Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.898 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 02:38:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 02:38:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 22:09]

[Χθες στις 18:59]

από dominicm
    [Χθες στις 17:14]

από Stargazer
    [Χθες στις 11:39]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από Markhelis
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:27:43]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309898
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 90
    Συνολικά: 90
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Heeelp ρε παιδια!! (σοβαρα τωρα :P)  (Αναγνώστηκε 3682 φορές)
    Dimikou
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 21:55:58 »

Φιλοι αερομοντελιστες,

**Μην τρομαξετε απο το κειμενο σας παρακαλω διαβαστε το θα με βοηθησετε παρα πολυ Tongue

Μετα απο δυο χρονια διακοπης της ενασχολησης μου με τον αερομοντελισμο λογω  πανελληνιων και τα σχετικα βρηκα ξανα τον χρονο να ξαναρχισω. Το μεγαλο μου προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να αποφασισω ποιο θα ειναι το επομενο μου αεροπλανο. Ας ξεκινησουμε με το παρελθον μου: πρωτο μου αεροπλανο το easystar με παρα πολυ καλες αντυπωσεις και απειρες ωρες πτησεις με ατυχηματα, απισκευες, ακομα και βελτιωσεις (τυπου επεκτασεις rudder)...ειναι πραγματικα ενα αεροπλανο που παντα θα πεταω και θα απολαμβανω αντιστοιχα διοτι μου προσεφερε αρκετες γνωσεις και εμπειρια...επειτα ως δευτερο σταδιο εκμαθησης μου προταθηκε η αγορα του minimag (multiplex και αυτο) ωστε να μαθω να κανω προσγειώσεις και απογειωσεις με ροδες καθως επεισεις να βιώσω μια εμπειρια με ailerons....το αεροπλανο αυτο δεν το ευχαριστηθηκα ποτε και γενικα εχω μετανιωσει που το πηρα διοτι απο το σταδιο της κατασκευης ειχα προβληματα...ακομα και η προσγειωση του ηταν σαπια! με το που ακουμπισουν οι φελιζολενιες! ροδες του στην ασφαλτο τρελενεται. Τελοσπαντων, ηρθε η ωρα να κανω την επομενη ΣΩΣΤΗ επιλογη και γιαυτο θελω την βοήθεια σας ως εμπειροι αερομοντελιστες...πρωτων φοβαμε να ξεκολησω απο τα φελιζολενια και να περασω στο ξυλο...επισης δεν θα ηθελα να ασχοληθω με καυσιμα κατι που μπορει να ειναι χαζομαρα και υπερβολη μου και εδω ειναι επιλογες μου....θα ηθελα να ασχοληθω με ακροβατικα και παλαιωτερα ημουν ετοιμος να παρω το acromaster (multiplex), επισης οι σταθερες πτησεις των ηλεκτρικων ανεμοπτερων και τα παιχνιδια με τον αερα ειναι κατι που μου αρεσει αποσο εχω βιωσει με το easystar και τελος λογω σχολης (ηλεκτρολογος μηχανικος) σκεφτικα να κανω ενα μικρο projectακι με το εξης αεροπλανο: http://www.nitroplanes.com/projet-drone-2500mm-kit.html ή αυτο http://www.nitroplanes.com/4eluavrqprra.html συνδιαζοντας το με ρομποτικη, καμερουλες, προγραμματισμο και αλλα τετοια τρελα που μου εχουν κατσει στο μυαλο!! Η τελευταια ιδεα ειναι να αγορασω το easystar 2 που εχει ailerons να κανω πανω του το παραπανω projectακι (μιας και γνωριζω τις δυνατοτητες και τις σταθερες και ακριβεις πτησεις του αεροπλανου αυτου) και ισως να εβαζα και τιποτα ροδιτσες να ανοιγοκλεινουν!

Η τεραστια λοιπον χαρη απολους θα ηταν να μου πειτε τι απολα αυτα να κανω διοτι ειμαι λιγο χαμενος...θα εκτιμουσα πολυ τις προτασεις σας και συγνωμη για το πολυ μπλα μπλα αλλα ηθελα να τα βγαλω απο μεσα μου Tongue

Καταγράφηκε

Από μικρός στο club ! ! !
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 22:35:24 »

καλησπερα φιλε ,

εγω θα συνεχιζα με ενα καλο warbird οπως ας πουμε το Τ-28 της parkzone ,
    θα περασεις στα ailerons , θα εξοικιωθεις με καποια απλα ακροβατικα , θα μαθεις προσγειωση , αν θες βαζεις και τις καμερουλες σου ( ειναι πολυ σταθερο στην πτηση ) και αν θες το κανεις να παει και σφαιρα με κατι μικροαλλαγουλες .

Νομιζω  ειναι απο τα καλυτερα πρωτα warbird , μπορει να μην εχει 500καλουδια ( retracs - flaps - φωτακια κλπ ) ειναι απλο , ελαφρυ , καλα φτιαγμενο , και πεταει απλα τελεια .

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    Dimikou
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 23:02:45 »

Φιλε smartaex 

δεν ειχα σκεφτει κατι σε warbird γιατι πιστεyα οτι δεν πλησιαζει καμια απο τις προτιμησεις μου...θα προτιμουσα ισως να παρω κατι πιο ξεκαθαρα κοντα στις επιλογες που προανεφερα...μου φαινετε οτι αν ειναι να κανω κατι να το κανω σωστα...δλδ αν ειναι να ξακινησω ακροβατικα να παρω ενα καθαρα ακροβατικο αεροπλανο (για παραδειγμα) για να μην το μετανιωσω σαν το minimag που το βαρεθηκα ευκολα και δεν ειχε κατι ιδιαιτερα καινουργια να με τραβηξει.

Παντως ευχαριστω πολυ για την προταση σου,
     θα την σκευτω πολυ σοβαρα  Thumbs up
    Καταγράφηκε

smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 23:23:34 »

νομιζω οτι δεν θα το μετανιωσεις φιλε μου ,

το Τ-28  ειναι ενα αεροπλανο που δεν  βαριεσαι ευκολα ,

γνωμη μου ειναι το επομενο βημα απο το easystar  δεν πρεπει ειναι  ta καθαρα ακροβατικα αεροπλανα  , αλλα φυσικα οτι προτιμας καλυτερα εσυ .

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    flaperon35
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 23:26:50 »

Καλησπέρα φιλε μου, ένα αεροπλάνο τιπου calmato ηλεκτρικο, πιστεύω θα ήταν το καλιτερο που θα μπορούσες να παρεις. Απ τα πιο τίμια μοντέλα και θα σου κάνει ολλα τα γουστα!!!
    Καταγράφηκε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΖΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.... ΜΟΝΟ ΧΑΖΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    Dimikou
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 23:48:44 »

Φιλε  smartalex

το σκευτομαι πολυ σοβαρα το μοντελο που μου προτεινες! ειναι πολυ καλυ ευκαιρια αποτι βλεπω και οικονομικα. Βεβαοα θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη αλλων.
    Παρ ολ' αυτα σε ευχαριστω παρα πολυ Wink
    Καταγράφηκε

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 23:55:33 »

Εγω στην θεση σου θα σκεφτομουνα πολυ σοβαρα.........ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ Cheesy
    Καταγράφηκε

Dimikou
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 23:56:47 »

φιλε flaperon35

η επιλογη του calmato ηλεκτρικο μου ειχε προταθει απο εναν γνωστο και παλαιοτερα...για καποιο λογω ομως σαω να μην εμπιστευομαι τον εαυτο μου για ενα ξυλινο αερομοντελο :/ Tongue
    Καταγράφηκε

Dimikou
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 14 Ιαν 2013, 23:59:15 »

φιλε νικο

σε ευχαριστω πολυ αλλα δεν με ελκιουν τα ελικοπτερα Tongue
    να ειστε καλα εσεις οι ελικοπτεραδες να τα πετατε και εμεις να σας καμαρωνουμε Wink

αν εχεις να μου προτεινεις καποιο αεροπλανο μετα χαρας
    Καταγράφηκε

j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 01:17:53 »

Γεια σου,

1ον) θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι αεροπλάνο θα ήθελες να πεταξεις, θες ακροβατικο, warbird, jet, όλα?

2ον) το δεύτερο αεροπλάνο που πήρες με αιλερον το έμαθες να το πετάς? μπορείς να πετάς αεροπλάνο με aileron?

3ον) πόσα λεφτά διαθέτεις για το επόμενο αεροπλάνο σου?

Βάλε ένα στόχο πιο θα ήθελες να είναι το αεροπλάνο που θα ήθελες να πετάς. Πιθανόν αυτο που θες να μην το επόμενο σου και να χρειάζεται να περάσεις απο κάποιο ενδιάμεσο.

Υπάρχουν πολλα αξιόλογα αεροπλάνα και απο φελιζολ και ξύλινα για αυτο που θες αρκεί να βάλεις ένα στόχο και να απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις.

Επίσης είναι πολυ σημαντικό όταν μαθαίνεις να πετάς να έχεις παρέα άλλους αερομοντελιστες έμπειρους να σε βγάλουν απο δύσκολες καταστάσεις, να σε βοηθήσουν με τις πρώτες προσγειωσεις και ρυθμίσεις του αεροπλάνου και όλα θα πανε καλα και ξύλινο αεροπλάνο να πάρεις.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 04:16:18 »

Ξανασκεψου πολυ σοβαρα το T28 της Parkzone.
    Ξεχνα οτι ειναι πολεμοπουλο, παρε την ασπρη κοκκινη εκδοση που μοιαζει με πολιτικο αεροπλανο και φαινεται πολυ καλα στον αερα (για εκπαιδευση το ειχαν και αναγνωρισεις, δεν νομιζω να πολεμησε ποτε, ειναι χαζοπουλο για να πολεμησει).
    Ειναι πολυ καλο στην πτηση του και βγαζει αρκετα ακροβατικα, μπορεις να ψαξεις σχετικα βιντεο στο YouTube. Θα σε μαθει να πετας με aileron και να προσγειωνεσαι με ροδες. Απο ολα τα φελιζολακια που εχω το εχω ευχαριστηθει περισσοτερο το Τ28.

Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    gvertical
    Aeromodeller Sr. Member

HI ALL

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 09:04:21 »

Καλησπέρα φιλε μου, ένα αεροπλάνο τιπου calmato ηλεκτρικο, πιστεύω θα ήταν το καλιτερο που θα μπορούσες να παρεις. Απ τα πιο τίμια μοντέλα και θα σου κάνει ολλα τα γουστα!!!
    συμφωνω. Thumbs up
    Καταγράφηκε

live simply, so other people can simply live!
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 09:39:38 »

Γεια σου Δημήτρη.

Καλως ήρθες και πάλι. Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις εσύ. Αν θέλεις να ασχοληθείς με κάμερες, FPV κλπ. να προτιμήσεις αεροπλάνο τύπου Easystar, Skywalker κλπ.
    Αν σε ενδιαφέρει (περισσότερο) η πτήση και τα ακροβατικά, και οι δύο προτάσεις είναι πολύ καλές (T28, Calmato)
    Επίσης, καλό είναι, να έρθεις σε επαφή με τους αερομοντελιστές της περιοχής (Πάτρα) να δείς το χώρο που πετούν και αν προσφέρεται για τα μοντέλα που σκέφτεσαι.

Καλή συνέχεια
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 11:06:49 »

Συμφωνω κι εγω για το Τ-28.Το μοναδικο α/π που εχω κρατησει τοσο καιρο και στην πορεια το εχω ξεσκισει και στις αναβαθμισεις-πατεντες.Κανενας που το πηρε δεν το εχει μετανιωσει. Thumbs up
    Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2013, 11:39:42 »

Δημήτρη αν μένεις Πάτρα εμείς για μικρά αεροπλάνα πηγαίνουμε κάθε σκ στον Γλαύκο σε ένα σημείο και μόλις ανοίξει ο καιρός για μεγαλύτερα Μεσσολόγγι. Στείλε μου πμ αν θες την επόμενη φορά που θα πάμε να έρθεις να ρίξεις μια ματιά.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Heeelp ρε παιδια!! (σοβαρα τωρα :P)
    Μεταπήδηση σε: