Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.375 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 19:47:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 19:47:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 14:21]

[Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309375
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 935
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 564
    Συνολικά: 566
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Test με naza 450 f quad και horizon hd camera..  (Αναγνώστηκε 1762 φορές)
    Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 16 Νοε 2012, 19:53:45 »

Καλησπέρα σε όλους.Τον τελευταίο μήνα έκανα αγορά του 450 frame της Naza για να δοκιμάσω Fpv με τετρακόπτερο.Μπορώ να πώ οτι ειναι πολύ δυσκολότερο απο αεροπλάνο παρόλο που η naza βοηθάει με την σταθερότητα που παρέχει.Ακόμα έχω θέμα κραδασμών παρ'ολο που πετάω με οτι δίνει η Naza, μοτέρ ,κοντρόλ και έλικες .Έκανα κάποιες προσπάθειες τοποθέτησης της Go pro πάνω στο  Frame, αλλά επειδή θέλω να αποφύγω το βάρος τελικά κατέλιξα στην Horizon hd οπόυ και της εφτιαξα απο αλουμίνιο ενα αυτοσχέδιο gimbal με ένα servo μόνο για την διόρθωση της μπροστά-πίσω κηνησης του Quad.Θα παραθέσω ενα video απο το πρώτο τέστ που έκανα και θα ήθελα για οποιον το δεί και έχει περισσότερες γνώσεις απο αυτές που αποκτάω τώρα διαβάζοντας και κάνοντας practice στο πέταγμα του Quad να μου πει τις απόψεις του ιδέες και οτι αλλό θα ήθελε να προσθέσει .
    Στο video που ακολουθέι δεν έχω διορθώσει τα gains του gimbal γι αυτό και η εικόνα ειναι τόσο ασταθείς.Αυτό το διόρθωσα αλλά δυστηχώς ο καιρός δε με αφήνει να κάνω τα τεστ που θέλω με την άνεση μου.
    Τα gians των pitch aeleron elevator rudder kai vertical ειναι γυρω στο 120 % .Το Quad πετάει με 11.1v 5000 mah zippy και όλο μαζί ζυγίζει 1400 gr.ο χρόνος πτήσης του ειναι 15 λεπτά με άνεση.

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 16 Νοε 2012, 20:21:07 από PaNt » Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 16 Νοε 2012, 20:24:26 »

Αυτό που έχω να πώ είναι ότι είναι πολύ καλύτερο από άλλα που έχω δει με ανάλογο εξοπλισμό..!

Γενικά απο το τετρακόπτερο δν μπορείς να περιμένεις κΑΙ πάρα πολλά απο σταθερότητα..!

γενικα οι διορθώσεις του gimbal εινια πάρα πολυ αργές..! Αλλά δν νομίζω ότι μπορείς να το αλλάξεις εύκολα αυτό...!

Έχεις ζυγίσει τα πάντα?? σε ρωτάω γιατι δν βλέπω κραδασμό αλλά βλέπω κουνήματα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 16 Νοε 2012, 23:30:32 από PaNt » Καταγράφηκε
    Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 17 Νοε 2012, 10:21:39 »

Σίγουρα χρειάζομαι PaNt carbon προπέλες.Απ αυτά που διαβάζω σε forum.Τα μοτέρ τα τσέκαρα με τον τρόπο που βρήκε και παράθεσε ενας φίλος στο aeromodelling, που δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του με το laser.Το multicoptero και η μπαταρία ειναι ζυγισμένα σωστά.Αυτό που θέλω να ρωτίσω ειναι το εξίς :Παρατηρώ κάτι που δεν μπορώ να το διορθώσω.Ειμαι για παράδειγμα σε ενα ύψος 40 μέτρα και "πέρνω Video " και θέλω να κατέβω απο την θέση που ειμαι κάθετα για προσγείωση.καθώς ελλατώνω το γκάζι μου για να ξεκινήσω την καθοδική πορεία, το quad κανει το εξίς.οπως κατεβαίνει ,κουνιέται όλο μαζί στον κάθετο αξονα του λές και ειναι κάποιος και κουνάει τις 4 μπουμες του ακανόνιστα πάνω κατω , με αποτέλεσμα μεσα απο την τηλόραση που κάνω fpv να τα "χάνω".Οταν το βλέπω με γυμνό μάτι καθώς κατεβαίνει ,μπορώ να το κουμαντάρω καλήτερα.Δεν μπορώ να εκφράσω καλήτερα αυτό που συμβαίνει και δεν μπορώ να το πάρω video για να καταλάβεις τι συμβαίνει γιατι ειμαι μόνος και δεν γίνειται να χηρείζομαι camera kai quad.Μήλησα με τον Κούτσουλα Χτές και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικό γιατι το quad μπαίνει μέσα στον αερα που "κόβουν" οι προπέλες και στροβιλίζεται καθώς κατεβαίνει.Βλέπω όμως πολλά video me quad στο youtube που κάνουν καθοδικά και δεν παρατηρώ να το κάνουν.Έκανα μερικά πειράματα και με τα gain αλλα δεν ειδα διαφορά.Ψάχνω για settings και τρόπους στο νετ αλλά δεν μπορώ να βρώ ακρη.Και κάτι ακόμα...ΤΟ vertical gain τι επηρεάζει??Μάλλον εκει ορέπει να εντοπίζετια το πρόβλημα μου..ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ  ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ!!!

Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 17 Νοε 2012, 17:48:17 »

Xμμμ όπως σου είπε και ο Γιάννης είναι Λογικό..>!

Αν θες να το καταφέρεις αυτό ποτέ μην κατεβαίνεις κάθετα.. κατέβα λίγο διαγώνια..!

Επίσης γενικα δες να φέρεις το τετρακόπτερο στα ευκολα δλδ χαλαρες πορειούλες  hoverinκτλ κτλ όπου έχεις και εκεί θέμα..!

Δυστυχώς θέλει πολύ χρήμα για να κάνεις τις απαραίτητες δοκιμές και να δεις τι σου κάθεται..!

Πραγματικά μπορεί να πάρεις μια 11χ5 προπελα APC  και να βάλεις και μια 11χ5 Χoar  ή κάτι άλλο και να δεις τεράστια διαφορά..!

Οσο για τις carbon δν είναι τόσο καλη επιλογή..! οι καλές είναι πανάκριβες..!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  Drones - Multicopters - Πολλαπλών στροφείων (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: Test με naza 450 f quad και horizon hd camera..
    Μεταπήδηση σε: