Καλά εσύ έμπειρος αναβάτης στα μότοκρος και ρωτάς εμάς ποια είναι τα καλύτερα λάδια για δίχρονο;

Κι εμείς με stihl πετάμε, o Φίλιππας, ο Χρήστος κι εγώ.
Μάλιστα να σου πω το θετικό μιας και ρωτάς.
Ο Χρήστος είχε έναν RCG 26cc και πετούσε για ένα χρόνο αποκλειστικά με εκείνο. Είχε κάνει πάρα πολλές πτήσεις και το είχε ξεζουμίσει.
Του έβαζε έλικα 17Χ6 νομίζω και έπιανε 9000+σαλ στο έδαφος, άρα στον αέρα κάποιες στιγμές πρέπει να έπιανε περισσότερες.
Το πέταγμα του Χρήστου τότε ήταν συνέχεια με τσίτα τα γκάζια.
Μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει κιχ το μοτέρ.
Τα δικά μου τα πετούσα με διάφορα λάδια.
Έχω δουλέψει Motul συνθετικό, ημισυνθετικό, Castrol συνθετικό και Stihl (τι είναι; ορυκτέλαιο ή όχι;)
Με τα άλλα είχα μικρομπουκώματα, με το Stihl είχα την πιο στρωτή λειτουργία.
Τώρα δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο ή αν έκανα κάποιο λάθος στη χρήση, αλλά το Stihl μου έκατσε καλύτερα.
Είναι και πιο οικονομικό.
Ξέρεις Γιάννη, οι δίχρονοι κινητήρες μεταξύ τους διαφέρουν πάρα πολύ.

Ίσως ΄τόσο πολύ μεταξύ τους όσο και με τους τετράχρονους.

Οι κινητήρες μοτοκρός διαφέρουν, πάρα μα πάρα πολύ, από τους αεροπορικούς αλλά και οι αεροπορικοί με τους ελικοπτερικούς.

Γιατί τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα, δεν φορούν τους ίδιους κινητήρες αφού δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου στα μάτια μας;

Ανάλογα με την χρήση κατασκευάζεται και ο κατάλληλος κινητήρας.

Οι αεροπορικοί μου μοιάζουν περισσότερο με τούς σκουτερήσιους στα μηχανάκια, και σίγουρα με τους κινητήρες αλυσοπρίονου- χορτοκοπτικού ως προς το εύρος των στροφών.
Γιαυτό θα το προτιμούσα το καλύτερο λάδι αλυσοπρίονου- χορτοκοπτικού. Και μάλιστα τεσταρισμένο. Ποιο είναι αυτό όμως;

Δεν χρειάζεται να το ανακαλύψουμε μόνοι μας υπάρχει συσσωρευμένη γνώση από άλλους μοντελιστές που περιμένει να μας κατακλύσει.
Ωχ έγραψα πολλά.