Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.780 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 07:58:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 07:58:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:32]

από jean-zac
    [Σήμερα στις 07:23]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:54]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309780
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 152
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 112
    Συνολικά: 114
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: επεξεργαστες!!!!  (Αναγνώστηκε 4171 φορές)
    tasosgreece
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 15 Μαρ 2013, 15:25:08 »

καλησπερα πιστευω ειναι απο τα πιο σημαντικα θεματα απανω σε ενα πολυκοπτερο ο επεξεργαστης.......
    λοιπον εγω ξεκινησα με τον kk2 ενας φτηνος και παρα πολυ καλος επεξεργαστης και τωρα εχω τον multiwii pro FC o οποιος θελει παραπανω δουλεια για να
    δουλεψει....ακομη δεν μπορω να τον ρυθμισω να δουλευει το gps σωστα......
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 15 Μαρ 2013, 15:39:31 »

Για εμένα οτι καλύτερο και πιο ασφαλές είναι ο HoverFlypro..!

Επίσης τώρα τελευταία έχει κανει μεγάλα άλματα το Ardupilot..!

Τέλος η Freefly βγαζει κατι καινούριο που θα είναι πολυ πολυ καλό..!

Και έχει πολλούς καλούς ακόμα όπως openpilot και autoquad..!

To θέμα ειναι το στόχο έχεις..! Εγω πχ θέλω support απο την εταιρία kαι σιγουριά μιας και το έχω σαν εργαλείο και όχι σαν παιχνίδι..! Και πολυ πολύ καλή manual πτηση..!
    Καταγράφηκε
    tasosgreece
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 15 Μαρ 2013, 16:00:22 »

εμενα μου αρεσει να πεταω γενικα απλα το τρικοπτερο κανει τα παντα και μου αρεσει...πηρα τοβ pro fc και απο οτι καταλαβα δεν μου πολυ αρεσει αν και εχει πολλα δεν κανει αυτα που ιθελα γτ θελω αν τραβιξω κανενα βιντεο και με FPV vα το χερομαι δλδ εινα ιενα παιχνιδι για εμενα και απλα ειπα να το αναβαθμισω με εναν καλυτερο επεξεργαστη....
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 15 Μαρ 2013, 16:07:32 »

εμενα μου αρεσει να πεταω γενικα απλα το τρικοπτερο κανει τα παντα και μου αρεσει...πηρα τοβ pro fc και απο οτι καταλαβα δεν μου πολυ αρεσει αν και εχει πολλα δεν κανει αυτα που ιθελα γτ θελω αν τραβιξω κανενα βιντεο και με FPV vα το χερομαι δλδ εινα ιενα παιχνιδι για εμενα και απλα ειπα να το αναβαθμισω με εναν καλυτερο επεξεργαστη....

βαλε ενα ardupilot φθηνός με άπειρες δυνατότητες..! Δν έχει τέλος..! οσο μπορείς τοσο βάζεις.>!
    Καταγράφηκε
    tasosgreece
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 15 Μαρ 2013, 16:14:01 »

εχεις καπιο site και πιον απο ολους???
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 15 Μαρ 2013, 16:16:09 »

εχεις καπιο site και πιον απο ολους???

coolmodels.gr ...
    Τον φέρνει και γενικά όσους ξέρω που τον αγόρσαν ειναι πολυ ευχαριστημένοι..! Οι παλαιότερες εκδόσεις δν ήταν και τόσο καλές αλλα η τελευταία είναι πραγματικά καλή..!

Επίσης θα έχεις την υποστήριξη του Μάριου που το έχει ψάξει πολύ..!
    Καταγράφηκε
    tasosgreece
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 15 Μαρ 2013, 16:23:34 »

πολυ ωραια απλα ιθελα κατι παραπανω οπως το να μενει ακινητο, να γυρναει με του που βγαινει εκτος εμβελιας αυτα περισσοτερο και γενικα να το αναβαθμισω γτ εχω σκοπο με το fpv να πηγαινω μακρια και να μν εχω κανενα προβλημα τουλαχιστον απο επεξεργαστη.....
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 15 Μαρ 2013, 16:48:51 »

πολυ ωραια απλα ιθελα κατι παραπανω οπως το να μενει ακινητο, να γυρναει με του που βγαινει εκτος εμβελιας αυτα περισσοτερο και γενικα να το αναβαθμισω γτ εχω σκοπο με το fpv να πηγαινω μακρια και να μν εχω κανενα προβλημα τουλαχιστον απο επεξεργαστη.....

Αυτος εχει και τηλεμετρια και τα παντα
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 24 Μαρ 2013, 23:00:37 »

Ardupilot από COOLMODELS. Ο Μάριος είναι εξαιρετικός, βοηθάει και έχει πολλές γνώσεις.
    Το έχω αγοράσει κι εγώ και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Κάνει τα πάντα και πολύ περισσότερα από άλλα πολύ πιο ακριβά.
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    tasosgreece
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 24 Μαρ 2013, 23:36:57 »

ειδα τον dji και ειμαι αναμεσα σε αυτους τους 2....τι θα προτινατε και γιατι?Huhτο gps του ardupilot δουλευει σωστα??? δηλαδη το gps hold μενει εκει που λεει???στον δικο μου τελικα gps εβαλα μια μεγαλυτερη γειωση απο χαλκο και τωρα πιανει 10 δορυφορους και δουλευει καλα τωρα πια απλα σκευτομουν κατι καλυτερο....
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 14:33:02 »

ειδα τον dji και ειμαι αναμεσα σε αυτους τους 2....τι θα προτινατε και γιατι?Huhτο gps του ardupilot δουλευει σωστα??? δηλαδη το gps hold μενει εκει που λεει???στον δικο μου τελικα gps εβαλα μια μεγαλυτερη γειωση απο χαλκο και τωρα πιανει 10 δορυφορους και δουλευει καλα τωρα πια απλα σκευτομουν κατι καλυτερο....

Καλησπέρα
    Έχω δοκιμάσει και τα 2.
    Το gps του adrupilot δουλεύει τέλεια.

Έχουν όμως μερικές διαφορες που σε άλλους μπορεί να είναι καλές σε άλλους όχι.

Η βασική διαφορα που έχω δει στο GPS έχει να κάνει όχι με την επιλογή να μείνει στην ίδια θέση αλλα όταν θέλεις να αλλάξεις θέση.

Το Νάζα σε αφήνει πολλή ομαλά να πας στην καινούργια θέση και μόλις αφήσεις τα stick κλειδώνει στην καινούργια.
    Σε αντίθεση το adrupilot άμα κινηθείς σιγά σε καινούργια θέση μόλις αφήσεις τα stick θα σε γυρίσει στην παλιά. Ο μαναδικός τρόπος να αλλάξεις θέση είναι να το πιέσεις αρκετά για να "χεκλισοσει" αλλα τότε είναι αρκετά γρηγορη η μετακίνηση του.
    Μπορεί να υπάρχουν κάπου ρυθμίσεις για αυτό. Είναι και η δεύτερη μεγάλη διαφορα που έχουν.

Το adrupilot έχει παραπολες ρύθμισeις. σε αντίθεση με το naza που είναι πολλή απλό.

Σε θέμα πτήσεις το naza πετάει μονο τους πράγμα που εμενα δεν μου αρέσει. Σε αντίθεση το adrupilot δεν είναι τόσο απόλυτο.

Μια άλλη μεγάλη διαφορα είναι ο τρόπος που χειρίζονται το γκάζι

Στο νάζα "ελεχεις" τα μοτέρ ενώ στο adrupilot "ελεχεις" το pitch. Αν μπορώ να στο εξηγήσω απλά το stick του γκαζιού γίνετε pitch level.
    Στην μέση μένει στο ίδιο ύψος όσο το σπρώχνεις προς τα πάνω ανεβαίνει αλλα με την ταχύτητα που το έχεις προγραμματίσει χωρίς όμως εσύ να "ελεχεις" τα μοτέρ.

Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    tasosgreece
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 25 Μαρ 2013, 19:15:28 »

Καλησπέρα
    Έχω δοκιμάσει και τα 2.
    Το gps του adrupilot δουλεύει τέλεια.

Έχουν όμως μερικές διαφορες που σε άλλους μπορεί να είναι καλές σε άλλους όχι.

Η βασική διαφορα που έχω δει στο GPS έχει να κάνει όχι με την επιλογή να μείνει στην ίδια θέση αλλα όταν θέλεις να αλλάξεις θέση.

Το Νάζα σε αφήνει πολλή ομαλά να πας στην καινούργια θέση και μόλις αφήσεις τα stick κλειδώνει στην καινούργια.
    Σε αντίθεση το adrupilot άμα κινηθείς σιγά σε καινούργια θέση μόλις αφήσεις τα stick θα σε γυρίσει στην παλιά. Ο μαναδικός τρόπος να αλλάξεις θέση είναι να το πιέσεις αρκετά για να "χεκλισοσει" αλλα τότε είναι αρκετά γρηγορη η μετακίνηση του.
    Μπορεί να υπάρχουν κάπου ρυθμίσεις για αυτό. Είναι και η δεύτερη μεγάλη διαφορα που έχουν.

Το adrupilot έχει παραπολες ρύθμισeις. σε αντίθεση με το naza που είναι πολλή απλό.

Σε θέμα πτήσεις το naza πετάει μονο τους πράγμα που εμενα δεν μου αρέσει. Σε αντίθεση το adrupilot δεν είναι τόσο απόλυτο.

Μια άλλη μεγάλη διαφορα είναι ο τρόπος που χειρίζονται το γκάζι

Στο νάζα "ελεχεις" τα μοτέρ ενώ στο adrupilot "ελεχεις" το pitch. Αν μπορώ να στο εξηγήσω απλά το stick του γκαζιού γίνετε pitch level.
    Στην μέση μένει στο ίδιο ύψος όσο το σπρώχνεις προς τα πάνω ανεβαίνει αλλα με την ταχύτητα που το έχεις προγραμματίσει χωρίς όμως εσύ να "ελεχεις" τα μοτέρ.

ΚΑΙ το πιο βασικο 150 ευρω κατω...με το γκαζι το ειδα και εγω αυτο γτ τωρα εχω τον pro fc multiwii και πιο πριν ειχα τον kk2 ο οπιος οταν το ανοιγα το γκαζι τερμα το εχανε λιγο αλλα επιταχυνε πολυ γρηγορα σε σχεση με τον pro fc...τωρα εκανα μια παραγγελεια τρεια καλα μοτερ με αλλες βασεις με μεγαλυτερη αντοχη αλλα ποδια γτ εμενα πατουσε στης βασεις απο τα μοτερ και μετα σκευτομαι για τον ardupilot na to ολοκληρωσω....
    Καταγράφηκε
    tasosgreece
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 12 Απρ 2013, 16:07:09 »

3DR Radio Telemetry Kit - 433 Mhz

λοιπον βρηκα αυτο απλα δεν καταλαβα κατι ειναι μονο για να σου στελνει τηλεμετρια στον Η/Υ η κανει και αλλα πραγματα???και εχει και σε προσφορα τον apm sta 150 αα και κατι αλλο ο apm ardupilot κανει για τρικοπτερο?Huhευχαριστω
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 12 Απρ 2013, 17:12:50 »

Γεια σου Τάσο,

Ναι, το 3DR radioT, είναι module τηλεμετρίας και ελέγχου, οποιοδήποτε Αυτόματου (FYI, Ardupilot, κλπ) Αλλα φυσικά  οπως προδίδει η μάρκα του εχει φτιαχτεί ειδικά για τον APM.

Και πάλι ναι ο Ardupilot κάνει για tricopter.
    Καταγράφηκε
    tasosgreece
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 13 Απρ 2013, 02:01:46 »

λογικα θα τον παρω και πιστευω να μεινω ικανοποιημενος
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  Drones - Multicopters - Πολλαπλών στροφείων (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: επεξεργαστες!!!!
    Μεταπήδηση σε: