Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.772 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 20:19:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 20:19:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από UH-1H
    [Σήμερα στις 19:38]

από spirost
    [Σήμερα στις 18:55]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309772
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 397
    Συνολικά: 401
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: CNC προγράμματα για μοντελιστική χρήση.  (Αναγνώστηκε 29053 φορές)
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #60 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2013, 18:27:11 »

Καλησπερα στην παρεα.
    Οπως υποσχεθηκα παραπανω οτι μολις ετοιμασω και τα σχεδια με τα υλικα ξυλειας του μοντελου θα ανεβασω κανα δυο φωτογραφιες οριστε λοιπον.
    Θα τονισω και εγω με την σειρα μου οπως εγραψε παραπανω και ο Γιωργης για το Corel οτι ολα χρειαζονται δουλεια δουλεια δουλεια.
    Ευκολο ειναι να τα βλεπης ετοιμα αλλα θελουνε πολυ δουλεια απο οποιον τα σχεδιαζη και τα επεξεργαζεται.

Ηλιας.

* Balsa Parts 1.jpg (87.69 KB, 1024x190 - εμφανίστηκε 427 φορές.)
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #61 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2013, 18:33:07 »

Και μια δευτερη φωτο και οπως βλεπετε πολυ δουλεια και μερακι.
    Ετσι ειναι το χομπι μας οταν θελης να ξεκινησης κατι απο το μηδεν απο μια χουφτα ξυλα οπως ειχε γραψη και ο φιλος μου ο Evan και να το κανης αεροπλανο να ιπτατε στον αερα.
    Καλη συνεχεια στο θεμα μας.

* Balsa Parts 3.jpg (65.2 KB, 1024x231 - εμφανίστηκε 441 φορές.)
    Καταγράφηκε

SCALE AVIATION MANUFACTUR
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #62 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 01:03:46 »

Καλησπερα σας
    Μου αρεση το θεμα και ιδιαιτερα η προσεγιση του Bladedancer.Πιστευω οτι ειναι μια απλη και ευκολα εφαρμοσιμη μεθοδος για την δημιουργια ενος ψηφιακου σχεδιου για να ''μπει'' για κοπη στα περισσοτερα  μηχανηματα  CNC.Ελπιζω να υπαρξη και video-παρουσιαση για αυτη την εφαρμογη ωστε να την κατανοησουμε καλυτερα (αν και προσωπικα δεν την εχω εφαρμοση ακομα).
    Σαν εργαστηριο χρησιμοποιουμε σχεδιαστικα προγραμματα που συνοδευαν το CNC,οπως το ASPIRE,και το Cut3d (της Vectric).Το λειτουργικο της μηχανης ειναι το mach3 (ενα σχετικα ευκολο και απλο προγραμμα διαχειρισης ενος τετραξονικου CNC).Στην τρισδιαστατη σχεδιαση χρησιμοποιουμε το ProEngineer
    Η σχεδιαση ενος μοντελου πιστευω οτι γινετε με διαφορους τροπους ,και κυριως αφορα τις γνωσεις  που εχη ο καθενας μας,στο θεμα χειρισμου και αντιληψης των διαφορων προγραμματων επεξεργασιας και σχεδιασης.Εκ πειρας θα ελεγα οτι χρειαζετε υπομονη και επιμονη για να δημιουργησης κατι ψηφιακα οταν δεν εχης προηγουμενη εμπειρια.
    Τρισδιαστατα προγραμματα,(που δυσκολα μπορει καποιος να τα μαθη)ειναι ισως περιττα για μια απλη κοπη ξυλειας,για την κατασκευη ενος  αερομοντελου.
    Εαν καποιος θα ηθελε, να τον βοηθησουμε,οσο αφορα το θεμα σχεδιαση(στο Aspire),η  στην λειτουργια του  Mach3,το τηλεφωνο μας και το e-mail μας ειναι στην διαθεση των φιλων του Αeromodelling.

Καταγράφηκε
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #63 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 09:25:22 »

Καλησπερα σας
    Μου αρεση το θεμα και ιδιαιτερα η προσεγιση του Bladedancer.Πιστευω οτι ειναι μια απλη και ευκολα εφαρμοσιμη μεθοδος για την δημιουργια ενος ψηφιακου σχεδιου για να ''μπει'' για κοπη στα περισσοτερα  μηχανηματα  CNC.Ελπιζω να υπαρξη και video-παρουσιαση για αυτη την εφαρμογη ωστε να την κατανοησουμε καλυτερα (αν και προσωπικα δεν την εχω εφαρμοση ακομα).
    Σαν εργαστηριο χρησιμοποιουμε σχεδιαστικα προγραμματα που συνοδευαν το CNC,οπως το ASPIRE,και το Cut3d (της Vectric).Το λειτουργικο της μηχανης ειναι το mach3 (ενα σχετικα ευκολο και απλο προγραμμα διαχειρισης ενος τετραξονικου CNC).Στην τρισδιαστατη σχεδιαση χρησιμοποιουμε το ProEngineer
    Η σχεδιαση ενος μοντελου πιστευω οτι γινετε με διαφορους τροπους ,και κυριως αφορα τις γνωσεις  που εχη ο καθενας μας,στο θεμα χειρισμου και αντιληψης των διαφορων προγραμματων επεξεργασιας και σχεδιασης.Εκ πειρας θα ελεγα οτι χρειαζετε υπομονη και επιμονη για να δημιουργησης κατι ψηφιακα οταν δεν εχης προηγουμενη εμπειρια.
    Τρισδιαστατα προγραμματα,(που δυσκολα μπορει καποιος να τα μαθη)ειναι ισως περιττα για μια απλη κοπη ξυλειας,για την κατασκευη ενος  αερομοντελου.
    Εαν καποιος θα ηθελε, να τον βοηθησουμε,οσο αφορα το θεμα σχεδιαση(στο Aspire),η  στην λειτουργια του  Mach3,το τηλεφωνο μας και το e-mail μας ειναι στην διαθεση των φιλων του Αeromodelling.

Καλημέρα
    Εγώ δεν είμαι σε θέση να φτιάξω κάποιο βίντεο λόγο χρόνου αυτό τον καιρό. (Με το ζόρι ξεκλέβω χρόνο για τα χόμπι). Δεν πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη τεχνική για να χρειάζεται βίντεο. Αν κάποιος έχει απορίες μπορώ να απαντήσω ευχαρίστως.
    Σχετικά με τις τιμές σου, είδα τις τιμές ξυλείας και ήταν καλές. Όσον αφορά την εργασία κοπής, οι τιμές θα ήταν πρέπων να σχολιαστούν εκ του αποτελέσματος. Όσοι έχουν προσωπική εμπειρία από την δουλειά σου θα μας πουν. Έχεις διάθεση και όρεξη και αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση για εσένα. Καλές δουλειές.
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    savasp2
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #64 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 11:56:44 »

Γεια σας και απο μενα, θα ηθελα αν ειναι δυνατο επειδη ενδιαφερομαι για την επεξεργασια σχεδιων και κοπη μετα σε ρουτερ, με ποιο τροπο στο κορελ επεξεργαζεσαι το σχεδιο?
    Καταγράφηκε
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #65 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 12:19:07 »

Γεια σας και απο μενα, θα ηθελα αν ειναι δυνατο επειδη ενδιαφερομαι για την επεξεργασια σχεδιων και κοπη μετα σε ρουτερ, με ποιο τροπο στο κορελ επεξεργαζεσαι το σχεδιο?

Σε αυτό το άρθρο καταθέτουμε όλοι μας διάφορους τρόπους επεξεργασίας που γνωρίζουμε με τα λιγοστά που ξέρουμε. Περιμένουμε από τούς γνωστικούς να μας παρουσιάσουν κάποιον ολοκληρωμένο τρόπο.
    Διάβασε και αυτό για να καταλάβεις:
    Όπως λέει και ο Λουμίδης "έκαστος στο είδος του". Κάθε πρόγραμμα εξυπηρετεί καλύτερα ανάλογα τις απαιτήσεις μας.
    Και όλοι οι τρόποι χρήσης είναι καλό να τους βλέπουμε. Αν μπορείτε να γράψετε τρόπους και για cad και για corel μόνο ευχαριστώ θα ακούσετε.
    Για αυτό το λόγο ανοίχτηκε αυτό το θέμα, για να παρουσιάσουν όσοι γνωρίζουν διάφορους τρόπους ξεπατικώματος.
    Εγώ θεωρώ ότι από την στιγμή που έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κανένας τρόπος δεν είναι λάθος.
    Ο δικός μου τρόπος παράδειγμα είναι μπακάλικος και δεν εξυπηρετεί σύνθετα σχέδια. Για μία απλή αεροτομή όμως είναι γρήγορος και εύχρηστος.
    Άλλωστε κάποιοι γνωρίζουν καλύτερα cad άλλοι corel. Άλλοι είναι αρχάριοι άλλοι έχουν περισσότερες γνώσεις. Γράψτε άφοβα ότι γνωρίζετε και ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που τον βολεύει.

@teresos Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά.

Οπότε αν γνωρίζεις κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει μπορείς να το ποστάρεις. Αλλιώς διαβάζοντας μπορείς να μάθεις κάτι και περιμένεις μαζί μας για μία ολοκληρωμένη απάντηση.
    Ο φίλος teressos γνωρίζει και όπως θα δεις από φώτος που αναίβασε το έχει πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία. Όταν μπορέσει θα μας δείξει.
    Καλωσόρισες στην παρέα μας.
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member
    Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #66 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 13:48:10 »

Λίγο άσχετο με το θέμα μας, αλλά έχοντας ένα σχέδιο σε μορφή TIF υψηλής ανάλυσης  2.41ΜΒ και διαστάσεις   15200 Χ 34645 μπορώ να το δώσω κατευθείαν για εκτύπωση σε πλοτέρ?
    Θα βγεί στο κανονικό μέγεθος του μοντέλου-σχεδίου ή θα χρειαστεί κάτι άλλο για να οριστεί η ακριβής κλίμακα??
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #67 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 14:09:22 »

Λίγο άσχετο με το θέμα μας, αλλά έχοντας ένα σχέδιο σε μορφή TIF υψηλής ανάλυσης  2.41ΜΒ και διαστάσεις   15200 Χ 34645 μπορώ να το δώσω κατευθείαν για εκτύπωση σε πλοτέρ?
    Θα βγεί στο κανονικό μέγεθος του μοντέλου-σχεδίου ή θα χρειαστεί κάτι άλλο για να οριστεί η ακριβής κλίμακα??

Λογικά θα στο εκτυπώσει αλλά μερικές φορές υπάρχουν μικρές αποκλίσεις (ειδικά αν το πήρες από συμπιεσμένο αρχείο)
    Εγώ από pdf συμπιεσμένο είχα απόκλιση 1χιλ στο μέτρο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το επεξεργαστείς στο corel με τον τρόπο που παρουσιάζει ο teressos για την κλίμακα ώστε να είσαι σίγουρος. Όταν το ετοιμάσεις στο corel τότε θα βγει ακριβές αντίγραφο.
    Μπορείς να ζητήσεις να στο κάνουν στο κατάστημα που θα το εκτυπώσεις αν δεν έχεις το πρόγραμμα.
    Καταγράφηκε

hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #68 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 14:27:38 »

Τα pixels που γραφης φιλε μου Δημητρη δινουν τις παρακατω κανονικες  διαστασεις του σχεδιου.

15200 pixels = 128,75 cm
    34645 pixels = 293,25 cm

Κρινε εσυ πλεον αν αντιστοιχουνε αυτες οι διαστασεις στο σωστο μεγεθος του μοντελου.
    Αν παλι θες στειλε μου το αρχειο Tif στο εμαιλ μου να το μετρησω και να σου πω.
    Εμαιλ εδω  hlsat57@yahoo.gr

Ηλιας
    Καταγράφηκε

Bocian
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #69 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 22:49:25 »

Τα pixels που γραφης φιλε μου Δημητρη δινουν τις παρακατω κανονικες  διαστασεις του σχεδιου.

15200 pixels = 128,75 cm
    34645 pixels = 293,25 cm

Πολυ ωραιο και ενδιαφερον θεμα ξεκινησες Ηλια, σχετικα με τις διαστασεις του σχεδιου του Δημητρη
    εχω να πω πως μια φορα που τυπωσα μεγαλο σχεδιο μου ειπαν πως το πιο φαρδυ χαρτι που μπαινει στον πλοτερ
    ειναι 90 ποντους  οποτε αν το σχεδιο ειναι 128 θα πρεπει να το επεξργαστει για να το τυπωσει.

Πολυ ωραια ηταν και η παρουσιαση του profili απο τον Γιαννη, επισης για σχεδιασμο ατρακτου
    υπαρχει και το Devfus πολυ απλο και ευκολο απο τον ιδιο που εχει φτιαξει το profili.
    Να πω και κατι αντιεμπορικο αλλα οικονομικο για μας τους μοντελιστες, αν σε ενα μερος
    υπαρχουν 4 η 5 μοντελιστες δεν χρειαζεται να αγοραστουν απο ολους αυτα τα προγραματα
    αρκει μια αδεια σε usb stick , και οταν ετοιμασεις το σχεδιο και θελεις να το εξαγεις ειτε σε dxf ειτε
     για εκτυπωση χρησιμοποιεις το στικ και κανεις τη δουλεια σου, ολη η αλλη εργασια γινεται
     στον υπολογιστη μας χωρις την αναγκη του στικ.

Αποστολης

Καταγράφηκε
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #70 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 23:02:56 »

Φιλε Bocian καλησπερα.

Ωραιο θεμα αλλα θελη πολυ διαβασμα η κατασταση.
    Τα πολλα προγραμματα ειναι καλο αλλα  και ταυτοχρονα κακο.
    Καλο γιατι εχεις πολλες επιλογες κακο γιατι θελουνε πολυ διαβασμα για να τα μαθης.
    Εγω μαθαινω πολλα και ταυτοχρονα και κυριολεκτικα εχω ζαλιστη.
    Εδω προσπαθουμε να κανουμε τα ποιο απλα βηματα σε καποια απο αυτα.
    Θα δειξη η συνεχεια επι του θεματος.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #71 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2013, 23:23:55 »

Αποστόλη
    Δεν έχεις άδικο σχετικά με την διαχείριση του stick, ειδικά τέτοιες εποχές κρίσης.
    σχετικά με το devfuse  , το χρησιμοποιώ  , αρκετό καιρό , και όντως ειναι ένα καλό εργαλείο , αν και οπως  ειχα πει και στον Stefano Duranti, θα ήταν ευτύχημα να  μπορούσε να διαβάσει dxf για κάθε νομέα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #72 στις: Τετάρτη, 6 Φεβ 2013, 11:17:53 »

Γιαννη καλημερα.
    Μια ερωτηση θα κανω αν γνωριζης να μου πης.
    Οταν κανης ενα σχεδιο μια αεροτομη απο το Profili export σε αρχειο dxf γιατι αλλα προγραμματα Cad δεν το βλεπουν το αρχειο παρα μονο το ιδιο το Profili?
    Κανω κατι λαθος ?
    Ετσι γινεται?
    Και στο αντιθετο το ιδιο συμβαινη αν ενα dxf σχεδιο απο αλλο προγραμμα οπως το Adobe το δωσω στο Profili παλι αυτο δεν το βλεπη.
    Τι συμβαινη ?

Ευχαριστω Ηλιας.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #73 στις: Τετάρτη, 6 Φεβ 2013, 14:01:26 »

Ηλία  δοκιμασε να  χρησιμοποιείς  και να σώζεις αρχεία  R12/LT2. DXF
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Bocian
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #74 στις: Τετάρτη, 6 Φεβ 2013, 22:08:17 »

Ωραιο θεμα αλλα θελη πολυ διαβασμα η κατασταση.
    Τα πολλα προγραμματα ειναι καλο αλλα  και ταυτοχρονα κακο.
    Καλο γιατι εχεις πολλες επιλογες κακο γιατι θελουνε πολυ διαβασμα για να τα μαθης.
    Ηλια καλησπερα .
    Αυτο το εχω παθη και εγω απο περυσι που εστησα το cnc και εχουν μεινει ολα πισω γιατι το εχω
    ριξη στο διαβασμα
    Θελω να κανω μια παρατηρηση, καλοπροαιρετη, δεν νομιζω οτι πρεπει να ασχολουμαστε τοσο πολυ με τον
    σχεδιασμο των αεροτομων μιας και αυτες τις βρισκεις ετοιμες στο ινερνετ. π.χ. http://www.worldofkrauss.com/
    η στο profili κλπ. πιο πολυ νομιζω μας ενδιαφερει η επεξεργασια τους και η παραμετροποιηση ολου του σχεδιου ωστε
    να τυπωθει η κοπει σωστα ωστε να γινει η κατασκευη, δεν ξερω αν εγινα κατανοητος?
    Για αυτο το λογο πιστευω οτι προγραμματα επεξεργασιας φωτογραφιων δεν προσφερουν πολλα πραγματα πανω σ αυτο
    το θεμα απλα ισως επειδη τα γνωριζουμε εμεις απο πριν νομιζουμε οτι μας βοηθουν.
    Εγω μετα απο ενα χρονο ενασχολησης με το θεμα σχεδιαση κατασκευη εχω κατασταλαξει σε καποια  προγραμματα
    τα οποια τα θεωρω ευκολα για καποιον που τωρα θελει να ασχοληθει με αυτα, ξερω οτι υπαρχουν και αλλα  με
    περισσοτερες δυνατοτητες αλλα στην επαφη που ειχα μαζι τους δεν τα καταφερα, αυτο βεβαια δεν ισχυει για ολους
    καποιος αλλος μπορει να τα καταφερει πολυ καλα, και αναφερω πια ειναι αυτα: Rhino Solid Workw AutoCad.
    Αυτα που χρησιμοποιω εγω ειναι τα εξεις: 1)Profili για αεροτομες και σχεδιασμο ολοκληρης πτερυγας με δυνατοτητα εξαγωγης αρχειου
    σε μορφη STL για την δημιουργεια απευθειας  καλουπιου ειτε θετικου ειτε αρνητικου.
    2)DevFus cam για σχεδιασμο ατρακτου. 3)Algolab για μεταφορα σχεδιου απο χαρτι σε dxf και 4) Aspire για επεξεργασια συνολικα του σχεδιου,
    το συγκεκριμενο ειναι προγραμμα cad & cam δηλαδη και μπορεις να σχεδιασης (cad) αυτο που θελεις η να εισαγεις αρχειο σε μορφη dxf,pdf,  και να το
    μετατρεψεις (cam) σε Gcode ωστε να το περασεις στη μηχανη (cnc Router) συν του οτι, οτι σχεδιαζεις εχεις την δυνατοτητα πριν το κοψεις να το δεις
    σε εξωμειωση που εχει ωστε να εισαι σχεδον σιγουρος για το τελικο αποτελεσμα.

Αποστολης.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: CNC προγράμματα για μοντελιστική χρήση.
    Μεταπήδηση σε: