Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.480 μηνύματα σε 12.376 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 16 Μαΐ 2026, 19:16:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 16 Μαΐ 2026, 19:16:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από jean-zac
    [Σήμερα στις 15:32]

[Χθες στις 18:31]

από AKISSSS
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 09:51:35]

από kon
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 07:21:11]

από ZTRAMP
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 11:57:18]

από vilisdev
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 10:57:58]

από AKISSSS
    [Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 08:59:30]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309480
    Σύνολο θεμάτων: 12376
    Online σήμερα: 80
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 45
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 16     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προς νέα κατηγορία μοτοανεμοπτέρων F5B-E-GR  (Αναγνώστηκε 55544 φορές)
    AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ποτέ μην ανταλλάσσεις την τύχη με την ικανότητα

« Απάντηση #60 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 13:28:17 »

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Δεν ξέρω αν μετράει η γνώμη μου, αλλά ανεμοπορεία με ελεύθερο μοτέρ για 10 λεπτά είναι μόνο για αυτούς που απλά δεν ξέρουν απο θερμική πτήση.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο σας ενοχλούν τα 200μ και κλείσιμο μοτέρ....... Όποιος μπορεί να κρατηθεί θα κρατηθεί. Όποιow δεν μπορεί απλά κατεβαίνει. Για το δε θέμα της προσγείωσης και ασφάλειας του ανεμοπτέρου κάντε καμμιά καλή προπόνηση για προσεγγίσεις και δεν θα έχετε πρόβλημα.....

My 2 cents.....

ανώνυμε φιλε μου
    δεν είπε κανεις ότι μας πειράζει η έλλειψη μοτέρ
    διότι απλά δεν θέλουμε να αλλάξουμε την f5j gr
    αλλα να βελτιώσουμε την f5b-e-gr
    μην μπερδεύεσαι με τις παρατηρείς-αναφορές σε σχέση με το f5j gr η το f5j fai

Ανώνυμος?! Το spirost τι είναι? Το όνομα μου είναι Σπύρος Τερζήμπασης απο Θεσσαλονίκη και ασχολούμαι απο το '92 με F3J, F3B κλπ. Γενικά με το ανεμόπτερο. Δεν περιμένω να με γνωρίζει κανείς ιδιαίτερα δε απο άτομα τα οποία ασχολούνται με το ανεμόπτερο τα τελευταία 3-4 χρόνια (γιατί ανακάλυψαν την ευκολία του μοτέρ). Επίσης απέχω γενικά απο τα forum και απλά είπα να πω και μια άλλη άποψη απο αυτήν που λένε τα άτομα που αναφέρθηκα. Παράλληλα δε, το θέμα κάπου άλλαξε στην πορεία και απο F5B έγινε F5J.......... Όχι βέβαια ότι το F5B en-GR έχει κάποια σχέση με το F5B αλλά ας πούμε ότι έχει.
    Τέλος πάντων αυτά τα ολίγα και καλή σας επιτυχία. Το πιθανότερο είναι να μην συναντηθούμε σε αγώνα διότι οι συμμετοχές σε κανονικό ανεμοπορικό αγώνα απο την περιοχή σας είναι ελάχιστες εως μηδαμινές.
    Καλά Χριστούγεννα!!

στο όνομα σου αναφέρθηκα και όχι στα "προσοντα σου" τώρα αν είχες ανάγκη να τα ανακοίνωσης εδώ μέσα δεν έχω πρόβλημα....
    απλά μέχρι πριν λίγο πίστευα ότι παλαιότερη είναι αρωγοι σε προσπάθειες νεων μοντελιστον και όχι πικρόχολη και είρωνες....
     αλλα φαντάζομαι ότι έχεις πολλά κύπελλα από την πολύχρονη πήρα σου και η θέση σου πάνω ψιλά ψιλά  στο ράφι μαζί με τα κύπελλα ίσος είναι αυτό που σε κάνει να μας κοιτάς από ψιλά.....

Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #61 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 13:56:58 »

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Δεν ξέρω αν μετράει η γνώμη μου, αλλά ανεμοπορεία με ελεύθερο μοτέρ για 10 λεπτά είναι μόνο για αυτούς που απλά δεν ξέρουν απο θερμική πτήση.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο σας ενοχλούν τα 200μ και κλείσιμο μοτέρ....... Όποιος μπορεί να κρατηθεί θα κρατηθεί. Όποιow δεν μπορεί απλά κατεβαίνει. Για το δε θέμα της προσγείωσης και ασφάλειας του ανεμοπτέρου κάντε καμμιά καλή προπόνηση για προσεγγίσεις και δεν θα έχετε πρόβλημα.....

My 2 cents.....

ανώνυμε φιλε μου
    δεν είπε κανεις ότι μας πειράζει η έλλειψη μοτέρ
    διότι απλά δεν θέλουμε να αλλάξουμε την f5j gr
    αλλα να βελτιώσουμε την f5b-e-gr
    μην μπερδεύεσαι με τις παρατηρείς-αναφορές σε σχέση με το f5j gr η το f5j fai

Ανώνυμος?! Το spirost τι είναι? Το όνομα μου είναι Σπύρος Τερζήμπασης απο Θεσσαλονίκη και ασχολούμαι απο το '92 με F3J, F3B κλπ. Γενικά με το ανεμόπτερο. Δεν περιμένω να με γνωρίζει κανείς ιδιαίτερα δε απο άτομα τα οποία ασχολούνται με το ανεμόπτερο τα τελευταία 3-4 χρόνια (γιατί ανακάλυψαν την ευκολία του μοτέρ). Επίσης απέχω γενικά απο τα forum και απλά είπα να πω και μια άλλη άποψη απο αυτήν που λένε τα άτομα που αναφέρθηκα. Παράλληλα δε, το θέμα κάπου άλλαξε στην πορεία και απο F5B έγινε F5J.......... Όχι βέβαια ότι το F5B en-GR έχει κάποια σχέση με το F5B αλλά ας πούμε ότι έχει.
    Τέλος πάντων αυτά τα ολίγα και καλή σας επιτυχία. Το πιθανότερο είναι να μην συναντηθούμε σε αγώνα διότι οι συμμετοχές σε κανονικό ανεμοπορικό αγώνα απο την περιοχή σας είναι ελάχιστες εως μηδαμινές.
    Καλά Χριστούγεννα!!

στο όνομα σου αναφέρθηκα και όχι στα "προσοντα σου" τώρα αν είχες ανάγκη να τα ανακοίνωσης εδώ μέσα δεν έχω πρόβλημα....
    απλά μέχρι πριν λίγο πίστευα ότι παλαιότερη είναι αρωγοι σε προσπάθειες νεων μοντελιστον και όχι πικρόχολη και είρωνες....
     αλλα φαντάζομαι ότι έχεις πολλά κύπελλα από την πολύχρονη πήρα σου και η θέση σου πάνω ψιλά ψιλά  στο ράφι μαζί με τα κύπελλα ίσος είναι αυτό που σε κάνει να μας κοιτάς από ψιλά.....

Για να το ξεκαθαρίσω:
    1ον. Το όνομα μου το είπα για να μην υπάρχει εντύπωση ότι προσπαθώ να είμαι ανώνυμος. Δεν είμαι κάποιος με όνομα στην ανεμοπορία. Απλά είπα ότι ασχολούμαι απο το 92 με αυτό γιατί απλά το λατρεύω. Δυστηχώς φαίνεται ότι έχεις άσχημη εμπειρεία απο αυτούς με τα άπειρα post και τις απόψεις που γνωρίζουν τα πάντα.......... (Ένα μυστικό....... αυτοί κατέστρεψαν τον αερομοντελισμό)
    2ον. Δεν έχω ούτε μισό κύπελο διότι απλά δεν με απασχολεί ο πρωταθλητισμός. Θα πάρω μέρος για την συμμετοχή αλλά μέχρι εκεί. Τον κομπλεξισμό αυτόν ευτυχώς μέχρι τώρα δεν τον έχω. Όσο για το θέμα του αν με ξέρεις, είναι διότι το 92 ήταν λίγοι αυτοί που ασχολείτο με την ανεμοπορία.
    3ον. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τόσο έμπειρο και ποτέ δεν ειρωνεύομαι κανένα διότι δεν είναι του χαρακτήρα μου. Το Ηλεκτρικές πτήσεις δεν ήταν ειρωνικό αλλά μια πραγματικότητα απο το γεγονός ότι αυτός που μπορεί να χρησιμοποεί το μοτέρ του όλη την ώρα δεν κάνει θερμική πτήση. Απλό είναι.
    4ον. Ακόμα και αν ισχύει το θέμα της εμπειρίας τότε θα πρέπει οι νεότεροι να μαθαίνουν και όχι να προσπαθούν να αλλάξουν κανονισμούς απλά γιατί δεν θέλουν να προσπαθήσουν σκληρότερα.
    Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος
    pansofos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #62 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 14:04:26 »

Κωστα ηρεμησε και μην φορτωνεις, ο Σπυρος ειναι γνωστος και φιλος , απλα εαν συναντιθητε και  ηρεμα
    ανταλαξετε αποψεις, για το αθλημα στο τελος θα βρειτε παρα πολλα κοινα μεταξυ σας.

Σπυρο ρωταω .
    Ειμαι κι εγω απο αυτους , που δοκιμαζουν την κατηγορια αυτη μπας και παρω κανενα κυπελακι ?

Ερωτω σε .
    Ειμαι και εγω απο την περιοχη, που οι συμμετοχες μας σε κανονικο ανεμοπορικο αγωνα ειναι μηδαμινες  εως ελαχιστες?

Φιλικοτατα.
    Καταγράφηκε
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #63 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 14:19:58 »

Κωστα ηρεμησε και μην φορτωνεις, ο Σπυρος ειναι γνωστος και φιλος , απλα εαν συναντιθητε και  ηρεμα
    ανταλαξετε αποψεις, για το αθλημα στο τελος θα βρειτε παρα πολλα κοινα μεταξυ σας.

Σπυρο ρωταω .
    Ειμαι κι εγω απο αυτους , που δοκιμαζουν την κατηγορια αυτη μπας και παρω κανενα κυπελακι ?

Ερωτω σε .
    Ειμαι και εγω απο την περιοχη, που οι συμμετοχες μας σε κανονικο ανεμοπορικο αγωνα ειναι μηδαμινες  εως ελαχιστες?

Φιλικοτατα.

Αγαπητέ Παναγιώτη Χρόνια Πολλά κατ'αρχήν.
    Η εμπειρία σου και τα χρόνια σου στην ανεμοπορία είναι παραπάνω απο τα χρόνια μου εν ζωή (χωρίς να παρεξηγηθώ σε αυτό) και σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είσαι και ποτέ δεν ήσουν απο αυτούς που κυνηγούσαν τα κύπελα. Αλλά ακριβώς διότι έχεις τεράστια εμπειρία στην ανεμοπορία δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό χωρίς απαραίτητα να το κάνεις κανόνα. Η απορία μου ήταν και παραμένει το πως μπορεί κάποιος ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί με την θερμική πτήση απλά να την υποβιβάζει στον βωμό μιας πιο "αγωνιστικής" (όχι βέβαια των διεθνών προτύπων) ηλεκτρικής πτήσης και μετά να την ονομάζει θερμική. Θερμική πτήση είναι μόνον το F3J και σαφώς κατώτερη η F5J.
    Επίσης Παναγιώτη μου σε παραδέχομαι διότι ήρθες στην Θεσσαλονίκη πολλάκις (όχι ότι εγώ κατέβηκα ποτέ στην Αθήνα για να λέμε και του στραβού το δίκιο).
    Όλα καλά και το μέλλον θα δείξει την επιτυχία της προσπάθειας.
    Να πάμε τώρα και στην οικογένεια για το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γεύμα............
    Καλή όρεξη
    Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος
    twinspark
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #64 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 15:26:08 »

My 2 cents.....

Αν μου επιτρέπεις να σου εξηγήσω την λογική του κανονισμού πιστευω ότι θα μπορέσεις να το κατανοήσεις αφού πέταγες F3J.

Αν έχει έντονα θερμικά και ανέβεις στα 200μ είναι πολύ πιθανό ότι θα καταφέρεις 10λεπτα.

Ο στόχος είναι να εξασκηθείς ώστε να κόβεις το μοτερ σε λιγότερο ύψος και να καταφέρεις τα 10 λεπτα.

Αν ομως δεν εκτιμήσεις καλά το ύψος που θα κόψεις τότε σου δίνεται η ευκαιρία να έχεις κι αλλη προσπάθεια. Σιγά σιγά θα μάθεις να εκτιμάς τον καιρό και τον ανταγωνισμό σου ώστε να κόβεις στο σωστό ύψος με την πρώτη προσπάθεια και να βγάζεις τον χρόνο που απαιτείται.

Ο κανονισμός που περιγράφεται παρπάνω είναι ουστιαστικά ένας τρόπος εκμάθησης του δυσκολότερου κανονισμού του F5J. Έχει το επιπλέον καλό να μην χρειάζεται χρονομετρες για την εφαρμογή του..

Το θέμα της προσγείωσης δεν αφορά μόνο την ασφάλεια του ανεμοπτέρου όπως λες αλλά και την ανάδειξη του καλύτερου αθλητή. Στο F3J η σημασία της προσγείωσης είναι τεράστια και είναι το μόνο σημείο του αγώνα που δεν παίζει τόσο ρόλο η ποιότητα κατασκευής του ανεμοπτέρου αλλα η ικανότητα του πιλότου.

Τελος να πω ότι δεν μας "ενοχλουν" τα 200μ και κόψιμο μοτέρ. Αντιθέτως είναι αποδεδειγμένα ένας ικανοποιητικός και δημοφιλής αγώνας. Εμεις απλά ψάχνουμε έναν τρόπο να μάθουμε να πετάμε με τον κανονισμο που επικρατεί παγκοσμίως και τον θεωρώ δικαιότερο για τους συμμετέχοντες.

Καταγράφηκε
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #65 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 15:35:31 »

Αγαπητέ Κώστα Χρόνια Πολλά.

Το μόνο το οποίο θα καταφέρει αυτή η κατηγορία είναι ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ να μην μάθει κανείς να πετάει Θερμικά. Τώρα βέβαια επείδη υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι λαιμαργούν και ψάχνουν τρόπους να δουν κανα κύπελο (λόγω ανεπάρκειας στον ανεμοπορισμό) θα επιμείνουν.

Καλή σας επιτυχία και καλές Ηλεκτρικές πτήσεις........

Καταρχάς χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα και καλή χρόνια
    Για να λες τα παραπάνω κάτι θα ξέρεις που όλοι εμείς δεν βλέπουμε
    Μιας και όσοι έχουν λάβει μέρος σε αυτήν την προσπάθεια είναι 12-13 άτομα όπου μόνο 2 έχουν πείρα σε αγώνες ( Σοφος και αλεξοπουλος )όλοι οι υπόλοιποι είναι νέοι αρκετοί δε απο αυτός δεν είναι ούτε και σε κάποιο σύλλογο
    Νομίζω ότι κάτι σε έκανε να βιαστής να βγάλεις συμπέρασμα και άποψη για μια προσπάθεια που για να φτάσει εώς εδώ έχουν ασχοληθεί εκτός απο εμένα ακόμα 3 άτομα
    Εγώ προσοπικα  σε προσκαλώ με δικά μου έξοδα να έρθεις να λάβεις μέρος και είμαι σίγουρος και με την εμπορία που έχεις ότι θα σου αρέσει ( είναι πιο εύκολη απο  τις f3j f3b αλλά με πολλά κοινά
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 16:03:43 από G.Skargiotis » Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!
    Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!

(Νεραιδοκυνηγός )
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 18:55:02 »

My 2 cents.....

Αν μου επιτρέπεις να σου εξηγήσω την λογική του κανονισμού πιστευω ότι θα μπορέσεις να το κατανοήσεις αφού πέταγες F3J.

Αν έχει έντονα θερμικά και ανέβεις στα 200μ είναι πολύ πιθανό ότι θα καταφέρεις 10λεπτα.

Ο στόχος είναι να εξασκηθείς ώστε να κόβεις το μοτερ σε λιγότερο ύψος και να καταφέρεις τα 10 λεπτα.

Αν ομως δεν εκτιμήσεις καλά το ύψος που θα κόψεις τότε σου δίνεται η ευκαιρία να έχεις κι αλλη προσπάθεια. Σιγά σιγά θα μάθεις να εκτιμάς τον καιρό και τον ανταγωνισμό σου ώστε να κόβεις στο σωστό ύψος με την πρώτη προσπάθεια και να βγάζεις τον χρόνο που απαιτείται.

Ο κανονισμός που περιγράφεται παρπάνω είναι ουστιαστικά ένας τρόπος εκμάθησης του δυσκολότερου κανονισμού του F5J. Έχει το επιπλέον καλό να μην χρειάζεται χρονομετρες για την εφαρμογή του..

Το θέμα της προσγείωσης δεν αφορά μόνο την ασφάλεια του ανεμοπτέρου όπως λες αλλά και την ανάδειξη του καλύτερου αθλητή. Στο F3J η σημασία της προσγείωσης είναι τεράστια και είναι το μόνο σημείο του αγώνα που δεν παίζει τόσο ρόλο η ποιότητα κατασκευής του ανεμοπτέρου αλλα η ικανότητα του πιλότου.

Τελος να πω ότι δεν μας "ενοχλουν" τα 200μ και κόψιμο μοτέρ. Αντιθέτως είναι αποδεδειγμένα ένας ικανοποιητικός και δημοφιλής αγώνας. Εμεις απλά ψάχνουμε έναν τρόπο να μάθουμε να πετάμε με τον κανονισμο που επικρατεί παγκοσμίως και τον θεωρώ δικαιότερο για τους συμμετέχοντες.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για ακόμα μια φορά ότι δεν είμαι αντίθετος σε καμμία περίπτωση σε αλλαγές, "πειραματισμούς"κλπ. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπες με μια μόνο διαφορά και εφόσον μιλάμε για start height. ΠΡοσωπικά θεωρώ ότι όταν μιλάμε για θερμική πτήση, θα πρέπει να υπάρχει μόνο και μόνο μια δυνατότητα ανύψωσης (ανεξαρτήτου ύψους) και όχι πολλαπλές. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, είμαι της άποψης ότι όσο υπάρχει η δυνατότητα δεύτερης χρήσης του μοτέρ, ο αγωνιζόμενος κατα μια έννοια επαναπάευεται στην χρήση του και δεν προσπαθεί. Πραγματικά είναι η μόνη αντίρρηση που έχω. Για παράδειγμα, τον τελευταίο καιρό με ένα μικρό ανεμόπτερο κλείνω μοτέρ στα 8-15 μέτρα και προσπαθώ να δουλέψω με ότι θερμικό μπορεί να υπάρχει. Όσες φορές "ξέχασα" το μοτέρ, δούλεψα όσο καλύτερα μπορούσα και με δικαίωσε. Όσες φορές το "θυμόμουν" απλά έκανα πτήση χαβαλέ και τίποτα περισσότερο.
    Να υπενθυμήσω επίσης ότι στο F3J που υπάρχει το spot landing, σε καμμία περίπτωση δεν υπάρχει κάποια βοήθεια στην προσέγγιση παρα μόνο η πείρα του πιλότου. Αν αυτός δεν έρθει σωστά τότε χάνει πόντους. Με την χρήση όμως του μοτέρ στο συγκεκριμένο αγώνα που προτείνετε, απλά δεν υπάρχει θέμα πείρας αλλά "παίξιμο" του μοτέρ για καλύερη προσέγγιση. Διορθώστε με εαν κάνω λάθος μήπως δεν το κατάλαβα καλά.

Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #67 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 18:58:12 »

Αγαπητέ Κώστα Χρόνια Πολλά.

Το μόνο το οποίο θα καταφέρει αυτή η κατηγορία είναι ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ να μην μάθει κανείς να πετάει Θερμικά. Τώρα βέβαια επείδη υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι λαιμαργούν και ψάχνουν τρόπους να δουν κανα κύπελο (λόγω ανεπάρκειας στον ανεμοπορισμό) θα επιμείνουν.

Καλή σας επιτυχία και καλές Ηλεκτρικές πτήσεις........

Καταρχάς χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα και καλή χρόνια
    Για να λες τα παραπάνω κάτι θα ξέρεις που όλοι εμείς δεν βλέπουμε
    Μιας και όσοι έχουν λάβει μέρος σε αυτήν την προσπάθεια είναι 12-13 άτομα όπου μόνο 2 έχουν πείρα σε αγώνες ( Σοφος και αλεξοπουλος )όλοι οι υπόλοιποι είναι νέοι αρκετοί δε απο αυτός δεν είναι ούτε και σε κάποιο σύλλογο
    Νομίζω ότι κάτι σε έκανε να βιαστής να βγάλεις συμπέρασμα και άποψη για μια προσπάθεια που για να φτάσει εώς εδώ έχουν ασχοληθεί εκτός απο εμένα ακόμα 3 άτομα
    Εγώ προσοπικα  σε προσκαλώ με δικά μου έξοδα να έρθεις να λάβεις μέρος και είμαι σίγουρος και με την εμπορία που έχεις ότι θα σου αρέσει ( είναι πιο εύκολη απο  τις f3j f3b αλλά με πολλά κοινά

Χρόνια Πολλά.

Θεωρώ ότι ανέλυσα όσο πιο πολύ μπορούσα το σκεπτικό μου και σε σχέση αποκλειστικά και μόνο για την θερμική πτήση. Πιθανότατα να βιαστικα κάπως ή να φάνηκα αγενής. Δεν ήταν ο σκοπός αυτός. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Σίγουρα θα προσπαθήσω να κατέβω σε κάποιον αγώνα. Θα δείξει το μέλλον!! Γεροί να είμαστε και όλα τα άλλα.........
    Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #68 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 18:59:23 »

Χρόνια πολλά στους ανεμοπόρους, και τους μοτο-ανεμοπόρους.

Αυτό που παρατηρώ στην εδώ συζήτηση, είναι η επιμονή ορισμένων να σταματήσουν άλλους συναδέλφους από το να κάνουν αυτό που τους αρέσει (ή που νομίζουν εκείνη την στιγμή ότι τους αρέσει), ενώ παράλληλα εμφανίζεται και η επιμονή αυτών που κάνουν κάτι, να προσηλυτίσουν τους έξω, ισχυριζόμενοι ότι αυτό που κάνουν ή θέλουν να κάνουν είναι η καλύτερη και πιό σωστή θέση.

Το να γίνεται ανταλλαγή επιχειρημάτων είναι θεμιτό. Το να γίνεται ανταλλαγή ύβρεων ή ειρωνιών όχι.

Επειδή ίσως ανάμεσα στο πλήθος των απαντήσεων να έχει χαθεί η ουσία, θα την επαναλάβω εδώ:

Μία ομάδα αερομοντελιστών, με δική τους πρωτοβουλία, διερευνά το στήσιμο μίας νέας κατηγορίας ηλεκτροκίνητων μοτο-ανεμοπτέρων. Γιατί όλοι οι απ' έξω τους έχουν στήσει στη γωνία και τους "πετροβολούν";

Εχει να κερδίσει κάτι ο αερομοντελισμός; - "Το μέλλον θα δείξει" όπως είπε και ο Γιώργος.
    Εχει να χάσει κάτι ο αερομοντελισμός; - Πιθανόν να μην πετάμε όλοι μαζί σε μία ημερίδα, αλλά χωρισμένοι σε περισσότερες ημερίδες.

Μόνο όταν προχωρήσει η ανταλλαγή απόψεων (που ποτέ δεν ολοκληρώνεται), θα γνωρίζουν και οι μεν και οι δε αν πράγματι πορεύονται ή όχι προς μία ακόμα αερομοντελιστική επιτυχία και χαρά.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #69 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 19:49:37 »

Χρόνια πολλά στους ανεμοπόρους, και τους μοτο-ανεμοπόρους.

Αυτό που παρατηρώ στην εδώ συζήτηση, είναι η επιμονή ορισμένων να σταματήσουν άλλους συναδέλφους από το να κάνουν αυτό που τους αρέσει (ή που νομίζουν εκείνη την στιγμή ότι τους αρέσει), ενώ παράλληλα εμφανίζεται και η επιμονή αυτών που κάνουν κάτι, να προσηλυτίσουν τους έξω, ισχυριζόμενοι ότι αυτό που κάνουν ή θέλουν να κάνουν είναι η καλύτερη και πιό σωστή θέση.

Το να γίνεται ανταλλαγή επιχειρημάτων είναι θεμιτό. Το να γίνεται ανταλλαγή ύβρεων ή ειρωνιών όχι.

Επειδή ίσως ανάμεσα στο πλήθος των απαντήσεων να έχει χαθεί η ουσία, θα την επαναλάβω εδώ:

Μία ομάδα αερομοντελιστών, με δική τους πρωτοβουλία, διερευνά το στήσιμο μίας νέας κατηγορίας ηλεκτροκίνητων μοτο-ανεμοπτέρων. Γιατί όλοι οι απ' έξω τους έχουν στήσει στη γωνία και τους "πετροβολούν";

Εχει να κερδίσει κάτι ο αερομοντελισμός; - "Το μέλλον θα δείξει" όπως είπε και ο Γιώργος.
    Εχει να χάσει κάτι ο αερομοντελισμός; - Πιθανόν να μην πετάμε όλοι μαζί σε μία ημερίδα, αλλά χωρισμένοι σε περισσότερες ημερίδες.

Μόνο όταν προχωρήσει η ανταλλαγή απόψεων (που ποτέ δεν ολοκληρώνεται), θα γνωρίζουν και οι μεν και οι δε αν πράγματι πορεύονται ή όχι προς μία ακόμα αερομοντελιστική επιτυχία και χαρά.

Γιάννη Χρόνια Πολλά.

Νομίζω ότι ακόμα και μέσω τέτοιων συζητήσεων αν επικρατήσει η ηρεμία στο τέλος βγαίνουν συμπεράσματα.

Η προσωπική μου άποψη αφορούσε το Thermal flying και μόνο. Και για αυτόν τον λόγο είμαι τόσο επικριτικός στην μόνιμη χρήση του μοτέρ. Παρ'όλα αυτά όντως θα δείξει το μέλλον για την επιτυχία.

Αρκει βέβαια τέτοιες νέες κατηγορίες, να μην καταργούν τις ήδη υπάρχουσες που ακόμα τουλάχιστον μαζεύουν κόσμο και βοηθούν στην ανάπτυξη της θερμικής πτήσης.
    Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #70 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 22:07:53 »

Ο σκοπός που γίνετε   η συζήτησι σε αυτήν την προσπάθεια για μια νέα κατηγορία είναι  να αλλάξουμε απόψεις  ώστε αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα πλέον χρόνο μετά από την παρουσίαση που έγινε  στην Θεσσαλονίκη στην περσινή ετήσια συγκέντρωση  και την σύμφωνη γνώμη σχεδόν  όλων των σωματίων που παραβρέθηκαν να έχει την καλύτερη δυνατή εκκίνηση .Η πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας πριν από τρία χρόνια ,από πέρσι έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά μάλιστα φέτος στην ετήσια συγκέντρωση των σωματίων θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προηγούμενου χρόνου που κάποια από αυτά έχουν αναφερθεί και εδώ  ακόμα θα συζητηθεί πρόταση βελτίωσης  και τη δημιουργία  επίσημη κατηγορία F5J  En(energy)GR.

Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτήν την διαδικασία της ανοιχτής ανταλλαγής απόψεων που για την ομάδα είναι επιτακτική ανάγκη να γίνετε (οι αλλαγές μας βελτιώνουν) υπάρχων κάποιοι μοντελιστές που διαβάζουν με προσοχή  και παρακολουθούν την όλη διαδικασία (την γέννησης της )
    όλοι όσοι έχουν της αντιρρήσεις  τους είναι σεβαστές ,αν και κάποιες από αυτές είναι λίγο κενές και όταν λέω κενές εννοώ ότι δεν έχουν δώσει την προσοχή και δεν έχουν διαβάσεις  την όλη προσπάθεια μας όπου και θα έπαιρναν της απαντήσεις για τις αντιρρήσεις που έχουν νομίζω ότι τα κάνουν χωρίς πρόθεση απλός πριν ακούσουν και υιοθετήσουν την γνώμη κάποιου τρίτου να διαβάζουν λίγο πιο προσεκτικά και να διαμορφώνουν την δική  τους γνώμη και άποψη

Τώρα για  την F5J EN GR είναι μια κατηγορία που μοιάζει με την F3J ( ο βασιλιάς του ανεμόπτερου αναμφισβήτητα)  και του F5J FAI

Στην F3J όσο πιο γρήγορα αποσυνδεθείς  από το line τόσο μεγαλύτερο χρόνο πτήσης μπορείς να πετέχιες καλύτερη βαθμολογία

Στην F5J FAI όσο πιο χαμηλά επιλέξεις  να ανεμοπορίες έχεις καλύτερη βαθμολογία

Στην F5J EN GR όσο πιο χαμηλά επιλέξεις  να ανεμοπορίες έχεις λιγότερη κατανάλωση καλύτερη βαθμολογία.

Kαι οι τρεις έχουν διαφορετικά αποτελέσματα βαθμολογία ανάλογα το ύψος που θα επιλέξεις να ξεκινήσεις την ανεμοπορία σου

Στην F3J η προσγείωση γίνετε σε προσωπικούς στόχους που ανάλογα την απόσταση από το κέντρο  βελτιώνεις την βαθμολογία σου

Στην F5J FAI είναι όπως και στην F3J η προσγείωση γίνετε σε προσωπικούς στόχους που ανάλογα την απόσταση από το κέντρο  βελτιώνεις την βαθμολογία σου
    και στης δύο δεν έχεις δυνατότητα μοτέρ

Στην F5J EN GR  ο χώρος προσγειώσεις είναι ανά περιοχές και ανάλογα την περιοχή που προσγειώνεστε σου αλλοιώνει την βαθμολογία .επειδή είναι μια κατηγορία νέα για να μπορέσεις να προσέλκυση νέος μοντελιστές η προσγείωση προς το παρόν είναι πιο εύκολη από τις  F3J και F5J FAI με απώτερο σκοπό στο μέλλον να είναι το ίδιο με προσωπικούς στόχους ο κάθε ένας

και  εδω μετά την τελευταία αλλαγή η προσγείωση γίνετε χωρίς μοτέρ (απαγορεύεται το μοτέρ κατά την προσγείωση)

Στην F5J EN GR το μόνο που έχει διαφορά είναι ότι ενσωματώνει την δεύτερη δεινότητα πτήσης του έχεις η F3J όπου συζητείται να γίνει και στην  F5J FΑΙ
    για παράδειγμα εάν αποφασίσεις  να ανέβης στα 200 μετρά και κάνεις 10 πτήση με την μια φορά  μπορείς να κάνεις  το ίδιο με 4 φορές στα 50 μετρά η δύο φορές στα 100
    ο χρόνος είναι για όλους δεδομένο δεν θέλεις χρονομέτρες  η κατανάλωση ώμος είναι διαφορετική μια και το βάρος παίζει ενεργό ρόλο
    αντί για χρονομέτρες έχουμε τα καταγραφικά ενέργειας

spirost θα χαρώ πραγματικά μα βρεθούμε από κοντά και να πετάξουμε μαζί!
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 26 Δεκ 2013, 09:15:35 από G.Skargiotis » Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!

(Νεραιδοκυνηγός )
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Τετάρτη, 25 Δεκ 2013, 22:20:50 »

ενδιαφέρον έχει και το παρακάτω video (οι ομοιότητες είναι "απίστευτες")

Ο βοηθός σε κάποια φάση πετάει γρασίδι στον αέρα για να δει πως κινείται το θερμικό

Κανένας δεν έχει ανέβη πάνω από 100 μέτρα!!

(Ερευνα Ν.Λιακος-Γ.Σκαργιωρης)

Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!

(Νεραιδοκυνηγός )
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #72 στις: Τρίτη, 7 Ιαν 2014, 10:50:21 »

Με βάση τα τελευταία δεδομένα που καταγράφηκαν από την συνάντηση f5j-en-Gr  που έγινε  (μιλεση 5/01/2014)  όπου εφαρμόστηκαν και οι τελευταίες αλλαγές σε χρόνο εργασίας 10’’ και σε επέκτασης του χώρου της προσγείωσης διαπιστώθηκε ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία οι διαφορές ενός ακριβού και ενός φτηνού μοντέλου μειώνονται  σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό μέχρι που και μηδενίζετε.

Αν δούμε τα αποτελέσματα αναλυτικά και δούμε δίπλα με τη ανεμόπτερα έλαβαν μέρος οι συμμετέχοντες  και την θέση που κατέλαβε ο κάθε ένας επιβεβαιώνετε και επιτυγχάνετε ο σκοπός που δημιουργήθηκε η f5j en gr κατηγορία δηλαδή μια  κατηγορία  όπου το κόστος του ανεμοπτέρου θα έρχεται σε δεύτερο ρόλο  αναδεικνύοντας την πτητική ικανότητα και την εμπειρία του διαγωνιζόμενου  και όχι την δυνατότητα της τσέπης του  

Ο κάθε ένας μπορεί να επιλέξει ένα οικονομικό ανεμόπτερο και γιατί όχι και ελληνικό (Sparrow) η να κατασκευάσει κάτι μονός του και να έρθει να πετάξει  εφόσον του αρέσουν οι αγώνες  και να αναδείξει της πτητικές του δυνατότητες αλλά και της κατασκευαστικές

Στο τέλος όλοι βγαίνουν κερδισμένοι με την εμπειρία που θα αποκτήσουν!

* normal.jpg (121 KB, 553x403 - εμφανίστηκε 235 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 7 Ιαν 2014, 13:32:26 από G.Skargiotis » Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!

(Νεραιδοκυνηγός )
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #73 στις: Τρίτη, 7 Ιαν 2014, 18:30:18 »

... διαπιστώθηκε ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία οι διαφορές ενός ακριβού και ενός φτηνού μοντέλου μειώνονται  σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό μέχρι που και μηδενίζετε.

Αγαπητοί φίλοι, παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις προσπάθειές σας να διευρύνετε την χαρά ανάμεσα στου μοτο-ανεμοπόρους.
    Θα μου επιτρέψτε όμως να διαφωνίσω με την παραπάνω δήλωση, όλοι γνωρίζουν, και υπάρχουν και οι αποδείξεις, ότι πάντα το καλύτερο μοντέλο, ή ο καλύτερος πιλότος, θα έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης.
    Δεν λέω ότι τα φθηνά μοντέλα ή ο λιγότερο έμπειρος πιλότος δεν έχουν πιθανότητα νίκης, αλλά αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι, μιλάμε για περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες.

Αν δεν ισχύει αυτό που λέω, γιατί στους διεθνείς αγώνες όλοι κατεβαίνουν με τα πιό αποδοτικά μοντέλα που υπάρχουν (και που όλως τυχαίως είναι και τα ακριβώτερα);

Η μόνη περίπτωση να μην παίζει ρόλο η ποιότητα και το κόστος του ανεμόπτερου , είναι όταν οι πιλότοι είναι με μικρή εμπειρία, οπότε ότι και να έχουν δεν παίζει ρόλο.

Οπως έλεγε και κάποιος αμερικάνος πριν χρόνια, για να πάω σε ένα αγώνα, πρέπει να έχω τουλάχιστον μία πιθανότητα να νικήσω.

Και αν δεν έχω εννοήσει το τι θέλετε να μας μεταδώσετε, μπορείτε να κάνετε μία ακόμα προσπάθεια να καταλάβω....
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #74 στις: Τρίτη, 7 Ιαν 2014, 19:07:17 »

......

Μάλλον δεν σε κόβει αρκετά !

Ηλίου φαεινότερο !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 16     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Προς νέα κατηγορία μοτοανεμοπτέρων F5B-E-GR
    Μεταπήδηση σε: