Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.501 μηνύματα σε 12.377 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 21 Μαΐ 2026, 02:16:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 21 Μαΐ 2026, 02:16:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 00:41]

[Χθες στις 20:27]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:35]

από Markhelis
    [Τρίτη, 19 Μαΐ 2026, 18:26:36]

από kon
    [Δευτέρα, 18 Μαΐ 2026, 14:51:29]

από AKISSSS
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 09:51:35]

από ZTRAMP
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 11:57:18]

από vilisdev
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 10:57:58]

από AKISSSS
    [Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 08:59:30]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309501
    Σύνολο θεμάτων: 12377
    Online σήμερα: 84
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 85
    Συνολικά: 86
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: To μέλλον για την Αεροβιντεοσκόπηση-φωτογραφιση  (Αναγνώστηκε 4973 φορές)
    pagani
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Kostas Laliotis

« στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 12:10:14 »

ετσι οπως ειχε γινει και με τα ελικοπτερα. αμα βγουν αυτα ο καθενας θα τα βαζει πανω και θα δουλευουν, plug n play
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 13:51:53 »

ετσι οπως ειχε γινει και με τα ελικοπτερα. αμα βγουν αυτα ο καθενας θα τα βαζει πανω και θα δουλευουν, plug n play

λογικό...  απλά επειδή και η κουτσή Μαρία πλέον θέλει να γίνει aerial Photo-videographer & cinematographer και επειδή κάποιοι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός τα δίνουν "ready to fly & shoot" , αυτό που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή είναι να κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες κάνα συμβόλαιο που να καλύπτει  όλους αυτούς τους επιεικώς ανώριμους που πάνε σε γάμους και βαφτίσια και πετάνε πάνω από τα κεφάλια του κόσμου.. τουλάχιστον να ξεχωρίσουν οι έχοντες συνείδηση από τους μη.  Αλλά μάλλον δύσκολο το βλέπω ακόμη και με τσιμπημένη την τιμή του ασφάλιστρου...

Όποιος από εμάς είναι τόσο σίγουρος για τα ηλεκτρονικά του, που σε περίπτωση που του έδιναν ένα μοντέλο όπου θα μπορούσε να ανεβεί επάνω ο ίδιος και να κόβει βόλτες πάνω από κόσμο, ή σε υψόμετρο 1 Km, τότε μπορεί να πετάει ότι, όπως και όπου θέλει.

Όλοι οι υπόλοιποι απλά πρέπει για να πετάμε ( για hoby ή για δουλειά ) απλά να έχουμε τη στοιχειώδη αντίληψη που πρέπει να έχει ένα ανθρώπινο ον εν έτη 2013.

Και στην τελική, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι πώς θα το πάρεις ή θα φτιάξεις ένα εργαλείο, αλλά το πώς θα πουλήσεις την υπηρεσία τη οποία παράγεις με αυτό... απ' όλες τις απόψεις.
    Οι αρπαχτές και τα παπατζιλίκια πάντοτε υπήρχαν και πάντα κάποτε τελειώνουν, το θέμα είναι να μην υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες.

---
    Anyway,
    Αυτό που θαυμάζω εγώ στο project του direct gimbal με brushless είναι το κομμάτι του software και των ηλεκτρονικών .. πολύ καλή δουλειά.
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 14:15:53 »

λογικό...  απλά επειδή και η κουτσή Μαρία πλέον θέλει να γίνει aerial Photo-videographer & cinematographer και επειδή κάποιοι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός τα δίνουν "ready to fly & shoot" , αυτό που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή είναι να κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες κάνα συμβόλαιο που να καλύπτει  όλους αυτούς τους επιεικώς ανώριμους που πάνε σε γάμους και βαφτίσια και πετάνε πάνω από τα κεφάλια του κόσμου.. τουλάχιστον να ξεχωρίσουν οι έχοντες συνείδηση από τους μη.  Αλλά μάλλον δύσκολο το βλέπω ακόμη και με τσιμπημένη την τιμή του ασφάλιστρου...

Όποιος από εμάς είναι τόσο σίγουρος για τα ηλεκτρονικά του, που σε περίπτωση που του έδιναν ένα μοντέλο όπου θα μπορούσε να ανεβεί επάνω ο ίδιος και να κόβει βόλτες πάνω από κόσμο, ή σε υψόμετρο 1 Km, τότε μπορεί να πετάει ότι, όπως και όπου θέλει.

Όλοι οι υπόλοιποι απλά πρέπει για να πετάμε ( για hoby ή για δουλειά ) απλά να έχουμε τη στοιχειώδη αντίληψη που πρέπει να έχει ένα ανθρώπινο ον εν έτη 2013.

Και στην τελική, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι πώς θα το πάρεις ή θα φτιάξεις ένα εργαλείο, αλλά το πώς θα πουλήσεις την υπηρεσία τη οποία παράγεις με αυτό... απ' όλες τις απόψεις.
    Οι αρπαχτές και τα παπατζιλίκια πάντοτε υπήρχαν και πάντα κάποτε τελειώνουν, το θέμα είναι να μην υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες.

---
    Anyway,
    Αυτό που θαυμάζω εγώ στο project του direct gimbal με brushless είναι το κομμάτι του software και των ηλεκτρονικών .. πολύ καλή δουλειά.

Oι ασφαλιστικες κανονικά καλύπτουν και για αστική ευθήνη και για τον εξοπλισμό..! Ειδικα για αστική ευθήνη τα ασφάλιστα ειναι σχετικα χαμηλά..!

Για τον εξοπλισμό ειναι αρκετα υψηλά...!!

Οσο για το αν θα το πάρουν όλοι αυτο δν μας αφορά ... Για παράδειγμα αγωνιστικά ποδήλατα πολλοί έχουν πόσοι όμως τα αξιοποιούν...Huh?
    Το θέμα δν ειναι να το πάρεις να κάνεις flat πλάνα kαι τέλος (με λίγα λόγια πετάω απο πάνω και τέλος)..! το θέμα είναι να κάνεις την διαφορα στα πλάνα..!

Όσο για τα ηλεκτρονικά δν υπάρχει ποτε σιγουριά.!

ΤΟ χειρότερο όλων ειανι οτι αυτά τα αγοράζουν άνθρωποι που ουδέποτε είχαν σχέση με μοντελισμό και είναι πραγματικά επικίνδυνοι..!

Υ.Γ το διαχώρισα γαιτι βγαίνει off topic..!!

Παρακαλώ η συζήτηση να μείνει σε χαμηλούς ΤΟΝΟΥΣ....
    Ευχαριστώ!
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 23:49:43 από PaNt » Καταγράφηκε
    Σωκράτης Δαμουλάκης
    Aeromodeller Hero Member

AKA canopus

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 15:41:31 »

Επειδή παρακολουθώ το θέμα και εγώ..θα έλεγα πως θα ήταν καλό να υπάρχει κάτι σαν άδεια όπως πχ χειριστής μηχανήματος η οποία θα δίδεται σε ικανούς και εκπαιδευμένους επαγγελματίες  μετά από συγκεκριμένα τεστ θεωρητικά και πρακτικά έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος  ατυχήματος γιατί όπως πάει πολύ σύντομα θα υπάρξει ατύχημα και τότε θα είναι αργά δυστυχώς , η μπάλα θα πάρει και αυτούς που δεν φταίνε και που αυτά τα μηχανήματα - εργαλεία τα χρησιμοποιούν με υπευθυνότητα για να βελτιώσουν την δουλειά τους και να βγάλουν ένα μεροκάματο αυτές τις δύσκολες μέρες.

Υ.Γ ..αυτά σε άλλη χώρα ίσως ..εδώ ..το βλέπω απίθανο. Azn
    Καταγράφηκε

ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ...
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 15:47:55 »

Επειδή παρακολουθώ το θέμα και εγώ..θα έλεγα πως θα ήταν καλό να υπάρχει κάτι σαν άδεια όπως πχ χειριστής μηχανήματος η οποία θα δίδεται σε ικανούς και εκπαιδευμένους επαγγελματίες  μετά από συγκεκριμένα τεστ θεωρητικά και πρακτικά έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος  ατυχήματος γιατί όπως πάει πολύ σύντομα θα υπάρξει ατύχημα και τότε θα είναι αργά δυστυχώς , η μπάλα θα πάρει και αυτούς που δεν φταίνε και που αυτά τα μηχανήματα - εργαλεία τα χρησιμοποιούν με υπευθυνότητα για να βελτιώσουν την δουλειά τους και να βγάλουν ένα μεροκάματο αυτές τις δύσκολες μέρες.

Υ.Γ ..αυτά σε άλλη χώρα ίσως ..εδώ ..το βλέπω απίθανο. Azn

Όπως το είπες απίθανο..!

Επίσης να δείξουμε και αυτό το άρθρο που λέει οτι απο το Hollywood ζητάνε στην κυβέρνηση να νομιμοποιηθούνε τα πολυκόπτερα με σκοπό να τα χρησιμοποιούνε στις ταινίες..! ( όχι πως δν τα χρησιμοποιούνε και τώρα )....
    http://www.suasnews.com/2013/01/20746/moviemakers-ask-to-use-drones-for-filming/
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 16:12:10 »

Προ πάντων η ασφάλεια ΚΥΡΙΟΙ !!!! Στις μέρες μας όπως είπε και ένα φίλος ποιο πάνω……. Και η κουτσή Μαρία ….και ο τυφλός ο Κώστας ……και ο κουλός ο Γιώργος ……και ο μπάρμπα Μπάμπης ….παίρνουν  ένα μοντέλο και θέλουν να γίνουν πιλότοι. Θέλει μεγάλη προσοχή. Οι ασφαλιστικές δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ασφαλίσουν  ένα τέτοιο πράγμα που από την στιγμή που δεν το γνωρίζουν …..ούτε το αντικείμενο ούτε τον πιλότο ….πως θα το ασφαλίσουν? Και γενικά η ασφάλεια δεν έχει να κάνει  μόνο  με τα ‘’ούφο’’ μόνο. Όταν πάμε και πετάμε κάπου και βλέπεις άσχετους ……ή και έμπειρους ακόμα να πετανε μπροστά στα μούτρα σου με μεγάλο κίνδυνο …..τότε  γιατί δεν κάνουμε κάτι? Με το ίδιο σκεπτικό δεν πρέπει να ΄΄μιλαμε΄΄ και γι’ αυτούς που πάνε σε γάμους – βαφτίσια κτλ κτλ.  Παίζει  ρόλο δηλαδή ποιος είναι εκεί κοντά? Εδώ δεν τα βρίσκουμε εμείς μεταξύ μας!!!! Όλοι μας ‘’παίζουμε’’ το κεφάλι μας. Και ιδικά με τα συστήματα FPV – gps και όλα αυτά…… ο καθένας βάζει κόντρα με τον άλλον για το ποιος θα πάει ποιο ψηλά …..ποιο μακριά. Γενικά το βλέπουμε  ανταγωνιστικά  ανάμεσα μας. Σίγουρα ένα μοντέλο το οποίο στιχιζει……2000 και 3000 είναι ποιο ασφαλές σε περίπτωση σφάλματος  με ένα άλλο που αξίζει 500 ευρώ  και ενδέχεται να είναι ιδιοκατασκευη. Και στης 2 περιπτώσεις όμως ……..κανείς δεν ξέρη τι μπορεί να γίνει με τα ηλεκτρονικά. Απλά λες …….’’θα δώσω  κάτι παραπάνω να είμαι  λίγο ποιο σίγουρος’’!!!Και για την περίπτωση που λέμε να νομιμοποιηθούν ……θα πρέπει να υπάρχει κάποιος ο οποίος θα μπορεί να ελενγχη για το πόσο έμπειρος και γνωστής είναι αυτός που θα χειρίζεται ένα πολυκοπτερο. Να μπορεί να πάρει μια διαπίστευση. Αλλά ποιος θα το κάνει αυτό? Ποια υπηρεσία? Δύσκολο το βλέπω!!!  σε όλα πάντως θέλει  προσοχή και ΜΥΑΛΟ. ΟΧΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!!
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    pagani
    Aeromodeller Sr. Member

Kostas Laliotis

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 19:06:50 »

ρε παιδια τι να λεμε τωρα. σημερα ειδα και εξοργιστηκα γνωστη ομαδα που κανει βιντεο απο αερα, συνηθως σε ποδηλατικους αγωνες να πεταει πανω απο κοσμο μαντεψτε με τι, με τρεξ 700 κυριοι  και οταν λεω απο κοσμο πανω απο δεκαδες ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , και ρωταω ειναι δυνατον??? καποιος να μου απαντησει αν ειναι δυνατον να το κανουν αυτο, μα ποιοι νομιζουν οτι ειναι. και η εν λογω ομαδα ειναι η helicam greece .  πραγματικα να περιμενετε τα χειροτερα καποια στιγμη
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 22:31:31 »

ρε παιδια τι να λεμε τωρα. σημερα ειδα και εξοργιστηκα γνωστη ομαδα που κανει βιντεο απο αερα, συνηθως σε ποδηλατικους αγωνες να πεταει πανω απο κοσμο μαντεψτε με τι, με τρεξ 700 κυριοι  και οταν λεω απο κοσμο πανω απο δεκαδες ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , και ρωταω ειναι δυνατον??? καποιος να μου απαντησει αν ειναι δυνατον να το κανουν αυτο, μα ποιοι νομιζουν οτι ειναι. και η εν λογω ομαδα ειναι η helicam greece .  πραγματικα να περιμενετε τα χειροτερα καποια στιγμη

Αυτό λέμε. Υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα καλύτερα. Δεν ξέρω την ομάδα αυτή βέβαια ……αλλά αν τους ρωτήσεις  ξέρεις τι θα σου πουν?  ‘’ τι λες ρε μεγάλε, εγώ είμαι πιλοτάρα …..ξέρης τι έχω πετάξει εγώ? Μετά από κάθε πτήση το κάνω  βίδες το ελικόπτερο ……το  έλεγχο όλο ……φοράω τα καλύτερα.’’!!!! Και άλλα τέτοια ‘’κουφά’’. Τουλάχιστον τα πολυκοπτερα είναι πολλή ποιο ασφαλέστερα από ένα ελικόπτερο. Άλλα όπως είπα και ποιο πάνω ……θέλει προσοχή ……και πολλή μυαλό!!!! Δυστυχώς τα έχουμε πάρει αψήφιστα ΟΛΑ!!!!  Με το ιντερνετ και με όλη αυτή την ελεύθερη αγορά …….ο κάθε ένας αρχάριος – νέος στο χόμπι …….νομίζει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Το πρώτο μάθημα όμως στον αερομοντελισμό είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ !!! Αυτό το μάθημα όμως το χάσανε πάρα πολλοί  idiot2 idiot2! Πήγαν στο παρακάτω  idiot2 idiot2!!!!
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 23:09:45 »

Σας παρακαλω ας μην ειμαστε εχθρικοι στην αναπτυξη του χομπυ μας. Ο καθενας μπορει να κανει παραεμποριο, να σπαμαρει ασυστολα, να πεταει σε γαμους και βαφτισια πανω απο ανιδεους ανθρωπους, μεσα σε τουνελ, ψηλα 2 χιλιομετρα πανω απο την γη κλπ Ολα ειναι ελευθερα και αποδεκτα για το καλο του αερομοντελισμου. Το λεει και πανω δεξια "βαζουμε πλατη ολοι μας".
    Οποιος τολμησει να αμφισβητησει τους παντογνωστες το σιγουρο ειναι οτι θα του επιτεθουν ολοι μαζι,
    Περιμενω ποιος θα με κατηγορησει οτι εχω τσακωθει με καποιον και τα γραφω αυτα...
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 23:40:49 »

Σας παρακαλω ας μην ειμαστε εχθρικοι στην αναπτυξη του χομπυ μας. Ο καθενας μπορει να κανει παραεμποριο, να σπαμαρει ασυστολα, να πεταει σε γαμους και βαφτισια πανω απο ανιδεους ανθρωπους, μεσα σε τουνελ, ψηλα 2 χιλιομετρα πανω απο την γη κλπ Ολα ειναι ελευθερα και αποδεκτα για το καλο του αερομοντελισμου. Το λεει και πανω δεξια "βαζουμε πλατη ολοι μας".
    Οποιος τολμησει να αμφισβητησει τους παντογνωστες το σιγουρο ειναι οτι θα του επιτεθουν ολοι μαζι,
    Περιμενω ποιος θα με κατηγορησει οτι εχω τσακωθει με καποιον και τα γραφω αυτα...

Να σε ρωτήσω κάτι λέει ο τίτλος πουθενά για εμπόριο σπαμάρισμα γάμους και βαφτίσια??!

Θα σας παρακαλέσω να μείνετε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ>....!!! Δλδ τι πράγμα είναι αυτό να βγαίνετε πάντα εκτος θέματος..!

Αυτό το θέμα δημιουργήθηκε απο Offtopic και παλι συνεχίζετε και το ξανα βγάζετε εκτός..!
    Καταγράφηκε
    gvertical
    Aeromodeller Sr. Member

HI ALL

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2013, 11:39:06 »

ρε παιδια τι να λεμε τωρα. σημερα ειδα και εξοργιστηκα γνωστη ομαδα που κανει βιντεο απο αερα, συνηθως σε ποδηλατικους αγωνες να πεταει πανω απο κοσμο μαντεψτε με τι, με τρεξ 700 κυριοι  και οταν λεω απο κοσμο πανω απο δεκαδες ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , και ρωταω ειναι δυνατον??? καποιος να μου απαντησει αν ειναι δυνατον να το κανουν αυτο, μα ποιοι νομιζουν οτι ειναι. και η εν λογω ομαδα ειναι η helicam greece .  πραγματικα να περιμενετε τα χειροτερα καποια στιγμη
    το τελευταιο κακο που ξερω εγινε στη γερμανια που εκει και νομους εχουνε και οργανωση και απο ολα.
    αρα εδω ολοι πετανε με ασφαλεια!
    αν και οταν γινει κατι, βλεπουμε! police devil idiot2 buck2 worry
    Καταγράφηκε

live simply, so other people can simply live!
    nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 29 Ιαν 2013, 10:31:44 »

Καλημέρα!

IMHO πιστέυω πως αν θέλει κάποιος να πετάξει επαγγελματικά και οι ανάγκες θέλουν να πετάξει πανω απο περιουσίες (πάνω απο ανθρώπους απαγορεύται δια ροπάλου). Πρέπει να ασφαλιστεί το Kopter πρίν πετάξει . Και εσυ σαν πιλότος να έχεις εμπειρία . επίσης πρέπει να μπορείς να επαναφέρεις-απομακρύνεις το kopter σε περίπτωση που γίνει κάτι. γιαυτο κάνεις αρκετη προπόνηση και στα δάχτυλα και στο μυαλό.

Οσο αναφορά το μέλλον , εγω βλέπω σίγουρα plug n play koptera ,μαζι με αυτα βλέπω και  πιλότους εξίσου plugnply όμως  Undecided .
    Πάντως τα πλάνα που βγάζουν τα κοπτερα είναι τοσο όμορφα που μαγευουν τον καθένα, δίνουν την τέλεια πινελιά σε όποιο θέμα και αν συμετέχουν , είναι πανεμορφο αυτο το χόμπυ , και ευτυχώς που υπάρχει ανταγωνισμός και μπορούν να ασχοληθούν ανθρωποι που δεν έχουν την οικονομική άνεση.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 29 Ιαν 2013, 11:05:54 από nettraptor » Καταγράφηκε
    jimbril
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 27 Απρ 2013, 22:41:50 »

Παιδιά, πιστεύω πως το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων σχετίζεται άμεσα με το μέλλον τόσο του hobby, όσο και του επαγγέλματος της εναέριας κινηματογραφίας.
    Παύλο, ίσως το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων (νομικό πλαίσιο, ΕΛΑΟ, ασφάλιση, κοινοί κανόνες ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζει ο κάθένας μας κλπ.) να πρέπει να αποκτήσει δικό του ανεξάρτητο thread. Σαφώς και υπάρχει θέμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει επαρκές νομικό πλαίσιο που να ορίζει και να περιγράφει ποιός (δηλαδή με τι προσόντα) και πώς (κάτω από ποιές προϋποθέσεις και συνθήκες) μπορεί να κάνει εναέριες λήψεις επαγγελματικά. Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι το βάρος της τήρησης της στοιχειώδους ασφάλειας ανθρώπων και περιουσιών πέφτει ακόμα περισσότερο στις πλάτες (ωριμότητα, ηθική και δεοντολογία) του καθενός μας.

http://www.multirotorforums.com/showthread.php?10764-Another-one-bites-the-dust

http://www.multirotorforums.com/showthread.php?10999-Flying-safety-oath-to-not-fly-over-people!

ΜΦΧ,
    Δημήτρης.

Καταγράφηκε
    konanagno
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 27 Απρ 2013, 23:10:54 »

Να σε ρωτήσω κάτι λέει ο τίτλος πουθενά για εμπόριο σπαμάρισμα γάμους και βαφτίσια??!

Θα σας παρακαλέσω να μείνετε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ>....!!! Δλδ τι πράγμα είναι αυτό να βγαίνετε πάντα εκτος θέματος..!

Αυτό το θέμα δημιουργήθηκε απο Offtopic και παλι συνεχίζετε και το ξανα βγάζετε εκτός..!

μάλλον ζητάς πολλά Παύλο....
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 28 Απρ 2013, 18:00:35 »

Καλά τα τρολ που θα βγαίνουν να κράζουν οτιδήποτε νέο και πρωτοπωριακό ως μηχάνημα του διαβόλου τα βλέπουμε συχνά. Δεν μου κάνει εντύπωση.

Τώρα, η ταπεινή μου άποψη είναι να μην τα περιμένουμε από την πολιτεία. Εδώ σε εκσυγχρονισμένες χώρες δεν έχει γίνει κάτι. Δεν θα γίνει στην Ελλάδα.
    Λέω να φροντίσουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας. Πριν γίνει το ατύχημα, που θα γίνει έτσι όπως πάει...
    Πρότασή μου είναι να δημιουργηθεί Πανελλήνιος σύλλογος χειριστών multirotor, αεροφωτογράφιων (ότι είναι τελοσπάντων). Έτσι ώστε να υπάρχει ένα αρμόδιο όργανο που θα δώσει κάποιους βασικούς κανόνες στο παιχνίδι.
    Δεν το γνωρίζω αν ήδη υπάρχει κάτι από την ΕΛΑΟ ή αν υπάρχει έστω διάθεση να υπάρξει. Θα χαιρόμουν πολύ να γινόταν αυτό και σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να παρακάμψω τα αρμόδια όργανα. Πρέπει όμως να μπουν κανόνες και πρέπει να γίνει "χθες".
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  Drones - Multicopters - Πολλαπλών στροφείων (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: To μέλλον για την Αεροβιντεοσκόπηση-φωτογραφιση
    Μεταπήδηση σε: