Πριν απο καιρο αγόρασα 2 μοτεράκια brushed τυπου 350c (mabuchi-GWS) για να τα στοκάρω.
Αυτο το μοτερ το χρησημοποιώ σε αρκετά απο τα φοαμένια μοντέλα που έχω. Το εχω βρει αρκετά αξιόπιστο εως τώρα.
Πρόσφατα αναγκάστηκα να αλάξω ενα τετοιο μοτερ σε ενα αεροπλάνο λογο φθοράς που είχε στα καρβουνάκια.
(ειχαν λειώσει στην κυριολεξία).
Οταν εβαλα το καινουριο παρατήρησα οτι έφερνε ανάποδες στροφες. (Σιγα το πραμα σκεφτηκα) ανέστρεψα κ εγω την πολικότητα. Ολα καλα μεχρι εδω.
Οταν πηγα για πτηση,ειδα οτι με το ζορι κατάφερε να απογειώσει το αεροπλάνο και σε γενικες γραμμες δεν ειχε δυναμη,
με αποτέλεσμα stall και μπουμ!
(δοκίμασα 2-3 μπαταρίες lipoΤαση: 7.4v -2s (2200mah) που ειχα για την περιπτωση που ισως να εφτεγε η μπαταρια) Και επίσεις παρατήρησα οτι ανέβαζε αρκετά μεγάλη θερμοκρασία παρ'οτι του εχω βαλει ειδική ψύκτρα.
(Ενώ με τα προηγούμενα μοτερ δεν αντιμετόπισα ποτε τετοια προβλήματα.)
Αποφασισα να το αλλάξω και αυτο με το επόμενο που ειχα.
Ομως Και με το 2ο μοτερ ειχα τα ιδια ακριβως προβλήματα.
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός οτι τα μοτεράκια ηταν σφραγισμένα και με το λογότυπο της GWS και με ακόλητους ακροδέκτες οπότε αποκλείστηκε η περίπτωση να ηταν "μεταχειρησμένα"...
Δεν ηταν η πρώτη φορά που αγοράζω μοτερ τυπου 350-gws.
Η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι καποιο λαθος απο την gws, που πιθανόν να μπερδεψε τις συσκευασίες του 350c με το 300Η (που ειναι ακριβώς τα ίδια οπτικά) ...Και αυτη η "ανάποδη" πολικότητα παλι τι σας λέει?
Τελικά ανοιξα ενα απο τα "καινουρια-προβληματικά" μοτεράκια και πήρα το καπάκι με τις ψυκτρες (καρβουνα) και το έβαλα στο παλαιο-χαλασμενο απο καρβουνα 350c, και λειτούργησε άψογα!
Τι άραγε να φταίει που τα μοτερ δεν λειτουργησαν οπως θα επρεπε?
http://www.gws.com.tw/english/product/MOTOR/MOTOR.HTM