Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 04:12:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 04:12:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 90
    Συνολικά: 90
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αρχάριος και επιλογή Ελικοπτέρου  (Αναγνώστηκε 3296 φορές)
    koskom
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 2 Ιαν 2013, 23:02:36 »

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους.
    Ειναι σωστή επιλογή για αρχάριο το πρώτο του ΕΠ με το οποίο θα κάνει και τα πρώτα του βήματα να είναι το trex 250, με δεδομένο ότι θα γίνει και η απαραίτητη εξοικείωση και σε simulator και ότι δεν υπάρχει κάποιος γνωστός που να μπορεσει να βοηθήσει στο ένα λόγω αντικέιμενο.
    Καταγράφηκε

Όποιος χάνει στην Αγάπη κερδίζει χώρο στο Κρεβάτι
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 2 Ιαν 2013, 23:12:17 »

γενικα δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να ρυθμισεις 250αρι...εγω θα σου προτεινα να ξεκινησεις με καποιο ε/π σταθερου βηματος οπως το 120sr η καποιο παρομοιο...αν θες κατι ακομα πιο ευκολο πας σε διπλου στροφειου οπως ειναι το lama(εγω με αυτο ξεκινησα αλλα τωρα ειναι παλιο και δεν το πουλανε)...αν θες κατι πιο δυσκολο πας στα flybarless μοντελα της walkera...παντως για να σου δωσω να καταλαβεις εγω ξεκινησα με το λαμα το οποιο το εκανα οτι ηθελα...πετουσα με ανεση απο δωματιο σε δωματιο και το εφτανα στα ορια του απο θεμα ελιγμων, σημερα πηρα το blade mcpx το οποιο ειναι μεταβλητου βηματος(οπως και το trex) και πραγματικα στην πρωτη μπαταρια δεν μπορουσα να κανω ουτε χοβερ...τωρα μετα απο 3 μπαταριες κανω χοβερ και τιποτα παραπανω...μου φαινεται πολυ δυσκολο...ειδικα αν δεν εχεις παρει τον αερα ετσι ωστε να μην σκεφτεσαι πιο στικ να κουνησεις θα τα παρατησεις αμεσως...εαν επιμενεις να πας σε ε/π μεταβλητου βηματος παρε το mcpx και μια καλη τ/κ που καθε πτωση δεν θα σου κοστιζει σχεδον οσο το ε/π...
    Καταγράφηκε
    spv(spirosvar)
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 2 Ιαν 2013, 23:12:56 »

οχι σε καμια περιπτοση δεν ειναι το τρεχ250 για τα χερια αρχαριου..!!!

τρεχ 500 ισως
    blade msr για να παρεις μια ιδεα..

αν ψαξεις καλυτερα στο φορουμ θα βρεις πολλα θεματα με απαντησεις στο θεμα αρχαριος με τι να ξεκινησω.
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 2 Ιαν 2013, 23:33:39 »

Οσο ποιο μεγαλο τοσο ποιο σταθερο λεω εγω.Εννοειτε καποιος να βοηθησει -σεταρει σωστα.Εννοειτε εξομειωτη παραληλα.Δεν θα ξεχασω τον Αντωνιαδη που επεμενε να παρω sceadu..."πεταεισχεδον μονο του "ελεγε.Ποσο δικαιο ειχε.Ρυθμισμενο τελεια σε χοβερ χωρις αερα καθοτανε πανω απο 10 δευτερολεπτα μονο του.Γενικα εχει αγγελειες με 50αρια σε καλη κατασταση.
    Καταγράφηκε

Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 3 Ιαν 2013, 00:13:11 »

Εγώ ξεκίνησα με το Trex 450.  Πρώτα όμως ατελείωτες ώρες σε εξομοιωτή. Όταν έμαθα να το πηγαίνω εγώ όπου θέλω και όχι να παλεύω να το κρατήσω τότε πήρα το 450.   Όσο πιο μεγάλο το ελικόπτερο τόσο πιο σταθερό και εύκολο αλλά σε φοβίζει περισσότερο και οι πτώσεις κοστίζουν. Το 250 θα είναι πολύ νευρικό και απότομο. Η γνώμη μου είναι ότι μόνο εσύ μπορείς να εκτιμήσεις τις ικανότητες σου ή κάποιος που θα σε δει στον εξομοιωτή και θα είναι έμπειρος. Αν ξεκινούσα τώρα θα έπαιρνα το walkera flybarless το μικρό. Θα μάθαινες πολλά και από θέμα δυνατοτήτων αλλά και από θέμα ρυθμίσεων. Είναι από τα καλύτερα μικρά και θα αργησεις πολύ να φτάσεις στα όρια του. Άσε που όταν πας σε μεγάλο θα συνεχίζεις να παίζεις και με αυτό.
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    amartolos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 3 Ιαν 2013, 01:28:03 »

Λαθος επιλογη το 250αρι , Πολυ δυνατο και πολυ νευρικο.Θελει πολυ προσοχη .Ξεκινα με ενα μικρο, mcpx, walkera κτλΔεν θα κλαις σε καθε τουμπα και δεν θα κλαις αν πεσει πανω σου
    Καταγράφηκε
    gvertical
    Aeromodeller Sr. Member

HI ALL

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 3 Ιαν 2013, 09:35:07 »

καλη χρονια.
    οχι το 250, ειναι πολυ δυσκολο ελικοπτερακι! μη σε γελαει το μεγεθος!
    θα σου προτινα αυτο  http://myhelis.com/E-FLITE-BLADE-MCX-RTF-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I/   θα το ευχαρηστηθεις μεχρη τελευταιο ευρω.
    αλλα πανω απο ολα και πρωτα απο ολα ΕΞΩΜΟΙΟΤΗ! Thumbs up
    Καταγράφηκε

live simply, so other people can simply live!
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 3 Ιαν 2013, 09:38:17 »

Η άποψη του ΝΙΚΟΥ είναι απόλυτα σωστή και σε αυτή την κατηγορία παίζει και το Sceadoo και ο Raptor (Thunder Tiger). ΟΜΩΣ....στα χέρια ενός αρχάριου το 50άρι ελικόπτερο θα φαντάζει τεράστιο...Και επειδή είναι σταθερό, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει συντήρηση, έλεγχο κλπ. πράγματα που είναι πολλά για έναν καινούργιο.
    Τα Trex 250, 500 κλπ μπροστά στα παραπάνω είναι ιδιαίτερα νευρικά και θα σου έλεγα να τα αφήσεις προς το παρόν.

Θα συμφωνούσα για ένα Blade msr και οπωσδήποτε εξομειωτή. Το msr ή καλύτερα το πιο καινούργιο msrX (που βρίσκεις και πιο εύκολα πλεον ανταλλακτικά) θα σε μάθει τον προσανατολισμό και επειδή στην αρχή σίγουρα θα το χτυπήσεις πολλές φορές δεν θα σου κοστίζει και μία περιουσία στα ανταλλακτικά.
    Το 250 αστο για αργότερα. Πιο πολύ θα επισκευάζεις παρά θα πετάς και τελικά θα καταλήξεις να κουραστείς χωρίς καθόλου χρόνο πτήσης.

Φιλικά,
    Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 3 Ιαν 2013, 10:22:13 »

Καλημέρα και πάλι.
    Τα σωστά βήματα είναι βέβαιο ότι πρέπει να ξεκινήσεις με:
    α) coaxial (με διπλό στροφείο) όπως λέει ο gvertical
    β) blade msrx όπως λέει ο tanfoglio
    γ) μετά colective pitch να κάνει και invert  όπως walkera flybarless, blade mcpx ή  turnigy fbl100 για οικονομία.
    δ) τέλος παίρνεις αυτό που είχες αρχικά ονειρευτεί 450, 500, 600, 700
    το μεγάλο μειονέκτημα είναι το οικονομικό. Μέχρι να φτάσεις στο δ) θα έχεις χαλάσει τόσα χρήματα που θα αγόραζες ένα μεγάλο.
    Επίσης το α) & β) θα τα βαρεθείς εύκολα.
    Εγώ δεν είχα την οικονομική δυνατότητα για όλα αυτά. Έκανα εξομοίωση 4 μήνες 2 ώρες κάθε μέρα. Μετά πήρα το τρεχ 100 που το πέταξα για 5 μέρες και το μόνο που κατάφερα ήταν να απογοητευτώ γιατί δεν είναι καλό ε/π και έκαψε και μοτέρ μετά από 5 μέρες, και έτσι πήρα το 450. έμαθα εύκολα με πολλές ώρες hover. Τώρα πετάω 10 μήνες το 450 και κάνω αρκετά κόλπα. Μέχρι τώρα είχα μόνο μία πτώση όταν άρχισα τα invert και όχι όταν μάθαινα να πετάω.
    Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι αν δεν βιαστείς να μάθεις και προχωράς βήμα βήμα σταθερά χωρίς να πιέζεις τον εαυτό σου τότε θα το ευχαριστηθείς.
    Εγώ έκατσα και υπολόγισα τα χρήματα που θα χάλαγα μέχρι να αποκτήσω το 450 και κατέληξα ότι αν το έπαιρνα και είχα και 2 με 3 πτώσεις μέχρι να μάθω πάλη κερδισμένος θα ήμουν.
    Είναι ανάποδος τρόπος και δεν στον προτείνω αν δεν έχεις κάποιον να σε μάθει να το σετάρεις. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ μόνος μου.
    Και πίστεψέ με ζηλεύω να είχα και ένα μικρούλι fbl να παίζω μέσα στο σπίτι.
    Αν ξεκίναγα τώρα θα ξεκίναγα από το γ). Αλλά με πολλές ώρες εξομοίωση πρώτα. Γιατί όσο άνετος και αν είσαι στην εξομοίωση όταν θα πιάσεις το πραγματικό θα τρέμουν τα πόδια σου, και μόνο που θα κάνεις hover θα είσαι τρισευτυχισμένος. Μην σε πάρω όμως στο λαιμό μου. Τα βήματα τα σωστά συμφωνούμε  όλοι πια είναι. Από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις.
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 3 Ιαν 2013, 10:30:14 »

καλημερα και καλη χρονια ,

αλλη μια επιλογη , αν και λιγο ακριβη ειναι το hirobo srb quark

http://www.mhm-modellbau.de/hirobo-srb-quark.php

προτερήματα του

- τα φελιζολενια blades οπου αν τα περασεις και με διαφανη ταινια συσκευασιας ειναι αρκετα ανθεκτικα στις πτωσεις
    - δεν υπαρχει περιπτωσει τραυματισμου λογο των ανω blades
    - ειναι πολυ σταθερο , μονου στροφειου , χωρις μεταβλητο βημα
    - παιζεις ανετα σε  κλειστό χώρο 30 m2 , τουλαχιστον μαθαινεις χοβερ και  αργοτερα πορεια γυρω γυρω απο το σαλονι σου

μειονεκτήματα

- ακριβο
    - παιζει με 35MHZ
    - ανταλακτικα μονο στο my helis  

γενικα πιστευω οτι ειναι η ιδανικοτερη επιλογη αν ξεπερασεις το κοστος κτίσης του , εγω το καταχάρηκα  μιας και παιζεις ανετα  και μεσα στο σπιτι σου .

* μακρια απο τrex 250 πολυ νωρις για αρχαριο
    *ναι σε msr , mcpx , και γενικα στα νανο ελικοπτερα .

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    koskom
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 3 Ιαν 2013, 10:52:34 »

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας στο ερώτημα μου, να είστε καλά και Καλή Χρονιά
    Καταγράφηκε

Όποιος χάνει στην Αγάπη κερδίζει χώρο στο Κρεβάτι
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αρχάριος και επιλογή Ελικοπτέρου
    Μεταπήδηση σε: