Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.908 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 20:34:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 20:34:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 15:31]

από TheLurker
    [Σήμερα στις 12:27]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309908
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 64
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μπορώ να συνδέσω δύο φορτιστές σε ένα τροφοδοτικό ?  (Αναγνώστηκε 2678 φορές)
    no fear
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 14:51:24 »

Μετά από δύο χρόνια ασχολίας με nitro ελικόπτερα αποφάσισα να πάω & στα ηλεκτρικά, έτσι είναι αναγκαία η αγορά μεγαλύτερου φορτιστή.
    Σκέφτομαι να αγοράζω αυτό το τροφοδοτικό http://www.skyrc.com/index.php?route=product/product&product_id=128
    & φορτιστή θα αγοράσω τον PowerLab8 http://www.revolectrix.com/pl8_description_tab.htm 
    Για την παράλληλη φόρτιση των μπαταριών θα πάρω & αυτό http://www.revolectrix.com/MPA_XH.htm
    Εχω όμως & αυτόν τον φορτιστή http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10382__iCharger_206B_300W_8s_Balance_Charger.html 
    που το τροφοδοτικό που είχα αγοράσει έχει κάποιο πρόβλημα & θέλω να μάθω αν μπορώ να συνδέσω & τους δύο φορτιστές πάνω στο τροφοδοτικό
    & να φορτίζω παράλληλα. Κοιτώντας τις προδιαγραφές του τροφοδοτικού νομίζω ότι γίνετε αλλά θέλω την γνώμη & των ποιο έμπειρων από εμένα.

Υ.Γ. Νομίζετε ότι χρειάζομαι & αυτό http://www.skyrc.com/index.php?route=product/product&product_id=69 για να συνδέσω & τους δύο φορτιστές ?
    Καταγράφηκε
    Heli.Maniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 15:12:42 »

Nαι είναι εφικτό και το κάνω και εγώ αλλά σε σερβερ τροφοδοτικά. Μπορείς αν έχεις καθόλου εμπειρία με κολλητήρια να φτιάξεις το δικό σου αντάπτορα χρησιμοποιώντας λίγο καλώδιο και μερικά 4mm bullets, απλά το τελευταιο λινκ που έδωσες είναι μια πολύ πιο γρήγορη λύση. Βέβαια προσοχή διότι αν δουλεύει και ο powerlab και ο icharger στο φουλ ταυτόχρονα, το τροφοδοτικό δεν θα αντέξει διοτί θα τραβάς κοντά στα 1250w.
    Πάντως καλή επιλογή των ηλεκτρικών ελικοπτέρων και του φορτιστή και είμαι σίγουρος οτι θα μείνεις ευχαριστημένος  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Andreas
    COMPASS 7HV
    TREX 600EFL Pro
    no fear
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 17:39:12 »

Λόγο του ότι δεν έχω εμπειρία με τα ηλεκτρικά που μπορώ να βρω άρθρα σχετικά με τα φορτία,
    θέλω να μάθω πόσα Watts χρειάζονται για να φορτιστούν παράλληλα 2 μπαταρίες 5000mah 6s
    Καταγράφηκε
    Heli.Maniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 18:18:28 »

Λοιπόν εδώ είναι ένα site το οποίο έχει παααρα πολλές πληροφορίες για τις μπαταρίες και τα ηλεκτρικά γενικότερα https://sites.google.com/site/tjinguytech/charging-how-tos  . Έχει αρκετό διαβασμα αλλά είναι όλα πολύ χρησιμα και είναι καλο να τα γνωρίζει κανεις οταν ασχολειται με ηλεκτρικα.
    Για να υπολογίσεις ποσα watt χρειάζονται, κάνεις το εξής:
    οι 6cell  μπαταρίες έχουν τάση 25.2V οταν είναι πλήρως φορτισμενες. Επίσης, εχουν χωρητικότητα 5000mah*2=10000mah και οι δύο μαζί ή αλλιώς 10Aμπέρ. Η φόρμουλα για τον υπολογισμό watt είναι: Τάση*Αμπερ  , δηλαδή στη δική σου περίπτωση 25.2V * 10Α = 252W. Αυτά ειναι τα μέγιστα watt που θα τραβήξει κατα τη διάρκεια της φόρτισης.
    Ελπίζω να είναι κατανοητό έτσι όπως περιεγραψα τη διαδικασία, είμαι σίγουρος πώς αλλοι πιο έμπειροι από μενα θα το εξηγήσουν καλύτερα.
    Καταγράφηκε

Andreas
    COMPASS 7HV
    TREX 600EFL Pro
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 18:19:52 »

Γενικα σε ενδιαφερει μα υπερκαλύτεις και τους 2 φορτιστες...
    Με αυτο το τροφοδοτικο δν καλυπτεις πυτε τον ενα...

Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 21:33:10 »

Λοιπον επειδη εχω ακριβως τα ιδια......
    Το τροφοδοτικο εχει 4 εξοδους.Οι 3 εξοδοι δινουν μεχρι 10αμπερ ο καθενας δηλαδη 30 αμπερ.Ο τεταρτος δινει φουλ δηλαδη οτι βγαζει το τροφοδοτικο.
    Εγω βαζω ταυτοχρονα και τον 206Β ο οποιος φορτιζει παραλληλα δυο θερμικα ελικοπτερα απο 2.2αμπερ το καθενα=4.4
    Και ο powerlab 8v2 φορτιζει 4 μπαταριες 6cell 3.000mha παραλληλα δηλαδη 3χ4=12αμπερ.
    Δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Θα εισαι υπερκαλημενος.
    Οσο για το τροφοδοτικο το εχει πολυ καλη προσφορα το rc711 στα 144ευρο+μεταφορικα.Υποτιμολογιση κανει και τελωνειο δεν πληρωνεις.Εγω το εχω 7μηνες με το που βγηκε στην αγορα το ειχα παρει αποεκει και μου ειχε βγει 198 ευρο στην πορτα μου χωρις τελωνειο.
    Καταγράφηκε

amartolos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 22:55:08 »

Η' απο Miracle-mart 146ευρω με δωρεαν μεταφορικα
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 23:01:59 »

Σωστος....δεν το ηξερα αυτο
    Καταγράφηκε

amartolos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 23:18:28 »

Εχει κερδισει το ευρω εναντι του $ τις τελευταιες μερες.Πριν εναν μηνα ειχε 155 ευρω.Το miracle, mart δινει δωρεαν μεταφορικα πλεον σε ΟΛΕΣ τις παραγγελιες ανω των 100$.
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 14 Φεβ 2013, 23:26:32 »

Αν εξαιρεσεις οτι ειναι λιγο γαιδουρι απο θεμα ογκου σε σχεση με ενα 25αμπερ που ειχα παλια....ειμαι υπερευχαριστημενος.Απλα δεν μπορω να το παιρνω μαζι μου στους αγωνες......τωρα θα με πεις για δυο μπαταριουλες που χρειαζομαι εγω για τους δεκτες μιας και ειμαι νιτρο.........τοσες καντινες δουλευουν πισω απο τα pits με ολους αυτους τους ηλεκτρικους στην C...τι διαλο....θα κλεψω λιγο ρευμα Azn
    Καταγράφηκε

no fear
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 15 Φεβ 2013, 19:20:54 »

Λοιπόν εδώ είναι ένα site το οποίο έχει παααρα πολλές πληροφορίες για τις μπαταρίες και τα ηλεκτρικά γενικότερα https://sites.google.com/site/tjinguytech/charging-how-tos  . Έχει αρκετό διαβασμα αλλά είναι όλα πολύ χρησιμα και είναι καλο να τα γνωρίζει κανεις οταν ασχολειται με ηλεκτρικα.
    οι 6cell  μπαταρίες έχουν τάση 25.2V οταν είναι πλήρως φορτισμενες. Επίσης, εχουν χωρητικότητα 5000mah*2=10000mah και οι δύο μαζί ή αλλιώς 10Aμπέρ. Η φόρμουλα για τον υπολογισμό watt είναι: Τάση*Αμπερ  , δηλαδή στη δική σου περίπτωση 25.2V * 10Α = 252W. Αυτά ειναι τα μέγιστα watt που θα τραβήξει κατα τη διάρκεια της φόρτισης.
    Ελπίζω να είναι κατανοητό έτσι όπως περιεγραψα τη διαδικασία, είμαι σίγουρος πώς αλλοι πιο έμπειροι από μενα θα το εξηγήσουν καλύτερα.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες  Thumbs up , αν τις ίδιες μπαταρίες τις φορτίζω στα 2C διπλασιάζονται & τα watt ? 
    Καταγράφηκε
    no fear
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 15 Φεβ 2013, 20:14:36 »

Λοιπον επειδη εχω ακριβως τα ιδια......
    Το τροφοδοτικο εχει 4 εξοδους.Οι 3 εξοδοι δινουν μεχρι 10αμπερ ο καθενας δηλαδη 30 αμπερ.Ο τεταρτος δινει φουλ δηλαδη οτι βγαζει το τροφοδοτικο.
    Εγω βαζω ταυτοχρονα και τον 206Β ο οποιος φορτιζει παραλληλα δυο θερμικα ελικοπτερα απο 2.2αμπερ το καθενα=4.4
    Και ο powerlab 8v2 φορτιζει 4 μπαταριες 6cell 3.000mha παραλληλα δηλαδη 3χ4=12αμπερ.
    Δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Θα εισαι υπερκαλημενος.

Βλέπω ότι έχει την δυνατότητα ρύθμισης της εξόδου απο 15-24V, φαντάζομαι πως όταν ξεκινάει η φόρτιση
    "κλειδώνει" αυτή η ρύθμιση ώστε να μην αλλάξει κατά την διάρκεια της φόρτισης με αναπάντεχα γεγονότα.
    Καταγράφηκε
    Heli.Maniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 15 Φεβ 2013, 22:42:19 »

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες  Thumbs up , αν τις ίδιες μπαταρίες τις φορτίζω στα 2C διπλασιάζονται & τα watt ? 

Ακριβώς, αφου διπλασιαζονται τα αμπερ διπλασιαζονται και τα watt
    Καταγράφηκε

Andreas
    COMPASS 7HV
    TREX 600EFL Pro
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 15 Φεβ 2013, 23:06:05 »

Οχι δεν κλειδωνει.Εχει εναν περιστροφικο διακοπτη που και κατα την φορτιση μπορεις να τον γυρνας και να το πας οπου θες......αλλα δεν βλεπω τον λογο να το πειραξεις.Και παλι δεν εχει κανενα καταστροφικο αποτελεσμα και να το κανεις....το εχω κανει
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Μπορώ να συνδέσω δύο φορτιστές σε ένα τροφοδοτικό ?
    Μεταπήδηση σε: