Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.817 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 19:22:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 19:22:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από dominicm
    [Σήμερα στις 18:55]

από Stargazer
    [Σήμερα στις 17:56]

[Σήμερα στις 12:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309817
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 77
    Συνολικά: 79
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ανακατασκευή YAK 54 1320mm  (Αναγνώστηκε 7251 φορές)
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 31 Δεκ 2012, 15:37:02 »

Συνέχεια με το cockpit.

Επένδυση κάποιου τμήματος με κόκκινο αυτοκόλλητο. Προσπάθησα να το ζεστάνω με πιστολάκι για να μαζέψει αλλά δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα και φαίνετε λίγο άσχημο.

Τέλος για φέτος.
    Καλή χρονιά σε όλους, υγεία και ευτυχία.
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 2 Ιαν 2013, 21:27:01 »

Καλή χρονιά καταρχήν σε όλους με υγεία, πολλές πτήσεις και ευτυχία.
    Επιστροφή λοιπόν στην κατασκευή και συνέχεια με το cockpit τελειωμένο πλέον.
    Όπως θα δείτε εκτός από τις ζάρες που μου έκανε το αυτοκόλλητο τώρα έχουμε και διχρωμία μιας και δεν πήρα δείγμα πριν πάω να πάρω άλλο κομμάτι.
    Εδώ να πω και την δικαιολογία μου ότι είναι η πρώτη μου κατασκευή. Σίγουρα μπορούσα καλύτερα αλλά δεν μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες γιατί απλά θέλω να το δω να πετάει το συντομότερο. Ο λόγος είναι ότι πλέον η γυναίκα μου είναι στον μήνα της και από ώρα σε ώρα έρχεται ο ιός και λόγο ότι είναι το πρώτο μας δεν ξέρω πως θα με πάει. Cheesy Cheesy Cheesy
    Έμαθα πολλά μέχρι τώρα έστω και από αυτό το λίγο.
    Συνεχίζω λοιπόν και όπως θα δείτε έβαλα και τα όργανα στο cockpit. Αν τα καταφέρω σκέφτομαι να κάνω τον πιλότο να γυρίζει το κεφάλι με το rudder. Έχω ήδη μία ιδέα πως να το κάνω εύκολα. Ελπίζω στην πράξη να είναι το ίδιο.

Κάλυψα και την άτρακτο με αυτοκόλλητο και ιδού το τελικό αποτέλεσμα.

Καταγράφηκε

Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 19:09:22 »

Τοποθετήθηκαν σέρβο κινητήρας κτλ και δέθηκε το α/π. Ο πιλότος και το φινίρισμα θα γίνει εφόσον το α/π πετάξει σωστά και αξίζει η έξτρα περιποίηση.

Καταγράφηκε

Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 19:24:18 »

Και επιστροφή από το πεδίο πτήσης. Έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές, μπήκε μπροστά δοκιμάσαμε τον κινητήρα μήπως μπουκώνει ... όλα τέλεια. Λιακάδα άπνοια και πολύ όρεξη. Πιλότος ο ξάδερφος που ήταν και ιδιοκτήτης και πιο έμπειρος στα α/π από εμένα.
    Τροχοδρόμηση απογείωση και το α/π δεν πετάει σωστά. Αποφασίζουμε να το φέρουμε πίσω για ρυθμίσεις. Και πάνω που παίρνει στροφή σβήνει και ο κινητήρας σε λίγο ύψος. Αμέσως επαναφορά σε οριζόντια θέση και πορεία προς τα κάτω χωρίς πλέον κινητήρα και χωρίς καλό έλεγχο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά σε ολόκληρο αεροδρόμιο σε ένα μόνο μέρος έχει καλάμια και το α/π πήγε από πίσω να μην το βλέπουμε. Αλλάαααααα το ακούσαμε τέλεια, ΚΡΑΑΑΑΑΑΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ
    Το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από πέρυσι που πρώτοπεσε.  

Και μία για τον Κινέζο μπας και πάρουμε κανένα άλλο  Grin Grin Grin

Καταγράφηκε

evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 20:54:06 »

Όπως λέει και ένας φίλος: "Ο αερομοντελισμός είναι αχάριστο χόμπι"

Αλλά...

1ον: Ξανα - επισκευάζεται!

Ίσως όχι τώρα αμέσως αλλά αργότερα, τις μακριές νύχτες του χειμώνα μπορείς να το ξανασκεφτείς.
    Και το δικό μου Groove έσπασε στην πρώτη πτήση, μετά την επισκευή, από σέρβο του rudder.

Η επισκευή που παρουσιάστηκε είναι η δεύτερη. Από τότε πετάει χωρίς προβλήματα.  

2ον: Ακόμη και αν αποφασίσεις να μην το επισκευάσεις, απέκτησες πολύτιμη κατασκευαστική εμπειρία.

Καλή συνέχεια.
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    beyma21
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 20:57:26 »

Φιλε μου κριμα για το αεροπλανο σου ειναι ασχημο πραγμα η πτωσεις το ξερω πολυ καλα.Παντως στις φωτο που εχει ολο το αεροπλανο φαινεται οτι η μουρη σου δεν ειναι στην ευθεια. Πες μας τι εκανε το α/π μολις σηκωθηκε απο το εδαφος τι εννοεις χωρις καλο ελεγχο?Το οτι εσβησε το μοτερ μαλλον κατι δεν ειχες ρυθμιση σωστα ντεποζιτο, μοτερ παντος κτι δεν πηγε καλα με αυτα.Το α/π εσπασε λογο του οτι επεσε στις καλαμιες η κοπηκε ξανα εκει  που ειχε ξανα σπασει?

Φιλικα Δημητρης
    Καταγράφηκε
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 21:18:40 »

@evan Με το 2ο συμφωνώ απόλυτα. με το 1ο μπορεί να συμφωνήσω μελλοντικά.  

@beyma21 Τί έκανε δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Αλλά το πιθανότερο είναι να ήταν πολύ βαρύ και μπροστόβαρο και μούριαζε και στολάριζε εύκολα.
    Όπως λέω δεν το πέταξα εγώ και έτσι δεν μπορώ να πω με σιγουριά. OS 56 είχε πάνω και νομίζω ότι το όριο είναι 46-52. Βάλαμε και μία 3σελη για τα σερβο και το τελειώσαμε. μόλις έσβησε ο κινητήρας στόλαρε και πήρε τον κατήφορο. Το α/π έφυγε πίσω από τις καλαμιές και λογικά έπεσε με την μούρη και έσπασε εκεί που είχε ξανασπάσει αρχικά.

Πολύ ωραία εμπειρία γενικά το στήσιμο. Το ευχαριστήθηκα έστω και έτσι. Θα ήθελα να το ξαναφτιάξω αλλά μόνο αν είχα όλα τα υλικά που χρειάζονται. Ταλαιπωρήθηκα με την ξυλεία και δεν το χάρηκα τόσο, ούτε έκανα όλα όσα ήθελα.

Μία φώτο από τον ξάδερφο και το νέο του απόκτημα και τα καλάμια στο βάθος αριστερά. Για να καταλάβατε γιατί λέω ότι είχε γκαντεμιά. Μία συστάδα ήταν όλη όλη και εκεί πήγε και κρύφτηκε.

Καταγράφηκε

beyma21
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 21:27:51 »

Αρα το λαθος ξεκινηστε στο μη σωστο ζυγισμα του αεροπλανου το οτι το φορτοσατε με μπαταρια και τα αλλα δεν λεει κατι γιατι αφου το μοτερ ηταν μεγαλυτερο απο τα στανταρ του κατασκευαστη θεμα δεν υπηρχε.Τελος παντων το ζητουμενο ειναι οτι πηρες μια γευση απο κατασκευες.Πιστευω οταν με αξιοση ο θεος και μπορεσω να ερθω και εγω στον τοπο μου να βρεθουμε εκει στο μοντελοδρομιο Μεσολογγιου

Φιλικα Δημητρης

Καταγράφηκε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 21:31:16 »

Καλησπερα φιλε!
    Λυπαμαι για την πτωση σου γιατι σπαταλησες χρονο να το φτιαξεις και ετυχε η στραβη!!!
    Ειχα το ιδιο α/π και το πετουσα με Kyosho GX61 μοτερ και πετουσε παρα πολυ καλα!
    Οπως ειπε και ο Δημητρης (beyma21) και μενα δεν μου φαινοταν να ειναι καλα στημενο το engine box μηπως ολα ξεκινησαν απο κει?Απο τις γωνιες του κινητηρα?
    Τα φτερα επισκευαστηκαν σωστα?(Διοτι λες οτι στολαρε συνεχεια) Αν σκοπευεις να το ξαναχτισει δωσε μεγαλυτερη εμφαση στο enginebox!!!!Πρεπει να βγει ακριβως, απο οτι θυμαμαι απο το δικο μου ειχε 2 μοιρες right thrust και 2 μοιρες down thrust αυτα τα εκανες οπως ηταν?Huh
    Οταν λες οτι βαλατε 3 σελλη τι εννοεις χωρις μπεκ σκετη 3σελλη???
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 21:50:55 »

Αν προσέξετε από την αρχή αναφέρω ότι όταν ξεκίνησα την επισκευή ήταν ήδη επισκευασμένο από το αρχικό σπάσιμο που ήταν από τις ρόδες και μπροστά.
    Δεν ήθελα να επέμβω και να το ξεκολλήσω πάλη για να το φτιάξω όπως ήθελα γιατί όπως λέω δεν είχα τα υλικά. Προσπάθησα να το φέρω στις μοίρες τροποποιώντας το engine box για αυτό και φαίνεται έτσι. Τα φτερά δεν είχαν πρόβλημα για να επισκευαστούν. Εννοείτε ότι έβαλα μπέκ. απλά για το βάρος το είπα.

@beyma21 όταν έρθεις στείλε πμ. Κάτι κατασκευές σαν την δικιά σου και του Evan βλέπω και σας ζηλεύω με την καλή έννοια.

Προς το παρόν τώρα λέω να φτιάξω μια πτέρυγα depron για να αρχίσω να μαθαίνω από μικρά πρότζεκτ.
    Καταγράφηκε

beyma21
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 22:05:50 »

Μην σκας ολα γινονται και για ολα υπαρχει ενας βαθμος δυσκολιας.Να που τωρα θα ξερεις τι πρεπει να κανεις ωστε να το κανεις καλυτερο.

Εννωειτε πως αν ερθω θα σε ενημερωσω.

Φιλικα Δημητρης

Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 9 Ιαν 2013, 23:32:45 »

Προσπαθούμε να κάνουμε τηλε-διάγνωση, πράγμα πολύ δυσκολο! Μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα και σίγουρα δεν ήταν μόνο ένα το πρόβλημα!!

Παρόλα αυτά το σφάλμα που βλέπω εγώ ήταν ότι προσπαθήσετε να κάνετε την στροφή για προσγείωση αρκετά χαμηλά, σε ένα α/π που δεν ξέρατε πως θα συμπεριφερθεί(ασχέτως αν έσβησε ο κινητήρας)!
    Δεν ξέρω σε πια φάση αποφασίσατε να πάρετε την απόφαση για προσγείωση, αλλά εγώ προσωπικά, όταν πρόκειται να κάνω την πρώτη στροφή σε ένα α/π (πόσο μάλλον αν πρόκειται για προσγέιωση), πάω αρκετά ψηλα ώστε να έχω χρόνο (και κυρίως χώρο) να διορθώσω!! Ακόμα και αν νιώθω ότι το α/π δεν πάει "καλά" Wink
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 10 Ιαν 2013, 09:08:23 »

Προσπαθούμε να κάνουμε τηλε-διάγνωση, πράγμα πολύ δυσκολο! Μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα και σίγουρα δεν ήταν μόνο ένα το πρόβλημα!!

Παρόλα αυτά το σφάλμα που βλέπω εγώ ήταν ότι προσπαθήσετε να κάνετε την στροφή για προσγείωση αρκετά χαμηλά, σε ένα α/π που δεν ξέρατε πως θα συμπεριφερθεί(ασχέτως αν έσβησε ο κινητήρας)!
    Δεν ξέρω σε πια φάση αποφασίσατε να πάρετε την απόφαση για προσγείωση, αλλά εγώ προσωπικά, όταν πρόκειται να κάνω την πρώτη στροφή σε ένα α/π (πόσο μάλλον αν πρόκειται για προσγέιωση), πάω αρκετά ψηλα ώστε να έχω χρόνο (και κυρίως χώρο) να διορθώσω!! Ακόμα και αν νιώθω ότι το α/π δεν πάει "καλά" Wink

Θεωρητικά έτσι είναι. πρακτικά δώσαμε εμπιστοσύνη και όχι ύψος στο μοντέλο. Όταν κάποια στιγμή έπρεπε να στρίψει δεν είχε ύψος ασφαλείας, γιατί ύψος σωστό είχε.
    Πολλά πήγαν στραβά. το σημαντικότερο είναι ότι δεν έγινε σωστή δουλειά με τις μετρήσεις. Η μισή δουλειά έγινε και λίγο με το μάτι. laugh laugh laugh
    Δεν θυμάμαι ποιος εδώ μέσα έχει υπογραφή: Αν δεν έχεις χρόνο να το κάνεις σωστά πρέπει να έχεις χρόνο να το κάνεις ξανά. Και σε όλη την κατασκευή αυτά τα λόγια πέρασαν πολλές φορές από μπροστά μου. Grin Grin Grin  Τέλος πάντων το χάρηκα έστω και έτσι. Θα φτιάξω κάτι εύκολο από το 0 που θα πετάει κάποια στιγμή.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: Ανακατασκευή YAK 54 1320mm
    Μεταπήδηση σε: