Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 02:51:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 02:51:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 125
    Συνολικά: 126
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ποιά τηλεκατεύθυνση;  (Αναγνώστηκε 9803 φορές)
    matrix9293
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τετάρτη, 13 Μαρ 2013, 21:37:50 »

Γελάω πολύ όταν βλέπω τους Futabakides να βάζουν κινέζικο module για τις κανουν 2.4Ghz  ενω έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά. Μέχρι πρίν λίγο καιρό απλώναν αετό με τις κεραίες τους  έβαζαν κρυστάλλους ρωτούσαν την γειτονιά "ποιος είναι ρε παιδια 35.700 " ρε άνοιξε κανείς Τ/Κ  Cheesy Cheesy  Σας έσωσε ο κινέζος για αυτό τον αγαπάτε τόσο πολύ...
    Καταγράφηκε
    PothitosSanto
    Aeromodeller Jr. member
    **

βασικα καλησπερα σας!!! :)

« Απάντηση #31 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 09:32:46 »

Γελάω πολύ όταν βλέπω τους Futabakides να βάζουν κινέζικο module για τις κανουν 2.4Ghz  ενω έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά. Μέχρι πρίν λίγο καιρό απλώναν αετό με τις κεραίες τους  έβαζαν κρυστάλλους ρωτούσαν την γειτονιά "ποιος είναι ρε παιδια 35.700 " ρε άνοιξε κανείς Τ/Κ  Cheesy Cheesy  Σας έσωσε ο κινέζος για αυτό τον αγαπάτε τόσο πολύ...
    εγω αυτο που εχω να παραθεσω ειναι οτι πριν απο λιγεσ μερες δοκιμασαμε με φιλους την εμβελεια των τ/κ μας...εγω με μια futaba 7 και εκεινος με μια spectrum...και οι δυο ημασταν με orange δεκτες...
    τα αποτελεσματα ηταν οτι η futaba πηγε στα 1250 μ ενω η spectrum με το ζορι 400....
    αυτα....
    και καλημερα σε ολους     Cheesy
    Καταγράφηκε

t-rex 450 fbl
    blade 450
    t-rex 600 dfc beast-x
    e-flight shoestring
    multiplex funcub + funcub NG
    multiplex razzor
    multiplex solius
    skywalker 1.68 x 2
    Diatone tyrant s racer quadcopter
    futaba 10chg
    christos78
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #32 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 10:01:18 »

εγω αυτο που εχω να παραθεσω ειναι οτι πριν απο λιγεσ μερες δοκιμασαμε με φιλους την εμβελεια των τ/κ μας...εγω με μια futaba 7 και εκεινος με μια spectrum...και οι δυο ημασταν με orange δεκτες...
    τα αποτελεσματα ηταν οτι η futaba πηγε στα 1250 μ ενω η spectrum με το ζορι 400....
    αυτα....
    Thumbs up  Thumbs up  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 10:10:22 »

Γειά σας! θέλω μια φθηνή τηλεκατεύθυνση για οχήματα κάτω απο 80 ευρώ, με 6 κανάλια με sticks(όχι πιστόλι).
    Επιδή θα έχω πολλά μοντέλα θέλω να λειτουργεί με κάθε νέο receiver που θα πέρνω που θα είναι στην ίδια συχνότητα.
    Μου είπαν ότι τα 2,4Ghz είναι και για γή και για αέρα. Πώς γίνεται αυτό; δλδ αν κάποιος είναι στην γειτονειά μου και
    έχει τον ίδιο receiver με εμένα στο ελικοπτεράκι του;

αυτή είναι κατάληλη;
    http://www.modellsport.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=7&products_id=7220

ευχαριστώ!

Φίλε στον κινέζο μπορείς να βρεις αυτό που ζητάς με λιγότερα απο 80 ευρώ.

Γελάω πολύ όταν βλέπω τους Futabakides να βάζουν κινέζικο module για τις κανουν 2.4Ghz  ενω έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά. Μέχρι πρίν λίγο καιρό απλώναν αετό με τις κεραίες τους  έβαζαν κρυστάλλους ρωτούσαν την γειτονιά "ποιος είναι ρε παιδια 35.700 " ρε άνοιξε κανείς Τ/Κ  Cheesy Cheesy  Σας έσωσε ο κινέζος για αυτό τον αγαπάτε τόσο πολύ...
    αυτα....
    και καλημερα σε ολους     Cheesy
    Thumbs up  Thumbs up  Thumbs up

Ενδιαφέρον το τεστ. Οι δέκτες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ακριβώς το ίδιο μοντέλο? Κάποια από τις δύο είχε και το module της orange ή ήταν με τα δικά τους module? Μπορείς να ποστάρεις ποιος ακριβώς ήταν ο δέκτης και ποια ακριβώς τα μοντέλα των τηλεκατευθυνσεων να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο?

Καταγράφηκε
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #34 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 10:41:21 »

Οσον αφορα για τα αυτοκινητακια υπαρχουν και στικατες ΤΚ.Τουλαχιστον οι πιο παλιοι με αυτες παιζαμε πριν επικρατησει η μοδα με τις πιστολατες,χωρις να εχει κανενα ιδιαιτερο πλεονεκτημα η μια εναντι της αλλης.Αρκετοι τις προτιμουν ακομα και παιρνουν πρωταθληματα.Ισως απλως με την ροδα πλησιαζεις πιο πολυ την εννοια του τιμονιου.Το θεμα τωρα με τις ''ιπταμενες'' ΤΚ ειναι πως δεν εχουν οπισθεν,δηλαδη το στικ του γκαζιου ξεκιναει απο αρχη της διαδρομης (κατω) ενω στις αυτοκινηταδικες ξεκιναει απ'το κεντρο.Αν δεν θελεις οπισθεν η φρενο η μπορεις να τα βαλεις σε εναν διακοπτη μπορεις να παιξεις αυτοκινητακι και με ''ιπταμενη'' ΤΚ.
    Τωρα για τις εταιρειες..ο καθενας οτι εχει αυτο υποστηριζει και παντα πεφτει ο τσακωμος της αρκουδας.. .Παρε κατι επωνυμο και τελειωσε.
    Προσωπικα στα αυτοκινητακια (1/8 Οff Road racing buggy) με τον δεκτη 2.4 της Futaba (3VCS) ειχα προβλημα απο θερμοκρασιες.Μοτερ,μπαταρια ηταν πολυ κοντα στον δεκτη και ειχαμε θεμα ειδικα τους πιο ζεστους μηνες.Εβαλα ενα σετ Spectrum και τελειωσε το θεμα.Τωρα στα ιπταμενα παλι με Futaba (7CH 2.4) δεν ειχα ποτε προβλημα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Υ.Γ. Οι παραπανω ΤΚ ειναι πολυ ακριβοτερες απο αυτες που ψαχνει ο φιλος,απλα τις αναφερω ως Brand name.
    Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    PothitosSanto
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #35 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 11:10:13 »

φιλε joe οι τ/κ που χρησιμοποιησαμε ηταν η τ/κ dx7s η οποια ηταν μαμα ολα και ο δεκτης με την τηλεμετρια και ενα δορυφορακι επανω http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://rc-sf.com/wp-content/uploads/2011/05/SPM7800.jpg&imgrefurl=http://rc-sf.com/?p%3D1292&h=1200&w=1200&sz=545&tbnid=Q4En-oUqai6KfM:&tbnh=90&tbnw=90&zoom=1&usg=__8qa1XNt5jFim_FbN6FQuw-Fk6L0=&docid=DcySGhPxx0dKYM&hl=el&sa=X&ei=b5NBUaqhG4XOswa95ICQAg&ved=0CDMQ9QEwAQ&dur=1206  και η futaba η 7c  http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://robotbirds.com/catalog/images/futaba7c24ghz.jpg&imgrefurl=http://robotbirds.com/catalog/product_info.php?products_id%3D3345&h=843&w=800&sz=78&tbnid=1crgNII78FVGkM:&tbnh=90&tbnw=85&zoom=1&usg=__PA9b53YLkVvBj032BiXqYe4qh2Y=&docid=f97oF2MU4ksXlM&hl=el&sa=X&ei=OpBBUaHSNsrePbuIgJAP&sqi=2&ved=0CDIQ9QEwAQ&dur=366

ο δεκτης της futaba ηταν ο orange ο 8αρης  http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14300__OrangeRx_Futaba_FASST_Compatible_8Ch_2_4Ghz_Receiver.html

αυτα παιδες...
    Καταγράφηκε

t-rex 450 fbl
    blade 450
    t-rex 600 dfc beast-x
    e-flight shoestring
    multiplex razzor
    multiplex solius
    skywalker 1.68 x 2
    futaba 10chg
    matrix9293
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #36 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 11:15:50 »

αυτα....
    [/quote]

Ρε να μάθετε να λέτε αλήθειες .... ο orange fastt για futaba είναι full range ενω o orange για spectrum park fly. πως το δοκίμασες  περπάτησες 1250 μέτρα ή με range check και δικούς σου υπολογισμούς. Και όλο αυτό δεν γίνεται γιατί διαφωνώ με την ποιότητα των FUTABA αλλα σιχαίνομαι τον μηδενισμό και το σνομπ υφος μερικών...

Καταγράφηκε
    matrix9293
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #37 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 11:20:03 »

φιλε joe οι τ/κ που χρησιμοποιησαμε ηταν η τ/κ dx7s η οποια ηταν μαμα ολα και ο δεκτης με την τηλεμετρια και ενα δορυφορακι

Βρε φίλε μου πρίν μας είπες για orange τωρα ολα μαμα . ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΨΕΣ !! Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε
    PothitosSanto
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #38 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 11:27:57 »

αυτα....

Ρε να μάθετε να λέτε αλήθειες .... ο orange fastt για futaba είναι full range ενω o orange για spectrum park fly. πως το δοκίμασες  περπάτησες 1250 μέτρα ή με range check και δικούς σου υπολογισμούς. Και όλο αυτό δεν γίνεται γιατί διαφωνώ με την ποιότητα των FUTABA αλλα σιχαίνομαι τον μηδενισμό και το σνομπ υφος μερικών...

[/quote] και οι δυο δοκιμαστικαν πανω σε μοντελα τα οποια ειχαν failsafe και back to home...
    οσοι εχουν spektrum εδω κατω σαντορινη ξενερωσαν.... ηταν μπροστα αρκετα ατομα...
    τωρα οσο για τον orange της futaba προσωπικα δεν γνωριζα αν ειναι full range ...παντως και με τον μαμα τον futaba τον δεκτη ποτε δεν ειχα προβλημα τουλαχιστον μεχρι  στα 500μ...
    εν το μεταξυ μιλησα και με εναν φιλο που ηταν μπροστα για να σηγουρευτω στα ποσα μετρα ειχε παει ο spektrum...εγω σας ειπα σκαρτα 400μ αλλα ο φιλος μου θυματε οτι δεν πηγε ουτε καν στα 300μ γυρω στα 250 πηγε και μου το ειπε με 99% σιγουρια

δεν εχουμε λογο να λεμε ψεματα

matrix δεν ηξερα οτι οι orange ειναι full range   
    Καταγράφηκε

t-rex 450 fbl
    blade 450
    t-rex 600 dfc beast-x
    e-flight shoestring
    multiplex razzor
    multiplex solius
    skywalker 1.68 x 2
    futaba 10chg
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #39 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 11:33:03 »

Γενικα υπαρχει μια ατυπη κοντρα μεταξυ  spectum vs futaba , προσωπικα αν υπηρχε οικονομικη δυνατοτητα θα δοκιμαζα και τις δυο , εχω ομως μια spectrum 7 απο παλια και με αυτη θα μεινω μιας και δεν παιζει μια για αναβαθμισεις .

οσο αφορα τα διαφορα τεστ που κοινοποιουνται κατα καιρους ή οι ατυχες στιγμες που αντιμετώπισε ο καθένας μας απο απωλειες ή παρεμβολες ακουγονται πολλα και λεγονται ακομα περισοτερα τα οποια καποιες φορες  ειναι εσφαλμενα , απλα βγαζεις τα νευρα σου απο την απωλεια σου , το εχω κανει και εγω  με την spectrum , ενω εξαρχης το λαθος ηταν καθαρα δικο μου , βλεπεις οταν δεν εφαρμοζεις αυτα που λεει ο κατασκευαστης :

βαλε  της σωστής εμβέλειας δεκτη ( park - full range - satelite )  ανάλογα με το τι πετάς και ποσο μακρυά θέλεις να παει  .

βαλε σε συγκεκριμένη θεση τον δεκτη και τα κεραιακια του

χρησιμοποίησε original δεκτες

ε οπως καταλαβαίνεις αν αυτα τα γράψεις στα παλαια σου παπούτσια πιθανον να σε γραψει και η ΤΚ .

Τωρα πια ειναι καλυτερη μην το ψαχεις ,

ποια ειναι καλυτερη η FERRARI ή ΠΟΡΣΕ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; οποια  βολευει  στα δαχτυλα σου  φιλε μου , αρκει να την χρησιμοποιεις οπως οριζει ο κατασκευαστης .

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    matrix9293
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #40 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 11:34:26 »

Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #41 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 11:40:31 »

ορίστε και ερχετει και η επιβεβαίωση πιο πανω με το τεστ που ανάρτησε ο φιλος με και συγκρινανε park flyer με full range , τα κοινοποιουν , βγαζουν αχρηστη τη μια απο τις δυο , ενω εξαρχης δεν γνωριζαν τι ειναι ο ενας δεκτης και τι ο αλλος ................

με το συμπαθιο αλλα αυτα ειναι  αρες μαρες κουκουναρες .

Ημιμαθεια σε ολη της το μεγαλειο ,  αλλα  μεγαλη ευκολια να αναρτουμε οτι μας κατεβει ετσι απλα για να γραψουμε κατι .

σορυ φιλε αλλα αυτα δεν ειναι  ωραια πραγματα , διαβαζουν και νεοι στο χωρο ............ μην τους οδηγητε σε λαθος δρομο .
    Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    PothitosSanto
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #42 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 11:40:44 »

Γενικα υπαρχει μια ατυπη κοντρα μεταξυ  spectum vs futaba , προσωπικα αν υπηρχε οικονομικη δυνατοτητα θα δοκιμαζα και τις δυο , εχω ομως μια spectrum 7 απο παλια και με αυτη θα μεινω μιας και δεν παιζει μια για αναβαθμισεις .

οσο αφορα τα διαφορα τεστ που κοινοποιουνται κατα καιρους ή οι ατυχες στιγμες που αντιμετώπισε ο καθένας μας απο απωλειες ή παρεμβολες ακουγονται πολλα και λεγονται ακομα περισοτερα τα οποια καποιες φορες  ειναι εσφαλμενα , απλα βγαζεις τα νευρα σου απο την απωλεια σου , το εχω κανει και εγω  με την spectrum , ενω εξαρχης το λαθος ηταν καθαρα δικο μου , βλεπεις οταν δεν εφαρμοζεις αυτα που λεει ο κατασκευαστης :

βαλε  της σωστής εμβέλειας δεκτη ( park - full range - satelite )  ανάλογα με το τι πετάς και ποσο μακρυά θέλεις να παει  .

βαλε σε συγκεκριμένη θεση τον δεκτη και τα κεραιακια του

χρησιμοποίησε original δεκτες

ε οπως καταλαβαίνεις αν αυτα τα γράψεις στα παλαια σου παπούτσια πιθανον να σε γραψει και η ΤΚ .

Τωρα πια ειναι καλυτερη μην το ψαχεις ,

ποια ειναι καλυτερη η FERRARI ή ΠΟΡΣΕ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; οποια  βολευει  στα δαχτυλα σου  φιλε μου , αρκει να την χρησιμοποιεις οπως οριζει ο κατασκευαστης .

σωστα....οσο ζουμε μαθαινουμε....θα τα μεταβιβασω λοιπον αυτα που εμαθα σημερα γιατι οντος εμαθα και θα τους πω πως δεν χρειαζεται να ξενερωνουν γιαυτουσ και αυτους τους λογους...ειμαι σιγουρος πως δεν ξερουν οτι υπαρχουν δεκτες και δεκτες...

να στε καλα
    Καταγράφηκε

t-rex 450 fbl
    blade 450
    t-rex 600 dfc beast-x
    e-flight shoestring
    multiplex razzor
    multiplex solius
    skywalker 1.68 x 2
    futaba 10chg
    PothitosSanto
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #43 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 11:45:06 »

ορίστε και ερχετει και η επιβεβαίωση πιο πανω με το τεστ που ανάρτησε ο φιλος με και συγκρινανε park flyer με full range , τα κοινοποιουν , βγαζουν αχρηστη τη μια απο τις δυο , ενω εξαρχης δεν γνωριζαν τι ειναι ο ενας δεκτης και τι ο αλλος ................

με το συμπαθιο αλλα αυτα ειναι  αρες μαρες κουκουναρες .

Ημιμαθεια σε ολη της το μεγαλειο ,  αλλα  μεγαλη ευκολια να αναρτουμε οτι μας κατεβει ετσι απλα για να γραψουμε κατι .

σορυ φιλε αλλα αυτα δεν ειναι  ωραια πραγματα , διαβαζουν και νεοι στο χωρο ............ μην τους οδηγητε σε λαθος δρομο .
    συγνωμη βρε παιδια τι αλλο να πω...δεν ξερω αν το λενε και πανω...

μολις σιαβασα για πρωτη φορα τα spacifications και ειπα οτι το λεει....συγνωμη και παλι
    Καταγράφηκε

t-rex 450 fbl
    blade 450
    t-rex 600 dfc beast-x
    e-flight shoestring
    multiplex razzor
    multiplex solius
    skywalker 1.68 x 2
    futaba 10chg
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #44 στις: Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, 12:41:05 »

Εννοειτε οτι ολοι μα ολοι μαθαινουμε οσο ζουμε  , κανενας δεν τα ξερει ολα ,

και προς θεου δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη , απλα ας ειμαστε ολοι πιο προσεκτικοι ωστε να μαθαινουμε ο ενας απο τον αλλον σωστα πραγαματα .

Πάντα φιλικά Αλέξης .

Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Ποιά τηλεκατεύθυνση;
    Μεταπήδηση σε: