Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.692 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 15:57:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 15:57:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από ΗΑWK 100
    [Σήμερα στις 00:24]

από Markhelis
    [Χθες στις 15:03]

[Χθες στις 08:22]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309692
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 40
    Συνολικά: 40
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Απορία για φροντίδα 3,7 lipo  (Αναγνώστηκε 4909 φορές)
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 18:01:44 »

Ρε παιδιά, οι μονόσελες 3,7 volt πόσους κύκλους φόρτισης αντέχουν? Δεν τις είχα πάνω από ένα χρόνο και γιοκ και πετούσα και περιστασιακά. Σήμερα πετούσα και δεν πρόλαβα να κάνω μιά στροφή και κάτω το ελικοπτεράκι. Το ίδιο και στις έξι, λες και ήταν συνεννοημένες. Τις φορτίζω με φορτιστή δικό τους. Οταν τις αποθηκεύω τις βάζω μέσα σε ένα cash box σε χώρο που δεν έχει ήλιο και προσέχω να μην είναι ούτε άδειες , ούτε γεμάτες. Εχω διαβάσει ότι το καλύτερο είναι μέσα σε κουτί από φενιζόλ και στο ψυγείο, αλλά εγώ δεν το κάνω αυτό. Φταίει δηλαδή ότι δεν τις βάζω στο ψυγείο? Φταίει ότι μερικές φορές η αλήθεια είναι ότι έχουν μείνει πλήρως φορτισμένες για 4-5 μέρες επειδή πήγαινα για πτήση αλλά τελικά δεν ευκαίρησα και δεν φρόντισα να τις ξεφορτίσω? ή Φταίει επειδή όταν πετάω το προσγειώνει η μπαταρία και όχι εγώ? Μάλλον το τελευταίο? Δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ για χρόνο πτήσης για να το προσγειώνω λίγο νωρίτερα και το προσγειώνω αναγκαστικά όταν πέφτουν οι στροφές. Αυτό είναι που λένε ότι δεν πρέπει να τις ξεζουμίζεις? Να υπολογίσω χρόνο και να το κατεβάζω λίγο νωρίτερα? Γι'αυτό μου χαλάνε  τόσο γρήγορα? Εγώ νόμιζα ξεζούμισμα είναι όταν ενδεικτικά η μπαταρία σου έχει κατεβάσει το μοντέλο, να προσπαθείς με την ίδια να κάνεις και άλλη πτήση. Εχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Μια συμβουλή.Please. και συγνώμη για το ίδιο θέμα. Ηθελα να διορθώσω τον τίτλο και ξέχασα να κλικάρω την τροποποίηση.
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 18:21:15 από helimaniac » Καταγράφηκε

Ο αετός πεθαίνει στον αέρα-το ελικόπτερο πεθαίνει από εσένα
    honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 18:43:57 »

Και βεβαια φταιει το οτι τις ξεζουμιζεις..! πρεπει να τις ξεφορτιζεις μεχρι 3.7volt..!
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 19:13:01 »

Οταν ζητάτε πληροφορίες και συμβουλές να ανφέρετε παρακαλώ όλες τις παραμέτρους.
    π.χ. ποιά η χωρητικότητα και πόσα C είναι;
    με πόσο ρεύμα τις εκφορτίζεις;
    με πόσο ρεύμα τις φορτίζεις;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 19:58:32 »

Και βεβαια φταιει το οτι τις ξεζουμιζεις..! πρεπει να τις ξεφορτιζεις μεχρι 3.7volt..!

Δηλαδή αυτό είναι πριν παρατηρήσω μέιωση των στροφών του μοτέρ?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 20:00:34 »

Δηλαδή αυτό είναι πριν παρατηρήσω μέιωση των στροφών του μοτέρ?
    Ναι λίγο πριν..! παρέ ενα πολύμετρο και μέτρα ανα τακτα χρονικα διαστήματα..!
    Καταγράφηκε
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 20:27:20 »

Οταν ζητάτε πληροφορίες και συμβουλές να ανφέρετε παρακαλώ όλες τις παραμέτρους.
    π.χ. ποιά η χωρητικότητα και πόσα C είναι;
    με πόσο ρεύμα τις εκφορτίζεις;
    με πόσο ρεύμα τις φορτίζεις;

Είναι 150mAh - 12C  της E-flite . Τις φορτίζω με stock φορτιστή της E-flite. δεν έχω παρατηρήσει με πόσο ρεύμα τις φορτίζει και είναι κάτι που δεν μπορώ να το αλλάξω έτσι κι αλλιώς. Το θέμα της εκφόρτισης δεν το έχω καταλάβει. Προφανώς μετά από πτήση ενώ το έχεις κατεβάσει χωρίς να παρατηρήσεις μείωση στροφών, τις εκφορτίζεις στο σπίτι και μετά τις φορτίζεις στο πρόγραμμα που θέλεις? πως κάνουμε την εκφόρτιση? με τον φορτιστή? Γιατί θυμάμαι τρια προγραμματά: το charge-το storage και το ballance. Ποιό είναι το πρόγραμμα εκφόρτισης και γιατί πρέπει να το κάνουμε εφόσον η εκφόρτιση γίνεται κατά την πτήση από το μοτέρ?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 20:48:47 »

Φίλε helimaniac,
    αν ξεζουμίσεις αυτές τις μπαταριούλες 3-4 φορές μετά ξέχνα τις...
    Μπορούμε να σου δώσουμε αναλυτικές συμβουλές για ρέυματα φόρτισης και ποσοστό εκφόρτισης που θα τα ελέγχεις με ψηφιακό φορτιστή και τότε θα βαρεθείς να τις έχεις τις ίδιες μπαταρίες. Αν θές όμως μία γρήγορη απάντηση πές μας το ελικοπτεράκι που πετάς και το είδος της πτήσης που κάνεις, ώστε να σου προτείνουμε χρόνο πτήσης που θα τηρείς με χρονόμετρο.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 22:03:12 »

Φίλε helimaniac,
    αν ξεζουμίσεις αυτές τις μπαταριούλες 3-4 φορές μετά ξέχνα τις...
    Μπορούμε να σου δώσουμε αναλυτικές συμβουλές για ρέυματα φόρτισης και ποσοστό εκφόρτισης που θα τα ελέγχεις με ψηφιακό φορτιστή και τότε θα βαρεθείς να τις έχεις τις ίδιες μπαταρίες. Αν θές όμως μία γρήγορη απάντηση πές μας το ελικοπτεράκι που πετάς και το είδος της πτήσης που κάνεις, ώστε να σου προτείνουμε χρόνο πτήσης που θα τηρείς με χρονόμετρο.
    το blade msr που έχω πετάξει πιο πολύ μου παρουσίασε το προβλήμα με τις μπαταρίες. Το έχω μάθει πολύ καλά και το πετάω γρήγορα. θα υπολογίσω με χρονόμετρο το χρόνο πτήσης για να το κατεβάζω έγκαιρα. Ξερείς ενδεικτικά τον χρόνο πτήσης όπως και για το mcp-x, το πετάω όπως και το msr. δεν έχω αρχίσει ακόμα 3d. Τις μπαταρίες του msr μια μέρα τις έβαλα να φορτιστούν σε εναν ξεχωριστό φορτιστή που έχω μαρκας turnigy. με ένα ειδικό βυσματάκι απο  jst σε 6 υποδοχείς συνδεδεμένους παράλληλα όπου κούμπωναν οι μπαταρίες.Πρόσθεσα τα mah, τα όρισα στον φορτιστή, έβαλα 1 cell και άρχισα την φόρτιση. Μετά από αρκετή ώρα. Σίγουρα ήταν πάνω από μια ώρα με ειδοποίησε ηχητικά ότι ολοκληρώθηκε η φόρτιση, όλα καλά άλλα όταν πήγα να πετάξω.... τζίφος, δεν είχαν δύναμη. Από τότε αυτόν το φορτιστή τον χρησιμοποιώ για φορτίζω τις 3 σέλες και τις μονόσελες τις φορτίζω με τους stock φορτιστές και δεν ξανάκανα καμία απόπειρα. Τι έκανα λάθος? Πραγματικά θέλω να μάθω τον τρόπο να φορτίζω τις μπαταρίες αυτές με τον καλό μου φορτιστή και όχι με τους stock αλλά δεν ξέρω τον τρόπο. Μήπως θέλει μία-μία? Και την εκφόρτιση γιατί πρέπει να την κάνουμε και πως την κάνουμε?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 22:34:47 »

το blade msr που έχω πετάξει πιο πολύ μου παρουσίασε το προβλήμα με τις μπαταρίες. Το έχω μάθει πολύ καλά και το πετάω γρήγορα. θα υπολογίσω με χρονόμετρο το χρόνο πτήσης για να το κατεβάζω έγκαιρα. Ξερείς ενδεικτικά τον χρόνο πτήσης όπως και για το mcp-x, το πετάω όπως και το msr. δεν έχω αρχίσει ακόμα 3d. Τις μπαταρίες του msr μια μέρα τις έβαλα να φορτιστούν σε εναν ξεχωριστό φορτιστή που έχω μαρκας turnigy. με ένα ειδικό βυσματάκι απο  jst σε 6 υποδοχείς συνδεδεμένους παράλληλα όπου κούμπωναν οι μπαταρίες.Πρόσθεσα τα mah, τα όρισα στον φορτιστή, έβαλα 1 cell και άρχισα την φόρτιση. Μετά από αρκετή ώρα. Σίγουρα ήταν πάνω από μια ώρα με ειδοποίησε ηχητικά ότι ολοκληρώθηκε η φόρτιση, όλα καλά άλλα όταν πήγα να πετάξω.... τζίφος, δεν είχαν δύναμη. Από τότε αυτόν το φορτιστή τον χρησιμοποιώ για φορτίζω τις 3 σέλες και τις μονόσελες τις φορτίζω με τους stock φορτιστές και δεν ξανάκανα καμία απόπειρα. Τι έκανα λάθος? Πραγματικά θέλω να μάθω τον τρόπο να φορτίζω τις μπαταρίες αυτές με τον καλό μου φορτιστή και όχι με τους stock αλλά δεν ξέρω τον τρόπο. Μήπως θέλει μία-μία? Και την εκφόρτιση γιατί πρέπει να την κάνουμε και πως την κάνουμε?

Φίλε helimaniac,
    είναι πολλές οι ερωτήσεις σου, θα προσπαθήσω να απαντήσω σύντομα  

1) Προσωπικά πετάω και το msr και το mcpx στα 3 λεπτά. Τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και μετά συνεχίζω. Έτσι και οι μπαταρίες κατεβαίνουν κρύες με το 40% του φορτίου τους ακόμη μέσα, και τα καρβουνάτα μοτέρ που έχουν όλα τους θα κρατήσουν περισσότερο. Αν το χρειάζεσαι μπορείς να πάς μέχρι ίσως και  μέχρι τα 4 λεπτά (με μεγαλύτερη όμως καταπόνιση στα υλικά).

2) Οι φορτιστές της e-flight είναι ταχυφορτιστές και δεν φορτίζουν τόσο σωστά όσο ένας ψηφιακός με σωστή συνδεσμολογία. Φαντάζομαι ότι χρησιμοποιείς τον τετραπλό της celectra που δίνεται με το msr. Επειδή τον βρίσκω βολικό τον χρησιμοποιώ και εγώ στο σπίτι, όμως τον έχω ανοίξει και έχω ρυθμίσει τα εσωτερικά τριμ σε φόρτιση με το ελάχιστο δυνατό ρεύμα (που όπως μέτρησα με αμπερόμετρο είναι γύρω στα 170 mΑ).

3) Το ευκολότερο σωστό είναι να φορτίζεις με τον ψηφιακό στην αρχή μία μία σε πρόγραμμα charge 100mA και όταν θα αργότερα θα μάθεις τους περιορισμούς της παράλληλης φόρτισης (ίδια αρχική τάση στις μπαταρίες και παρόμοιας γήρανσης) θα μπορέσεις να κάνεις ταυτόχρονες φορτίσεις παράλληλα ή σειριακά με balance με άλλο κατάλληλο βύσμα.

Με τέτοια προσεκτική χρήση οι μπαταρίες μου βγάζουν 100άδες κύκλους.   , και προσωπικά επιλέγω πλέον να κάνω οικονομίες ακόμη και στις φθηνές μικρούλες μπαταρίες που παίρνω.

Υ.Γ. Το nano το πετάω στα 2 λεπτά και στο χρόνο αυτό προλαβαίνω να κάνω καμιά 10ριά flip μέσα στο σπίτι. Κατέβασα λοιπόν επιπλέον το χρόνο πτήσης γιατί το στρεσάρω συνεχώς.
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 22:54:46 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 15 Δεκ 2012, 23:40:36 »

το blade msr που έχω πετάξει πιο πολύ μου παρουσίασε το προβλήμα με τις μπαταρίες. Το έχω μάθει πολύ καλά και το πετάω γρήγορα. θα υπολογίσω με χρονόμετρο το χρόνο πτήσης για να το κατεβάζω έγκαιρα. Ξερείς ενδεικτικά τον χρόνο πτήσης όπως και για το mcp-x, το πετάω όπως και το msr. δεν έχω αρχίσει ακόμα 3d. Τις μπαταρίες του msr μια μέρα τις έβαλα να φορτιστούν σε εναν ξεχωριστό φορτιστή που έχω μαρκας turnigy. με ένα ειδικό βυσματάκι απο  jst σε 6 υποδοχείς συνδεδεμένους παράλληλα όπου κούμπωναν οι μπαταρίες.Πρόσθεσα τα mah, τα όρισα στον φορτιστή, έβαλα 1 cell και άρχισα την φόρτιση. Μετά από αρκετή ώρα. Σίγουρα ήταν πάνω από μια ώρα με ειδοποίησε ηχητικά ότι ολοκληρώθηκε η φόρτιση, όλα καλά άλλα όταν πήγα να πετάξω.... τζίφος, δεν είχαν δύναμη. Από τότε αυτόν το φορτιστή τον χρησιμοποιώ για φορτίζω τις 3 σέλες και τις μονόσελες τις φορτίζω με τους stock φορτιστές και δεν ξανάκανα καμία απόπειρα. Τι έκανα λάθος? Πραγματικά θέλω να μάθω τον τρόπο να φορτίζω τις μπαταρίες αυτές με τον καλό μου φορτιστή και όχι με τους stock αλλά δεν ξέρω τον τρόπο. Μήπως θέλει μία-μία? Και την εκφόρτιση γιατί πρέπει να την κάνουμε και πως την κάνουμε?

Φίλε helimaniac,
    είναι πολλές οι ερωτήσεις σου, θα προσπαθήσω να απαντήσω σύντομα  

1) Προσωπικά πετάω και το msr και το mcpx στα 3 λεπτά. Τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και μετά συνεχίζω. Έτσι και οι μπαταρίες κατεβαίνουν κρύες με το 40% του φορτίου τους ακόμη μέσα, και τα καρβουνάτα μοτέρ που έχουν όλα τους θα κρατήσουν περισσότερο. Αν το χρειάζεσαι μπορείς να πάς μέχρι ίσως και  μέχρι τα 4 λεπτά (με μεγαλύτερη όμως καταπόνιση στα υλικά).

2) Οι φορτιστές της e-flight είναι ταχυφορτιστές και δεν φορτίζουν τόσο σωστά όσο ένας ψηφιακός με σωστή συνδεσμολογία. Φαντάζομαι ότι χρησιμοποιείς τον τετραπλό της celectra που δίνεται με το msr. Επειδή τον βρίσκω βολικό τον χρησιμοποιώ και εγώ στο σπίτι, όμως τον έχω ανοίξει και έχω ρυθμίσει τα εσωτερικά τριμ σε φόρτιση με το ελάχιστο δυνατό ρεύμα (που όπως μέτρησα με αμπερόμετρο είναι γύρω στα 170 mΑ).

3) Το ευκολότερο σωστό είναι να φορτίζεις με τον ψηφιακό στην αρχή μία μία σε πρόγραμμα charge 100mA και όταν θα αργότερα θα μάθεις τους περιορισμούς της παράλληλης φόρτισης (ίδια αρχική τάση στις μπαταρίες και παρόμοιας γήρανσης) θα μπορέσεις να κάνεις ταυτόχρονες φορτίσεις παράλληλα ή σειριακά με balance με άλλο κατάλληλο βύσμα.

Με τέτοια προσεκτική χρήση οι μπαταρίες μου βγάζουν 100άδες κύκλους.   , και προσωπικά επιλέγω πλέον να κάνω οικονομίες ακόμη και στις φθηνές μικρούλες μπαταρίες που παίρνω.

Υ.Γ. Το nano το πετάω στα 2 λεπτά και στο χρόνο αυτό προλαβαίνω να κάνω καμιά 10ριά flip μέσα στο σπίτι. Κατέβασα λοιπόν επιπλέον το χρόνο πτήσης γιατί το στρεσάρω συνεχώς.
    Δηλαδή πετάς για τρία λεπτά.Τις αφήνεις να κρυώσουν για πέντε λεπτά και μετά συνεχίζεις για άλλο πόσο? το κατεβάζεις πριν μειώσει μόνο του στροφες? Μέτα δεν έχω καταλάβει τα περί εκφόρτισης. Λένε ότι η εκφόρτιση δεν πρέπει να ξεπεράσει τα ΄΄τάδε΄΄ αμπέρ. Αυτό πως το ελέγχεις? Προσέχεις δηλαδή κατά την πτήση να μην το πετάς πολύ έντονα για πολύ ώρα? Μετά την πτήση λένε ότι πρέπει να τις αποφορτίζεις. Τι ακριβώς κάνεις δηλαδη? είναι κάποιο ειδικό πρόγραμμα στον φορτιστή? Πιο πολύ αυτο με καίει να καταλάβω γιατί βλέπω ότι αυτή η εκφόρτιση και το πως πρέπει να την κάνεις σωστά είναι πολύ σημαντική. Οσο για τα άλλα που είπες θα δοκιμασω να φορτίσω μια στα 100mA με τον καλό μου φορτιστή για να δω το αποτέλεσμα. Με δεδομένο όμως ότι δεν πρέπει να τις αποθηκεύεις πλήρως φορτισμένες έιναι ασύμφορο απο θέμα χρόνου όταν αποφασίσεις να πετάξεις να τις φορτίζεις μία-μία, οπότε θα δοκιμάσω να κάνω αν είναι εύκολο αυτήν την μετατροπή που είπες στον 4πορτο φορτιστή της e-flite. και κάτι ακόμα. όταν τις αποθηκεύεις πόσο τις φορτίζεις? Εγώ γύρω στο 3,85 με 3,90 volt. Καλά είναι?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    gvertical
    Aeromodeller Sr. Member

HI ALL

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 10:22:32 »

καλημερα.
    1 μη ξεζουμιζεις τις λιπο!
    2 φορτιζε με το μαμα φορτιστη.
    3 πετα 3 λεπτα την καθε λιπο.
    4 μην τις αφηνεις φορτισμενες!
    5 μην αγχωνεσαι και πετα, πετα, πετα! Thumbs up
    Καταγράφηκε

live simply, so other people can simply live!
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 10:53:11 »

καλημερα.
    1 μη ξεζουμιζεις τις λιπο!
    2 φορτιζε με το μαμα φορτιστη.
    3 πετα 3 λεπτα την καθε λιπο.
    4 μην τις αφηνεις φορτισμενες!
    5 μην αγχωνεσαι και πετα, πετα, πετα! Thumbs up

Συμφωνώ απόλυτα. Και μάλιστα αν πετάς 3 λεπτά τις μικρούλες αυτές λίπο, τότε όταν κατεβαίνουν είναι σε τάση αποθήκευσης και μπορούν άνετα να περιμένουν μέχρι την επόμενη φόρτιση κάπου κοντά στην πτήση
    Καταγράφηκε

helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 18:43:36 »

To ίδιο ισχύει και για μεγαλύτερες μπαταρίες? 3 λεπτα? Πάντως όπως διάβασα και στο manual δεν ισχύει και τόσο που λέει για προσγείωση όταν δεις μείωση στροφών? Γιατί τώρα θυμήθηκα ότι το esc όταν καταλαβαίνει ότι πλησιάζει η μπαταρία στα 3,7 volt, ρίχνει τις στροφές για να το προσγειώσεις, προστατεύωντας έτσι την μπαταρία για μην την ξεζουμίσεις και στην ουσία δηλαδή το esc στο προσγειώνει και όχι η μπαταρία. Ετσι δεν είναι? ή κάνω λάθος. Γι'αυτό και γω το πετούσα έτσι και είχα το κεφάλι μου ήσυχο , άλλα μάλλον απ'οτι κατάλαβα έκανα λάθος και η προστασία του esc δεν ήταν αρκετή και σιγά σιγά κατέστρεφα τις μπαταρίες μου.Πείτε μου όμως. Το esc δεν προστατεύει καθόλου την μπαταρία?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 19:23:42 »

Οι μεγαλύτερες μπαταρίες θέλουν και μεγαλύτερες ευθύνες  Όταν έχεις φτάσει εκεί θα πρέπει να ξέρεις αρκετά ώστε να απαντάς συυπολογίζοντας ένα σωρό παράγοντες: είδος ελικοπτερου-βάρος-είδος πτήαης-κατάσταση μπαταρίας κ.α.

Στην περιπτωση των μικρών εκπαιδευτικων Ε/Π τώρα, το ESC κάνει τη στοιχειώδη προστασία σε τάση αρκετά χαμηλότερη από 3.7 volt που θα σώση τις μπαταρίες του τουρίστα στα Ε/Π από πλήρη κατάρευση. Ένας helimaniac σίγουρα δεν αφήνει ποτέ σε αυτό την μέριμνά για τις μπαταρίες του. !!!
    Καταγράφηκε

helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 19 Δεκ 2012, 09:54:30 »

Thumbs up Ok . Στην επόμενη πτήση θα πάρω μαζί και πολύμετρο και χρονόμετρο και θα τηρήσω τον κανόνα των 3 λεπτών, αφού πάρω καινόυργιες μπαταρίες. Τώρα όσο για το θέμα της εκφόρτισης έχω απορίες. Είδα στον φορτιστή μου ότι
    έχει λειτουργία εκφόρτισης. Πότε κάνουμε χρήση της εκφόρτισης? Οταν ας πούμε έχουμε ξεχάσει κάποια μπαταρία γεμάτη?. Εχω κάπου διαβάσει ότι μετά από πτήση πρέπει να κάνουμε πάντα εκφόρτιση. Δηλαδή χρειάζεται να κάνουμε εκφόρτιση στις ήδη εκφορτισμένες μπαταρίες πριν τις φορτίσουμε ξανά? Και γιατί να μην κάνουμε απλα storage μέχρι την επόμενη φόρτιση?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Απορία για φροντίδα 3,7 lipo
    Μεταπήδηση σε: