Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.839 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 11:55:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 11:55:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 00:40]

[Χθες στις 22:45]

από CMarkop
    [Χθες στις 19:35]

[Χθες στις 08:57]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309839
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 195
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 118
    Συνολικά: 123
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κανονες Λειτουργιας Αεροδιαδρομων  (Αναγνώστηκε 2816 φορές)
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 13:42:30 »

Θα ηθελα καποιος που ξερει με επισημα παντα εγγραφα να μου πει η να μου στειλει αν εχει καποιο αρθο (οχι προσωπικες γνωμες) σε σχεση με την σωστη λειτουργια ενος αεροδιαδρομου για μοντελα.εννοω σχετικα με θεμα ασφαλειας (το ποση αποσταση θα πρεπει να εχει απο κατοικημενη περιοχη) γιατι αυτοειναι κ το πιο σημαντικο.

εχει γινει καποια μελετη σε 2 σημεια εννοω την τοποθεσια ως προς τον βορρα κ νοτο αλλα χρειαζομαι κ καποια στοιχεια επισημα παντα σε σχεση με την ασφαλεια.

ευχαριστω εκ των προτερων Thumbs up

Προσεχως Μοντελοδρομιο Λεβαιας
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 20 Ιουν 2007, 01:44:22 από gerolikos » Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 17:08:50 »

Προσωπική γνώμη μεν, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει:

http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-031.htm
    και
    http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-031a.htm
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    alleo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 20:34:04 »

Ξέρω  τι  ισχύει  στη  Γερμανία.
    Την  περασμένη Κυριακή  σε συζήτηση  με  τον  Μάνφρεντ  Ούμπερολ,  μου  είπε  ότι  πρέπει  να  είμαστε  σε  απόσταση  1,5  χλμ.  από  κατωκειμένη  περιοχή.
    Βέβαια  ο  Γιάννης  ο  οποίος  είναι  ψαγμένος  σε  τέτοια  θέματα,  σου  έδωσε  μία  αρκετά  σοβαρή  απάντηση.
    Εγώ  θα  θέσω  έναν  άλλο  προβληματισμό.  Επειδή  άδεια  για  στήσιμο  μοντελοδρομίου  δεν  θα  πάρουμε  από  καμία  επίσημη  αρχή.   Εάν  εγώ  στήσω  μοντελοδρόμιο  σε  απόσταση  1  ή  και  1.5  χλμ.   και  κάποιο;  στο  χωράφι  του  φτιάξει  σπίτι,  εμένα  θα  καλύψει  η  πολιτεία  ή  τον  ιδιοκτήτη  του  σπιτιού ;
    Μάλλον  τον  δεύτερο  και  θα  έχεις  το  πρόβλημα  και  θα  είναι  στον  αέρα  όλα  τα  χρήματα  που  ξόδεψες  για  την  επένδυση.
    Δυστυχώς  δεν  σε  διασφαλίζει  κανείς.
    Το  ίδιο  συμβαίνει  και  με  τις  κεραίες.  Στήνεις  εσύ  την  κεραία  στην  κορυφή  του  λόφου,  με  άδεια.  Εάν  θελήσει  κάποιος  τσοπάνης  να  φτιάξει  μαντρί  δίπλα  από  σένα  σε  ιδιόκτητο  χώρο,  εσύ  σαν  οργανισμός  θα  έχεις  πρόβλημα. 
    Καταγράφηκε

Αλέκος Λεονταρίτης
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 22:09:49 »

Απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει επίσημη νομοθεσία. Υπάρχει όμως η ΕΛ.Α.Ο., η οποία θα δώσει κατευθυντήριες οδηγίες και πρέπει να ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται.

Ο σχεδιασμός θα εξαρτηθεί από την τοποθεσία και τις προδιαγραφές που θέλουμε, δηλαδή τι μοντέλα θα πετάνε.

Αρκετά ενημερωτικό στο θέμα αυτό θα βρεις και το Membership Manual της αμερικάνικης A.M.A. και της  βρεταννικής B.M.F.A..

Στα documents της A.M.A. θα βρεις και πολλά άλλα χρήσιμα σαν οδηγούς οργάνωσης.

Ψάχνοντας θα βρειις αρκετά και από άλλα κράτη αλλά και για συγκεκριμένες χρήσεις.

Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 00:49:12 »

eyxaristv poly παιδια με βοηθησατε αρκετα

ειμαι της αποψης πως αφου θα κανεις κατι καντο τουλαχιστον καλα.γιαυτο κ ψαχνομαι
    Καταγράφηκε

Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 01:16:27 »

george,Kαλα κανεις και ψαχνεσε,και εμεις εδω (Στην Αταλάντη), εχουμε ενα παρομοιο προβλημα που αφορά χωρο πτησεων για θερμικα μοντελα. Σκεφτηκαμε την ιδεα ιδρυσης μοντελοδρομιου στον καμπο διπλα σε καλιεργιες,ομως δυστυχως κανεις ιδιοκτητης χωραφιου δεν μας εδεινε για ενοικιαση το χωραφι του (5-7 στρεματα) φοβουμενος οτι μετα το περας του χρονικου οριου του συμβολαιου (χρηση για 2-3 χρονια) ο χωρος του θα ηταν αχρηστος για καθε καλιεργεια και δεν θα ειχε κ αδικο εφ'οσον θα ειχαμε ριξει πισσα για τον διαδρομο,καθως και χορταρι χαμηλης βλαστησης,και πολλα λιτρα ζιζανιοκτονου για εμποτισμο του υπεδαφους...(για αγριόχορτα).
    Επισεις μετα υπηρχε κ το θεμα της συντηρησης του περιβαλοντα χωρου κ πολλα αλλα (οπως κ το οικονομικο εφ οσον για διαφορετικη χρηση αγροτεμαχιου πλην της καλιεργιας η τιμη ανα στρεμα εκτοξευεται...)
    ,οποτε η ιδεα αν και καλη τελικα την παρατησαμε προς το παρον.
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 23:39:25 »

Γιωργο εγω ευτυχως δεν εχω τετοιο προβλημα εχω φρει ενα σημειο το οποιο ειναι 120 μετρα ισως κ λιγο παραπανω μακρος κ 30 μετρα φαρδος αλλα ειμαι λιγοτερο απο 1 χιλιομετρο  περιπου 600 μετρα απο το τελευταιο σπιτι κ δεν ξερω τι να κανω

εγω αν γινει η στραβη κουτσα στραβα θα το ριξω οπου θελω αλλα το θεμα ειναι οτι δεν θα πεταω μονο εγω αλλα κ κατα καιρους αρχαριοι

οι οποιοι τις πιο πολλες φορες τα κανουν μανταρα κ θα υπαρχει προβλημα.

ενα αλλο σημειο ειναι πανω σε μια πλαγια οχι στην κορυφη ομως ειναι περιπου 100 μετρα επι 18 αλλα ειναι λιγο στεναχωρα γιατι ειναι πλαγια

μαλλον θα πρεπει να ψαξω για καπου αλλου worry
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 20 Ιουν 2007, 00:42:56 »

Υπάρχει δηλαδή μέρος που να μην έχει σε απόσταση 600μέτρων μια στάνη; πού είναι αυτός ο παράδεισος ρε παιδιά; Undecided Οπότε ας μην ψαχνόμαστε με νόμους γιατί αν ψηφιστεί μάλλον θα σημάνει και το τέλος των πτήσεων 
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 20 Ιουν 2007, 00:58:41 »

eimai se apognosi den ksero ti na kano giati an ginei to lathos k pesi se kana spiti pano i se kana amaksi tote ti ginetai poios tha analabei ta spasmena?

emeis poy tha thn kanoyme tin pista i aytos poy ekane thn patata
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 20 Ιουν 2007, 01:15:48 »

Γερόλικε, λες κάτι πολύ όμορφο κάτω από κάθε ποστ σου. Πέτα ελεύθερα στους ουρανούς και (συμπληρώνω) μην σκοτίζεσαι πολύ. Μέχρι σήμερα δεν έχουν συμβεί τέτοια, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε οτι τα μοντέλα μας είναι τόσο επικίνδυνα όσο και τα αεροπλάνα που πετάν όντως πάνω από το κεφάλι μας όλη μέρα. Αφού λοιπόν οι πτήσεις των αληθινών δε σταματήσαν, άρα και μεις μπορούμε να συνεχίσουμε να πετάμε χωρίς τόση κινδυνολογία. Να θυμίσω λίγο τους παλιούς σε τι μέρη επιλέγαμε οι περισσότεροι για να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα; Αν σήμερα μηλάμε για κινδύνους, τότε έπρεπε με το ίδιο σκεπτικό να είχαμε "θερίσει" τη μισή Ελλάδα.  buck2 Έλεος.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Κανονες Λειτουργιας Αεροδιαδρομων
    Μεταπήδηση σε: