Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.794 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 19:27:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 19:27:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:50]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Σήμερα στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309794
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 66
    Συνολικά: 71
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Το μελλον ειναι κοντα  (Αναγνώστηκε 11823 φορές)
    tsibouri
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 03:27:09 »

Χαιρεται,
    Ξεκιναω αυτη τη συζητηση για να πω την αποψη μου, σε παλαιοτερους και νεοτερους ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ με σκοπο να γινει καταννοητο πως η ηλεκτροπροωση ειναι το μελλον στις μετακινησεις των Μεσων Μαζικης Μεταφορας και κατασυνεπεια και στο hobby μας!
    Κατι θες να πεις εσυ, καπου το πας, αλλα που?  worry

Ειναι πασιφανες οτι τα κοιτασματα των πετρελαιων μειωνονται... και στο αμεσο μελλον θα εξαφανιστουν.
    Οχι της Ελλαδας, εμεις τωρα θα τα βγαλουμε    laugh laugh laugh laugh laugh laugh

Ετσι λοιπον και εμεις στο Hobby μας πρεπει να ειμαστε εναλλακτικοι και να κοιταμε το μελλον βασιζομενοι στο παρελθον και στις προσπαθειες των προγεννεστερων μοντελιστων...!
    Αυτο  μου θυμιζει ψηστηρι σε γκομενα πριν την παμε στο κρεβατι. Την εχουμε στενο μαρκαρισμα, λεμε λεμε λεμε  να μην μπορει να παρει ανασα, ανελεητο πρεσινγκ, και οταν πια την παραμηθιασουμε για τα καλα, δουμε οτι την δεσαμε τη δουλεια και δεν προκειται να μας γλυστριση, τοτε τις τραγουδαμε και το ρεφρεν........

Γιαυτο τον λογο πρεπει οι διοργανωτες των αγωνων να κοιταζουνε μπροστα και να δινουν την ευκαιρια στους νεους να προοδευσουν,βασιζομενοι στη ζητηση του παροντος και του μελλοντος...!
    μπα? με την ''ηλεκτροπροωση'' θα προοδευσετε νεαρε μου? πες το μας κι αυτο ..... βρε πες το μας απ την αρχη οτι ψαχνεις τροπο να λαβεις μερος στον αγωνα οπως και διποτε  
     γιατι  εκατσες κατω και τα υπολογισες: ποιος εχει πιο πολυ εμπειρια απο τετοιο αγωνα ? ΕΓΩ
                                                                 ποιος  εχει λαβει μερος σε τετοιο αγωνα?             ΕΓΩ
                                                                  ποιος  ξερει ποια αεροτομη ειναι η καλυτερη?      ΕΓΩ
                                                                  ποιος  ξερει τους αριθμους reynolds ?                  ΕΓΩ                                                            
                                                                  ποιος  ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ?                         ΕΓΩ
    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?? Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ!!  οι διοργανωτες δεν επιτρεπουν τα ηλεκτρικα αρα τι κανουμε? απλα τα πραγματα........... αρχιζουμε τα περι προοδου .......περι αλλαγων.... τα πως κινουνται οι πλανητες, πουθε κλανη το μπαρμπουνι  κλπ κλπ  οτι τελος παντων χρειαζεται για ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ μετα τα υπολοιπα ειναι ευκολα.......

Δεν βλεπω το λογο να επιτραπουν τα ηλεκτρικα σ αυτον τον αγωνα, ας γινη αγωνας ηλεκτρικων μια αλλη μερα  σ ενα αλλο μερος που ειναι το προβλημα? πρεπει σωνει και καλα να γινη μαζι?? ολοι οι νεοι μαζι μαζευτητε και οργανωστε  εναν αγωνα, ποιος θα σας πει οχι?
    γιατι ζητατε απο εναν παλιο μοντελιστη να ρθει στο δρομο σας? ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΖΕΥΤΗΤΕ,  ΚΟΥΝΗΘΗΤΕ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ  ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΤΕ?

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

ΠΕΙΤΕ    ΟΛΟΙ      ΟΧΙ
      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κύριε Τάσο
    Καταγράφηκε
    tsibouri
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 03:38:02 »

Χαιρεται,
    Ξεκιναω αυτη τη συζητηση για να πω την αποψη μου, σε παλαιοτερους και νεοτερους ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ με σκοπο να γινει καταννοητο πως η ηλεκτροπροωση ειναι το μελλον στις μετακινησεις των Μεσων Μαζικης Μεταφορας και κατασυνεπεια και στο hobby μας!
    Κατι θες να πεις εσυ, καπου το πας, αλλα που?  worry

Ειναι πασιφανες οτι τα κοιτασματα των πετρελαιων μειωνονται... και στο αμεσο μελλον θα εξαφανιστουν.
    Οχι της Ελλαδας, εμεις τωρα θα τα βγαλουμε    laugh laugh laugh laugh laugh laugh

Ετσι λοιπον και εμεις στο Hobby μας πρεπει να ειμαστε εναλλακτικοι και να κοιταμε το μελλον βασιζομενοι στο παρελθον και στις προσπαθειες των προγεννεστερων μοντελιστων...!
    Αυτο  μου θυμιζει ψηστηρι σε γκομενα πριν την παμε στο κρεβατι. Την εχουμε στενο μαρκαρισμα, λεμε λεμε λεμε  να μην μπορει να παρει ανασα, ανελεητο πρεσινγκ, και οταν πια την παραμηθιασουμε για τα καλα, δουμε οτι την δεσαμε τη δουλεια και δεν προκειται να μας γλυστριση, τοτε τις τραγουδαμε και το ρεφρεν........

Γιαυτο τον λογο πρεπει οι διοργανωτες των αγωνων να κοιταζουνε μπροστα και να δινουν την ευκαιρια στους νεους να προοδευσουν,βασιζομενοι στη ζητηση του παροντος και του μελλοντος...!
    μπα? με την ''ηλεκτροπροωση'' θα προοδευσετε νεαρε μου? πες το μας κι αυτο ..... βρε πες το μας απ την αρχη οτι ψαχνεις τροπο να λαβεις μερος στον αγωνα οπως και διποτε  
     γιατι  εκατσες κατω και τα υπολογισες: ποιος εχει πιο πολυ εμπειρια απο τετοιο αγωνα ? ΕΓΩ
                                                                 ποιος  εχει λαβει μερος σε τετοιο αγωνα?             ΕΓΩ
                                                                  ποιος  ξερει ποια αεροτομη ειναι η καλυτερη?      ΕΓΩ
                                                                  ποιος  ξερει τους αριθμους reynolds ?                  ΕΓΩ                                                            
                                                                  ποιος  ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ?                         ΕΓΩ
    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?? Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ!!  οι διοργανωτες δεν επιτρεπουν τα ηλεκτρικα αρα τι κανουμε? απλα τα πραγματα........... αρχιζουμε τα περι προοδου .......περι αλλαγων.... τα πως κινουνται οι πλανητες, πουθε κλανη το μπαρμπουνι  κλπ κλπ  οτι τελος παντων χρειαζεται για ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ μετα τα υπολοιπα ειναι ευκολα.......

Δεν βλεπω το λογο να επιτραπουν τα ηλεκτρικα σ αυτον τον αγωνα, ας γινη αγωνας ηλεκτρικων μια αλλη μερα  σ ενα αλλο μερος που ειναι το προβλημα? πρεπει σωνει και καλα να γινη μαζι?? ολοι οι νεοι μαζι μαζευτητε και οργανωστε  εναν αγωνα, ποιος θα σας πει οχι?
    γιατι ζητατε απο εναν παλιο μοντελιστη να ρθει στο δρομο σας? ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΖΕΥΤΗΤΕ,  ΚΟΥΝΗΘΗΤΕ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ  ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΤΕ?

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

ΠΕΙΤΕ    ΟΛΟΙ      ΟΧΙ
      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κύριε Τάσο
    Διώξττε το ρεύμα φέρτε μας MAZUT και ΚΙΡΟΖΙΝΗ για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε !!!
    Καταγράφηκε
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #17 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 03:46:46 »

Κυριοι, θα συμφωνησω μαζι σας, οτι το GLΟW ειναι μεγαλο πραγμα,επισης ειναι πραγματικα αρκετα αποδοτικο,μα δεν ειναι ηλεκτρικο...!

Οπως και το ηλεκτρικο δεν ειναι glow...! σε glow εμαθα απο κορυφεους στον χωρο μοντελιστες, και δεν το ξεχνω, αλλα την αποδοση του ηλεκτρικου δεν θα την φτασει ποτε...! Παντα το 50% της εισερχομενης ενεργειας θα ζεστενει τον αερα...! Περι αγωνα δεν σχολιαζω ειναι εκτος θεματως η τοποθετηση σας και λιγο κακοπροερετη,αλλωστε εχουμε ξεκινησει να ετοιμαζουμε μια προταση που μπορειτε να βρειτε σε αλλο θεμα...

Ομως γενικοτερα πιστευω οτι δεν πρεπει να τασεστε ενταντιον του ηλεκτρικου! οπως δεν ταχτηκα εναντιων του glow, απλα πρεπει να ανοιχτουν οι οριζοντες...! και το ηλεκτρικο ειναι κατι χειροπιαστο! γιατι το εξορκιζετε δεν καταλαβαινω!

Προσωπικα εγω θα θελα να λαβω μερος ειτε με glow ειτε με Ηλεκτρικο. Ειμαι απλα μοντελιστης και κανω το hobby μου επειδη μου αρεσει

Οποτε , προτεινω αποδω και στο εξης οσες κατηγοριες φιαχτουν να προβλεπουν και τα 2 ηδη προωσης!

ΜΦΧ,
     Γερακης Γεωργιος
    Καταγράφηκε

GG 707
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 08:35:21 »

Δεν θέλω να πάρω θέση στο ζήτημα των κανονισμών και στο άν πρέπει να περιλαμβάνονται στην ίδια κατηγορία ηλεκτρικά και θερμικά. Όμως μου αρέσει πολύ το ότι γίνεται κουβέντα για το μέλλον της μηχανοκίνησης και την προέλευση της απαραίτητης ενέργειας για αυτή.
    Είναι σαφές ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων δεν είναι ανεξάντλητα. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πόσο θα διαρκέσουν καθώς όσο αυξάνει η τιμή τους όλο και περισσότερα κοιτάσματα γίνονται εμπορικά συμφέροντα να εξορυχθούν. Όμως το σίγουρο είναι ότι δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Ίσως δύο, ίσως τρείς γεννιές ακόμα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Για αυτό και υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για την όλο και λιγότερη χρήση τους. Σκεφτείτε όμως ότι το ηλεκτρικό ρεύμα παράγεται κατά κύριο λόγο από αυτούς. Ένα σούπερ εξελιγμένο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μικτού κύκλου από φυσικό αέριο μπορεί να μας δώσει συντελεστή απόδωσης 0,5-0,6. Υπολογίστε τις απώλειες από το δίκτυο μεταφοράς, τις απώλειες του φορτιστή, τις απώλειες των συσωρευτών και τις απώλειες του ηλεκτροκινητήρα και την κατανάλωση των ηλεκτρονικών υποστήριξής του (ESC). Πολλαπλασιάστε τώρα όλους τους  συντελεστές  απόδωσης  μεταξύ τους με τη σειρά (όλοι είναι μικρότεροι της μονάδας) και θα δείτε ότι ένας ηλεκτροκινητήρας τελικά καταναλώνει περισσότερη πρωτογενή ενέργεια για να μας δώσει το ίδιο έργο από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης του οποίου ο σντελεστής απόδωσης είναι μεταξύ 0,35 και 0,4.
    Το μέλλον συνεπώς δεν είναι το δίλλημα ηλεκτρικά ή θερμικά. Είναι πρώτα από όλα το που θα βρούμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να αποφασίσουμε πως θα τη διαχειριστούμε. Με την εξάντληση των υδρογονανθράκων είναι μάλλον βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σημαντικά η ηλεκτροκίνηση, καθώς δεν θα υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα καύσιμα για κινητήρες εσωτερικής καύσεως.
    Το βασικότερο μειονέκτημα της ηλεκτροκίνησης σήμερα είναι η αποθήκευσή της, δηλ. οι συσωρευτές ή αλλοιώς μπαταρίες. Η χωρητικότητά τους είναι πολύ μικρή και η διάρκεια ζωής τους ακόμη μικρότερη. Ίσως το μέλλον να είναι στην εξέλιξή τους. Ίσως να είναι στις κυψέλες υρδογόνου. Ίσως σε κάτι που δεν μπορούμε να σκεφτούμε σήμερα. Κάθε πρόταση για το ποιό είναι το μέλλον της μηχανοκίνητης μετακίνησης και των μεταφορών έχει το λόγο και τον αντίλογό της. Φοβάμαι ότι κανείς μας δεν ξέρει που πραγματικά θα εστιαστεί η έρευνα και η τεχνολογία στο μέλλον. Αυτό θα φανεί από την παραγωγή το κόστος και την αποτελεσματικότητα των νέων προϊόντων.
    Εκείνο που φαίνεται είναι ότι θα επιδιωχθεί η παραγωγή ενέργειας από νέες, ανανεώσιμες πηγές που όμως είναι δυνατό να ελεγχθούν και στην παραγωγή αλλά και στην διαχείριση. Ακόμη δεν ξέρουμε ποιές θα είναι αυτές και τα μέχρι σήμερα πειράματα δεν έχουν αποδώσει. πχ όταν πιστέψαμε ότι μπορούμε να παράξουμε ενέργεια από τον ήλιο δεν υπολογίσαμε ότι για να πάρουμε όση ενέργεια παράγει ένα μικρό πυρηνικό εργοστάσιο έπρεπε να καλύψουμε όλη την Ελλάδα με φωτοβολταϊκά, ενώ τη νύχτα ή τις μέρες με βροχή δεν θα είχαμε ρεύμα ούτε για να ψήσουμε καφέ. Περίπου το ίδιο ισχύει για τον άνεμο και την ηλιοθερμία σε πολύ μικρότερο ποσοστό. Πάντα όμως προκύπτει το πρόβλημα της αποθήκευσης καθώς η παραγωγή από τέτοιες πηγές είναι μη ελέγξιμη και μπορεί να παράγεται περίσσεια όταν δεν υπάρχει ζήτηση και αντιστρόφως.
    Θα έλεγα ότι είναι πολύ ωραίο να πιστεύει κανείς σε κάτι και να προσπαθεί για αυτό προσφέροντας στην έρευνα και την εξέλιξή του. Χρειάζεται όμως να έχει ανοιχτό μυαλό και να παρακολουθεί κάθε νέα εξέλιξη καθώς πάντα μπορεί να κάνει λάθος εκτιμήσεις.
    Μόνο το μέλλον θα μας δείξει ποιό είναι το μέλλον, μέσα από την εξέλιξη και την σχέση κόστους και απόδωσης κάθε νέας τεχνολογίας. Εκείνη η τεχνολογία που θα αποδειχτεί πιο αποτελεσματική και οικονομική είναι που θα κερδίσει τις εξελίξεις.
    Για όλα τα παραπάνω θα έλεγα να μην είναι κανείς αφοριστικός στην άποψή του και να κρατάει πάντα μια αμφιβολία. Θυμάμαι πάντα τα λόγια ενός καθηγητή μου στο πανεπιστήμιο ο οποίος σε μια διαφωνία που είχαμε επί τέτοιων θεμάτων μου είπε "Παντελή, ποτέ δεν θα λές πιστεύω ότι... πάντα να λές έχω αποδείξει ότι...".
    Ιδού λοιπόν φίλοι μου πεδίο δόξης λαμπρό. Επιχειρηματολογήστε πάνω σε αυτά που καταφέρατε να αποδείξετε και όχι σε αυτά που, ενδεχομένως, αυθαίρετα πιστεύετε
    Καταγράφηκε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #19 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 10:03:12 »

Συγνωμη ρε παιδια αλλα να ρωτησω κατι.......το ρευμα που φορτιζουμε τα ηλεκτρικα απο που το παιρνουμε? Πως παραγεται? Μη μου πειτε οτι φτανουν οι Ανανεωσιμες Πηγες Ενεργειας ........ Οι μπαταριες για να κατασκευαστουν θελουν ρευμα?
    Δηλαδη οκ καταλαβαινω οτι το 'μελλον' για καποιους ειναι η ηλεκτροκινηση παντου αλλα ας πουμε οι ΑΠΕ σημερα δε φτανουν ουτε για αλατοπιπερο, τα υδροηλεκτρικα το ιδιο ........
    Ας μας πουνε λοιπον αυτοι που ξερουν (δεν το λεω ειρωνικα) πως ακομα και αν γινοταν σημερα θα τροφοδοτουσαν ενα Airbus με ρευμα ........ παντα χωρις να χρειαζονται ΜΕΚ να το παραγουν ................
    Δηλαδη εχω την εντυπωση οτι η ηλεκτροπροωση ειναι περισσοτερο για την προστασια του περιβαλλοντος και οχι τοσο για την αποδοση των συστηματων που αναφερατε πριν........αφου εως σημερα χρειαζονται τονοι μαζουτ και Diesel για να φορτιζουμε ακομα και τα μοντελα μας τροπος του λεγειν.............
    Τωρα αν βαλουμε στο παιχνιδι την πυρηνικη ενεργεια και ενεργειακες κυψελες αλλαζει το πραγμα αλλα με τις τελευταιες το κοστος ειναι πολυ μεγαλο.......
    Νομιζω οτι βλεπουμε μονο την υψηλη αποδοση ενος ηλεκτροκινητηρα την ωρα που το χρησιμοποιουμε αλλα να δουμε και ποσο πεφτει η αποδοση αυτη μεχρι να φτασει η ενεργεια να γεμισει την μπαταρια μας..........
    Τονιζω λοιπον οτι ειμαι απλα μηχανολογος αλλα ουτε ειδικος ειμαι ουτε ενεργειακος και δεν ειρωνευομαι κανεναν αλλα εξηγηστε μου πως ακριβως θεωρειτε οτι ειναι το μελλον λιγο καλυτερα.........
    Οσον αφορα το μοντελισμο εξακολουθω να πιστευω οτι το ηλεκτρικο αποτελει απλα περισσοτερη ευκολια απ το θερμικο και εχει μεγαλυτερη και γραμμικοτερη αποδοση αλλα ταυτοχρονα υστερει στον ρεαλισμο που σε εμενα προσφερει μια ΜΕΚ.......και πιστεψτε με εσεις οι ηλεκτρικοι που δεν εχετε πιασει ποτε θερμικο κινητηρα οτι ακομα και η υστερηση, το βηξιμο, και ολα τα 'κακα' που ακουω οτι συνοδευουν ενα θερμικο κινητηρα , εχουν και αυτα το ενδιαφερον τους στο μοντελισμο.......

Καταγράφηκε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #20 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 10:04:11 »

Καταγράφηκε
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #21 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 11:38:57 »

Καλημερα κυριοι,

ο βαθμος αποδοσης του ηλεκτρο κινητηρα ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερος απο τον Μ.Ε.Κ.

Βεβαια η φορτιση συσορευτων ειναι ενα μελανο σημειο, κατι που ισος χαλαει τον συνολικο βαθμο αποδοσης του συστηματος, μα ναι η λυση φενετε να ερχετε απο τις ανανεωσημες πηγες ενεργειας, εχω πειραματηστει επαυτου, πραγματι κοστιζουν (ακομη) αλλα εχεις δωρεαν ρευμα μετα...!

Βεβαια μου αρεσε και η ιδεα που υποθηκε περι μεικτου συστηματος (υβριδιο) εν μερη Μεκ, εν μερη ηλεκτρικο.

Καταγράφηκε

GG 707
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #22 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 12:55:37 »

Καλημερα κυριοι,

ο βαθμος αποδοσης του ηλεκτρο κινητηρα ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερος απο τον Μ.Ε.Κ.

Βεβαια η φορτιση συσορευτων ειναι ενα μελανο σημειο, κατι που ισος χαλαει τον συνολικο βαθμο αποδοσης του συστηματος, μα ναι η λυση φενετε να ερχετε απο τις ανανεωσημες πηγες ενεργειας, εχω πειραματηστει επαυτου, πραγματι κοστιζουν (ακομη) αλλα εχεις δωρεαν ρευμα μετα...!

Βεβαια μου αρεσε και η ιδεα που υποθηκε περι μεικτου συστηματος (υβριδιο) εν μερη Μεκ, εν μερη ηλεκτρικο.

Ναι φιλε μου δεν ειναι μονο η αποδοση του φορτιστη αυτο που προανεφερα πριν ειναι ποσο ποσοστο του ρευματος που εσυ φορτιζεις ερχεται τελικα απο ΜΕΚ.......αυτο εννοω......
    Καταγράφηκε
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #23 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 13:24:06 »

Καλημερα κυριοι,

Ναι φιλε μου δεν ειναι μονο η αποδοση του φορτιστη αυτο που προανεφερα πριν ειναι ποσο ποσοστο του ρευματος που εσυ φορτιζεις ερχεται τελικα απο ΜΕΚ.......αυτο εννοω......

Κατανοητο φιλε extenge,
    μα αυτο αλαζει... και τα ηλιακα και οι ανεμογενητριες ειναι κατι προσιτο...! τουλαχιστον τα ηλιακα εξω τα χρησιμοποιουν κατακορων...!

Αλλα και παλι ενδεχομενως να ειναι μια καλη λυση το υβριδιο , διοτι δεν πεζει τον κινητηρα στο ευρος στροφων του ζητωντας αμεσα την ισχυ, αλλα περνει συνεχεια την ισχυ του κινητηρα ενω εκεινος λειτουργει στο μεγιστο της αποδοσης του (70% των στροφων του?) και καθως την αποθηκευει την χρησημοποιει οποτε την χρειαζεται!
    Καταγράφηκε

GG 707
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #24 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 14:17:34 »

Το θεμα ειναι για να αξιζει το υβριδιο θα πρεπει να μπορεις με καποιο τροπο να αποθηκευεις ενεργεια οπως πχ. με την πεδηση των αυτοκινητων που λογω της μεγαλων δυναμεων και συνολικης ενεργειας που απαιτειται για το φρεναρισμα του οχηματος , μπορει και αποθηκευεται σημαντικη ποσοτητα ενεργειας διαθεσιμη για οποτε χρειαζεται.......τωρα στα αεροσκαφη ειναι λιγο πιο δυσκολο ......απο που να την αποθηκευσεις......απ την ελικα οταν δε δινεις κινηση δυσκολο νομιζω.........
    Καταγράφηκε
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #25 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 14:35:48 »

nope...!δεν θα φωρτιζει απο την ελικα...! Δεν εχει σχεση η εφαρμογη του ενως με του αλλου. ειναι διαφορετικη διαταξη αρα και ο τροπος λειτουργειας.
     Απλα μπορει σε εναν αξονα να υπαρχει ηλεκτροπροωση και Μ.Ε.Κ. μαζι, αν και κατι τετοιο θελει μελετη για το βαρος του, αλλα γινετε...! Και το ηλεκτρικο πιθανοτατα να περνει καποια ισχυ απο ηλιακα??? καποια απο τον κινητηρα. Βασικα το Μ.Ε.Κ. θα μπορουσε να ειναι emergency γεννητρια! η να μοιραζεις τον χρονο λειτουργειας! υπαρχουν αρκετες εκδοχες για το υβριδιο!
    Καταγράφηκε

GG 707
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #26 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 20:23:06 »

Εντ'αξει τώρα θα κάνουμε δυο γκρούπ που θα μαλώνουμε ....

Οι παλαιοί με τους νέους !!!!

Ετσι για να το πάρουμε στην σωστή βάση του το θέμα και να "δούμε γιατι το μέλλονε είναι κοντά"

Εγώ λέω ότι πετάω Pattern 2 μετρο με μοτερ και ESC >90Α και πακέτα μπαταριών 10 cell.
    Για να κάνω προπόνηση χρειάζομαι κατ'ελάχιστον 6 πακέτα αι 2 "φρέσκα" για τον αγώνα !

Ετσι λοιπόν το set up κοστίζει για μοτερ και ESC περί τα 700Ευρώ
    http://www.f3alorenz.homepage.t-online.de/index-motoren.htm

Και ας πούμε και για τις μπαταρίες
    Ενα τούβλο 10S 25C 5000mAh κοστίζει περίτα 150-200 Ευρώ χ 4 = ......
    Υπάρχουν και τα 5σελα αλλά εκεί θέλουμε χ2 ..... Wink
    http://www.f3alorenz.homepage.t-online.de/index-akku.htm

Να μην μιλήσω και για τους φορτιστές .... κανα χιλιάρικο ακόμα !
    http://www.schulze-elektronik-gmbh.com/index_uk.htm
    Εν κατακλείδι εγώ θα το τελειώσω εδώ και θα σας ξαναεπαναφέρω στα ίσια όταν ξεφεύγετε .....

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΕΡΜΙΚΟ !!!

Κ. Γεράκη μπήκα στον κόπο και έκατσα και έγραψα κάποια πράγματα .....

Τα προσπερνάς επιδεικτικά και αυτό είναι απαράδεκτο !
    Η συζήτηση γίνεται με αρχές και εσύ φαίνεται ότι υστερείς σε αυτό το κομμάτι ....

Δυστυχώς θλίβομαι !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #27 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 21:17:21 »

Δυστυχώς θλίβομαι !

Πως..............??    
    Καταγράφηκε
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #28 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 21:28:22 »

Κυριε Μαρκουση ,

Δεν πηγε χαμενος ο κοπος, ολοι διαβασαμε αυτα που εγραψες, και χαιρομαι που θελεις να μας "επαναφερεις" στα ισια οταν "ξεφευγουμε"

εχεις δικιο. θελεις ενα γερο budget, για να μπεις τοσο βαθεια απο το 0! οσα περιπου θελεις για το αντιστοιχο setup σε glow! ισος κατι παραπανω απο glow  αν αναλογιστουμε πως αντι για μπαταριες, πληρωνεις καυσιμα σε βαθος χρονου!

Καταγράφηκε

GG 707
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #29 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2012, 21:41:22 »

Τάσο, δές και κανένα πιό φτηνό site και πές μας με πόσα Γαλόνια καύσιμο αντιστοιχούν αυτές οι μπαταρίες και πόσο κάνει το αντίστοιχο Glow setup για να είσαι ωραίος.
    Και ΜΗΝ μας πατρονάρετε, please... Εγώ θα σας βάλω στον ίσιο δρόμο κι έτσι...
    Αν συνεχίσετε έτσι, μόνοι σας θα μείνετε να μήν βλέπετε ΚΑΜΙΑ απάντηση στα μηνύματά σας! Όσοι ξέρουν απο γκόμενες, ξέρουν ότι η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ είναι το μεγαλύτερο όπλο. Το μόνο που θα καταφέρετε, θα είναι να μας κάνετε πιό δυνατούς και αποφασισμένους.

Μου αρέσει πολύ το παρόν θέμα. Ίσως ο Γιώργος να ξεφεύγει λίγο, ειδικά η αναφορά στους αγώνες ήταν άστοχη Γιώργο, καλύτερα να το άφηνες γενικό. Τώώώραα... πάει... Επίσης είναι Γενικός ο τίτλος... Θα μπορούσε να είναι "Το Ηλεκτρικό μέλλον είναι κοντά"

Τα πάντα είναι σχετικά. Το μέλλον είναι μετά απ'το παρόν. Άλλο παρόν πρίν απο 50 χρόνια και άλλο τώρα! Εκφράστηκαν απόψεις και για τα καύσιμα φυσικά. Μαζί σας. Πολύ σωστά τα λέτε...

Γμτη, δέν μπορώ να γράψω, πάω για μπάνιο.

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Το μελλον ειναι κοντα
    Μεταπήδηση σε: