Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 06:58:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 06:58:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 102
    Συνολικά: 102
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προγράμματα σχεδίασης.  (Αναγνώστηκε 7923 φορές)
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2013, 09:09:11 »

Σε μία κουβέντα που είχα με έναν κάτοχο cnc μου είπε ότι μπορεί να μου κόβει balsa ή depron αν του πηγαίνω τα σχέδια σε γραμμικό, για να μπορεί να τα διαβάζει το cnc και να καταλαβαίνει πού να κόβει. Χρησιμοποιώ photoshop εδώ και χρόνια όχι επαγγελματικά, και λίγο corel. Ξέρω ότι με το corel μπορώ να μετατρέψω ένα σχέδιο σε γραμμικό ή και να φτιάξω ένα από την αρχή.
    Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και ήθελα να ξέρω αν το corel είναι το καταλληλότερο για αυτή την δουλειά ή αν γνωρίζει κάποιος κάποιο καλύτερο για τέτοιες χρήσης;
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    athas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2013, 12:24:53 »

Και βέβαια μπορείς αγαπητέ Bladedancer να κάνεις τα σχέδια σου με το Corel Draw από την αρχή. Mπορείς επίσης να εισάγεις με το scaner κάποιο αρχείο (tif) ενός σχεδίου, και πάνω σε αυτό έχοντάς το ως οδηγό. να το ξαναφιάξεις από την αρχή.
     Μπορείς επίσης και να εισάγεις κάποιες αεροτομές απο το Profili και να τις επεξεργαστείς κατάλληλα.

Μπαίνεις σε πολύ καλό τρυπάκι, αν θέλεις βοήθεια πες μου.
     Καλή επιτυχία σε ότι και να κάνεις.
    Καταγράφηκε
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2013, 12:31:21 »

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το επιχειρήσω λοιπόν με το corel μιας και το ξέρω λίγο και το προτείνεις και εσύ. Σίγουρα θα χρειαστώ βοήθεια. Όταν ξεκινήσω θα το δεις εδώ.
    Καταγράφηκε

_ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2013, 12:51:51 »

Εάν θέλεις κάνουμε και online μάθημα για Corel  Thumbs up

Το Skype να είναι καλά  Wink
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2013, 13:12:40 »

Δεν ξέρω το corel. Θέματα που αφορούν στη  προώθηση σχεδίων σε cnc, τα έχω λύσει με το autocad.
    Δεν γνωρίζω τις περισσότερες δυνατότητες του , αλλά κυρίως όσα χρειάζομαι , για να  μετατρέπω τα DXF ετσι ώστε να μπορεί να τα  διαβάζει το cnc .
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2013, 20:43:01 »

To corel είναι περισσότερο για επεξεργασία εικόνας banner, για κατασκευή επιγραφών κ.α. Το autocad είναι αρχιτεκτονικό πρόγραμμα που μπορεί να κάνει και τρισδιάστατο σχέδιο. Ένα πολύ καλό πρόγραμμα για εμάς είναι το 3dstudio αλλά και τα 2 αυτά (autocad & 3dstudio) είναι πολύ δύσκολα σαν προγράμματα.
    Λέω να δοκιμάσω με το corel πού δουλεύει και ο φίλος με το cnc για να υπάρχει και συμβατότητα. Αυτός το χρησιμοποιεί για επιγραφές.
    Φίλε Μαρκούση σε ευχαριστώ πολύ. Θα δοκιμάσω να δω τι θυμάμαι και αν τα βρω σκούρα θα μιλήσουμε.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2013, 21:45:51 »

Το Corel κάνει ανυσματική σχεδίαση, πιο πολύ για γραφίστες.  Τα προγράμματα CAD έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ, δεν χρειαζόμαστε όλες τις δυνατότητες τους. Θα έλεγα να εγκαταστήσεις ένα freewre, θα δεις οτι δεν είναι δύσκολο. Πάρε τηλέφωνο για περισσότερα,

Ακόμα ένα ωραίο freeware CAD πρόγραμμα είναι το A9CAD http://www.a9tech.com/ όπου θα βρεις και ένα converter για DXF και DWG.  Με αυτό μπορεί να κάνεις αλλαγές, προσθήκες κ.α.

...

Αν μπορείτε να βρείτε το Turbocad είναι η καλύτερη περίπτωση. Χρησιμοποιώ την πλήρη έκδοση TurboCAD 2D 6.5 από ένα CD που είχε το "Computer για όλους", δεν θυμάμαι όμως πότε, πρέπει να δω   .

Μπορεί να υπάρχουν και καλύτερα, αυτά τα έχω χρησιμοποιήσει.

Στο Αγρίνιο, απ' όσα ξέρω, κοπή με laser  έχει μόνο ο Χριστοδούλου με τα μουσικά όργανα, μέχρι 80 cm, αν δεν άλλαξε κάτι.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2013, 23:09:28 »

Και βέβαια μπορείς αγαπητέ Bladedancer να κάνεις τα σχέδια σου με το Corel Draw από την αρχή. Mπορείς επίσης να εισάγεις με το scaner κάποιο αρχείο (tif) ενός σχεδίου, και πάνω σε αυτό έχοντάς το ως οδηγό. να το ξαναφιάξεις από την αρχή.
     Μπορείς επίσης και να εισάγεις κάποιες αεροτομές απο το Profili και να τις επεξεργαστείς κατάλληλα.

Μπαίνεις σε πολύ καλό τρυπάκι, αν θέλεις βοήθεια πες μου.
     Καλή επιτυχία σε ότι και να κάνεις.

Επίσης το δωρεάν και με δυνατότητα κοινότητας - βιβλιοθήκης Google SketchUp βγάζει γραμμικά σχέδια που μπορείς να εκτυπώσεις όπως θες αν ξέρεις να παίζεις με τις εκτυπώσεις/σωσίματα εν γένει.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 20 Ιαν 2013, 10:53:15 από 0 teo » Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2013, 09:50:54 »

Το Corel κάνει ανυσματική σχεδίαση, πιο πολύ για γραφίστες.  Τα προγράμματα CAD έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ, δεν χρειαζόμαστε όλες τις δυνατότητες τους. Θα έλεγα να εγκαταστήσεις ένα freewre, θα δεις οτι δεν είναι δύσκολο. Πάρε τηλέφωνο για περισσότερα,

Ακόμα ένα ωραίο freeware CAD πρόγραμμα είναι το A9CAD http://www.a9tech.com/ όπου θα βρεις και ένα converter για DXF και DWG.  Με αυτό μπορεί να κάνεις αλλαγές, προσθήκες κ.α.

...

Αν μπορείτε να βρείτε το Turbocad είναι η καλύτερη περίπτωση. Χρησιμοποιώ την πλήρη έκδοση TurboCAD 2D 6.5 από ένα CD που είχε το "Computer για όλους", δεν θυμάμαι όμως πότε, πρέπει να δω   .

Μπορεί να υπάρχουν και καλύτερα, αυτά τα έχω χρησιμοποιήσει.

Στο Αγρίνιο, απ' όσα ξέρω, κοπή με laser  έχει μόνο ο Χριστοδούλου με τα μουσικά όργανα, μέχρι 80 cm, αν δεν άλλαξε κάτι.

Καλημέρα
    Έχω και το autocad σε παλιά version αλλά μπορώ να "βρω" και καινούργιο. Σίγουρα όλα τα cad είναι σωστότερα για τέτοιες δουλειές. Ο γνωστός που έχει το κατάστημα με τις επιγραφές έχει cnc router και χρησιμοποιεί corel (γιαυτό και το προτίμησα). Δεν είναι laser αλλά σε πρώτη φάση δεν θέλω να κάνω κάτι τόσο απόλυτο για να χρειάζομαι laser cut.
    Αρχικά θα κάνω κάποιο τεστ να δω κατά πόσο κάνω εγώ πρώτα σωστή δουλειά και κατά δεύτερον κατά πόσο πιστά το αποτυπώνει το router.
    Δεν ξέρω καθόλου αν μπορώ να δουλέψω σε cad και μετά να το κάνω export στο corel.
    Καταγράφηκε

kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2013, 11:17:15 »

Δεν ξέρω καθόλου αν μπορώ να δουλέψω σε cad και μετά να το κάνω export στο corel.

export στο autocad σε eps, και import στο corel  Wink
    Καταγράφηκε

wasting space via Architecture...
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2013, 12:00:37 »

Καλημερα σε ολους.
    Ενα πολυ καλο προγραμμα που χρεισιμοποιηται για την μετατροπη χαρτινων ψηφοιοποιημενων σχεδιων απο οποια δηποτε μορφη σε αρχεια CAD DXF και DWG που χρειαζονται στα CNC ειναι και το TurboCad που χρεισιμοποιω εγω διαβαζοντας και μαθαινοντας απο μονος μου με λιγες σημειωασεις.
    Δεν ειναι βαρη προγραμμα οπως το AutoCad.
    Εχω πολλα σχεδια σε μορφη αρχειων DXF και DWG που εχουν επεξεργαστη απο χαρτινα πρωτοτυπα φιλε Bladedancer (hi-fly) αν χρειαζεσαι για να αρχισης δοκιμες.
    Καλες προσπαθειες και γραφε μας εδω τα αποτελεσματα για να μαθαινουμε ολοι εμεις που ασχολουμασται με αυτες τις μετατροπες.
    Χρειαζομαι και εγω καποιες επιπλεον βοηθειες σε αυτον τον τομεα των προγραμματων  CAD μιας και εγω ειμαι της σχολης Photoshop.

Ηλιας Ξανθη.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2013, 13:00:10 »

Χρειαζομαι και εγω καποιες επιπλεον βοηθειες σε αυτον τον τομεα των προγραμματων  CAD μιας και εγω ειμαι της σχολης Photoshop.

Ηλία μπορείς να γράφεις ότι θες και εσύ εδώ ελεύθερα (ισχύει για όλους εννοείτε). Μέσα από τις απορίες των άλλων θα μαθαίνουμε όλοι.

Θα ακολουθήσω τον δρόμο των CAD και μετά COREL αν τα καταφέρω γιατί κάποια στιγμή που ασχολήθηκα με το autocad χάθηκα.
    Το Corel είναι κοντά στο photoshop και υπάρχει η οικειότητα.
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2013, 19:50:03 »

Από την κουβέντα που είχαμε τηλεφωνικά, ο φίλος σου ασχολείται με πινακίδες, το Corel είναι ιδανικό σ' α' αυτήν την περίπτωση. Για το σήμα της Αερολέσχης Αγρινίου και άλλα γραφικά αυτό έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ.

Επίσης από την κουβέντα που είχαμε, σαν αρχή ενδιαφέρεσαι για αυτοκόλλητα και εδώ το Corel αποτελεί ιδανική λύση.

Για σχέδιο αεροπλάνου όμως τα προγράμματα CAD έχουν το λόγο.

Συνδυάζοντας τις δυνατότητες διαφορετικών προγραμμάτων έχουμε ιδανικό αποτέλεσμα.  Wink
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2013, 20:30:24 »

Από την κουβέντα που είχαμε τηλεφωνικά, ο φίλος σου ασχολείται με πινακίδες, το Corel είναι ιδανικό σ' α' αυτήν την περίπτωση. Για το σήμα της Αερολέσχης Αγρινίου και άλλα γραφικά αυτό έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ.

Επίσης από την κουβέντα που είχαμε, σαν αρχή ενδιαφέρεσαι για αυτοκόλλητα και εδώ το Corel αποτελεί ιδανική λύση.

Για σχέδιο αεροπλάνου όμως τα προγράμματα CAD έχουν το λόγο.

Συνδυάζοντας τις δυνατότητες διαφορετικών προγραμμάτων έχουμε ιδανικό αποτέλεσμα.  Wink

Ίσως δεν εξήγησα σωστά. Αρχικά ενδιαφερόμουν για αυτοκόλλητα και πάνω στην κουβέντα, εξηγώντας του που θέλω να τα βάλω, φτάσαμε να λέμε για κατασκευή μοντέλων και μου είπε ότι έχει cnc router και μπορεί να μου κόβει κάποια υλικά όπως depron, balsa και κοντραπλακέ. Μου έδειξε το cnc και έκοβε πλαστικά γράμματα 10μμ πάχος. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί λεπτομέρειες που χρειάζεται ένα μοντέλο.  Να κάνει παράδειγμα εσωτερική γωνία 90 μοιρών.
    Σίγουρα τα cad προγράμματα είναι τα πλέον κατάλληλα απλά μετά πρέπει να τα μετατρέπω σε corel γιατί αυτό δουλεύει στο cnc του.
    Καταγράφηκε

hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 21 Ιαν 2013, 20:04:26 »

Καλησπερα σε ολους.
    Κατοπιν ωριμης σκεψης και αφου συζητησα με καποιους καλους φιλους τοσο μοντελιστες με γνωση στο θεμα αλλα και με φιλους επαγγελματιες του ιδους πηρα την αποφασι και εφοσον μας το επιτρεψουν οι διαχειρηστες του φορουμ να ανοικτη ενα νεο θεμα με επικεφαλιδα καπως ετσι Μηχανες CNC και προγραμματα μεσα στο οποιο να συγκεντρωθουνε απο οσους λαβουνε συμμετοχη χρεισιμες πληροφοριες - ιδεες - προτασεις - μαθηματα για ολους οσους θελουνε να ασχοληθουνε με αυτο.
    Η σκεψη μου ομως αυτη εχει καποιους περιορισμους που ειναι οι εξης
    α)Να κρατηθη το θεμα πρωτα απο ολα μεσα στα πλαισια του αερομοντελισμου και της χρεισιμοτητας ( οχι αλλες τοποθετησεις για αλλες εργασιες )
    β)Να κρατησουμε το θεμα σε απλα κατανοητα επιπεδα για ολους και με την χρηση για ξενες ωρολογιες της σωστης μεταφρασης στα Ελληνικα.
    Π.Χ ωρολογια επιπεδα στο Ελληνικο photoshop ειναι layers για την Αγγλικη εκδοση του προγραμματος  και οχι  levels.
    γ)Να παρουσιαστουνε καποια προγραμματα με απλα μαθηματα και με παραδειγματα σε φωτογραφιες για να τα κατανοησουμε ολοι μας.
    Αυτα ειναι καποιες απο τις βασικες προειποθεσεις για να δημιουργηθη ενα καλο θεμα συζητησης και παρουσιασεις.
    Μας ενδιαφερη νομιζω περισσοτερο το θεμα ως προγραμματα σχεδιασμου - μετατροπης  αρχειων - μετατροπης σε γλωσσα μηχανης για το κοψιμο και πολυ λιγοτερο ως μηχανες καθε αυτου γιατι για τετοια συζητηση εχουν γινη πολλες εδω μεσα αλλες απλες αλλες δυσκολοκατανοητες.

Ξερω πολυ καλα οτι παρα πολλοι φιλοι μπορουνε εαν το θελουνε να βοηθησουνε σε αυτο γιατι εχουνε τις γνωσεις και τις εμπειριες αφου ασχολουνται με αυτο το θεμα.
    Εγω προσωπικα εχω αρχιση να συγκεντωνω το αναλογο υλικο για να ξεκινησουμε.

Θα περιμενω και τις δικες τοποθετησεις αλλα και την αδεια των διαχειρηστων.

Ευχαριστω εκ των προτερων Ηλιας Ξανθη.

Υ.Γ η ιδεα μου ηρθε μετα και απο τον φιλο μας Bladedancer (hi-fly) με τις αποριες του.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Λογισμικό και εξομοιωτές πτήσεων (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Προγράμματα σχεδίασης.
    Μεταπήδηση σε: