγορα μεσα στην ημερα η για τις διακοπες.Μου την δινει αυτο το αυστηρο 5-6 λεπτο,με χαλαει να περιμενω να φορτισουν 5 μπαταριες και η σταδιακη πτωση της αποδοσης τους. beer
    Καταγράφηκε

line up and hold...
    ArgyrisGiannetakis
    Moderator

« Απάντηση #18 στις: Κυριακή, 24 Μαρ 2013, 21:23:40 »

GrinΡε Ηλία έχεις πλάκα GrinΣτον αερομοντελισμό ευτυχώς τα πράγματα έχουν πλέον πολυποικιλία ηλεκτρικά,θερμικά,τουρμπίνες,ατμομηχανές,μηχανές με αέρα πιεσμένο, κλπ Στην πραγματικότητα όμως η ηλεκτρική ενέργεια στην αεροπορία, βρήσκεται συγκρητικά λίγο μετα την εποχή των αδελφών WRIGHT.Σε λίγα χρόνια 15,20 θα δούμε ίσως καποια δυνατότητα για μεγαλήτερες ταχύτητες και αποστάσεις.Προς το παρόν η πιο δυνατή πτητική μηχανή είναι η τουρμπίνα!!!!
    Γιαυτό οι λάτρεις των ηλεκτρικών πρέπει να καταλάβουν οτι παρόλο που η τεχνολογία των ηλεκτρονικών καλπάζη δεν έχουν προς το παρόν ελπίδα σε αναλογία, απόδοση ενέργεια απόσταση ταχύτητα, τα 4 ζητούμενα στην αεροπλοία!
    Εμένα μου αρέσουν όλα  Thumbs up Grin
    Καταγράφηκε

Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    dpats
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 10:03:34 »

Τα ηλεκτρικά είναι σχεδόν αλάνθαστα: γρήγορα, αξιόπιστα, καθαρά, χωρίς πτώση απόδοσης, δεν χαλάνε (χωρίς υπερβολές), αποθηκεύονται μέσα στο σπίτι-σαν το ψυγείο ή το πλυντήριο.
    Τα θερμικά έχουν καπρίτσια, μεταβάλλουν την απόδοσή τους ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες και με τον χρόνο χρήσης, χαλάνε, από ένα σημείο και ύστερα απαιτούν την φροντίδα και την παρέμβασή σου για να συνεχίσουν να λειτουργούν, χέζουν, κατουράνε, βρωμάνε, θέλεις ώρα να τα καθαρίσεις και αφήνουν λεκέδες στους καναπέδες του σπιτιού, τα λατρεύεις ή τα σιχαίνεσαι-σαν τον αγαπημένο σκύλο ή τον γέροντά σου.
    Η επιλογή (αν δεν είσαι επαγγελματίας) είναι απλή.
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 18:36:41 »

Εγω προτιμω τα θερμικα απειρες πτησεις στην διαρκεια μιας πτητικης ημερας,η πτηση διαρκει περισσοτερο,ποιο ρεαλιστικος ηχος.Αρνητικα ειναι λιγο ποιο βρωμικα,απαιτει τεχνικη ευαισθησια απο τον ιδιοκτητη για τις ρυθμισεις του.
    Τα ηλεκτρικα τα εχω μονο για καμια πτηση στα γρηγορα μεσα στην ημερα η για τις διακοπες.Μου την δινει αυτο το αυστηρο 5-6 λεπτο,με χαλαει να περιμενω να φορτισουν 5 μπαταριες και η σταδιακη πτωση της αποδοσης τους. beer

Μ'αρεσεις.. Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 18:54:27 »

Ηλεκτρικα= γκαζι -αποκριση-καθαριοτητα.......εχουν ομως και τα μειον....Ενα 500 trex εχω και εχω 6 μπαταριες για να πεταξω μια μερα απο 5.5 λεπτα.Αναγκαστικα (τροπος του λεγειν) να παρω καλο setup απο τροφοδοτικο-φορτιστη και παλι καθομαι την προηγουμενη μερα να τις φορτισω.Αλλο καλο οτι σηκωνεσαι με το ιδιο trim και με το ιδιο trim κατεβαινεις.Βεβαια αν πας να το κανεις απο θερμικο σε ηλεκτρικο (μιλαω παντα για ελικοπτερο) στα δικα μου τουλαχιστον (hirobo) δεν αξιζει τον κοπο..γιατι΄.....γιατι ο κατασκευαστης τα εβγαλε για νιτρο.Για ηλεκτρικα πρεπει να παρεις το κιτ για βαση μοτερ κτλ και παλι θα βγει πολυ βαρι.Για να το κανεις σωστο θες το κιτ μετατροπης που εχει 700 ευρο το οποιο τα frame ειναι μισα σε σχεση με αυτα που φοραει τωρα (λογικο για να πεσει το βαρος) και εχει και σωστα τις θεσεις για τις μπαταριες (ενω για το θερμικο μπαινει εκει που ειναι ο κινητηρας.
    Θελουμε δηλαδη....χωρις το κιτ μετατροπης του Eagle 3 (το οποιο θελει και αλλα πραγματα bell crank -ντιζες-elev κτλ speed-control-moter και δεν μιλαμε για φθηνες λυσεις σε ελικοπτερο που στοιχησε 5.000 χιλιαρικα μεχρι τωρα.....δηλαδη kotronik-pyro ενα 1000αρικο και κατι + μπαταριες 2 σετ καπου στα 200 ευρο (απο τις φθηνες).Και επειδη με 2 σετ δεν κανεις προπονηση θες και μια γενητρια αλλα 200 ευρο =1500 τουλαχιστον.Απο την αλλη αν πας σε αλλαγη και του κιτ των frame βαλε αλλα 1400 μαζι με τα παρελκομενα=2000 και βαλε.
    Με το νιτρο οντως εχουμε θεμα απο καλη ρυθμιση-μπουζι-αλλαγη τριμ.Πηγαινω ομως μοντελοδρομιο και πεταω με 2200 μπαταρια 5 φορες απο 12 λεπτα και αν παρω και αλλη μια μπαταρια στο χερι φορτισμενη συνολο 10 φορες που ειναι υπερ αρκετες για προπονηση =1.5 σχεδον γαλονι.Το μονο που με απασχολει ειναι οτι καθε τρεις και λιγο θελει παραπανω συντηρηση γιατι το πισω ρουλεμαν του στροφαλου το αλλαζεις συχνα -πυκνα και σε καθε δευτερη φορα αλλαγης ρουλεμαν αλλαζεις και ελατηριο.
    ΣΤην τελικη ειναι οτι θες πολλα λεφτα για αγορα αυτων που χρειαζετε (speed-control-batteries-κτλ)για την μετατροπη που στην σημερον ημερα και λογο κρισης δεν τα δινεις.Αν δεν ειχα ηδη αυτα τα ελικοπτερα και επαιρνα τωρα....ναι θα επαιρνα ηλεκτρικο μιλοντας παντα για αγωνιστηκο κατηγοριας FAI.
    Για goblin 700-770 ή τετοιου ειδους μεγαλα ελικοπτερα το θεωρω λαθος να δωσω ενα καρο λεφτα για να πεταω 5.5-6 λεπτα.Στα ηλεκτρικα μεχρι το μεγεθος απο το goblin 500 ειναι υπεραρκετο....αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
    Καταγράφηκε

phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 20:08:38 »

Για να πετάξεις θερμικό θα πρέπει να ξέρεις οτι θα φας όλη τη μέρα σου στο μοντελοδρομιο. Με το ηλεκτρικο πας στην αλανα της περιοχή σου ξε.......νεις για μιση ή μια ωρίτσα και φευγεις.
    Το μόνο θετικο για μένα είναι στα θερμικα, ειναι ο ήχος τους, τίποτα άλλο.
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 21:16:45 »

Με το νιτρο οντως εχουμε θεμα απο καλη ρυθμιση-μπουζι-αλλαγη τριμ.Πηγαινω ομως μοντελοδρομιο και πεταω με 2200 μπαταρια 5 φορες απο 12 λεπτα και αν παρω και αλλη μια μπαταρια στο χερι φορτισμενη συνολο 10 φορες που ειναι υπερ αρκετες για προπονηση =1.5 σχεδον γαλονι.Το μονο που με απασχολει ειναι οτι καθε τρεις και λιγο θελει παραπανω συντηρηση γιατι το πισω ρουλεμαν του στροφαλου το αλλαζεις συχνα -πυκνα και σε καθε δευτερη φορα αλλαγης ρουλεμαν αλλαζεις και ελατηριο.

Για να σε φτιάξω...και να ξεχάσεις θέματα περιττά όπως μπουζί, μπουζόπιπες, οπίσθια ρουλεμάν στροφάλου, ελατήρια πιστονιού, αναξιοπιστίο ρελαντί, σταφιδιασμένα σωληνάκια, μεγάλη διάρκεια πτήσης, φθηνό κόστος πτήσης, χωρίς να χρειάζεται να φορτίζεις κινέζικα βεγγαλικά στο σπίτι σου....χρησιμοποιείς απλά βενζινομηχανή !!!!

ΥΓ.
    Συμφωνώ μαζί σου πως για να έχεις αποτέλεσμα βαθμολογικό στην κατηγορία F3C-FAI, η χρήση ηλεκτροκίνησης είναι μονόδρομος. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες... μία απο τα ίδια.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 21:21:22 »

Προς το παρόν η πιο δυνατή πτητική μηχανή είναι η τουρμπίνα!!!!

...καπού στα 3Κ€ υπήρχε ένα κόλλημα και δεν το προχώρησα  buck2.
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 21:37:58 »

Κοιτα Νικο η αληθεια ειναι οτι σκεφτηκα για τον os gt15 που βγαλανε τωρα.Για το ενα 90αρη τουλαχιστον και οταν τα φτησει ο ενας κινητηρας.(ειναι καινουργιος και τον πληρωσα και ενα καρο παραδες βλεπε RR).Απο την αλλη ομως σκεφτομαι και λιγο για το πως θα δουλευει....τωρα με το νιτρο κανω χοβερ με 1350 στροφες και ειδες τι ησυχο ειναι το πουλακι μου.Με τον βενζινα τι θα παιζει?
    Για το ΕΧ ουτε λογος.....για την τιμη των οπλων αν φυγει ο ys απο πανω θα παει ηλεκτρικο....ετσι για να ειμαι μεσα στο παιχνιδι.
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 21:46:06 »

....οτι σκεφτηκα για τον os gt15 που βγαλανε τωρα.......με το νιτρο κανω χοβερ με 1350 στροφες και ειδες τι ησυχο ειναι το πουλακι μου.Με τον βενζινα τι θα παιζει?

Το gasser Ε/Π θέλει κυβισμό και...ρουλεμάν στο στρόφαλο και όχι κουζινέτο !!! Οπότε ξέχνα τον OS15GT.

Ρώτα το Γιάννη Ψωμά, πως κάθονταν το Μillennium Ζ231 στο χόβερ, όταν το δοκίμασε. Καλύτερο και από το "κανονικό" μου (!?).
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 21:57:50 »

....οτι σκεφτηκα για τον os gt15 που βγαλανε τωρα.......με το νιτρο κανω χοβερ με 1350 στροφες και ειδες τι ησυχο ειναι το πουλακι μου.Με τον βενζινα τι θα παιζει?

Το gasser Ε/Π θέλει κυβισμό και...ρουλεμάν στο στρόφαλο και όχι κουζινέτο !!! Οπότε ξέχνα τον OS15GT.

Ρώτα το Γιάννη Ψωμά, πως κάθονταν το Μillennium Ζ231 στο χόβερ, όταν το δοκίμασε. Καλύτερο και από το "κανονικό" μου (!?).

Μια χαρα τα ειπες πιο πριν..! ΤΙ τα αλλάζεις τώρα..!

ΥΓ.
    Συμφωνώ μαζί σου πως για να έχεις αποτέλεσμα βαθμολογικό στην κατηγορία F3C-FAI, η χρήση ηλεκτροκίνησης είναι μονόδρομος. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες... μία απο τα ίδια.
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 22:00:24 »

Δεν με περνει για παραπανω κυβικα.Ο os καθετε κουτι....μετατροπες κοψε-ραψε εγω δεν κανω.Στου Ψωμα τα δαχτυλα ολα καλα καθοντε οποτε μην τον περνεις σαν σημειο αναφορας.Εσυ κουναβιους φετος ηλεκτρικος θα παιξεις?Θα παρω του αντωνιαδη το δευτερο eagle για κανα δυο γυρες το σαββατο.....κωσταααακι.....μην τσιμπας πλακα κανω.
    Καταγράφηκε

kostas72
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 22:17:56 »

οτι και να παρεις , φετος ειμαι απαιχτος.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Θερμικα VS Ηλεκτρικα
    Μεταπήδηση σε: