Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 14:35:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 14:35:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 52
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Περι μπαταρίας  (Αναγνώστηκε 17669 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 23 Νοε 2012, 19:58:21 »

Παρακαλω καποιος απο τους Mod να μεταφερει το θεμα στα ελικοπτερα για να το διαχωρισω γιατι παλι ξεφυγε..
    Καταγράφηκε
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 23 Νοε 2012, 20:08:14 »

Πάντως για το τί μπαταρίες θα παίρνω απο εδώ και πέρα καταστάλαξα  Grin Grin Grin Grin
    Z I P P Y
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    BizGreece
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 23 Νοε 2012, 20:29:32 »

ο τιτλος ειναι η καλυτερες εταιριες ελικοπτερων
    Οπως καταλαβαινεται δεν μπορω να πω την γνωμη μου γιατι ο ιδιος πουλαω ελικοπτερα
    για μενα ειναι ολα καλα αρκει να εχεις καλο χερι αντιληψη μερακι και να μην εχεις δανεια
    Ολα εξαρτωντε απο την τσεπι σου .
    Δεν θα πω την γνωμη μου αλλα το 400se της mikado ειναι καλη επιλογη για τα δικα μου γουστα blades 473
    μεγαλυτερο απο το t-rex 500 kai mikrotero απο το t-rex 550 μια 6s μπαταρια 4000mha φθηνα ανταλλακτικα
    τελειο πεταγμα αλλα και καλη τιμη μεταπολησης θα εχεις οταν θελησεις να το πουλησεις
    Πιο πολυ θα με ενδιαφερει να ακουσω γνωμες για μπαταριες φορτιστες σε ενα νεο θεμα
    Εγω θα σας πω την εμπειρια μου και ως καταστηματαρχης αλλα και ως μοντελιστης
    Οταν ξεκινησα αγορασα την πρωτη μου μπαταρια FlightPower 2100 3s 20c για ενα αεροπλανο ηλεκτρικο
    κατοπιν αγορασα ακομη μια 2450 3s το 2004 αυτα
    σε λιγο καιρο που εφτιαξα το καταστημα μου αγορασα και δοκιμασα πολες διαφορετικες μπαταριες
    για να δω τι πραγματικα πουλαω
    αγορασα himodel για φθηνες παπαρια
    αγορασα ε-sky διοτι εφερνα τα ελικοπτερα της εταιριας αυτης μετριες θα ελεγα οι απαιτησεις ηταν μικρες
    τα ρευματα μικρα οποτε τα καταφερναν
    κατοπιν εφερα align επειδη εφερνα ελικοπτερα της εταιριας αυτης αξιολογες αλλα επειδη η align δεν κατασκευαζει
    μπαταριες και κανει μεταποληση οι τιμες αγορας ακριβες οι απαιτησεις για τα 700 και 600αρια ελικοπτερα
    ανεβηκαν πολυ τα ρευματα μεγαλα σε γενικες γραμμες το προιον αρκετα καλο αλλα ακριβο στην τιμη αγορας
    αλλα στην διαρκεια των πτησεων νομιζω οτι πιανει το κοστολογιο μιας φθινιαρας κινεζικης
    και χωρις να προβληματιστεις με κανενα ατυχημα κατα τη διαρκεια της φορτισης διοτι εκει δειχνει η μπαταρια
    ποσο σκαρτη ειναι
    ααα" ξεχασα τις voltz ψιλομετριες και αυτες  
    αυτο που ψαχνω τωρα ειναι μια μπαταρια η οποια να ειναι σχετικα φθηνη και συμφωνα με τις αυξημενες απαιτησεις τις
    εποχης να περναει του 280-300 κυκλους και να ειναι απροβληματιστη
    μη μου πειται για  thunder power ειναι μακραν η καλυτερη μπαταρια σημερα αλλα ητσεπη δεν την φθανει ευκολα
    Επισης τα πιο πανω τα λεω παντα με γνωμονα οτι εχεις πολυ καλα σεταρισμενο ελικοπτερο
    το σωστο γραναζομα οπως επισης διαθετης πολυ καλο μοτερ και το αναλογο καλο σπιντ κοντρολ που κανει
    τη σωστη διαχειρηση της ενεργιας κατα τη διαρκια της πτησης
    Επισης στο ελικοπτερο μολις δουμε τα πρωτα σημαδια χαλαρωσης της δυναμης προσγειωνομαστε αμεσως και δεν κανουμε
    ακομη δυο ασκησεις ενταξει τις βγαζει ακομη
    Επισης για μενα πολυ σπουδαιο  ρολο παιζει ο σωστος τροπος φορτισης της μπαταριας
    Προυποθετει ενα πολυ καλο φορτιστη με καλο προγραμμα φορτισης μονον ενας
    υπαρχει αυτη τη στγμη και ειναι κοινο μυστικο
    και μην λαιμαργειται στην φορτιση και ακουτε τις εταιριες που λενε τοσα c επι τοσο αγαλι-αγαλι
    παρεπιπτοντος οι δυο πρωτες μπαταριες πετανε ακομη 450 κυκλους και ανω αλλα σε αεροπλανο και σε τ-τρεχ450

υστερογραφο: περιμενω σε ενα νεο θεμα τη γνωμη σας αλλα και του κυκλους των μπαταριων σας αλλα και το σεταπ και το φορτιστη σας  
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 23 Νοε 2012, 20:57:59 από BizGreece » Καταγράφηκε
    hellitop
    Aeromodeller Hero Member

achten!!!!!!!!!!!!!!!

« Απάντηση #33 στις: Παρασκευή, 23 Νοε 2012, 23:15:56 »

Παιδιά ολλα έχουν και τα θετικά τους και τα αρνητικά του, και ο καθένας με της εμπιριες του έχει και την δίκη του γνομη, π.χ. φιλος μπροστά μου έσπασε το 700αρι επιδη η ολοκενουρια hyperion που είχε στο reg, έκοψε ένα κελί. Άντε τορα να τον πείσεις αυτόν τον άνθρωπο πως η hyperion είναι καλες. Η ηρονια είναι πως είχε μια φτινιαρα turnigy και πέταγε ένα χρόνο κάθε σ.κ. Χορης το παραμικρο πρόβλημα.
    Ακουσε κατι το ξερεις οτι δεν πρεπει να το θετις ετσι, η αστοχια ειναι κατι το συνηθισμενο και ισχυει παντου η hyperion h 45c και λεω 45ρα γιατι η 35 με την 45ρα ειναι η μερα με την νυχτα στην μακροζωια κακος αλλα αυτη ειναι η αληθεια θα σε βγαλει τουλαχιστον 400 πτησεις θα μου πεις πως το ξερεις.Λοιπον οταν πηγαμε στο 3d master στην ολλανδια μεσα στα πολλα ελικοπτερα ηταν και ο ραπτορας 720Ε του Tom-Erik Rolfson φοβερο παιδι  Thumbs upπετουσε με hyperion 5000 45c kai 4525 limited μιλουσαμε  περιπου μιση ωρα και τον ευχαριστω πολυ γιατι τον επρηξα Grin με λιγα λογια στα χερια του 120 πτησεις χωρις να χασουν καθολου αποδωσει και χωρις να φουσκωσουν 120 ηταν μεχρι εκεινη την στιγμη η hyperion του ειπε οτι θα βγαλει 250 -300 με αυτο το σεταπ που ειναι σκετο βραχυκυκλωμα και αλλα πολλα οποτε καταλαβαινεις.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 23 Νοε 2012, 23:33:46 »

Γενικα η μπαταρία είναι ένα μεγαλο κεφάλαιο..! Κατεμε όλες οι μπαταριες βγάζουν (εκτός ελαττωματικών) 80+ κύκλους αρκει να εχεις σωστό σεταπ οπως προείπα , σωστό φορτιστή και βέβαια να σέβεσαι τους 5 κανόνες..! 80 βάζω Minimum..! απο εκει και περα καποιες περνανε και τους 300!

Και τα τρια αυτα είναι εξίσου σημαντικά ενας κρίκος να λείπει τότε η μπαταρία δν θα αντέξει για πολύ..!

Για εμένα καλες μπαταρίες εινια οι Gens Ace kαι μετα Τhunderpower και Hyperion...!

Υπάρχουν και άλλες καλες αλλα αφού με καλύπτουν οι παραπάνω δν ψάχνομαι.>!

Υ.Γ Κανονίστε τώρα που σας έφιαξα το νέο θέμα να αρχίζετε να λέτε για ελικόπτερα...!!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 24 Νοε 2012, 00:24:31 από PaNt » Καταγράφηκε
    hellitop
    Aeromodeller Hero Member

achten!!!!!!!!!!!!!!!

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 23 Νοε 2012, 23:37:49 »

Καταγράφηκε
    hellitop
    Aeromodeller Hero Member

achten!!!!!!!!!!!!!!!

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 23 Νοε 2012, 23:42:50 »

* G6 Pro Performance 45C batteries deliver up to 60% more power than previous generation batteries and up to 600+ cycles
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Σάββατο, 24 Νοε 2012, 12:24:53 »

Ακουστε τωρα......
    Στα ελικοπτερα μου χρησιμοποιω li-po 2200mha για δεκτη.Παντα μου βγαζανε ανετα 4 πτησεις δεκαλεπτες και κατεβαινα με 3,82 στο καθε στοιχειο που σημαινει οτι μπορουσα να κανω και αλλη μια.
    Την προηγουμενη κυριακη πηγα να πεταξω το dominic και εκανα 3 πτησεις απο τις οποιες οι δυο hover και η μια επανω και κατεβηκα με 3.77 στο καθε στοιχειο.Για 4 πτηση ουτε λογος.
    Ενας φιλος με ενα ηλεκτρικο yak με 4cell ενω παντα εκανε 5 λεπτα πτηση εκεινη την μερα στα 4.5 λεπτα του επεσε απο χαμηλη ενεργεια μπαταριας και ενας αλλος με ενα jet foam με 3cell τα ιδια.
    Η μερα ηταν κρυα με 11 βαθμους και υγρασια.
    Παιζει ρολο το κρυο? Ολες η μπαταριες ακομα και του πομπου που ειναι ni-mh και ενω την ειχα φορτησει φουλ ολο το βραδυ με τις 3 πτησεις κατεβηκε στο 7.3
    ενω κανονικα δεν επεφτε κατω απο 7.8
    Καταγράφηκε

hellitop
    Aeromodeller Hero Member

achten!!!!!!!!!!!!!!!

« Απάντηση #38 στις: Σάββατο, 24 Νοε 2012, 12:42:55 »

Ναι παιζει και μαλιστα μεγαλο χοντρικα θα σου πω οτι ειναι κατι σαν τα λαστιχα τον αυτοκινητων καλοκαιρι χειμωνα προσοχη το κρυο δεν ειναι τοσο προβλημα οσο η υγρασια πανω απο 70% μην πετας μειωνεται η αποδοση και η χωρητικότητα  εως 20%
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Σάββατο, 24 Νοε 2012, 14:06:48 »

Ναι παιζει και μαλιστα μεγαλο χοντρικα θα σου πω οτι ειναι κατι σαν τα λαστιχα τον αυτοκινητων καλοκαιρι χειμωνα προσοχη το κρυο δεν ειναι τοσο προβλημα οσο η υγρασια πανω απο 70% μην πετας μειωνεται η αποδοση και η χωρητικότητα  εως 20%

Δεν μπορώ να καταλάβω πως η υγρασία μπορεί να επειρεάζει τα στοιχεία της μπατρίας που είναι σφραγισμένα...
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    hellitop
    Aeromodeller Hero Member

achten!!!!!!!!!!!!!!!

« Απάντηση #40 στις: Σάββατο, 24 Νοε 2012, 14:42:22 »

κοιτα την ιδια απορια ειχα και εγω οταν μου το ειπε ο λοραν απο την hyperion δημιουργουνται υδρατμοι στο εσωτερικο τις μπαταρας λογο τις διαφορας θερμοτητας εαν  μεινει πολυ ωρα εκτεθειμένη μετα την πτησει γιαυτο και εχουν ειδικα φελιζολ  και τις βαζουν εκει  Wink
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Σάββατο, 24 Νοε 2012, 14:59:31 »

τι Πράγμα????11

και γιατι προτείνουν να τις βάζουμε στο Ψυγείο...! ΔΝ νομίζω ότι παθαίνουν το ότιδήποτε οι μπαταρίες!!
    Καταγράφηκε
    hellitop
    Aeromodeller Hero Member

achten!!!!!!!!!!!!!!!

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 24 Νοε 2012, 15:09:11 »

ναι γιατι στο κρυο το κελι αδρανη Wink γιαυτο το λενε, ειπα οτι μειωνετε οχι κατασρεφετε teasing
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 24 Νοε 2012, 16:47:31 »

κοιτα την ιδια απορια ειχα και εγω οταν μου το ειπε ο λοραν απο την hyperion δημιουργουνται υδρατμοι στο εσωτερικο τις μπαταρας λογο τις διαφορας θερμοτητας εαν  μεινει πολυ ωρα εκτεθειμένη μετα την πτησει γιαυτο και εχουν ειδικα φελιζολ  και τις βαζουν εκει  Wink

Φίλε hellitop άλλο πράγμα η θερμοκρασία και άλλο η υγρασία. Ανεξάρτητα με την όποια επίδραση της θερμοκρασίας στις lipo ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ επίδραση της υγρασίας σε αυτή αφού τα στοιχεία Lipo είναι σφραγισμένα!
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Σάββατο, 24 Νοε 2012, 17:04:43 »

Φίλε hellitop άλλο πράγμα η θερμοκρασία και άλλο η υγρασία. Ανεξάρτητα με την όποια επίδραση της θερμοκρασίας στις lipo ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ επίδραση της υγρασίας σε αυτή αφού τα στοιχεία Lipo είναι σφραγισμένα!

O τασος εννοει κατι αλλο... Επηρεαζει η υγρασια κατα την χρηση και αμεσως μετα την χρηση γιατι με την υγρασια μετα την πτση η θερμοκραια της μπαταριας μεταβαλεται πολυ γρηγορα..!!πραγμα που κανει κακο...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Περι μπαταρίας
    Μεταπήδηση σε: